Polski hajlajf - "okular" :-)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Koledfzy, ale ja w tym temacie nie mam zamiaru w zaden sposób dorabiać ideaologii... Poprostu stwierdziłem, że "nadmorskie" "okulary" to jakiś dramat...
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• pskosz
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 703

Zamieszczone przez Agamek12
      nadmorskie" "okulary"
      ale to właściwie jest przypadłość większości mercedesów. Włącznie z tymi od pierwszego właściela
      pozdrowienia

Komentarz

• Voit
        Elegance
        • 2010
        • 816

(...) Poprostu stwierdziłem, że "nadmorskie" "okulary" to jakiś dramat...
        ...Jeszcze raz powtórzę, u nas tylko VW i Audi. Potem dłuuuugo nic i dopiero wtedy Ursus.
        "Nadmorskie" "okulary" przyjechały do nas na gościnne występy.
        :lol:

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
          Rider
          • 2010
          • 264

Zamieszczone przez Zapata
          Zamieszczone przez sew1981
          ..nikt nie pomyślał, że Polacy będą takimi złomami po 20 latach jeździli.
          ... hehehehehehehehehehe
          Dziś w Automaniaku red. Maznas pokazywał nowego C-klasse ... konkluzja :
          Auto dla adwokata, taksówkarza i turka...
          - adwokat - kupi i pojeździ 10 lat zrobi 150 tys,
          - potem kupi go taksiarz pojeździ 5-10 lat dobije do 500 tyś,
          - następnie turek który go zajeździ ale będzie jeździł Mesiem...

dlaczego ? bo..

A potem kupi Polaczek i zobaczy takie wlasnie dziury w podlodze da do jakiegoś taniego mechaniora on tam wspawa jakąs blache podmaluje jakimś tanim barankiem cofnie ten shrott na 150.000 i będzie Igiełka na allegro :lol: takich pułapek jest mnóstwo.A tak wogóle ciekaw jestem gdzie są te wszystkie autka popowodziowe :lol: ?

:diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
          [ Dodano: Pon 18 Lip, 11 08:05 ]
          Na nowym szkodniku w Polsce tez mozna się nieźle nadziać współczuje gościowi http://www.youtube.com/watch?v=WAZb3ecwwOU
          Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Ale kazdy okular tak wyglada, ten model tak ma i nic na to nikt nie poradzi. Co jakis czas trzeba zrobic blache i auto trzyma sie kupy.

To nie jest wina uzytkownikow, tylko firmy Mercedes ktora wypuscila takie gnijace modele
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Maicroft, o.k. tylko wytłymacz mi dlaczego polski uzywtkownik woli kupić takiego pordzewałego 13-15 Mesia (choć od dawna faktycznie wiadomo że okulary mają problemy z korozją) niz za te same pieniądze 5-6 lat młodszą Vectrę, Anensisa czy Superba I.
              Czarny Elegance

Komentarz

• Busku
                Rider
                • 2009
                • 655

Ale Panowie o czym wogóle ta rozmowa? :roll: Na każdym forum są takie wątki zakładane i nigdy jeszcze nic sensownego z nich nie wyniknęło, myśle że dlatego że każdy jeździ tym czym chce.. Co do okularów, to nie tylko one, poprostu w Polsce jest mało zadbanych samochodów i tyle... Ja szukałem mercedesa ponad rok (okulary takze brałem pod uwagę), więc znaleźć coś normalnego to ze świecą... Nie kupiłem mercedesa dlatego żeby sobie coś przedłużyć, albo żeby sąsiad się zesrał z nerwów... Od małego uwielbiam te samochody i zapewne wiele osób właśnie dlatego woli starego mercedesa... Zresztą w myśl stereotypów jak kupiłem skode to byłem biednym dziadem w kapeluszu a teraz w dodatku taksówkarzem który chce denerwować sąsiadów
                Pozdrawiam
                Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                Mercedes W210 290 Turbodiesel
                Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez Busku
                  Ale Panowie o czym wogóle ta rozmowa?
                  no właśnie o to mi chodziło, nie wszystkie octavie są w idealnym stanie, zapewniam was
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9943
                    • Ford

Cofam to co powiedziałem na początku: dziś we Władysławowie widziałem dwa "okulary". które wyglądały naprawdę bardzo dobrze...
                    PS: o 11.30 korek w stronę Władysławowa zaczynał się już w Jastrzębiej Górze :shock: 6km!!!
                    Adam... Używam:

Komentarz

• marektbg
                      Elegance
                      • 2010
                      • 861

Ktoś kupuje jakieś 15 letnie Mercedesy, Audi, BMW i inne igiełki po to, żeby siać szpan we wsi. Ale mój sąsiad który ma BMW 525 z 1995 jest w prostym osiedlowym kalkulowaniu co najmniej 10 razy lepszym kozakiem niż ja w biednej, obciachowej nowej Skodzie.
                      Jak kupiłem auto, ciotka powiedziała, że kuzyn też kupił, ale lepszy bo Audi - to, że to lepsze Audi ma w tej chwili lat 9 nie jest przecież istotne, bo to niemieckie Audi i pojeździ nim dłużej.
                      W Niemczech ludzie kupując Dacie na potęgę, u nas nie - bo jesteśmy bogaci i wstyd jeździć Dacią, lepiej kupić 15 letnie Audi A4, koniecznie w turbo dieslu.

