Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Endru71
    odpowiedział(a)
    Czytałem teraz na grupie Chorwackiej i ta trasa co my jedziemy jest przejezdna ,Graz Maribor ,Zagrzeb . Nie Dziękujemy A Orebic pozdrowimy , będziemy tam kolejny raz i jeszcze tych terenów wszystkich nie zwiedziliśmy,

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Coś czytałem, że wschodnie tereny powinny być przejezdne - w końcu tam większe równiny. Na tyle co znam Słowenię to od Mariboru na zachód największe górskie tereny. Od Mariboru na wschód górki, ale niższe. Powodzenia, szerokości. Pozdrów Orebic od nas - Peljesac piękny jest. Udanych wakacji.

Zostaw komentarz:

• Endru71
    odpowiedział(a)
    A my jutro wyjeżdżamy i do tego winiety wykupione a trasa Czechy, Austria, Słowenia ,Chorwacja do Orebic .I Mamy zgryz chyba będziemy ryzykować .

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Słowenia niestety, malutki kraj i w większości górzysty, więc powodzie są katastrofalne. A kraj piękny, kilka razy w drodze do Cro i z powrotem trochę zwiedzaliśmy.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    My w tym roku tak na wariata zmieniliśmy kierunek na RO i BG. Ale w tym roku sytuacja w SLO, Grecji, Włoszech to jakiś dramat. A wszystkie te kierunki też braliśmy pod uwagę.

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    My, na szczęście, wybraliśmy PL-Słowacja-Węgry-CRO i taki sam powrót.

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Nieciekawa sytuacja w Słowenii - powodzie na bardzo dużym terenie kraju. Władze apelują o omijanie SLO w drodze nad Adriatyk i z powrotem.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    aż się serducho wyrywa na dalsze wojaże.
    :d:d:d

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Mirku, Macedonię mieliśmy już zaklepaną w roku pandemii - musieliśmy zrezygnować ze względu na kwarantanny

W tym roku mamy inne "pod górke" - młody kończy liceum.......... Nie wiemy co dalej, z nim, czy bez..... Co mu wyjdzie, co nie.....

Ale taki wyjazd O4 kusi, tylko dzisiaj zrobiłem prawie 700 km po PL. Aż się serducho wyrywa na dalsze wojaże.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Polecam całodniową wycieczkę katamaranem po jeziorze ochrydzkim . Z Ochrydy rzut beretem do Albanii . Jeśli zdrowie i partia pozwoli to ja z żonką we wrześniu Albania objazdowo Zatęskniłem za owocami morza

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    My na razie bez planów konkretnych, taki rok mamy zakręcony. Ale myślimy po cichu o Macedonii.

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Już znalazłem - nie było pytania . ​https://forum.octaviaclub.pl/forum/p...??​​​​

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Koledzy....pytanie - gdzie się podział wątek o wakacjach we Włoszech....bo nie mogę znaleźć

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Jeśli chodzi o Albanię to polecam Ksamil (byłem 3 razy po 5-6 dni) Hotel Marikseli x 2 i jeden w sąsiedniej Qeranda. Kiedyś przygodę z Bałkanami zaczynaliśmy tez od Cro (Baśka Voda), potem MNE ale teraz uważam że najciekawiej jest w AL ze wszystkimi niedoskonałościami tego kraju Zależy co cię interesuje w AL masz piękne Alpy Albańskie (Góry Przeklęte) trasa SH 20 i
    SH 21, polecam wycieczkę po jeziorze Koman i drogę SH 22 i SH 5 (zwaną drogą 1000 zakrętów). Berat miasto 1000 okien z piękną twierdzą, oraz miasto 1000 schodów Gjirokastёr. Ogólnie w AL jest cała masa wspaniałych zabytków pamiętających czasy osmańskie. Będąc w Ksamil można wybrać się do Grecji i zaliczyć Meteory

Zostaw komentarz:

• no_fear
    odpowiedział(a)
    Po łaaaadnych kilku latach przerwy chciałem zaatakować ponownie CRO... ale czytam / widzę, że ceny poszybowały w kosmos

Albania - mocno kusi

ktoś coś w temacie?
    eaglemirek?

Jakieś polecane rejony, miejscówki?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Czy ktoś korzystał z aplikacji paydo do płacenia za parkingi w miastach?

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    https://edalnice.cz/en/electronic-vignette/

Czechy idą w nowoczesność
    Wreszcie dorośli do XXI wieku

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)

Czechy idą w nowoczesność

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Jak dożyjemy to na 100%. Może jak wirus ustąpi to Macedonię w końcu zrealizujemy. Ale to raczej wątpliwe, że sytuacja się zmieni.

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    W tym przypadku Zemunik został zarezerwowany spontanicznie
    Jedziemy w trzy rodziny, więc też aż takiego wyboru nie było. Zanleźliśmy dom, który ma wszystko czego możemy potrzebować, dodatkowo w świetnej cenie

A Wy w przyszłym roku też planujecie Chorwację?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Koło Zemunika też będziesz miał maleńkie plaże i dużo marin. Ale zawsze to odmiana niż znajome kąty w PL.

My też pomimo obaw bardzo zadowoleni z krótkich w tym roku wakacji​​​​​​. Praktycznie mieszkaliśmy, jedliśmy i żyliśmy na samej plaży z dala od tłumów

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    Milord jak tam? Wyjazd doszedł do skutku?
    Hej ruwado

Rzadko zaglądam na Forum, przepraszam za obsuwę w odpowiedzi.

Wyjazd doszedł do skutku. W obecnie panujących warunkach był to wyjazd dziwny.

Z jednej strony - genialny dom z basenem, z daleka od wszystkiego i wszystkich, duża działka na wyłaczność i zero głośnych sąsiadów. Pogoda wybitna, 7 dni słońca z przerwą w połowie na trzy godziny deszczu. Cenę zapłaciliśmy sporo wyższą, ale dostaliśmy naprawdę dużo w zamian.

Z drugiej strony - nie do końca przemyśleliśmy lokalizację. Bardziej zależało nam na tym, żeby mieć oddzielny dom z basenem i tego szukaliśmy, nie bacząc na lokację.
    Pojechaliśmy do miejscowości Labin. Sama miejscowość bardzo fajna, ALE daleko do wody i wybrzeże bardzo kamieniste, plaże malutkie z trudnym dojazdem.

Ogólnie wypoczynek bardzo udany, baterie naładowane

Do tego stopnia, że przyszłoroczny weekend "bożocielny" już zarezerwowany - tym razem okolice Zadaru (Zemunik Gornji).

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Milord jak tam? Wyjazd doszedł do skutku?

Zostaw komentarz:

• macherstudio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez AdamB Zobacz wpis

Odległości spore wszędzie jak na Cro. A cena niska bo poza sezonem.
    Zależy mi na możliwości spacerowania wzdłuż brzegu i dzikich plażach .... zakładam więc że to ida się osiągnąć w tej destynacji

Zostaw komentarz:

Pracuję...