400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturo_freestyl
    Rider
    • 2010
    • 704

Zamieszczone przez ary
    Nie spodziwałem się, że można 330HP wyciągnąć z tego motoru
    nie wchodzisz chyba na wykresy na forum, ostatnio żwirek75 sie własnie chwalił 330HP
    Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
    ET 14,607 - Bemowo 2011
    ET 13,482 - Ryki 2012
    ET 13,014 - Ełk 2013
    ET 12,939 - Ryki 2015
    0-200km/h - 13,2s
    2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• Zorr
      RS
      • 2011
      • 2110

a ja próbowałem nadążyć za audi Q5 albo Q7 V6 TDI z rolki za Tirem opuszczającym lewy pas autostrady i muszę przyznać że mi uciekł. Na szczęście nikt oprócz mnie nie wiedział że się ścigam
      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7461
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

arturo_freestyl, robisz w CS Łódź czy do Bielska oddajesz samochód?
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• sew1981
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10986
          • Fiat

Zorr, nie odróżniasz q5 od q7?
          Dziś jakiś "twardziel" w Mazdzie 3 I generacji z napisem 2.0 na tyle (sugeruje że 150 ps) i wlotem na lpg w zderzaku, nie chciał opuscić lewego pasa, objechałem go prawym. Myślałem że to lepiej się odpycha, dość znacząco został w tyle, mimo że próbował nawiązać walkę na początku.
          Oczywiście mowa o rolce, bo z krechy pewnie byłoby trudniej, lżejsze autko, moc już jako taka.

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Zorr
            a ja próbowałem nadążyć za audi Q5 albo Q7 V6 TDI z rolki za Tirem opuszczającym lewy pas autostrady i muszę przyznać że mi uciekł. Na szczęście nikt oprócz mnie nie wiedział że się ścigam
            żarty sobie stroisz czy masz auto zepsute ?
            Jak już to trafiłeś na Q5 V6 TDI , ma to coś koło 6,5 do 100 więc mogło Ci nieznacznie odjechać ale tragedii też nie powinno być.

Q7 V6 TDI zostawiłbyś w tyle, ponieważ ten mamut ma coś koło 7,8 do 100 a tak na prawdę to jeździ porównywalnie do BXE po programie, wiem bo miałem przyjemność jechać w zeszłym roku za takim dosyć spory odcinek i nie mogliśmy sobie na wzajem odjechać, dopiero na A1 mi odjechał, Vmax ma większy.

Przyjmując oczywiście, że to są auta seryjne :szeroki_usmiech
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• kabanos
              RS
              • 2011
              • 4544
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja jadąc w piątek ze spota w Kobiórze do Krakowa przez całą drogę miałem potyczkę z BMW X3, lub X5 nie wiem w jakiej wersji silnikowej, ale coś słabego, bo jechał cały czas ze mną równo. Jak się rozpędzałem na A4 do 190 to BMW już puchło. I tak zabawa trwała całą drogę, ale się nie dałem :diabelski_usmiech Jak się rozjeżdżaliśmy w Krakowie to mrugnąłem awaryjkami, ale bez odzewu. Czyżby urażona duma posiadacza BMW?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Karql
                L&K
                • 2010
                • 1124

Ja dzisiaj podpuściłem jegomościa w nowej E500 :diabelski_usmiech
                Popatrzył z politowaniem, zapodał kickdowna i na prostej odszedł konkretnie, ale po pierwszym zakręcie który ja brałem 150 on przypuszczam koło 100, bo byłem już na jego zadku Na tym się skończyło, bo pojechaliśmy w inne strony
                Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• arturo_freestyl
                  Rider
                  • 2010
                  • 704

Zamieszczone przez Mihau
                  arturo_freestyl, robisz w CS Łódź czy do Bielska oddajesz samochód?
                  nic nie robie seria panie
                  Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                  ET 14,607 - Bemowo 2011
                  ET 13,482 - Ryki 2012
                  ET 13,014 - Ełk 2013
                  ET 12,939 - Ryki 2015
                  0-200km/h - 13,2s
                  2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• sew1981
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2009
                    • 10986
                    • Fiat

coś poziom motoryzacyjny spada na naszym forum u niektórych :wink:
                    koledzy.... żeby nie odróżniać q5 od q7 i x3 od x5.....oj niedobrze się dzieje :P

Komentarz

• TomekRs
                      RS
                      • 2011
                      • 1670

Zamieszczone przez sew1981
                      coś poziom motoryzacyjny spada na naszym forum u niektórych :wink:
                      koledzy.... żeby nie odróżniać q5 od q7 i x3 od x5.....oj niedobrze się dzieje :P
                      chyba, ze tak szybko im odjezdzala

Komentarz

• kabanos
                        RS
                        • 2011
                        • 4544
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

sew1981, wyprzedziłem go nie zwaracając na niego uwagi. Wracałem w nocy. Później widziałem tylko jego światła z tyłu, to jak miałem rozpoznać która to wersja? :wink:
                        octaviars1, chyba Tobie :lol:

Komentarz

• TomekRs
                          RS
                          • 2011
                          • 1670

Q7 nie odpuszczam z 3.0 TDI spokojnie mozna stanac, tylko troche musze sie namachac bo automat maja przewaznie.

