szukam jakiegoś dobrego i taniego lakiernika w Krakowie lub w najbliższych okolicach:P
Zakup nowego samochodu - Leasing czy Kredyt
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam
Założyłem właśnie jednoosobową działalność gospodarczą o profilu informatycznym. W związku z tym chciałbym kupić nowy samochód nastawiam się na skodę Octavie lub Superb i tu pojawiają się pytania
1. Wybrać Leasing czy Kredyt?
2. Gdzie i jak szukać najlepszej oferty leasingowej\kredytowej? (VW Bank czy coś zewnętrznego)
3. Jak wygląda opcja leasingowa dla nowego przedsiębiorcy?
4. W jakich salonach znajdę najlepszą ofertę na wybrane modele?
5. Czy jest może osoba na forum, która może pomóc mi wybrać, skonfigurować etc. samochód oraz wynegocjować "dobrą" cenę?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi i podpowiedziJahrem
:food
-
-
jak prowadzisz działalnosć na leasing jest kozystniejszy ale za to z kredytem jest łatwiejsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Re: Zakup nowego samochodu - Leasing czy Kredyt
Zamieszczone przez SpikeWitam
Założyłem właśnie jednoosobową działalność gospodarczą o profilu informatycznym. W związku z tym chciałbym kupić nowy samochód nastawiam się na skodę Octavie lub Superb i tu pojawiają się pytania
1. Wybrać Leasing czy Kredyt?
2. Gdzie i jak szukać najlepszej oferty leasingowej\kredytowej? (VW Bank czy coś zewnętrznego)
3. Jak wygląda opcja leasingowa dla nowego przedsiębiorcy?
4. W jakich salonach znajdę najlepszą ofertę na wybrane modele?
5. Czy jest może osoba na forum, która może pomóc mi wybrać, skonfigurować etc. samochód oraz wynegocjować "dobrą" cenę?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi
Ad. 2. Wszędzie. Większość z banków prowadzi również działalność leasingową.
Ad. 3 No tu właśnie może być problem. Jeżeli jesteś nowym podmiotem gospodarczym to leasingodawca zapewne zażąda zabezpieczenia. Musisz wspomnieć o tym przy ustalaniu szczegółów oferty najmu.
Ad. 4/5. Napisz do usera danielcio z Krakowa, dostaniesz zapewne super ofertę z rozsądnym terminem realizacji.
Komentarz
-
Komentarz