Patologiczna rodzina, co wy na to ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturozory
    Rider
    • 2010
    • 688

http://www.youtube.com/watch?v=z95jFK6UxW4 :szeroki_usmiech

Dzisiejsza młodzież nie zrozumienie naszego życia. Było ciężko ale 1 jest pewne,że byliśmy bardziej szczęśliwi niż dzisiaj oni są. Mam 34 lata i pamiętam tamte czasy dokładnie aż się łezka w oku kręci gdy ogląda się ten filmik wielki szacun dla autora.Co piątek robiliśmy ogniska na łąkach piekliśmy kiełbach.Codziennie graliśmy w piłkę. Byliśmy w ciągłym ruchu a teraz młodzież ... żyją w wirtualnym świeci niestety. i co najważniejsze to mieliśmy prawdziwych przyjaciół.:-} pozdrawiam wszystkich.
    komentarz super.podpisuję się pod nim :szeroki_usmiech
    POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074

Komentarz

• andriu21tg
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1499

smer, hehe dokładnie

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Haha ze szlojdra to była zabawa :szeroki_usmiech
        Raczej wersja lajt na haczyki z drutu lub gwoździ. Celem najcześciej były ptaki i koty.
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• arturozory
          Rider
          • 2010
          • 688

strzelało się z procy :szeroki_usmiech
          POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka

Komentarz

• conan
            Rider
            • 2011
            • 546

Na torach najfajniejsze były "baniole". Tak nazywaliśmy granulat wożony do przetopu do huty, który gęsto i często można było znaleźć na torach. Idealne naboje do gabli (ciężkiej procy)
            u mnie sie godało że idymy na gagariny :lol:

Kiedyś było innaczej bo robiło się ognisko przy bloku i generalnie każdy miał to gdzieś a dziś odrazu by straż miejska się zjawiła, bo życzliwy sąsiad by zadzwonił.
            Moja skodzinka o2
            Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• arturozory
              Rider
              • 2010
              • 688

rozbijaliśmy namioty koło bloków i przez pół wakacji spaliśmy w namiotach :szeroki_usmiech a w nocy obowiązkowo na owoce i świeże warzywka do sąsiadów na działki. :szeroki_usmiech marchewka prosto z ziemi wytarta w nogawkę od spodni smakowała jak super rarytas.zielony agrest jeszcze nie dojrzały popijany wodą z kranu i nikt nie narzekał . :wink:
              POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jeżdżenie w zimie z górki przez pół dnia i powrót z nogawkami sztywnymi do kolan. Chodzenie po rzekach(z szambem) i łapanie ryb na słoik (już wiem skąd miałem tyle strupów na nogach). Włażenie na drzewa i problem z zejściem. Nie było wtedy rzeczy niemożliwych do wykonania.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Garret
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1196
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Big
                  Ale jak patrze na zabawki dostepne dziś w sklepach to .... troche żałuję, że nie jestem już dzieckiem
                  hej stary, no co Ty? nigdy nie jest za późno dla faceta na wspaniałe dzieciństwo :lol:
                  (obaj z kumplem, kórego syna jestem chrzestnym mamy mnóstwo zabawy z okazji urodzin Małego, DD, Mikołaja etc. - te zdalnie sterowane autka, czołgi, helikoptery :lol: - tylko Mały się zwykle nie może doczekać na swoja kolej :jump: )
                  Garret

-----------
                  Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• andriu21tg
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 1499

Zamieszczone przez arturozory
                    marchewka prosto z ziemi wytarta w nogawkę od spodni smakowała jak super rarytas
                    kolega ostatnio jechal , zatrzymal sie bo zobaczyl marchewki i wlasnie pomyslal .. kór..wa pewnie zrobie to co w za dziecka... wszedl w pole wyrwal taka jedna.. mowi mi wyrywam 1,2,3,4, wszystkie idelane takie same , wytarl zjadl ..cyt: Andrzej korwa niedobieglem do konca pola tylko sie posrałem...
                    Zamieszczone przez Garret
                    tylko Mały się zwykle nie może doczekać na swoja kolej )
                    heheheh dlatego ja kupuje 2 zabawki zawsze! 1 dla syna 1 dlamnie hehe

Komentarz

• smer
                      RS
                      • 2008
                      • 2021
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

marchewka prosto z ziemi wytarta w nogawkę od spodni smakowała jak super rarytas
                      Szczególnie z ogródka babci, który to ogródek przylegał do płotu huty cynku i ołowiu w Szopienicach :P
                      Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• arturozory
                        Rider
                        • 2010
                        • 688