Komentarz

• sew1981
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2009
                            • 10986
                            • Fiat

octaviars1, temat wiele razy wałkowany z 3.0 nie ma wielkiego problemu większość z nas :twisted:

[ Dodano: Wto 17 Kwi, 12 21:36 ]
                            kabanos, nawet po światłach fachura rozpozna gabaryt auta no chyba, że faktycznie tak odchodził i był już tak daleko :wink: i nie wersja, tylko model ściśle mówiąc, x5 jest raczej dość znacząco większe

Komentarz

• kabanos
                              RS
                              • 2011
                              • 4544
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

sew1981, umówmy się że to była X5-ka :P

Komentarz

• rufus1777
                                Rider
                                • 2009
                                • 639
                                • Octavia III combi (5E5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM
                                • DPCA 1.5 TSI 150 KM

A mnie się dziś przytrafiła potyczka z BMW 525 E39 na brytyjskich numerach, jechałem sobie z rodzinką obwodnicą Krakowa wyprzedzam autka tak ze 130 i gościu mi się wpakował bez kierunkowskazu tak ze musiałem dać po hamulcach, mrugnąłem mu co on sobie myśli i wtedy pan dał w palnik to i ja redukcja i za nim, 4 i 5 powoli go dochodziłem , przy licznikowych 1,95 zł pan odpuścił a my pognaliśmy dalej :diabelski_usmiech , pewnie miał 143 KM bo te mocniejsze to by mnie zjadły
                                Był - Czarny rodzinny szkodnik by rufus1777 - 155,7 KM/346,6 Nm

Jest - Octavia II 2.0 TDI by rufus1777

Komentarz

• Zorr
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2110

Zamieszczone przez loru
                                  Zamieszczone przez Zorr
                                  żarty sobie stroisz czy masz auto zepsute ?
                                  Jak już to trafiłeś na Q5 V6 TDI , ma to coś koło 6,5 do 100 więc mogło Ci nieznacznie odjechać ale tragedii też nie powinno być.

Q7 V6 TDI zostawiłbyś w tyle, ponieważ ten mamut ma coś koło 7,8 do 100 a tak na prawdę to jeździ porównywalnie do BXE po programie, wiem bo miałem przyjemność jechać w zeszłym roku za takim dosyć spory odcinek i nie mogliśmy sobie na wzajem odjechać, dopiero na A1 mi odjechał, Vmax ma większy.

Przyjmując oczywiście, że to są auta seryjne :szeroki_usmiech
                                  nie pamiętam czy to było Q5 czy Q7 ponieważ nie przyleciałem na forum zaraz po tym wydarzeniu, aby je zapisać, tylko sobie przypomniałem dzień dwa później i już nie pamiętam detali.

Co do samej potyczki to:
                                  1. Do setki to pewnie to jest tyle samo, co wcale nie znaczy, że do drugiej 100tki auto lżejsze i słabsze będzie równie szybkie. Tutaj miałem start z rolki 90km/h
                                  2. Ja jechałem z rodziną i bagażnikiem w Audi jechał samotnie Pan.
                                  3. Ja jechałem za nim więc najpierw on ruszył a dopiero na jego ruszenie ja reagowałem, więc siłą rzeczy miałem opóźniony start.
                                  4. Może wszyscy objeżdżacie 240KM Q7 swoimi zmodyfikowanymi autkami, ale co jak ktoś poważył się na modyfikację, nawet tylko wirusa, swojego Q7 i ma teraz ~300KM? (o tym loru napisałeś)

I tyle w temacie, wystartowałem za nim i widząc że się oddala napisałem, że mi uciekł.

Komentarz

• Ayu
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4154

Podziwiam "rodzinnych kierowców wyścigowych" :roll: Ja mam zasadę, że nie ścigam się jak jadę z kimś na pokładzie, nie chodzi o nasza winę, ale jak jakiś muł mi wyjedzie... ło matko, odpowiadać za czyjeś życie. Nie, dziękuję. No ale to kwestia podejścia.

