Dla szukajacych Octavi II Kombi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sanitar2
    Drive
    • 2010
    • 44

sezamek1,
    oczywiście, podane ceny nie były cenami z ASO :-). Co do nastawnika za 400zł, hmm ... ujmę to tak, jest to oryginał bez gwarancji (reszty domyśl się sam). Nie wiem kiedy kupię graty i zdecyduję się na wymianę, ale przy obecnym przebiegu 26,5 tys. mechanik stwierdził, że tylko napinacz i łańcuch byłby do wymiany.
  • Mr0czny
    Elegance
    • 2009
    • 948
    • Octavia III (5E3)
    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

nr VIN: TMBHB21Z372101151
    nr rejestracyjny: KOL 72K2

z VIN decodera

©koda Octavia II Combi Ambiente 1.6 FSI 85kw
    model year 2007, production number 101151

ponoć ma jeszcze jeździć

Komentarz

• dwaoka
      Elegance
      • 2010
      • 927

Re: Dla szukajacych Octavi II Kombi

Zamieszczone przez Mr0czny
      ponoć ma jeszcze jeździć
      noooo, ktoś się przejedzie na niej.....
      bkc+dsg

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Przeciez to jest stluczka, nie takie sztuki robilo sie na cacy
        Spritmonitor.de

Komentarz

• kabanos
          RS
          • 2011
          • 4544
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja dziękuję za taki "bezwypadkowy" egzemplarz. Później się rozpadnie na 2 sztuki przy wypadku.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kabanos13
            Ja dziękuję za taki "bezwypadkowy" egzemplarz. Później się rozpadnie na 2 sztuki przy wypadku.
            to dobrze, pochłonie energię
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• dontak
              Rider
              • 2008
              • 586
              • Octavia III combi (5E5)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

W ogłoszeniu będzie bezwypadkowa, od starszego pana, regularnie serwisowana z pełną książką, igła!!!
              OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9935
                • Ford

Niektórzy sprzedawcy (handlarze) twierdzą, ze bezwypadkowy to taki, w którym nie zginął człowiek... Tu raczej nikomu nic poważnego sie nie stało, więc może być sperłlniona definicja "bezwypadkowości"... :diabelski_usmiech
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Holik
                  Drive
                  • 2010
                  • 69

ewentualnie bedzie napisane ze byla lekko przyrysowana

Komentarz

• michu71
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 206

Do poprawek blacharsko-lakierniczych
                    Fiat Palio Weekend 1.2 16v 59kw. 2002r

Komentarz

• LUKI
                      RS
                      • 2005
                      • 5776

Zamieszczone przez Holik
                      ewentualnie bedzie napisane ze byla lekko przyrysowana
                      tak i to koszykiem na parkingu pod supermarketem
                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Ficu
                        Rider
                        • 2010
                        • 395

Nie takie auta były wyklepywane
                        Auto-shop4x4
                        Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

Ficu, dokładnie...wiem ze to oszustwo ,ale to jeszcze pikuś. Jedyny problem to tylna podłoga. przód widać , że koła proste, czyli zawiecha nienaruszona, wjadą z podłużnicami i cacy hehe
                          ale nie wiem jak koła z tyłu, jak proste to w miare ok. Generalnie jak nie dospawają dupska, to nie będzie tragedii, ale powinno to byc warte maks 2/3 ceny, a dadzą na ogłoszenie że igła itp, itd...
                          a idealnie to na części powinna iść.
                          polak potrafi...masakra :cry:

Komentarz

• macherstudio
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 2378
                            • Mitshibishi
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Panowie spokojnie, jak sami widzicie, Focus po lewej, już po zabiegu ..... współczuję ludziom, którzy muszą, chcą kupić auto z rynku wtórnego tj. w ciemno nie od znajomego. Ja do dziś nie mogę sobie odpuścić, że moją OI nie wziął ktoś z rodziny, ale poszła w super ręce i chłopak będzie zadowolony - teraz tylko przechodząc zawsze sobie ją dotknę, ba nawet częściej myta niżu mnie
                            www.prostetorodo.pl

Komentarz

• LUKI
                              RS
                              • 2005
                              • 5776

kolejna dobra sztuka :!:

tym razem RS w TDI/DSG
                              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• linkworld
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 108

To może nie do końca w temacie - ale też cwaniaczek. Skoda z tego ogłoszenia:

Przebieg: 117 000 km. I oczywiście oryginalny 8) . Facet podaje numer VIN. Wpiszcie go sobie w Googlach. Wyskoczyły tylko 2 strony. Ta z aukcją i druga z pdf'em, który zawiera ekspertyzę Dekry dla tego właśnie samochodu. I co widzimy w środku - kwiecień 2011 przebieg samochodu (z oryginalnym oczywiście przebiegiem 8) ) 153 000 km. Ciekawe
                                jak to prawnie wygląda. W końcu na Allegro to jakaś oferta handlowa chyba jest. A gościu cofa licznik prawie o długość równika :twisted: na co jest ogólnie dostępny dowód.

