Zakup nowego samochodu - Leasing czy Kredyt

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrekosw
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 8

szukam jakiegoś dobrego i taniego lakiernika w Krakowie lub w najbliższych okolicach:P
    Zadzwoń do tego gościa 502 401 916 Rafał ma warsztat na Makuszyńskiego15 . Widziałem parę aut które robił i wszystko było naprawdę super zrobione . Jak byś się dogadał co do roboty i ceny to daj znać to do niego zadzwonię lub podjadę żeby miał na uwadze robotę dla znajomego poleconego .
  • Spike
    Drive
    • 2007
    • 55

Witam

Założyłem właśnie jednoosobową działalność gospodarczą o profilu informatycznym. W związku z tym chciałbym kupić nowy samochód nastawiam się na skodę Octavie lub Superb i tu pojawiają się pytania

1. Wybrać Leasing czy Kredyt?
    2. Gdzie i jak szukać najlepszej oferty leasingowej\kredytowej? (VW Bank czy coś zewnętrznego)
    3. Jak wygląda opcja leasingowa dla nowego przedsiębiorcy?
    4. W jakich salonach znajdę najlepszą ofertę na wybrane modele?
    5. Czy jest może osoba na forum, która może pomóc mi wybrać, skonfigurować etc. samochód oraz wynegocjować "dobrą" cenę?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi
    Jahrem
    :food

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

jak prowadzisz działalnosć na leasing jest kozystniejszy ale za to z kredytem jest łatwiej
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• wasyl
        L&K
        • 2005
        • 1084

ja proponuje leasing ponieważ odliczasz całą kwotę raty a nie tylko odsetki, minusem jest to że samochód jest na bank. Ale nie wiem czy na początku działalności dadzą ci jedno i drugie wiem że firma musi istnieć minimum 6 miesięcy,a niektóre banki 12 miesiecy i PIT z poprzedniego roku...
        ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
        www.wasilewski-foto.pl
        KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Re: Zakup nowego samochodu - Leasing czy Kredyt

Zamieszczone przez Spike
          Witam

Założyłem właśnie jednoosobową działalność gospodarczą o profilu informatycznym. W związku z tym chciałbym kupić nowy samochód nastawiam się na skodę Octavie lub Superb i tu pojawiają się pytania

1. Wybrać Leasing czy Kredyt?
          2. Gdzie i jak szukać najlepszej oferty leasingowej\kredytowej? (VW Bank czy coś zewnętrznego)
          3. Jak wygląda opcja leasingowa dla nowego przedsiębiorcy?
          4. W jakich salonach znajdę najlepszą ofertę na wybrane modele?
          5. Czy jest może osoba na forum, która może pomóc mi wybrać, skonfigurować etc. samochód oraz wynegocjować "dobrą" cenę?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi
          Ad.1 Jeżeli prowadzisz jednoosobową działalność gospodarczą to leasing jest lepszym rozwiązaniem.
          Ad. 2. Wszędzie. Większość z banków prowadzi również działalność leasingową.
          Ad. 3 No tu właśnie może być problem. Jeżeli jesteś nowym podmiotem gospodarczym to leasingodawca zapewne zażąda zabezpieczenia. Musisz wspomnieć o tym przy ustalaniu szczegółów oferty najmu.
          Ad. 4/5. Napisz do usera danielcio z Krakowa, dostaniesz zapewne super ofertę z rozsądnym terminem realizacji.

Komentarz

Pracuję...