No i trafiło na mnie... Dzisiaj wczesnym rankiem jadąc do pracy pani w Renówce wymusiła na mnie pierwszeństwo przejazdu wyjeżdżając z ulicy podporządkowanej. Wtargnęła na skrzyżowania licząc na farta, że "przeskoczy". Totalnie zaskoczony nie miałem szans do końca wyhamować i stało się.
Do wymiany zakwalifikowane: błotnik, zderzak, reflektor. Mogło być oczywiście gorzej ale serce boli...
Mogło być gorzej. Ale zwłaszcza tak nowego auta zawsze szkoda. W dodatku taki kolorek ładny
Zdarza się, ważne że wszyscy cali i nie Twoja wina.
P.S. a halogen cały?
Bo lampa chyba co najwyżej porysowana, bo na zdjęciach nie widać aby pękła.
Koszty naprawy w ASO 7450 PLN.
Dokładnie te same części miałem uszkodzone (no może więcej - pękła obudowa filtra powietrza - więc w 7.000 się zmieścisz).
Ale rozumiem Twój aktualny nastrój bardzo dobrze.
Trzymaj się, przecież to tylko blacha. Ciesz się, że nie jest gorzej.
granacik, współczuje, przeżywałem ten sam ból w lutym ale oddałem w dobre ręce i teraz nawet śladu nie ma (dosłownie), spasowanie i lakierowanie jak nówka, w pełnym słońcu nic nie widać i tego Tobie również życzę.
granacik, będzie dobrze, nie martw się, małe straty. ale_jak_to, proszę Cię, nie pisz tak ogólnikowo. Inne cena jest za roboczo - godzinę w ASO a inna u rzetelnego mechanika lakiernika a inna u Ziutka... ale wszystko ma jakąś przyczynę. Kolor tego auta to rosso brunello.
Granacik jak jeszcze się nie zdecydowałeś gdzie robić to polecam serwis Zalewskiego w jankach Wszystko wymienia i dobrze dobiorą lakier. Ja u nich robiłem już dwie naprawy a ostatnio lakierowałem cały bok... w 10 latku dobrali lakier idealnie.
Plus zakładu jest taki ze zwykle nie czekają na decyzje z ubezpieczalni. Wysyłają swój kosztorys i robią... a szarpać z ubezpieczalnie będą się potem. Ja dostawałem kopie korespondencji jeszcze w dwa miesiące po naprawę :P
Polecam przede wszystkim dlatego że auto robią jak dla siebie... u mnie kiedyś wymiany wymagał jeden reflektor a wymienili oba "ma być idealnie i do pary". Wszystkie uszkodzone blachy do wymiany na oryginalne. Żadnego klepania i to nie wchodzi w rachubę.
pzdr
Cześć, dostałem w piątek zakres napraw. Niestety do malowania zakwalifikowali również lewe-przednie drzwi mimo, że nie ma na nich śladu uszkodzeń. Zapewne chodzi o cieniowanie bo nowy błotnik, który założą będzie malowany i żeby nie było widać różnicy w odcieniu wycieniują kolor na drzwiach.
Jak myślicie jest to konieczne? Szkoda mi malować drzwi skoro nie ucierpiały w żaden sposób w czasie stłuczki
piotrek_os, chyba nie do końca. Chodzi o to, że chyba wycieniują na drzwiach czyli będą schodzić z nowego koloru gdzieś po środku drzwi więc będzie delikatne przejście. Rozumiałbym to gdyby auto było starsze ale ono w październiku będzie miało dopiero 2 lata więc lakier chyba nie zdążył wyblaknąć? Nie wiem, nie znam się, może ktoś zorientowany się wypowie... :?
granacik, popytaj o kogoś kto dobrze potrafi dobrać kolor. Jak ktoś się na tym zna to może zrobić to lepiej niż Ci z ASO, jedynie struktura może być inna, ale to ciężko dostrzec. Ja bym drzwi nie ruszał, ale to już Twoja decyzja
Szkoda SPRZEDAM KIESZEŃ POD RADIO NP. MELODY, BLUES DO 02
granacik, one nie będą malowane tylko się na nie pierdyknie bezbarwnym i to też nie całe tylko mniej więcej do połowy, żeby je wycieniować. Ja miałem malowane drzwi przednie też jak mi naprawiali cały przód i teraz mam tak zajebiście wycieniowane, że nie widać w ogóle, że coś było robione, a grubość lakieru zwiększy się tylko o cieniutką warstwę lakieru bezbarwnego.
Możemy się umówić to zobaczysz u mnie, że to nie ma wpływu na nic. Zrób zdjęcia, wydrukuj sobie fakturę naprawy i przy odsprzedaży nie powinieneś mieć żadnych problemów jak ktoś zmierzy miernikiem. Ja tak zrobiłem.
Rozumiem te dylematy dokladnie, bo my mamy podobny problem tylko pacjent ma 2 miesiace i do wymiany na nowe tylni zderzak i klape.
Teraz sie zastanawiamy caly czas jak to bedzie wygladac po lakierowaniu. Czy ktos sie orientuje czy w tak mlodym aucie, w ktorym dbalismy o lakier (woski preparaty do czyszczenia) moze byc widoczne jakies przebarwienie lub inny odcien? Czy to cieniowanie na sasiednich elementach jest konieczne?
:|
Eee...dach, ew. tylne nadkola? Czy zle mysle?
Ja sie nie znam, tylko sie peniamy ze po odbiorze bedziemy widziec roznice w kolorze. Takie rzeczy zazwyczaj strasznie irytuja.
Komentarz