Zamieszczone przez smer
                        Szczególnie z ogródka babci, który to ogródek przylegał do płotu huty cynku i ołowiu w Szopienicach :P
                        rarytas :szeroki_usmiech
                        POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka

Komentarz

• Jacek G
                          Drive
                          • 2009
                          • 87

Dodam od siebie:
                          1. Wulkany z saletry w piaskownicy i latające bączki z zakrętek po wódce ...
                          2. W wakacje klucz na szyję i cały dzień na basenie z przerwą na obiad w stołówce pracowniczej załatwiony przez zapobiegliwych rodziców ((-:
                          3. Włażenie po piorunochronie na szkołę bo kumpel idiota wkopał nam jedyną piłkę na dach ...
                          4. Leśne domki zrobione ze stosów gałęzi pozostałych po przycince drzew na osiedlu.
                          5. Zimą lodowisko pod blokiem wylewane przez okolicznyh tatusiów z wykorzystanie wody z hydrantu p.poż i latajace na wszytkei strony krążki - aprzecież żadnych kasków czy ochraniaczy nie mieliśmy
                          6. Zbiganie na czas po schodach z czwartego piętra zakończone potknięciem na ostatnim "schodku" i wyjściem przez szybę mojego najlepszego kumpla - zakończone szyciem ręki i jednym wyłamanym zębem
                          7. Wyścigi na rowerach po budowach, dodam że "pracujących" i uciekanie przed robotnikami zakończone połamaniem dwóch rowerów marki wigry jak nam się żwirowa górka nagle skończyła (-:
                          8. Nocne wyjścia na "dzierżawę" na okoliczne działki i ucieczki jak w filamach bonda przed właścicielami ...
                          9. Nawiercenie nóg od krzesła nauczyciela i włożenie do nich czterech korków wraz z zapalnikami z szpilek i oczekiwanie na jego reakcję..
                          10. Zabawy na trzepaku w akrobatykę sportową i przynajmniej dwie połamane ręce u kumpli
                          11. Zjazd na sankach samoróbkach z górki (dwie łyżwy, kwadratowa deska, pianka z starego fotela i dwa chwyty po bokach) zakońćzone przejściem na wylot przez krzaki na dole ( 4 szwy na dekielku...) i wrąbaniem się na cienki lód na stawie przy parku Moczydło i kąpielą oraz powrotem w mokrych ciuchach autobusem do domu ...
                          Mógłbym tak długo.... :lol:
                          Aż się łezka w oku kręci ..
                          Pozdrawiam
                          Jacek
                          Mam, jeżdżę, cieszę sie (-:
                          Zmiana na 1.4 TSI 140 HP.
                          Niestety ta nowa to nie jest 4x4 ...

Komentarz

• Guguś
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 1212

Podpalanie trawników, dmuchanie żab przez słomkę, ze spożywczego nawet kiedyś z kolegą rąbneliśmy taką wielką paczke orenżady w proszki, ale był ubaw.

Pochodnie z dezodorantów mamy - to była jazda

wykręcanie żarówek na klatkach

chodzenie po drabinkach bez trzymanki

i jeszcze wiele innych o których nie zamierzam zapomnieć

Pamiętam jak dziś jak z kumplami na działki wyskoczyliśmy na czereśnie, i pamiętam jak w ostatniej chwili spierdzieliłem przed widłami czereśniaka

Orenżada z automatu od pani jadźki

Orenżadki w folijkach ze słomeczkę

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• piernik
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 975
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Myślę że piosenka i teledysk idealnie wpisują się w klimat
                              [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_NsE9bmDEb4[/youtube]

Komentarz

• arturozory
                                Rider
                                • 2010
                                • 688

zabawa z portfelem przywiązanym do żyłki i czajenie się w krzakach aż ktoś się po niego schyli i wtedy się pociągało za żyłkę i w nogi :P :lol: ubaw jak cholera :szeroki_usmiech

chleb z wodą NIEPRZEGOTOWANĄ i cukrem. pyyyyszoooota :P :slinka :slinka :slinka
                                POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka

Komentarz

• blind_walker
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 4533
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ok 15 lat temu 5 letnie dziecko nie miało telefonu komórkowego i żeby nie chodzić na górę darło się na pół osiedla "Mamo!!! Tato!!! Ciepnijcie złotkiem, bo idemy na lody" Tak z 10 razy i sąsiedzi rzucali jajcami z okien. Z innych przypałów, to podprowadziliśmy Ojcu trochę paliwa z samochodu z kuzynem, żeby pojeździć na motorynce. Najlepsze było kto ciągnie z rurki, padło na mnie i oczywiście łyknąłem się bezołowiowej. Do dzisiaj pamiętam ten smak.
                                  mkII 20VT (600h worked)
                                  Roooooomster

