Zamieszczone przez arti_kns
Barlinek olejowany.
Zwiń
X
-
Ja mam w domu parkiet dębowy zaolejowany. U nas kazali go w pierwszym roku dość często konserwować.
Trzeba kupić specjalny płyn do mycia oraz olej. Najpierw myjesz podłogę a potem wcierasz w nią olej.
My używamy produktów timberex:
Produkty Timberex: oleje, woski, olejo-woski, impregnaty, lakiery, farby do drewna, parkietów, podłóg, mebli, mebli ogrodowych, tarasów. Mieszkania, obiekty publiczne, schody, tarasy, blaty, parapety, pergole. Olejowanie, konserwacja, renowacja, czyszczenie, barwienie, impregnacja, drewno kolorowe.
ale z tego co widzę Barlinek ma własne produkty do konserwacji. Najlepiej ich zapytać, chyba nie zabiją za to:P
IMHO zmywacz + olej konserwujący i jedziesz:PAdam
Komentarz
-
-
ja mam dąb olejowany - po połozeniu został "pociągniety" pastą Barlinek do podłóg olejowanych i spokojnie na 1,5 roku wystarczyło, niestety samemu cięzko to zrobić - nałozenie pasty ręcznie przy powiedzmy 40m2 to :cry:
po paście używamy tylko mydła do mycia podłogi i daje radę,
olej się fajnie nakłada (mam parę mebli dębowych olejowanych) ale gdybym miał to robić co kilka miesięcy na całej podłodze to wolę lakier,
w 2009r. nałozenie pasty taką polerką podłogową kosztowało mnie przy tej powierzchni 300zł - ale to podobno było promo w firmie w której kupowalem deskę - normalnie gość twierdził, że bierze za to ok. 600zł, pasta była w cenie (poszło ok 1/2 tubki),
powoli nadchodzi czas powtórzenia zabiegu - może ktoś z okolic Wrocławia zajmuje się takimi usługami?F10 530D 258PS
Komentarz
-
-
Ja mam 2letnie dzieko w domu, także lakier odpada, widziałem już rodziców co cały dzień biegają za dzieckiem i wszystko z rąk wyrywają, żeby nie upuściło. Na oleju nic nie widać, a miejscowe rysy spokojnie można naprawić. Poprostu jak dzieciak podrośnie, to za 3-4lata zrobi się cyklinowanie i z głowy. No nic, będę musiał spróbować tych środków.
Komentarz
-
Komentarz