Komentarz

• Busku
                        Rider
                        • 2009
                        • 655

Zamieszczone przez marektbg
                        Ktoś kupuje jakieś 15 letnie Mercedesy, Audi, BMW i inne igiełki po to, żeby siać szpan we wsi.
                        Widze że niektórzy na tym forum mają jednak ze sobą problem... Nie ma to jak oceniać ludzi po tym jaki posiada samochód, ale gratuluje poczucia humoru...
                        Pozdrawiam

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9943
                          • Ford

A mówiłem już, żeby nie dorabiać ideologii i nie oceniać ludzi...
                          Adam... Używam:

Komentarz

• Nexus6
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4847
                            • Volkswagen

marektbg, jeżeli kupił to audi w dobrym stanie technicznym to NAPEWNO pojezdzi nim dłużej niż Ty Octavią - trwałe auta skończyły się ok. 2005 r. :diabelski_usmiech
                            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• marektbg
                              Elegance
                              • 2010
                              • 861

Dobra sorki za ściemnianie.
                              Jednak wszyscy ci, którzy jeżdżą takimi wypicowanymi trupami niosą śmierć. Takie auto jak ten okular w ogóle nie powinien już jeździć po żadnych drogach.

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                                Rider
                                • 2010
                                • 264

Cofam to co powiedziałem na początku: dziś we Władysławowie widziałem dwa "okulary". które wyglądały naprawdę bardzo dobrze...
                                PS: o 11.30 korek w stronę Władysławowa zaczynał się już w Jastrzębiej Górze 6km!!!
                                :lol: :lol: dobre dobre
                                Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• dwaoka
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 927

temat bez sensu, niektóre wypowiedzi rozmieniają mi pieniądze w kieszeni... co wy ludzie macie rentgeny w oczach? ale czemu ja się dziwię, przecież w kraju od dawien dawna mamy 38mln lekarzy, 38mln prawników, 38mln mechaników, 38mln budowlańców, a od zeszłego roku także 38mln specjalistów od lotnictwa... :|
                                  bkc+dsg

Komentarz

• Ayu
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4154

Zamieszczone przez Nexus6
                                    trwałe auta skończyły się ok. 2005 r.
                                    Dziś po 40kkm w Mercedesie z 2010 roku do wymiany po raz drugi komplet klocków przód i tył i tarcze przód :szeroki_usmiech
                                    Busku, nie dziw się, w "off topicu" różnych rzeczy się dowiesz 8)
                                    dwaoka, i 38 milionów selekcjonerów reprezentacji piłkarskiej k

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Big,
                                      Juz tlumacze.

Jak mowi moj kolega ktory jezdzi na taryfie, komfort podrozowania tym autem jednak bije na glowe wymienionych rywali- chociaz i tak jest juz duzo gorzej niz przy W124.
                                      Do tego silniki benzynowe sa proste w obsludze, latwo je zagazowac itd. Masa czesci do tych aut tez jest na rynku. Sam nie rozumie fenomenu silnikow diesla w tych mietkach, ktore pala sporo, bo auto ciezkie, do tego psuja sie jednak wtryski (ciekawe czemu :twisted: ) i inne dziwne rzeczy.

Ciekawy jest silnik benzynowy 2.0 Pb z kompresorem. Jezdzi zacnie, a z LPG koszty eksloatacji sa smieszne, bo takie auto pali max 17l w miescie.

PS: o 11.30 korek w stronę Władysławowa zaczynał się już w Jastrzębiej Górze :shock: 6km!!!
                                      Hmm, jakas nowosc :?: Nie sadze. Chociaz jest jak objechac, a od Helu nie ma jak objechac i czesto korek zaczyna sie jeszcze w Chalupach :twisted:
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9943
                                        • Ford

