dezynfekcja i odgrzybianie klimy w pracy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cardriveros
    Classic
    • 2010
    • 30

Separator zapewne potrzebuje zasilania...

Podjedź do chłopaków, nie musisz im niczego wrzucać, powiedz im po prostu, że dali trochę dupy...
    A teraz niechaj podłączą jak się należy... :wink: no i powinni to zrobić w ramach reklamacji :!:
  • mlac
    Ambiente
    • 2008
    • 200
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam

Słuchajcie czy ktoś się orientuje jak można zdezynfekować i odgrzybić klimę w pracy?

Mam model Klimatyzator CALDO CTH-09 - 2,7kW coś takiego http://klimatyzacja.istore.pl/product/view?id=378181
    Mam ozonator FM-300 którym ozonuje Octavie może dało by się tym urządzonkiem oczyścić tez tą klimę??

Kurna od kilku miesięcy boli mnie gardło i podejrzewam, że to przez tą klimę w pracy bo chodzi non stop od dwóch lat.
    Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
    Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Myślę, że klimatyzator nadaje się do czyszczenia. Dezynfekcja ozonatorem będzie o tyle trudna, że w samochodzie jest dużo mniejsza kubatura. A może głowa boli, bo dmucha Ci bezpośrednio? Najlepiej zawezwać serwis i niech oblukają.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• mlac
        Ambiente
        • 2008
        • 200
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Boli mnie gardło a nie głowa.

Wezwać sewis - niestety niemożliwe. Ponieważ teoretycznie klimatyzację serwisuje w całym budynku firma X tylko, że Ci idioci przychodzą ze starym odkurzaczem i to jest ich czyszczenie.

A szefostwo nikogo innego nie zamówi.

Mam pomysł żeby włożyć rurkę ozonatora do miejsca w którym pobiera powietrze czyli od góry i włączyć tryb "fan". Spróbuje w poniedziałek.
        Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• palioza
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 417

Zamieszczone przez mlac
          Boli mnie gardło a nie głowa.

Wezwać sewis - niestety niemożliwe. Ponieważ teoretycznie klimatyzację serwisuje w całym budynku firma X tylko, że Ci idioci przychodzą ze starym odkurzaczem i to jest ich czyszczenie.

A szefostwo nikogo innego nie zamówi.

Mam pomysł żeby włożyć rurkę ozonatora do miejsca w którym pobiera powietrze czyli od góry i włączyć tryb "fan". Spróbuje w poniedziałek.
          No zrob tak i sproboj przykryc caly klimatyzator folia, coby zrobic mu obieg zamkniety.
          Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• Voit
            Elegance
            • 2010
            • 816

...A gdyby tak jeszcze spróbować użyć jakiejś chemii do czyszczenia klimatyzacji samochodowych:
            Oops, looks like the page is lost. Start your website on the cheap.

Nie wiem jak to działa, ale może ktoś próbował i może doradzic jakiś skuteczny środek.

Słyszałem że jesli klima pracuje bez dłuższych przerw, to pół biedy.
            Podobno najgorzej jest jesli nieczyszczoną klime włącza się po dłuźszej przerwie.
            Wtedy wywiewa grzyby i bakterie, które namnożyły się przez czas bezczynności urzadzenia.

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

mlac kup sobie środek RTU ( ostatni na stronie ) wystarcza na kilka klimatyzatorów naściennych. Klimę trzeba otworzyć, wymyć filtry ( plastikowe siateczki na górze ), przedmuchać sprężonym powietrzem ( może być ostatecznie w spray- u ) + ew. dobry odkurzacz i pędzelek a na koniec porządnie spryskać tym RTU cały parownik. Powinno pomóc.
              Wszelkie pianki i podobne wynalazki "samochodowe" niewiele dadzą. A ten ozonator jest za mały, chyba, że tak jak napisał kolega wyżej zamkniesz klimę w jakimś pudełku/folii żeby zrobić "obieg zamknięty" wtedy po tym co napisałem wyżej możesz jeszcze trochę "poozonować".
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• mlac
                Ambiente
                • 2008
                • 200
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Jednak na OCP można zawsze liczyć nawet jak chodzi o temat niezwiązany z Octą

Dzięki wszystkim za rady w poniedziałek zabiorę się do działania. Kupie ten RTU a potem jeszcze puszczę ozonator - zobaczymy.

Dam znać czy pomogło.
                Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• dwaoka
                  Elegance
                  • 2010
                  • 927

a potem wystaw fakturę szefowi za serwis klimatyzatora
                  bkc+dsg

Komentarz

Pracuję...