Stłuczka z okazji trzynastego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • granacik
    Ambiente
    • 2009
    • 249

Witajcie,

Obiecałem, że zdam relację po naprawię więc to robię.

Ogólnie z naprawy jestem zadowolony. W mojej opinii jest zrobiona naprawdę dobrze. Wszystko zajęło 2 tygodnie więc stosunkowo krótko zważywszy, że ASO i TU musiały się dogadać co do kosztów naprawy. Samochód oddałem do ASO na Gruchacza w Warszawie ale oni tam nie naprawiają tylko wożą do Raszyna, tam mają blacharnie i lakiernię. Nie obyło się bez reklamacji ale uwzględniona i profesjonalnie zrobiona na drugi dzień - gorzej zamykały się drzwi i był zaciek na błotniku.

Co mi się za bardzo nie podobało to ilość elementów, która została pomalowana. Jak widać na fotkach na pierwszej stronie uszkodzenia dotyczą jedynie lewego błotnika, przedniego zderzaka i reflektora. Dodatkowo minimalnie krawędź maski była podwinięta i odpryśnięty był lakier. Pomalowano natomiast: lewy błotnik (nowy), przedni zderzak (nowy), maska (naprawiana) - to zrozumiałe ale dodatkowo lewe drzwi (cieniowanie) i prawy błotnik. Najbardziej wkurzył mnie ten prawy błotnik bo był nietknięty podczas stłuczki a został pomalowany. Podobno też trzeba było wycieniować. :roll: Może, nie wiem, nie znam się, szkoda mi tylko, że taka niewielka kolizja a tyle elementów malowali.

Myślę, że mogę polecić naprawę tam samochodu. Moje uwagi mogą wynikać po prostu z niewiedzy.

Komentarz

• sew1981
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10986
      • Fiat

Enriquez, oczywiście że konieczne takie malowanie drzwi. To się nazywa cieniowanie i jest obowiązkowe w metallikach szczególnie, żeby własnie nie było widać różnic między elementami.
      piotrek_os, co Ty gadasz?! Cieniowanie nie polega na malowaniu całego elementu...tylko bliżej tego błotnika i przejdą delikatnie, tak żeby nie było widać różnicy z dalszymi elementami. Powtarzam,żeby nie wyglądało po wiejsku tylko fachowo właśnie jest to konieczne i każdy lakiernik wam to powie.

[ Dodano: Pią 22 Lip, 11 18:51 ]
      Enriquez, jejku...7450 PLN, za takie coś....? Ale zdzierają. Ciekawe ile by to wyszło,gdyby samemu robić...na częściach kupionych i u dobrego lakiernika.
      granacik, ten prawy błotnik to już zagadka dla mnie też.....

Komentarz

• Dzida
        RS
        • 2006
        • 2253

Miałem podobną przygodę tylko że z okazji 15-go a nie 13-go.

Uploaded with ImageShack.us
        Małolat w Lublinie cofał Jeepem i trafił akurat na mnie. Ubezpieczenie w BTA (jakiś litewski/łotewski wynalazek), narazie szkoda wyceniona wg TU na 1300 PLN, ale będę walczył bo chcą mi wcisnąć lampę zamiennik.

Komentarz

• idas
          Elegance
          • 2006
          • 828

A ma ktos moze jakis wzor lub porady dotyczace pisma o zwrot kosztow za badanie techniczne od ubezpieczyciela sprawcy?
          Nie chcielibysmy popelnic jakis glupich bledow. A moze lepiej to telefonicznie, czy trzeba jakims pismem?
          VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
          VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

Pracuję...