Koledfzy, ale ja w tym temacie nie mam zamiaru w zaden sposób dorabiać ideaologii... Poprostu stwierdziłem, że "nadmorskie" "okulary" to jakiś dramat...
Polski hajlajf - "okular" :-)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ZapataZamieszczone przez sew1981..nikt nie pomyślał, że Polacy będą takimi złomami po 20 latach jeździli.
Dziś w Automaniaku red. Maznas pokazywał nowego C-klasse ... konkluzja :
Auto dla adwokata, taksówkarza i turka...
- adwokat - kupi i pojeździ 10 lat zrobi 150 tys,
- potem kupi go taksiarz pojeździ 5-10 lat dobije do 500 tyś,
- następnie turek który go zajeździ ale będzie jeździł Mesiem...
dlaczego ? bo..
A potem kupi Polaczek i zobaczy takie wlasnie dziury w podlodze da do jakiegoś taniego mechaniora on tam wspawa jakąs blache podmaluje jakimś tanim barankiem cofnie ten shrott na 150.000 i będzie Igiełka na allegro :lol: takich pułapek jest mnóstwo.A tak wogóle ciekaw jestem gdzie są te wszystkie autka popowodziowe :lol: ?
:diabelski_usmiech:diabelski_usmiech
Na nowym szkodniku w Polsce tez mozna się nieźle nadziać współczuje gościowi http://www.youtube.com/watch?v=WAZb3ecwwOUSkoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente
Komentarz
-
-
Ale Panowie o czym wogóle ta rozmowa? :roll: Na każdym forum są takie wątki zakładane i nigdy jeszcze nic sensownego z nich nie wyniknęło, myśle że dlatego że każdy jeździ tym czym chce.. Co do okularów, to nie tylko one, poprostu w Polsce jest mało zadbanych samochodów i tyle... Ja szukałem mercedesa ponad rok (okulary takze brałem pod uwagę), więc znaleźć coś normalnego to ze świecą... Nie kupiłem mercedesa dlatego żeby sobie coś przedłużyć, albo żeby sąsiad się zesrał z nerwów... Od małego uwielbiam te samochody i zapewne wiele osób właśnie dlatego woli starego mercedesa... Zresztą w myśl stereotypów jak kupiłem skode to byłem biednym dziadem w kapeluszu a teraz w dodatku taksówkarzem który chce denerwować sąsiadówPozdrawiam
Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
Mercedes W210 290 Turbodiesel
Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
Komentarz
-
-
Ktoś kupuje jakieś 15 letnie Mercedesy, Audi, BMW i inne igiełki po to, żeby siać szpan we wsi. Ale mój sąsiad który ma BMW 525 z 1995 jest w prostym osiedlowym kalkulowaniu co najmniej 10 razy lepszym kozakiem niż ja w biednej, obciachowej nowej Skodzie.
Jak kupiłem auto, ciotka powiedziała, że kuzyn też kupił, ale lepszy bo Audi - to, że to lepsze Audi ma w tej chwili lat 9 nie jest przecież istotne, bo to niemieckie Audi i pojeździ nim dłużej.
W Niemczech ludzie kupując Dacie na potęgę, u nas nie - bo jesteśmy bogaci i wstyd jeździć Dacią, lepiej kupić 15 letnie Audi A4, koniecznie w turbo dieslu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgKtoś kupuje jakieś 15 letnie Mercedesy, Audi, BMW i inne igiełki po to, żeby siać szpan we wsi.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Cofam to co powiedziałem na początku: dziś we Władysławowie widziałem dwa "okulary". które wyglądały naprawdę bardzo dobrze...
PS: o 11.30 korek w stronę Władysławowa zaczynał się już w Jastrzębiej Górze 6km!!!:lol:
:lol: dobre dobre
Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente
Komentarz
-
-
temat bez sensu, niektóre wypowiedzi rozmieniają mi pieniądze w kieszeni... co wy ludzie macie rentgeny w oczach? ale czemu ja się dziwię, przecież w kraju od dawien dawna mamy 38mln lekarzy, 38mln prawników, 38mln mechaników, 38mln budowlańców, a od zeszłego roku także 38mln specjalistów od lotnictwa... :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6trwałe auta skończyły się ok. 2005 r.
Busku, nie dziw się, w "off topicu" różnych rzeczy się dowiesz 8)
dwaoka, i 38 milionów selekcjonerów reprezentacji piłkarskiejk
Komentarz
-
-
Big,
Juz tlumacze.
Jak mowi moj kolega ktory jezdzi na taryfie, komfort podrozowania tym autem jednak bije na glowe wymienionych rywali- chociaz i tak jest juz duzo gorzej niz przy W124.
Do tego silniki benzynowe sa proste w obsludze, latwo je zagazowac itd. Masa czesci do tych aut tez jest na rynku. Sam nie rozumie fenomenu silnikow diesla w tych mietkach, ktore pala sporo, bo auto ciezkie, do tego psuja sie jednak wtryski (ciekawe czemu :twisted: ) i inne dziwne rzeczy.