Zamieszczone przez Maicroft
                                        Hmm, jakas nowosc :?: Nie sadze. Chociaz jest jak objechac, a od Helu nie ma jak objechac i czesto korek zaczyna sie jeszcze w Chalupach :twisted:
                                        Można również (jak ja) wyruszyć spod Karwii tak, żeby we Wladysławowie być o 10.00 - ja dojechałem bez żadnych korków
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez Maicroft
                                          Jak mowi moj kolega ktory jezdzi na taryfie, komfort podrozowania tym autem jednak bije na glowe wymienionych rywali- chociaz i tak jest juz duzo gorzej niz przy W124.
                                          Wszystko fajnie i ja to rozumiem. tylko nie rozumiem dlaczego ktoś, kto chce i decyduje się na super komfort podróżowania kupuje trupa ??!! Chcesz kupić okulara, prosze bardzo ale kup coś porządnego, a nie lec po kosztach i targaj do kraju złom samochodowy - gdzie są ekolodzy ???!!!!
                                          Chcesz kupić Mercedesa prosze bardzo, ale tak jak mój kolega który ma W124 z 91 r. serwisuj go na oryginalnych lub przynajmniej porównywalnych z oryginalnymi czesciach, a nie na częściach ze szrotów "bo jeszcze troche polata".
                                          O taksiażach nawet mi nie pisz, bo to najgorsi kierowcy jesli chodzi o sposób utrzymania samochodów. Oni chcieliby jeździć Mercedesami, tylko nie chcieliby ich utrzymywać jeśli ktos chce kupić np. 15 letnie klasy premium o.k. niech kupuje tylko 1. w dobrym stanie i nie za wszelką cenę 2. Niech zda sobie sprawę, że auto klasy premium to premium komfort ale za premium cenę
                                          NIe da sie kupić Mercedesa i serwisowac go na używanych czesciach ze szrotu !!!
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• Busku
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 655

Big, Zgadzam się z Tobą w 100% ale
                                            Zamieszczone przez Big
                                            NIe da sie kupić Mercedesa i serwisowac go na używanych czesciach ze szrotu !!!
                                            Przecież to się tyczy wszystkich samochodów a nie tylko Mercedesów :wink: No bo jeśli byśmy tak myśleli to znaczy że nie ma w Polsce octavii która jest szrotem, jedynie zdarzają się takie Mercedesy :wink:
                                            Pozdrawiam

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zamieszczone przez Busku
                                              Przecież to się tyczy wszystkich samochodów a nie tylko Mercedesów :wink:
                                              dokładnie
                                              można kupić starego okulara złożonego z 3 sztuk i serwisować go na "używanych czesciach ze szrotu" można też kupić tylko nieco nowszą O1 złożoną z 3 sztuk i "serwisować" ją w ten sam sposób.
                                              i tak się dzieje, nie widzicie tego :?: :lol:
                                              jak ktoś nie ma pojęcia w jaki sposób jest utrzymywana i w jakim stanie jest większość samochodów w Polsce to niech pogada z mechanikami, od Fiata CC, przez Octavię po tego tytułowego "okulara" jest dokładnie to samo :?
                                              wystarczy też popatrzeć na ulicę.

[ Dodano: Pon 18 Lip, 11 20:13 ]
                                              i jeszcze fajny argument przyszedł mi do głowy na poparcie moich słów -> proszę kupić dobry samochód używany w naszym kraju, zapewniam, że łatwo nie będzie, czy będzie to oktawka czy mesio
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

Tak sobie dziś wszedłem na forum "okulara" w dział SPRZEDAM i widzę, że "okulara" można mieć nawet za 3kzł (ale pewnie PLUS opłaty)... http://www.w210.pl/viewtopic.php?t=1...d7b243a00a9d0a
                                                Ja pierdziu... Jeżdzacy (podobno) Mercedes w cenie Poloneza... :shock:
                                                Adam... Używam:

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

no i widzisz, w tej samej cenie możemy mieć rozpieprzonego, starego lanosa, albo rozpieprzonego, starego okulara, na utrzymanie okulara w "top shape" nas nie stać a utrzymywanie starego lanosa w idealnym stanie nikomu nie przyjdzie do głowy, na wyjściu i tak mamy 2 stare, rozpieprzone samochody, ja z dwojga złego wybieram mesia

o octavii w tej cenie chyba można pomarzyć, a jeżeli nawet to pewnie prezentuje zbliżony stan, jesteśmy krajem starych, niesprawnych samochodów i tyle
                                                  nie żeby mi się to podobało, ale tak po prostu jest.
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9943
                                                    • Ford

szkoda, ale ja się tak zastanawiam: co kieruje ludzmi kupującymi "oczka" wyglądające tak tragicznie, ze ani sąsiad tak naprawdę z zazdroscią nie popatrzy na ten wehikół, ani też nie ma się pewnosci, że przejedzie toto bezawaryjnie więcej niż 100km... :shock:
                                                    Dziś dla odmiany widziałem popołudniu w Karwieńskich Błotach w "majoneza" (poniemiecką taksówkę) na warszawskich blachach przeznaczoną (sądząc po naklejkach na przedniej szybie) do przewozu osób. Otóż wóz ten miał "przeorany" cały lewy (sorry, miało być "pasazera" - za duzo piwa :szeroki_usmiech ) bok. Ta przygoda spowodowała, że właściciel "gwiazdy" musiał zmienić przednie prawe drzwi... zmienił je na białe, i w dodatku również uszkodzone po (innej) przecierce... Dżizazzzz... Przecież aż oczy bolą od patrzenia na to jak totalnie kundli się te (poniekąd świetne) auta...
                                                    Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...