Tragiczne zderzenie tira i busa. Osiem ofiar.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hunter
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1655

Re: Tragiczne zderzenie tira i busa. Osiem ofiar.

Zamieszczone przez 4x4BKF
    Zamieszczone przez dwaoka
    Nie od dziś wiadomo, że opony zajeżdża się, aż eksplodują
    Taaaa, najlepiej siedzieć za kompem i żółci przez klawisze ulewać.

Jak sobie forumowy kolego kiedyś staniesz na światłach, to sobie popatrz na opony TIR-ów i opony osobówek. Założę się że w 9 na 10 TIR-ów opony będą lux, a w osobówkach 5/10 to szrot w tym część zimówek.
    ITD jebie za opony takie kary, że mało kto jeździ na dziadostwie. A w osobówkach mogą Ci najwyżej dowód zabrać za łyse gumy.
    mój ojciec jadąc samochodem, rozmijał się z ciężarówką i dostał gumą z opony z ostatniej osi w przód auta. Huk był potężny, aż w pobliskie stacji diagnostycznej ludzie wybiegli sprawdzić co się stało. Jeden znajomy myślał, że butla z gazem tak wyrąbała. Szczęście, że ojciec jechał około 60-70 km/h na tym odcinku. Uszkodzona chłodnica, zderzak i jeszcze parę rzeczy. Co się okazało? Auto było przeładowane :!: Kierowca po przyjeździe policji powiedział, że mogą zabierać dowód, bo szefa interesuje kasa, a nie bezpieczeństwo - przeładowywania aut są nagminne.
    Więc kolego z tym ITD to nie tak hop-siup. Opony były łyse, stare, wulkanizowane, a auto przeładowane. Szczęście, że nikomu się nic nie stało. Lepiej sobie nie wyobrażać co by się stało gdyby trafiło na samochód szybciej jadący albo kierowcę osobówki, który ma mniejsze doświadczenie na drodze.
    ...nie ma to jak Octavia :drive:
    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

pieprzycie smuty, znow winny kierowca ciezarowki, opona mu strzelila napewno "bieznikowana" smiac mi sie nawet nie chce
      Zamieszczone przez Mickul
      O tym wypadku nic nie mówią tylko cały dzień dupcżą o tym "TIRZE", bo to w końcu "TIR" i "MORDERCA" i oczywiście trzeba był nawiązać temat "WAL W OSOBÓWKĘ". Tu nie zawinił czynnik kierowcy tego pojazdu, a każdy po nim jedzie. Niech się czepią tego Passata co zabił całą rodzinę bo sobie wyprzedał - ale po co, to tylko osobówka.
      te reklamy w radiu sa dobijajace! Co do wypadku z udzialem Passsata...wlasnie o tym nie wiele slyszalem, mimo ze wiecej by mozna powiedziec i odniesc do rzeczywistego stanu. Codziennie widuje kretynow wyprzedzajacych na trzeciego, na ciaglych czy tez zakretach i o zgrozo wioza nie tylko doroslych ale i dzieci.

Komentarz

• bubuDE
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 763
        • Octavia III (5E3)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Przede mna 2 ciezarowki, na drodze kilka porozrzucanych pacholkow (od wiatru?) Obydwie dosc wolno przejechaly ponad nimi a pod te pierwsza podczepil sie jeden z gumiakow. Nikt tego nie zauwazyl. Przy predkosci 80/90 z pod pierwszej przyczepy uwalnia sie troche przytarta gumowa przeszkoda i druga ciezarowka ostro hamuje (pewnie nic by sie jej nie stalo), ja jestem tym trzecim. Dopiero przez radio dowiaduje sie co na mnie za chwile czeka na drodze. Szyby cos takiego pewnie nie rozbije ale chlodnice i podwozie moze poszarpac, do tego strach kierowcy.
        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• ale_jak_to
          Ambiente
          • 2011
          • 199

przy dobrej predkosci, nawet tej zgodnej z przepisami, na trasie - np gdy jeden ma 80km/h i drugi tez - i nagle, bez znaczenia dlaczego zjada na siebie te dwa autka - to naprawde nie ma znaczenia ze to nie ciezarowka...
          czysty FART tak jak i w tej skodzie wbitej niedawno w tyl tira - ze sie komus uda przezyc.
          Taka jest prawda ze codziennie narazamy sie na smierc.

