Byłem własnie w serwisie skody , powiedzieli że komputer pokazuje błąd czujnik położenia wału, ale też że nie koniecznie musi być do wymiany .Mechanik wspominał coś o tym że wiązka może być przetarta ,ale trzeba auto im zostawić żeby sprawdzili . Może znacie kogoś w Gdyni kto jest w stanie to dokładniej określić ,bo do tej pory to tylko mówią ile kasy mam zostawić na początek ,a taki czujnik to chyba można sprawdzić bez wyjmowania go z auta ? pozdrawiam.
Jaki tablet do internetu i poczty
Zwiń
X
-
Jaki tablet do internetu i poczty
Do niedawna użytkowałem mini laptopa Asusa ale uległ zniszczeniu.
Rozważam zakup tableta ponieważ jest dużo lżejszy i łatwiej go ze sobą nosić.
Będzie używany do odbierania poczty, pisania na forach, przeglądania stron internetowych, być może używania komunikatorów i czasami słuchania muzyki na youtubie.
Rozważałem zakup Samsunga Galaxy tylko czy ten wydatek ma sens skoro nie będę grał ani oglądał filmów?
Znalazłem w necie kilka tańszych tabletów czy ktoś miał do czynienia z nimi?
GOCLEVER TAB I101
Archos Arnova 10
Co sądzicie a może jakiś inny i czym się kierować przy zakupie?
Musi być wejście USB ponieważ korzystam z mobilnego internetu,
-
-
Witam,
Ja mam Galaxy TAB P1000 i jestem bardzo zadowolony. Wszystko o czym piszesz wykonuje sie na nim z latwoscia. Wejscia USB nie ma, ale z drugiej strony po co skoro mozesz do niego wlozyc karte SIM. No chyba, ze uzywasz WiMAX albo LTE, to wowczas odpada
Ja w kazdym razie polecam. Dokupilem sobie do niego skorzane etui i nawet z nim miesci mi sie na luzie w kieszeniach zwyklych bojowek (Wedan / IML itp.).VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Re: Jaki tablet do internetu i poczty
Zamieszczone przez idasWejscia USB nie ma, ale z drugiej strony po co skoro mozesz do niego wlozyc karte SIM. No chyba, ze uzywasz WiMAX albo LTE, to wowczas odpada
Zamieszczone przez PiterNZMusi być wejście USB ponieważ korzystam z mobilnego internetu,
Komentarz
-
-
Galaxy Tab ja odradzam - 7 cali to jednak trochę za mało. U mnie się w ogóle nie sprawdził i po tygodniu zabawy wróciłem jednak do 10 calowego netboka. Najlepiej przed zakupem jest jednak się trochę pobawić - o ile życia bez 4 calowego dotykowego telefonu sobie nie wyobrażam, to jednak 7 calowy Tab to dla mnie rzecz zbędna.
Może Tab ale 10 calowy sprawdzi się lepiej - ale ja takiego okazji używać nie miałem, zdecydowanie wolę jednak netbooka - przynajmniej pełna klawiatura - wygodny pad i jednak do niego podepnę choćby projektor, telewizor itp.
Komentarz
-
-
Ipad jako jeden z nielicznych, albo i jedyny ma ekran 4:3, a nie szerokokątny, przez co wygodnie używa się go także w pionie. Ekrany szerokokątne są fajne w telewizorze lub komputerze, ale nie w tablecie na którym przegląda się głównie internet.
Ja mam ipada i bardzo sobie chwalę, ale używam tylko do przeglądania internetu, rzadko do gierek (niektóre są bardzo fajne).
Pisanie na padzie, to moim zdaniem pomyłka, jak mam napisać więcej niż dwa zdania, to wolę laptopa.