Ciekawy jest silnik benzynowy 2.0 Pb z kompresorem. Jezdzi zacnie, a z LPG koszty eksloatacji sa smieszne, bo takie auto pali max 17l w miescie.
Zamieszczone przez Agamek12PS: o 11.30 korek w stronę Władysławowa zaczynał się już w Jastrzębiej Górze :shock: 6km!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez Agamek12PS: o 11.30 korek w stronę Władysławowa zaczynał się już w Jastrzębiej Górze :shock: 6km!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak mowi moj kolega ktory jezdzi na taryfie, komfort podrozowania tym autem jednak bije na glowe wymienionych rywali- chociaz i tak jest juz duzo gorzej niz przy W124.
Chcesz kupić Mercedesa prosze bardzo, ale tak jak mój kolega który ma W124 z 91 r. serwisuj go na oryginalnych lub przynajmniej porównywalnych z oryginalnymi czesciach, a nie na częściach ze szrotów "bo jeszcze troche polata".
O taksiażach nawet mi nie pisz, bo to najgorsi kierowcy jesli chodzi o sposób utrzymania samochodów. Oni chcieliby jeździć Mercedesami, tylko nie chcieliby ich utrzymywaćjeśli ktos chce kupić np. 15 letnie klasy premium o.k. niech kupuje tylko 1. w dobrym stanie i nie za wszelką cenę 2. Niech zda sobie sprawę, że auto klasy premium to premium komfort ale za premium cenę
NIe da sie kupić Mercedesa i serwisowac go na używanych czesciach ze szrotu !!!Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, Zgadzam się z Tobą w 100% ale
Zamieszczone przez BigNIe da sie kupić Mercedesa i serwisowac go na używanych czesciach ze szrotu !!!Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BuskuPrzecież to się tyczy wszystkich samochodów a nie tylko Mercedesów :wink:
można kupić starego okulara złożonego z 3 sztuk i serwisować go na "używanych czesciach ze szrotu" można też kupić tylko nieco nowszą O1 złożoną z 3 sztuk i "serwisować" ją w ten sam sposób.
i tak się dzieje, nie widzicie tego :?: :lol:
jak ktoś nie ma pojęcia w jaki sposób jest utrzymywana i w jakim stanie jest większość samochodów w Polsce to niech pogada z mechanikami, od Fiata CC, przez Octavię po tego tytułowego "okulara" jest dokładnie to samo :?
wystarczy też popatrzeć na ulicę.
[ Dodano: Pon 18 Lip, 11 20:13 ]
i jeszcze fajny argument przyszedł mi do głowy na poparcie moich słów -> proszę kupić dobry samochód używany w naszym kraju, zapewniam, że łatwo nie będzie, czy będzie to oktawka czy mesiosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Tak sobie dziś wszedłem na forum "okulara" w dział SPRZEDAM i widzę, że "okulara" można mieć nawet za 3kzł (ale pewnie PLUS opłaty)... http://www.w210.pl/viewtopic.php?t=1...d7b243a00a9d0a
Ja pierdziu... Jeżdzacy (podobno) Mercedes w cenie Poloneza... :shock:
Komentarz
-
-
no i widzisz, w tej samej cenie możemy mieć rozpieprzonego, starego lanosa, albo rozpieprzonego, starego okulara, na utrzymanie okulara w "top shape" nas nie stać a utrzymywanie starego lanosa w idealnym stanie nikomu nie przyjdzie do głowy, na wyjściu i tak mamy 2 stare, rozpieprzone samochody, ja z dwojga złego wybieram mesia
o octavii w tej cenie chyba można pomarzyć, a jeżeli nawet to pewnie prezentuje zbliżony stan, jesteśmy krajem starych, niesprawnych samochodów i tyle
nie żeby mi się to podobało, ale tak po prostu jest.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, ale ja się tak zastanawiam: co kieruje ludzmi kupującymi "oczka" wyglądające tak tragicznie, ze ani sąsiad tak naprawdę z zazdroscią nie popatrzy na ten wehikół, ani też nie ma się pewnosci, że przejedzie toto bezawaryjnie więcej niż 100km... :shock:
Dziś dla odmiany widziałem popołudniu w Karwieńskich Błotach w "majoneza" (poniemiecką taksówkę) na warszawskich blachach przeznaczoną (sądząc po naklejkach na przedniej szybie) do przewozu osób. Otóż wóz ten miał "przeorany" cały lewy (sorry, miało być "pasazera" - za duzo piwa :szeroki_usmiech ) bok. Ta przygoda spowodowała, że właściciel "gwiazdy" musiał zmienić przednie prawe drzwi... zmienił je na białe, i w dodatku również uszkodzone po (innej) przecierce... Dżizazzzz... Przecież aż oczy bolą od patrzenia na to jak totalnie kundli się te (poniekąd świetne) auta...
Komentarz
-
Komentarz