Powódź na moim osiedlu...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marektbg
    Elegance
    • 2010
    • 861

Zamieszczone przez Agamek12
    Dziś rano budzę się, wyglądam za okno, a tam widzę... powódź...
    U nas w Tarnobrzegu jest masakra - Sandomierz też nieciekawie, ale na szczęście nie aż tak.
    U nas naprawdę sporo jest osób, którzy mają już dość. Kilku moich znajomych jest dosłownie na skraju załamania - kumpel w marcu skończył remont chałupy po 2 powodziach z zeszłego roku a teraz znowu cały parter pod wodą.

W Tarnobrzegu dalej nie jest naprawiona kilkudziesięciometrowa wyrwa w wale - to samo w Gorzycach - jakby deszcz padał dłużej to byłaby powtórka z zeszłego roku.

Komentarz

• dwaoka
      Elegance
      • 2010
      • 927

Zamieszczone przez vince123
      Agamek12, a co maja powiedziec ludzie z okolic sandomierza ktorych zalalo po raz N-ty :?:
      powinni pokazać swoje stanowisko na najbliższych wyborach :roll:
      bkc+dsg

Komentarz

• marektbg
        Elegance
        • 2010
        • 861

Zamieszczone przez dwaoka
        powinni pokazać swoje stanowisko na najbliższych wyborach
        Dokładnie tak i tym samym wysłać Jarka na księżyc
        No bo powódź to wina rządu, a PIS na pewno już odbudowałby wszystkie wały, zrobił zbiorniki retencyjne.
        Po co mieszać wszystko z polityką. Bez sensu - wody u nas od czczego gadania nie ubędzie...

Komentarz

• dwaoka
          Elegance
          • 2010
          • 927

marektbg, oczywiście, że nie, ale jak już raz się weszło do tej rzeki (rok temu kandydat na prezydenta bardzo wykorzystywał powódź w kampanii) to bądźmy konsekwentni... premier rok temu, podczas spotkań z ludźmi (przy światłach kamer) obiecał że wały będą naprawione... a jak jest każdy widzi... koniec OT z mojej strony...
          bkc+dsg

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

marektbg, nie wiem co masz do Jarka ale wkleję coś co pisałem wyżej:
            Pan premier w mediach chwalił się ,że wstrzymują budowę zbiorników retencyjnych gdyż są ważniejsze wydatki. A w czasie powodzi ten sam premier w świetle fleszy mówił ,że dzięki ich zbiornikom straty powodziowe są dużo mniej dotkliwe gdyż część fali powodziowej zatrzymały zbiorniki. Potem kandydat na prezydenta jeździł po terenach zalanych i obiecywał cuda.Moim zdaniem takie tragedie nie powinny być wykorzystywane w kampaniach wyborczych.
            Nie oglądaj polskiej TV a włącz coś międzynarodowego-zmienisz zdanie o polskiej polityce...

Komentarz

• eaglemirek
              RS
              • 2010
              • 14146
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Panowie czy wy naprawdę myślicie że gdyby u władzy była obecnie inna opcja polityczna to byłoby w tych sprawach lepiej :?: :shock:
              Nie zrozumcie mnie źle - ja nikogo nie mam zamiaru bronić bo mnie też wiele wnerwia delikatnie mówiąc. Ale autostrady, stadiony wały, poldery i wiele innych spraw kosztuje i to WIELKIE pieniądze. Każdy tylko rozlicza że tego nie ma czy tamtego a szczególnie ci co akurat w danej chwili nie rządzą i wmawiają ludziom że gdyby to oni to by było inaczej.
              Zamieszczone przez shok
              Moim zdaniem takie tragedie nie powinny być wykorzystywane w kampaniach wyborczych.
              Inne typu Smoleńsk, CASA czy autokary też nie :!: :!: :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

eaglemirek, zgadzam się z Tobą, ja nie winię nikogo za opady deszczu, kilkunastoletnie (czy kilkudziesięcioletnie) zaniedbania, mnie chodzi tylko o to, że jak ktoś coś mówi i obiecuje, to niech się do cholery wywiąże z tego, a jak nie to niech nie wypowiada się wogóle, albo stanie i powie przepraszam zawaliłem... ale to nie u nas, bo jak to powiedział Cejrowski "to są chłoptasie", nie mają jaj żeby się przyznać do błędu... a z punktu PR, to wychodzi na zdrowie (patrz przypadek z pedałem gazu w Toyocie - sprzedaż nie spadła!).

politycy, ministrowie to jest dopiero je***a nacja, ZERO odpowiedzialności za swoje decyzje, składa się potem dymisję i cześć tyle go widzieli... :shock:
                bkc+dsg

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
                  Inne typu Smoleńsk, CASA czy autokary też nie
                  Oczywiście masz racje-nie bronie ani rządzących ani opozycji. Gdyż Polska polityka jest takim dziwnym tworem. Głosujesz na jedną partie a po wyborach Ci którzy przegrali nagle pojawiają się w TV już w innej partii. :lol:

[ Dodano: Pią 29 Lip, 11 17:33 ]
                  politycy, ministrowie to jest dopiero je***a nacja, ZERO odpowiedzialności, składa się potem dymisję i cześć tyle go widzieli...
                  tyle go widzieli w mediach... On się pojawia jako np. hm... prezes w jakieś spółce państwowej lub inne ciepłe stanowisko już mu szykują :twisted:

Komentarz

• Mihau
                    RS
                    • 2009
                    • 7461
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

mnie chodzi tylko o to, że jak ktoś coś mówi i obiecuje, to niech się do cholery wywiąże z tego,
                    Takie rzeczy tylko w Erze. IMO w naszym kraju właśnie takie tragedie są wykorzystywane w walkach politycznych i w zdobywaniu/traceniu pkt. wyborczych. Politycy mówią to co ludzie chcą usłyszeć i na mówieniu się kończy. Jak wychodzą nieścisłości na światło dzienne to szybka zmiana tematu i pozdro.
                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

Nie wierzcie politykom, nie słuchajcie ich, nie angażujcie się w politykę - będziecie zdrowsi... Głosujcie na tych, którzy obiecują najmniej - oni Was najmniej oszukają...
                      A wogóle olejcie polityków i polegajcie tylko na sobie... bo powódź (i zalania) nie mają barw politycznych...

[ Dodano: Sob 30 Lip, 11 22:21 ]
                      Kur.a mać... Znów nas zalewa. Rowy melioracyjne są przepełnione, dodatkowo jedyna miejska oczyszczlnie przestała przyjmowac ścieki, więc jest nieciekawie... Workami z piachem obkładamy całe osiedle... Właśnie wróciłem do domu zmienić przemoczone ciuchy i wracam do roboty
                      Trzymajcie kciuki, żeby skończyło sie tylko na strachu... ops:
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...