Mam hotspot w telefonie i uważam, że jest to lepsze rozwiązanie niż modem wbudowany czy na kablu usb. Jak byłem na wyjeździe gdzie był słaby zasięg, to położyłem telefon z hotspotem w piętrze gdzie był zasięg, a ipada miałem na dole, gdzie zasięgu gsm nie było. Poza tym ipada używam głównie w domu, gdzie mam wifi.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
PiterNZ, Nie dawno pojawił sie ciekawa hybryda tabletu z netbookiem
Asus EeePC transformer
http://pl.asus.com/Eee/Eee_Pad/Eee_P...sformer_TF101/ :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasAsus EeePC transformer
Za cenę tego Asus EeePC transformer można praktycznie kupić (ewentulanie trzeba by dołożyć 100-200zł) jakiegoś 10 calowego Eee z Win7 Starter i przyzwoity telefon z Andkiem np. Samsung Galaxy ACE - bawię się nim od wczoraj i jestem zachwycony - nieco mniejszy niż mój Galaxy S i9000 bo ma 3,5 cala i nieco gorszy wyświetlacz - ale przynajmniej nie trzeba go codziennie ładować i nówka sztuka na Alledrogo kosztuje 600zł.
Telefon można ustawić jako hot spot i cieszyć się netem w netbooku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasGalaxy Ace jest właśnie prądo żerny strasznie
Miałem w łapach tydzień HTC Desire to ciężko było mu nawet wytrzymać dobę na baterii.
Dużo zależy od egzemplarza, pierwszy telefon z Andkiem jaki miałem Galaxy Spice wytrzymywał na baterii nawet 5 dni, kumplowi z pracy przy niemal identycznym użytkowaniu góra 3 dni.
Komentarz
-
-
Jesli chodzi o goclevera wlasnie z niego pisze. Tania chinszczyzna ale za to z serwisem w polsce. Dla mnie troszke za malo, ale do internetu i poczty w sam raz.
Zalety
Cena
Serwis na miejscu wiec jakby co nie zostajesz na lodzie
Wady
Caly czas jest to chinszczyzna choc calkiem dobrze wykonana.
Na rynku jeszcze wystepuja dwie wersje i101- z 256 i512 ram-u. Jesli bedziesz kupowal uwazaj i szukaj z androidem 2.2. W przygotowaniu jest honeycomb, znaczy andek 3.0
Jesli natomaist chcesz kupic uzywany- moge Ci odsprzedac swoj (miesiac uzywany) jak nadmienilem dla mnie troszke za malo, potrzebjuie czegos wiecej niz tylko urzadzenia do sluchania muzyki i przegladania internetu.
Co do archosa z tego co wiem urzadzenie jest francuskie o 1 generacje nowszy procesor, ale i drozsze. nie wiem jak z serwisem.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Ja posiadam Creative'a Ziio 10'.Fajna zabawka,jestem bardzo zadowolony z tego tableta.Wiadomo,ze obecne tablety nie zastapia nigdy prawdziwego komputera,ale do przegladania netu,sprawdzania poczty,ogladania filmow,sluchania muzyki,czytania e-bookow,sluchania audiobookow,grania itp sa wystarczajace.W sumie urzadzenia raczej do rozrywki a nie do pracy.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
marektbg, no to proponuje klon goclevera- superpada lub flytoucha maja nawigacje (ich wada jak dla mnie jest to ze nie ma dystrybutora w Polsce i jakby co to gwarant w Chinach).
Pozostaje znacznie drozsze rozwiazanie np acer iconia tu chyba od razu jest z nawigacja.
Najtansze urzadzenia sa... najtansze- troszke slabsza konfiguracja ale goclever podobno radzi sobie dobrze z full hd. Zaleta niewatpliwa jest takze wsparcie ze strony innych uzytkownikow. Ja np jade na modzonym romie, co daje mi mozliwosc podpiecia dyskow zewnetrznych.It doesn't matter what we're losing
Komentarz
-
-
Strony internetowe, youtube, ebooki, filmy, jakieś gierki, mapy, mail, ogólnie do zabawy, rzadko do pracy (chyba że odbieranie maili w czasie urlopu..;D I tu mnie zastanawia w czym Ipad 2 jest lepszy? Napewno trzyma lepiej cenę bo wersja 32 3G ok 2400-2500zł natomiast Xoom 32GB 3G już za 1800 można wyrwać.
Komentarz
-
-
eroberto1, Ipad2 chyba tylko dlatego, ze Apple. Moim zdaniem najlepszy z porownywanej czworki to iconia- wygrywa portami usb.
Jeszcze chwila i android dogoni appla w rozwiazaniach systemowych a jego niewatpliwa przewaga jest otwartosc systemu.It doesn't matter what we're losing
Komentarz
-
Komentarz