Tak ku przestrodze. :lol:
                                Skoda Octavia 2FL, Ambition liftback, kapucyn :-D

Komentarz

• loyd
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2342

Robi się z tego wątku (a ?) bezwypadkowe.net :szeroki_usmiech

Komentarz

• Eidos71
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2050
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Poza tym gościu podaje, że bezwypadkowa, a w raporcie Dekry wyraźnie opisane są uszkodzenia sugerujące, że Octa miała dzwona :-)
                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Zamieszczone przez linkworld
                                      http://moto.allegro.pl/oc...1645257515.html
                                      Z drugiej storny, jeśli jakiś naiwniak wierzy, że za 41 tys zł kupi bezwypadkową, w super stanie O II w wersji elegance z 2.0 TDI pod maską i przebiegiem 117 tys km to .... nie mam pytań 8)
                                      Kupić samochód wart jakieś 48-49 tys zł za 8 tyś zł mniej i uwirzyć że sprzedawca jest Św. Mikołajem bezcenne :diabelski_usmiech

[ Dodano: Czw 09 Cze, 11 08:05 ]
                                      Zamieszczone przez LUKI
                                      A ja mam pytanie, kto pozwala na sprowadzanie złomu do Polski ???!! Przecież ta kupa poskrecanej blachy wogóle nie powinna trafić na terytorium naszgo kraju !!! Gdzie są .... ekolodzy ??!!
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• 4x4BKF
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1279

Przebieg: 117 000 km. I oczywiście oryginalny 8) . Facet podaje numer VIN. Wpiszcie go sobie w Googlach. Wyskoczyły tylko 2 strony. Ta z aukcją i druga z pdf'em, który zawiera ekspertyzę Dekry dla tego właśnie samochodu. I co widzimy w środku - kwiecień 2011 przebieg samochodu (z oryginalnym oczywiście przebiegiem 8) ) 153 000 km. Ciekawe
                                        jak to prawnie wygląda. W końcu na Allegro to jakaś oferta handlowa chyba jest. A gościu cofa licznik prawie o długość równika :twisted: na co jest ogólnie dostępny dowód.

Tak ku przestrodze. :lol:
                                        - Nie weryfikowano odczytanego stanu drogomierza z zapisami w urządzeniach elektronicznych pojazdu.
                                        - Niniejsza ekspertyza służy wyłącznie do oszacowania wartości rynkowej przedmiotu wyceny i nie może
                                        być wykorzystywana do żadnego innego celu, niż wymieniony powyżej.
                                        - Rzeczoznawca nie bierze na siebie odpowiedzialności za wady ukryte (prawne i fizyczne) oraz
                                        ewentualne skutki wynikające z dalszego użytkowania przedmiotu wyceny, a także za skutki wykorzystania...

Rzeczoznawca umywa ręce

[ Dodano: Czw 09 Cze, 11 08:23 ]
                                        Zamieszczone przez Big
                                        http://moto.allegro.pl/oc...1645257515.html
                                        Z drugiej storny, jeśli jakiś naiwniak wierzy, że za 41 tys zł kupi bezwypadkową, w super stanie O II w wersji elegance z 2.0 TDI pod maską i przebiegiem 117 tys km to .... nie mam pytań 8)
                                        Kupić samochód wart jakieś 48-49 tys zł za 8 tyś zł mniej i uwirzyć że sprzedawca jest Św. Mikołajem bezcenne :diabelski_usmiech

Nie za 41000. To nie jest ku teraz ale kwota licytacji...

[ Dodano: Czw 09 Cze, 11 09:03 ]
                                        W dniu 11.06.09 po przeprowadzeniu czynności operacyjnych w przedmiocie rozpytania figuranta sprzedającego obserwowany pojazd ustalono co następuje:
                                        - figurant twierdzi, że auto jest 100% bezwypadkowe
                                        - figurant twierdzi w sposób przekonywujący że nie było najmniejszych napraw blacharsko-lakierniczych dokonywanych na w.w. pojeździe
                                        - figurant podaje deklarowany w allegro.pl przebieg jako w 100% prawdziwy
                                        - figurant potwierdza numer rejestracyjny z przytoczonego raportu
                                        - figurant twierdzi, że nie ma pojęcia o istniejącym raporcie - aby go nie naprowadzać, w trakcie rozmowy nie ujawniałem źródła pochodzenia raportu, ani miejsca jego publikacji. Nadmienił także, że z chęcią by ten raport zobaczył. Oczywiście przeprowadzający rozmowę nie udzielił mu informacji.

