Volvo S60 2.4i 140/170KM automat...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Korzystam codziennie. Dane są trochę opóźnione. Jak załatwiasz reklamację to w erWinie widzisz ja dopiero jak sprawę zamknie dealer - czyli około miesiąc. Podobne dane są w systemie Elsa.
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Kolega chce kupić taki swojej żonie z zamiarem zagazowania. Macie jakieś opinie o S60 z tym silnikiem i w automacie? Kolega celuje w początek produkcji, a kobieta przesiadłaby się z Fabii 1.4TDI...

Diesla i uturbionych benzynek nie chce...
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• leff
      Elegance
      • 2004
      • 862

jezdzilem przez tydzien S60 2,4 140 .... dla mnie to nie jezdzi to raz, malo miejsca w srodku to dwa ale jakosc wykonczenia byla calkiem wysoka.

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Dzida
        RS
        • 2006
        • 2253

Zamieszczone przez Agamek12
        Kolega celuje w początek produkcji, a kobieta przesiadłaby się z Fabii 1.4TDI...
        1. S 60 to nie jest samochód do W-wy. Jest za duży, a już nie daj boże jak kobita ma dojeżdżać do pracy.
        2. Automat w tym konkretnym przypadku będzie już dosyć wysłużony, więc prawdopodobieństwo awarii jest dosyć duże, więc.....
        3. Ja bym tego nie kupił.
        4. A co kolga chce od Fabii 1.4 TD? Małe, mało pali, wszędzie się zmieścisz.

Jednym słowem głupi pomysł IMHO. :roll:

Komentarz

• meridomaniak
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 875
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

tragiczny promień skrętu. Klient narzeka, że nie może zaparkować przodem. Ori 17stki ocierają o nadkole przy pełnym skręcie. Spasowanie elementów w środku ... Fajny silnik 2.4D, po programie wychodzi około 200km i jeździ przyjemnie
          był Golf | jest Octavia

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

Zamieszczone przez Dzida
            Kolega celuje w początek produkcji, a kobieta przesiadłaby się z Fabii 1.4TDI...
            1. S 60 to nie jest samochód do W-wy. Jest za duży, a już nie daj boże jak kobita ma dojeżdżać do pracy.
            2. Automat w tym konkretnym przypadku będzie już dosyć wysłużony, więc prawdopodobieństwo awarii jest dosyć duże, więc.....
            3. Ja bym tego nie kupił.
            4. A co kolga chce od Fabii 1.4 TD? Małe, mało pali, wszędzie się zmieścisz.

Jednym słowem głupi pomysł IMHO. :roll:
            1. auto ma służyć jako środek transportu zza Radzymina na warszawską Pragę,
            2. kobita nie ma siły na wciskanie sprzęgła w korku w Markach,
            3. a ja bym kupił gdyby mnie było stać na 4-5 latka :szeroki_usmiech
            4. nie ma klimatyzacji...

A chcą "małe" Volvo, bo kolega porusza się XC90...
            Adam... Używam:

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

" kobita nie ma siły na wciskanie sprzęgła w korku w Markach", to niech nie wsiada do żadnego auta, bo może się okazać że "nie ma siły" włączyć kierunkowskazu na skrzyżowaniu....kurde "lubię" takich "kierowników/kierowniczki"
              w tym wypadku rzeczywiście. może być "za duży" do ogarnięcia. Osobiście jednak nie uważam, żeby s60 było duże.

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sew1981
                " kobita nie ma siły na wciskanie sprzęgła w korku w Markach", to niech nie wsiada do żadnego auta, bo może się okazać że "nie ma siły" włączyć kierunkowskazu na skrzyżowaniu....kurde "lubię" takich "kierowników/kierowniczki"
                w tym wypadku rzeczywiście. może być "za duży" do ogarnięcia. Osobiście jednak nie uważam, żeby s60 było duże.
                niech sobie kupi to volvo tylko niech nie jezdzi lewym pasem :szeroki_usmiech
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9935
                  • Ford

sew1981, Twoja uwaga jest niepotrzebna i pozbawiona jakichkolwiek racji. Jak ja kiedyś (przez jakieś 2 miesiace) musiałem większość jazdy stać w korku (między innymi w Markach, gdzie niecałe 4km pokonywałem często przez niemal 45min), to od tego wciskania sprzęgła szlag mnie trafiał - i akurat wcale się nie dziwię, że kobietka chce "ałtomata"...
                  Adam... Używam:

Komentarz

• marektbg
                    Elegance
                    • 2010
                    • 861

Kolega celuje w początek produkcji,
                    Jak celuje w poczatek produkcji to chce kupić auto tanie - a w przypadku Volvo tanio = drogo - jeszcze w przypadku Volvo typu Ford po 2005 jest OK, ale taka S60 to kanał - w tym modelu z tym silnikiem głupie sprzęgło kosztuje 1500zł i ogólnie części są drogie. Kuzyn żony ma S60 tylko w dieslu (nawet do ślubu nim jechałem), ja się też strasznie napaliłem wtedy, żeby znaleźć 3-4 latka ale ceny części i eksploatacji szybko mnie sprowadziły na ziemię.

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

No to kolega jeszcze w zeszłym tygodniu myślał o tanim S60, a dziś dowiedziałem się, że kupił żonie S40 w obecnej wersji...
                      Adam... Używam:

Komentarz

• Purchawa
                        Admin
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 8007

Zamieszczone przez sew1981
                        kurde "lubię" takich "kierowników/kierowniczki"
                        A ja lubie takich co szukaja biegu jak sie zapali zielone... :P

Przy obecnych automatach nie wiem jak komus moze sie chciec jeszcze zmieniac biegi w zwyklym samochodzie... :roll:
                        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

Zamieszczone przez Purchawa
                          Przy obecnych automatach nie wiem jak komus moze sie chciec jeszcze zmieniac biegi w zwyklym samochodzie... :roll:
                          Ja tak sobie czasem myślę, że jak znów będę musiał przeżywać koszmar warszawskich zakorkowanych ulic, to sprawię sobie "ałtomata". Nawet jeśli będzie to dychawiczny W124 200D... Bo nawet teraz, jak czasem (bardzo nieczęsto) stanę w korku, to to duszenie sprzęgła mnie mocno wkurza...
                          Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...