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

Zamieszczone przez hotrain
                                      Podziwiam "rodzinnych kierowców wyścigowych" :roll: Ja mam zasadę, że nie ścigam się jak jadę z kimś na pokładzie, nie chodzi o nasza winę, ale jak jakiś muł mi wyjedzie... ło matko, odpowiadać za czyjeś życie. Nie, dziękuję. No ale to kwestia podejścia.
                                      Zamieszczone przez Zorr
                                      wystartowałem za nim i widząc że się oddala napisałem, że mi uciekł

mam wrażenie, że nieco demonizujesz... :szeroki_usmiech
                                      może uniknijmy niepotrzebnych przepychanek
                                      saport techniczny baj DGW
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm
                                      no i nie ma :-)

Komentarz

• Ayu
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 4154

szkoda, się nawdychałem buddyjskich kadzideł dziś to i może, serio, taką mam zasadę, ale nie krytykuję innych, żeby było jasne

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

taką mam zasadę
                                          ja też, z pełnym samochodem w moim przypadku to można się cmoknąć w pompkę a nie "ścigać" - nie jedzie
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Zorr
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2110

czyli że jadąc na autostradzie za wyprzedzającymi się tirami (z prędkością 91km/h) nigdy nie rozpędzałeś się do tych przelotowych 140-150km/h bardziej dynamicznie niż z 6 biegu np.: z 3?

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zamieszczone przez Zorr
                                              czyli że jadąc na autostradzie za wyprzedzającymi się tirami (z prędkością 91km/h) nigdy nie rozpędzałeś się do tych przelotowych 140-150km/h bardziej dynamicznie niż z 6 biegu np.: z 3?
                                              naprawdę muszę każdego z osobna prosić :?:
                                              przecież już przyznał, że może nieco pospieszył się z krytyką, co chciałbys jeszcze usłyszeć?
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ayu
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 4154

Zorr, jasne, że tak, ale plis, nie bierz tego tak dosłownie, robisz co chcesz, ja też, żyj i pozwól żyć innym, zapomnij, że kogokolwiek oceniam. EOT.

Komentarz

• AKa
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 572
                                                  • Mercedes-Benz

Bilans wyjazdu do Tesco- dwukrotny start z Oplem Omegą B 2.0 tylko nie wiem, czy 115 czy 136KM. 2 dla mnie, 0 dla kierownika Omegi.
                                                  Pierwszy kill- lewoskręt, i jadę jakieś 10m od niego- wychodzi z zakrętu i widzę, że buja budą niczym Kutrem na wzburzonym Bałtyku i zaczyna się oddalać- potraktowałem to jako wyzwanie i podniosłem rękawicę- dogoniłem przed końcem trójki, wrzuciłem czwórkę- i... zaczął się oddalać w lusterku- tak na jakieś 2-3 długości.
                                                  Hamowanie przed czerwonym światłem. Gość ustawił się jakiś metr przedemną, na tyle dobrze że widziałem jak trzyma na trzech tysiącach i czeka na zielone.
                                                  Wiedząc że raczej to może być formalność- przygazowałem w starym dobrym wiejskim stylu- po czym puściłem gaz zupełnie. Pomarańczowe, zielone. I ruszyli... Gość ruszył całkiem sprawnie i uciekł na jakąś długość samochodu, tylko dlatego- że ruszałem bez strzelania sprzęgłem- w końcu nie mam połowy wieczoru na wycieranie rozpieprzonych jogurtów z rozsypanej reklamówki. Pierwszy bieg- do 6krpm, przewaga jednej długości dla niego, wrzucam drugi- i tu niestety- nie odpowiem- czy zaspał czy co- ale jak na moje- wpadł na odcinkę bo jego przewaga po moim wrzuceniu dwójki zaczęła gwałtownie topnieć, gdzie w okolicach 80km/h został przegoniony, ~95km/h wrzuciłem trzeci i znowu widziałem oddalające się w lusterkach światła...

Nasuwa mi się kilka teorii- albo Lancer jest wykonany z tektury posklejanej śliną, albo ma dobrze dobraną skrzynię. Albo jedno i drugie jednocześnie. Bo gratisów z atmosferycznego 1.5 o porażającej mocy 109KM raczej bym się nie spodziewał...
                                                  Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Zamieszczone przez AKa
                                                    albo Lancer jest wykonany z tektury posklejanej śliną, albo ma dobrze dobraną skrzynię
                                                    albo koleś widząc, że jest ciężko po prostu przestał się ścigać co jest normą

dzisiaj sam się do mnie przystawił gość Leganzą , trzymałem go na 1,2 równo, i do połowy 3, potem jak dodałem gazu efekt był taki jakby Leganza wrzuciła wsteczny, potem już trzymał się 30m za mną mimo, że zwolniłem do 50km/h :lol:
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...