Rozmowę przeprowadzono, notatkę spisano, gawiedź forumową poinformowano.

Reasumując wschodnie Kielce i cały pas na Staszów czyli Suków, Kranów, Daleszyce to gniazdo handlarzy autami. A to co wyrabiają z furami w Daleszycach to przechodzi ludzkie pojęcie. Dla mnie szczerze mówiąc rzecz zadziwiająca, jakie SPA potrafią zafundować autom. Wóz dostawczy z milionowym przebiegiem potrafią tak umyć, wypicować, wylalować że człowiek jest przekonany że to dopiero z salonu wyjechało, albo wyjechało 10 lat temu tylko kierowca przez 10 lat je w garażu trzymał i z chusteczką dookoła chodził.
                                        To IVECO z link poniżej wygląda lepiej niż Maluch z innego tematu))

Dacie wiarę??

Dla porównania maluch co całe życie w garażu przestał.
                                        4x4

Komentarz

• linkworld
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 108

Zamieszczone przez 4x4BKF
                                          W dniu 11.06.09 po przeprowadzeniu czynności operacyjnych w przedmiocie rozpytania figuranta sprzedającego obserwowany pojazd ustalono co następuje:
                                          - figurant twierdzi, że auto jest 100% bezwypadkowe
                                          - figurant twierdzi w sposób przekonywujący że nie było najmniejszych napraw blacharsko-lakierniczych dokonywanych na w.w. pojeździe
                                          - figurant podaje deklarowany w allegro.pl przebieg jako w 100% prawdziwy
                                          - figurant potwierdza numer rejestracyjny z przytoczonego raportu
                                          - figurant twierdzi, że nie ma pojęcia o istniejącym raporcie - aby go nie naprowadzać, w trakcie rozmowy nie ujawniałem źródła pochodzenia raportu, ani miejsca jego publikacji. Nadmienił także, że z chęcią by ten raport zobaczył. Oczywiście przeprowadzający rozmowę nie udzielił mu informacji.

Rozmowę przeprowadzono, notatkę spisano, gawiedź forumową poinformowano.
                                          Sam chciałem taką rozmowę przeprowadzić, ale ostatecznie postanowiłem, że się nie będę denerwował Fajnie, że kolega 4x4BKF dał gościowi znać, że są ludzie, którzy potrafią sprawdzić prawdziwość historii, które tworzą "sprzedawcy" :evil: .
                                          A tak na marginesie, to im więcej przeglądam ofert handlarzy tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jak będę oszukiwał zmienniczki dla mojej czarnuli, to będę omijał takich panów szerokim łukiem. Czasami naiwnie jeszcze wierzę, że jakaś fajna, korzystna oferta się trafi, ale zawsze wyłazi bubel. :diabelski_usmiech Zostaje szukać na forum
                                          Skoda Octavia 2FL, Ambition liftback, kapucyn :-D

Komentarz

• daneczek76
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 3642
                                            • Toyota

Zostaje szukać na forum
                                            a ja jestem ciekaw ile jest takich samochodów bezwypadkowych na forum?
                                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

A tak na marginesie, to im więcej przeglądam ofert handlarzy tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu
                                              że niska cna = niska jakość Nie wyobrażam sobie aby ktoś z własnej i niprzymuszonej woli oddał auto w super stanie za 3/4 jego wartości, a tak własnie kształtuja się ceny tych igiełek, perełek itp. sprowadzonych z zachodu.
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• 4x4BKF
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1279

Zamieszczone przez daneczek76
                                                Zostaje szukać na forum
                                                a ja jestem ciekaw ile jest takich samochodów bezwypadkowych na forum?
                                                Moja OI na bank. Przebieg real. Nie wstydzę się że mój ma 269kkm a nie jak inne w jego wieku 115))

I nie jeździł nim starszy pan - przygłuchy, niesłyszący że klocki obcierają, niedowidzący że kontrolka oleju się zapaliła
                                                Ani kobieta - która żeby jej samochód do tyłu się nie staczał na światłach - to trzyma na półsprzęgle)

tylko chłopak który wie jak eksploatować auto aby mu krzywdy nie robić i nie męczyć.
                                                4x4

Komentarz

• daneczek76
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 3642
                                                  • Toyota

Zamieszczone przez 4x4BKF
                                                  Dacie wiarę??

Dla porównania maluch co całe życie w garażu przestał.

Komentarz

Pracuję...