Rzadko zaglądam na Forum, przepraszam za obsuwę w odpowiedzi.
Wyjazd doszedł do skutku. W obecnie panujących warunkach był to wyjazd dziwny.
Z jednej strony - genialny dom z basenem, z daleka od wszystkiego i wszystkich, duża działka na wyłaczność i zero głośnych sąsiadów. Pogoda wybitna, 7 dni słońca z przerwą w połowie na trzy godziny deszczu. Cenę zapłaciliśmy sporo wyższą, ale dostaliśmy naprawdę dużo w zamian.
Z drugiej strony - nie do końca przemyśleliśmy lokalizację. Bardziej zależało nam na tym, żeby mieć oddzielny dom z basenem i tego szukaliśmy, nie bacząc na lokację.
Pojechaliśmy do miejscowości Labin. Sama miejscowość bardzo fajna, ALE daleko do wody i wybrzeże bardzo kamieniste, plaże malutkie z trudnym dojazdem.
Ogólnie wypoczynek bardzo udany, baterie naładowane
Do tego stopnia, że przyszłoroczny weekend "bożocielny" już zarezerwowany - tym razem okolice Zadaru (Zemunik Gornji).
W tym przypadku Zemunik został zarezerwowany spontanicznie
Jedziemy w trzy rodziny, więc też aż takiego wyboru nie było. Zanleźliśmy dom, który ma wszystko czego możemy potrzebować, dodatkowo w świetnej cenie
Jeśli chodzi o Albanię to polecam Ksamil (byłem 3 razy po 5-6 dni) Hotel Marikseli x 2 i jeden w sąsiedniej Qeranda. Kiedyś przygodę z Bałkanami zaczynaliśmy tez od Cro (Baśka Voda), potem MNE ale teraz uważam że najciekawiej jest w AL ze wszystkimi niedoskonałościami tego kraju Zależy co cię interesuje w AL masz piękne Alpy Albańskie (Góry Przeklęte) trasa SH 20 i
SH 21, polecam wycieczkę po jeziorze Koman i drogę SH 22 i SH 5 (zwaną drogą 1000 zakrętów). Berat miasto 1000 okien z piękną twierdzą, oraz miasto 1000 schodów Gjirokastёr. Ogólnie w AL jest cała masa wspaniałych zabytków pamiętających czasy osmańskie. Będąc w Ksamil można wybrać się do Grecji i zaliczyć Meteory
Ce site web est à vendre ! albaniaforum.pl réunit des informations et annonces. Nous espérons que vous y trouverez les informations que vous recherchez !
Ce site web est à vendre ! albaniaforum.pl réunit des informations et annonces. Nous espérons que vous y trouverez les informations que vous recherchez !
Polecam całodniową wycieczkę katamaranem po jeziorze ochrydzkim . Z Ochrydy rzut beretem do Albanii . Jeśli zdrowie i partia pozwoli to ja z żonką we wrześniu Albania objazdowo Zatęskniłem za owocami morza
Komentarz