8 letnie opony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

Zamieszczone przez Big Wojtek
    Co nie zmienia faktu, że nie uważam użytkowników 8 letnich opon za potencjalnych morderców czy szaleńców.Żebyśmy tylko takie problemy mieli z samochodami na polskich drogach.
    tu masz całkowitą rację , pracuję w biedniejszej części polski to faktycznie padliny straszne jeżdżą , choć ostatnio , od jakiś 2 lat jest ich zdecydowanie mniej.
    jako ciekawostkę dodam że z 10 dni temu zdejmowałem 16-letnie opony , jak dobrze pamiętam barumy . powiedziałem klientowi że powinien je do fabryki odesłać to może nowe dostanie. opony były w całkiem niezłym stanie choć już guma mocno pękała.
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

Panowie ale o co hałas, można używać tez 8 letnich prezerwatyw :szeroki_usmiech
      Kolega zrobi jak uważa, ja bym nie dał żonie jeździć autem z takimi oponami. Mamy wolność, wolną wolę i wolne wybory :szeroki_usmiech
      Na szczęście Big Wojtek, zmieni opony i będzie miał święty spokój na kolejne lata.

Komentarz

• andrzej1962
        L&K
        • 2010
        • 1306
        • Octavia III combi (5E5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez hotrain
        Na szczęście Big Wojtek, zmieni opony i będzie miał święty spokój na kolejne lata.
        tak tak tak. ale po co tyle zadymy. Wystarczy trochę rozsądku. Jeździlibyście na oponach 8 letnich?! Ja na pewno nie. Przecież widać na ich boku pęknięcia. IMO należałoby podchodzić do tematu - mam samochód -= opony chyba nie takie jak mi się "widzą" - wymieniam. nawet nie na nowe ale nowsze

Komentarz

• Big Wojtek
          Rider
          • 2010
          • 440
          • Hyundai

Odgrzewam kotleta. Wywaliłem swoje stare opony (właściwie to 9 letnie choć yaris 8 letni) , ale postanowiłem spróbować jak wygląda jazda na całorocznych i kupiłem Pirelli P2500 Euro.
          Jak już wcześniej pisałem Yarisem dojeżdżamy (ja lub żona) tylko do pracy. Wszystkie inne trasy robimy octavią (tam mam 2 komplety)

Wczoraj je założyłem i.... jestem w szoku! Po prostu przyzwyczaiłem się do tych starych opon(bridgestone) i wydawało mi się, że Yaris po prostu tak jeździ. A tutaj różnica jest szokująca. Po mieście jeżdżę spokojnie ale i tak czuć ogromną różnicę. Nie chodzi o to, ze te pirelli takie boskie ( to się okaże jak spadnie jeszcze większy deszcz lub śnieg) ale niestety muszę przyznać rację, że 9 letnie opony to nie to :?

Komentarz

• paweł2
            L&K
            • 2010
            • 1405

ale postanowiłem spróbować jak wygląda jazda na całorocznych i kupiłem Pirelli P2500 Euro.
            ile za komplet :?:
            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• PAOLO ESCO
              RS
              • 2009
              • 6626
              • Volkswagen
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Wczoraj je założyłem i.... jestem w szoku!
              a jednak!
              9 letnie opony to nie to
              jak to było.... "a nie mówiłem" :lol:

Moje zimowe opony używam 2-3sezony ...potem zmieniam na nowe. :P
              Nawet w autku żony jeżdżonym po mieście opony wymieniam tak po 3-4 sezonach max.
              PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Big Wojtek
                Rider
                • 2010
                • 440
                • Hyundai

Zamieszczone przez paweł2
                ile za komplet
                Na "oponeo" komplet 704 zł, ale wątek jest o yarisie i oponach 155/80/r13. Ciebie pewnie zainteresują 195/65/r15, a te są po 256 zł sztuka (transport gratis)

PAOLO ESCO w głównym samochodzie w domu opony zdzierały się wcześniej niż w 5 lat, lub zmieniałem samochód. Ale Yaris to pierwszy "drugi" samochód w rodzinie :wink: .
                Niby wiedziałem, że po latach opona traci właściwości, ale różnica jest porażająca.

Jak spadnie śnieg to dopisze coś w wątku o oponach całorocznych

Komentarz

• paweł2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1405

Ciebie pewnie za
                  interesują 195/65/r15
                  Trafiles
                  Jak spadnie śnieg to dopisze coś w wątku o oponach całorocznych
                  Wlasnie jestem ciekaw jak sie sprawuja bo sie przymierzam do takich.
                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Big Wojtek
                    Rider
                    • 2010
                    • 440
                    • Hyundai

Opinie w necie raczej pozytywne. Opis producenta jak zawsze bardzo zachęcający :wink:

Pełna gama opon Pirelli w Oponeo. Błyskawiczna realizacja zamówienia w 24h oraz gwarancja najlepszych cen. Sprawdź naszą ofertę!

Niepokojący jest tylko ten fragment:

Opona Pirelli P2500 Euro przeznaczona jest dla mniejszych samochodów osobowych klasy średniej i niższej wyposażonych w silniki o małym litrażu i przeciętnej mocy. Przystosowana jest do jazdy w ruchu miejskim.

Komentarz

• sosna1
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 463
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BGU 1.6 MPI 102 KM

Kiedyś przez parę lat miałem styczność z tą marką i z kolesiem z działu reklamacji,więc 2500 trafiały się średnio(głównie jako jakieś bicia) za to liderem była 5000 te były reklamowane na nadmierne zużycie,ale myślę,że powinieneś być zadowolony.
                      Szkoda tylko,że cena w detalu jest duuuuuuuuuuuużo wyższa od ceny produkcji.
                      Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• TomekRs
                        RS
                        • 2011
                        • 1670

w fabii mialem od nowosci opony i ktorys komplet mialem do konca (9 lat) a ktorys wymienilem. Do jezdzenia po miescie, normalnymi predkosciami nie ma chyba sensu ladowac pieniedzy na opony.

Komentarz

• romi-70
                          Elegance
                          • 2008
                          • 920
                          • Volkswagen
                          • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez octaviars1
                          w fabii mialem od nowosci opony i ktorys komplet mialem do konca (9 lat) a ktorys wymienilem. Do jezdzenia po miescie, normalnymi predkosciami nie ma chyba sensu ladowac pieniedzy na opony.
                          :shock:
                          Bezpieczniej i taniej wyjdzie kupić sobie bilet miesięczny...
                          Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

Pracuję...