Komentarz

• lend
            Rider
            • 2007
            • 463

Dla mnie tragedia niesamowita, jednak według mnie gdybyśmy mieli porządne nawet 2 pasmowe drogi skutki mogłyby być inne.Opona może wystrzelić zawsze i każdemu nawet na 8 pasmowej drodze ale może udałoby się uniknąć zderzenia czołowego.
            MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

odnosnie opon, często widuje sie porozwalane opony po poboczach, dzisiaj dla przykładu patrzę na a4 a tam lezy na poboczu opona z tira a metr przed nią znak ostrzegawczy :shock: co to kurwa ma byc, znak potrafią postawić prze oponą a szczątki opony juz nie mogą wypierdolić na bok lub zabrać z drogi?
              sorki trochę odbiegłem od tematu :evil:
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• BADYL
                RS
                • 2011
                • 2396
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez lend
                Dla mnie tragedia niesamowita, jednak według mnie gdybyśmy mieli porządne nawet 2 pasmowe drogi skutki mogłyby być inne.Opona może wystrzelić zawsze i każdemu nawet na 8 pasmowej drodze ale może udałoby się uniknąć zderzenia czołowego.
                przepraszam Cię ale....bla bla blaa...2 pasmowe drogi w Polsce i to wszędzie :?: marzenia ściętej głowy u NAS nawet dróg na EURO nie potrafią przygotować a autostrady to budują od początku lat 90tych i wiela ich nie ma co :diabelski_usmiech

Ponad miesiąc temu 2x miałem okazję przejechać się A2 (kierunek poznań - Warszawa)...za pierwszym razem po auto do Piaseczna po auto :diabelski_usmiech a za drugim do łodzi na "LŚ Polska-USA" :szeroki_usmiech Sama trasa jest ok, ale od łodzi do strykowa jechałem jakieś 15min i patrze budują następną bramkę jakaś paranoja :!: :!:

Co do tematu to bezsprzecznie tragedia
                nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• dwaoka
                  Elegance
                  • 2010
                  • 927

piramida, właśnie o tym pisałem, jakoś nie widać szczątków opon osobówek...
                  bkc+dsg

Komentarz

• shok
                    RS
                    • 2009
                    • 2070
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez piramida
                    odnosnie opon, często widuje sie porozwalane opony po poboczach, dzisiaj dla przykładu patrzę na a4 a tam lezy na poboczu opona z tira a metr przed nią znak ostrzegawczy :shock: co to kurwa ma byc, znak potrafią postawić prze oponą a szczątki opony juz nie mogą wypierdolić na bok lub zabrać z drogi?
                    sorki trochę odbiegłem od tematu :evil:
                    Właśnie tak jest w Polsce. Kiedyś przejeżdżając obok stłuczki mundurowi nogą przesuwali na bok resztki plastików z zderzaka, lamp itp. Kilka dni później resztki te plątały się po całej drodze! Tak jakby nie można było wezwać służb by to posprzątać. Historia ta miała miejsce ok.6lat temu. Chciałem stanąć i zwrócić im uwagę ale już tak nie robię. Kiedyś po takiej uwadze chciano mi dać mandat za niewłaściwe parkowanie oraz stwarzanie zagrożenia na drodze . Oczywiście skończyło się jedynie na wymianie zdań i pojechałem dalej...

Komentarz

• bubuDE
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 763
                      • Octavia III (5E3)
                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

BADYL, od Lodzi do Strykowa jest 5 bramek, trzy z nich lykaja kase.
                      PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

Pracuję...