Komentarz

• Philu
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 172
                                    • Toyota

Kurde. Fajnie powspominać. Ja mieszkałem koło poligonu wojskowego. Bawiliśmy się tam w okopach w wojnę. Jak było strzelanie na poligonie to potem chodziło się zbierać łuski. Wkładanie marchewki do wydechu fiata 125p czepiającego się nas sąsiada. Granie w karty przed blokiem.
                                    Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• smer
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2021
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Philu
                                      Wkładanie marchewki do wydechu fiata 125p czepiającego się nas sąsiada.
                                      Podobnie robiliśmy sąsiadowi w syrenie. A gdy to nie pomogło, to przywiązaliśmy mu tylny zderzak do betonowego słupka oddzielającego trawnik od asfaltu (aż mi głupio do dzisiaj ops: , niemniej kawał h..a i sadysty z niego był, to fakt...).
                                      A w zimę polewaliśmy mu tą syrenę wodą: co pół godziny litrowy słoik. I wyszła nam gigantyczna kostka lodu :P

Komentarz

• romi-70
                                        Elegance
                                        • 2008
                                        • 920
                                        • Volkswagen
                                        • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez smer
                                        niemniej kawał h..a i sadysty z niego był, to fakt...).
                                        toż jaki problem... miał to na co zasłużył :szeroki_usmiech
                                        Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• sebu
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1304
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

To fakt,dzieciństwo nam minęło,ale przynajmniej mamy co wspominać.
                                          Pamiętam,kolega z klasy miał kompa w domu "ATARI"Po szkole szło się do niego,żeby zagrać parę minut,bo dłużej trwało wgrywanie niż sama gra,później rodzice dokupili mu TURBO,ale to była zajawka.
                                          Pamiętacie tą konsole do gry kwadratową,co miała zapisane kilkaset gier z czego wszystkie się powtarzały po kilka naście razy na dwa dżojstiki (nawet kwadratowe ludziki tam były co w tenisa można było grać nimi :lol: )
                                          Później NINTENDO i gry Kontra lub Mario Bros,ale to były proste gry z perspektywy czasu :szeroki_usmiech
                                          Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                                          jak pomogłem to daj punkcik
                                          sprzęgło od G 60

Komentarz

• suchy
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 682

Zamieszczone przez sebu
                                            Pamiętacie tą konsole do gry kwadratową,co miała zapisane kilkaset gier z czego wszystkie się powtarzały po kilka naście razy na dwa dżojstiki (nawet kwadratowe ludziki tam były co w tenisa można było grać nimi :lol: )
                                            Pegasus k Do tej pory ją mam :twisted:
                                            Było, minęło:
                                            RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• smer
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2021
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

A tak z bardziej "męskich" rozrywek: graliście mając lat naście w dupki, salonowca, czy jak tam to kto zwał?

Wygląda to tak: jeden się wypina, a reszta go leje, a on musi odgadnąć, kto mu wymierzył "klapsa" (a klapsy bywały wypłacane rozmaitymi przyrządami - niestety...)

Pamiętam, jak raz wieczorem zabawa rozwinęła się na maxa... :roll:
                                              Przylutowałem kumplowi deską z ławki, a on odgadł, że to ja :? Jak mi w rewanżu przylał furtką z pieca kaflowego, to dwa tygodnie miałem na dupie odbity napis "Odlewnia żeliwa - Węgierska Górka"...

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez smer
                                                A tak z bardziej "męskich" rozrywek: graliście mając lat naście w dupki, salonowca, czy jak tam to kto zwał?

Wygląda to tak: jeden się wypina, a reszta go leje, a on musi odgadnąć, kto mu wymierzył "klapsa" (a klapsy bywały wypłacane rozmaitymi przyrządami - niestety...)

Pamiętam, jak raz wieczorem zabawa rozwinęła się na maxa... :roll:
                                                Przylutowałem kumplowi deską z ławki, a on odgadł, że to ja :? Jak mi w rewanżu przylał furtką z pieca kaflowego, to dwa tygodnie miałem na dupie odbity napis "Odlewnia żeliwa - Węgierska Górka"...
                                                to niezłe mieliscie zabawy :szeroki_usmiech
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• piernik
                                                  Elegance
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 975
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Gra na każdej przerwie w hacele, ktoś to jeszcze pamięta??

Komentarz

• Big
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 6389

Zamieszczone przez piernik
                                                    Gra na każdej przerwie w hacele, ktoś to jeszcze pamięta??
                                                    No, ba. Byłem mistrzem szkoły w hacele
                                                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...