Barlinek olejowany.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chrisnysa
    Classic
    • 2011
    • 28

Barlinek olejowany.

Zamieszczone przez arti_kns
    według mnie to 7.01.2012
    Raczej wypada 6.01.2012r. (piątek) tyle, że to jest znowu święto.
  • dwaoka
    Elegance
    • 2010
    • 927

Barlinek olejowany.

Witam,

Ma ktoś w domu?

Mam kilka pytań do właścicieli. Jak radzicie sobie z czyszczeniem? Ja swoją używam od listopada i przyszedł czas na konserwację :roll:
    bkc+dsg

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

Ja mam w domu parkiet dębowy zaolejowany. U nas kazali go w pierwszym roku dość często konserwować.
      Trzeba kupić specjalny płyn do mycia oraz olej. Najpierw myjesz podłogę a potem wcierasz w nią olej.
      My używamy produktów timberex:
      Produkty Timberex: oleje, woski, olejo-woski, impregnaty, lakiery, farby do drewna, parkietów, podłóg, mebli, mebli ogrodowych, tarasów. Mieszkania, obiekty publiczne, schody, tarasy, blaty, parapety, pergole. Olejowanie, konserwacja, renowacja, czyszczenie, barwienie, impregnacja, drewno kolorowe.

ale z tego co widzę Barlinek ma własne produkty do konserwacji. Najlepiej ich zapytać, chyba nie zabiją za to:P

IMHO zmywacz + olej konserwujący i jedziesz:P
      Adam

Komentarz

• dwaoka
        Elegance
        • 2010
        • 927

b707, ja mam jesion, ale u Ciebie pewnie też z racji "otwartych porów" powchodził tu i tam brud, który ciężko wydostać? Szczególnie pod jakimiś dywanikami, czy chodnikami widać. Podejrzewam, że ten intenstywny zmywacz rozpuści to i wymyje...
        bkc+dsg

Komentarz

• b707
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1272

No brudzi się, u mnie dodatkowo salon robi za biuro czasami, no i jest jeszcze pies. Wcześniej był lakier, ale przy intensywnym korzystaniu z pomieszczeń się nie sprawdza.
          Ale konserwacja dużo daje
          Adam

Komentarz

• pako11
            Drive
            • 2009
            • 64

ja mam dąb olejowany - po połozeniu został "pociągniety" pastą Barlinek do podłóg olejowanych i spokojnie na 1,5 roku wystarczyło, niestety samemu cięzko to zrobić - nałozenie pasty ręcznie przy powiedzmy 40m2 to :cry:
            po paście używamy tylko mydła do mycia podłogi i daje radę,
            olej się fajnie nakłada (mam parę mebli dębowych olejowanych) ale gdybym miał to robić co kilka miesięcy na całej podłodze to wolę lakier,
            w 2009r. nałozenie pasty taką polerką podłogową kosztowało mnie przy tej powierzchni 300zł - ale to podobno było promo w firmie w której kupowalem deskę - normalnie gość twierdził, że bierze za to ok. 600zł, pasta była w cenie (poszło ok 1/2 tubki),
            powoli nadchodzi czas powtórzenia zabiegu - może ktoś z okolic Wrocławia zajmuje się takimi usługami?
            F10 530D 258PS

Komentarz

• dwaoka
              Elegance
              • 2010
              • 927

Ja mam 2letnie dzieko w domu, także lakier odpada, widziałem już rodziców co cały dzień biegają za dzieckiem i wszystko z rąk wyrywają, żeby nie upuściło. Na oleju nic nie widać, a miejscowe rysy spokojnie można naprawić. Poprostu jak dzieciak podrośnie, to za 3-4lata zrobi się cyklinowanie i z głowy. No nic, będę musiał spróbować tych środków.
              bkc+dsg

Komentarz

Pracuję...