400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

dziś dorwał mnie zestaw golfów znowu hehe. tym razem trochę słabsze niż wspomniane tsi.
    z kreski nr.1: ( w sumie nie wiem po co) ale się napinał - GIII 1.9 tdi, kombi załadowany 4 osobami, czerwone I to pewnie ten 110 ps, no cóż sam się prosił....
    z kreski nr 2: GV 3 furtki z napisem 1.6 FSI (115 ps), no cóż, poległ znacząco....również
    W sumie z takimi to nie ma sensu, bo wiadomo jaki wynik będzie z góry, ale jak sami się spinali na czerwonym i wyskakiwali ostro w przód...to aż się prosi, żeby ich objechać...ciężko się powstrzymać :twisted:

Komentarz

• SP9XWW
      Rider
      • 2009
      • 579

Wczoraj - Bora-Komorowskiego - start równoległy ja i szlifierka. Oczywiście pogarda w jego oczach, rodzinne kombi... 8) Tryb S, ESP ON, pedał w podłogę - szliśmy łeb w łeb tak ze 100 metrów. Ambicję mu sponiewierałem ogromnie - widząc że cały czas lecę koło niego - docisnął jeszcze bardziej i wleciał złośliwie na pas przede mnie już na tylnym kole. :diabelski_usmiech
      Dzisiaj, te same światła - A3 z napalonym na strat równoległy - młodym gniewnym. Nawet nie przestawiłem lewara w tryb sportowy. Start jak co dzień, dynamicznie ale bez wariactwa. Młody odpadł po kilku sekundach zostając na końcu ulicy kilkadziesiąt metrów za mną. :lol:
      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

SP9XWW, chyba będe musiał zacząć częsciej jezdzić Bora Komorowskiego :szeroki_usmiech
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Andja
          Rider
          • 2006
          • 596

Zamieszczone przez sew1981
          dziś dorwał mnie zestaw golfów znowu hehe. tym razem trochę słabsze niż wspomniane tsi.
          z kreski nr.1: ( w sumie nie wiem po co) ale się napinał - GIII 1.9 tdi, kombi załadowany 4 osobami, czerwone I to pewnie ten 110 ps, no cóż sam się prosił....
          z kreski nr 2: GV 3 furtki z napisem 1.6 FSI (115 ps), no cóż, poległ znacząco....również
          W sumie z takimi to nie ma sensu, bo wiadomo jaki wynik będzie z góry, ale jak sami się spinali na czerwonym i wyskakiwali ostro w przód...to aż się prosi, żeby ich objechać...ciężko się powstrzymać :twisted:
          bijesz słabszych :lol: :P

Komentarz

• SP9XWW
            Rider
            • 2009
            • 579

Zamieszczone przez piramida
            SP9XWW, chyba będe musiał zacząć częsciej jezdzić Bora Komorowskiego :szeroki_usmiech
            W każdym razie do spotkania :szeroki_usmiech Ostatnio często tamtędy latam, he he he.
            Vy 73! de S!@w

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10918
              • Fiat

Andja, sami się prosili...jak pisałem :wink:
              a dziś podjechało do mnie na światełkach bmw 730 ld (poprzednie wydanie modelowe), przedłużana wersja. W sumie żeśmy się nie ścigali, ale bardzo masywne było i chyba początkowo chciał mnie podgonić jak zobaczył że odskakuje ze świateł. Szybko jednak zwątpił. 3.0 diesel w takiej ciężkiej budzie to nie za dobre rozwiązanie, to jednak za mało trochę już.
              Tak samo jak kiedyś był Mercedes w 140 - tzw. "samolot" , stara "S" z bezsensownym silnikiem turbodiesel...o mocy 150 koni....maks speed 180, do setki chyba miał z 14 sekund, to porażka jednym słowem w takim opakowaniu, taki engine.
              To Bmw na pewno dużo lepiej się buja, ale nawet 200 parę koni w takiej masie to już za mało.

Komentarz

• soszek81
                L&K
                • 2010
                • 1245

Wczorajsza noc na trasie, światła w Częstochowie.
                Lewy pas - Seat Cordoba, starszy gniewny kierownik.
                Ja na prawym.
                Na środkowym podjechał jeszcze Passat B5 i przejechał linię zatrzymania o dobre pół długości.
                Zrobiło się ciekawie...
                Seat ruszył już na żółtym, "w pogoni" Passat, ja "zaspałem" czekając na zielone.
                Seat zjedzony przez Paska na miejscu, w moim wykonaniu przed końcem 2 biegu, przy czym dogoniłem też i Paska. Ten dawał w palnik ile wlezie, jednak do końca 3 był już z tyłu. Do końca 4 został już baaardzo w tyle.
                Na kolejnych światłach widzę że kierownik z pasażerką nie dowierzają oznaczeniu silnika (1.9TDI całe czarne - przecież to ALH ) i sprawdzają kto za kierownicą.
                Oni mieli MLkę na klapie, ja mam zamontowanego Triflexa, więc się odezwałem pierwszy
                W międzyczasie kolejny start ze świateł i podobny wynik.

Okazało się że w Pasku 1,8T w serii, u mnie ALH na sterydach, jednak wagowo przewaga moja więc wynik 2:0 dla O1.
                Nawiasem mówiąc kierownik Paska w szoku że O1 kombi tak może śmigać :szeroki_usmiech
                Była O1 kombi ALH++ 150/340
                Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• looker
                  RS
                  • 2008
                  • 1886
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

soszek81, przypomnij jakie to sterydy masz ? Sam program ? Na ile ?
                  OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                  SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• soszek81
                    L&K
                    • 2010
                    • 1245

216tki + program Aligatora - 148/334
                    Od tego czasu wyleciał dodatkowo kat, co pewnie też troszkę dodało

Komentarz

• looker
                      RS
                      • 2008
                      • 1886
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A właśnie - ile , mniej więcej, daje wywalenie kata w TDI ? Jeśli w ogóle coś daje .
                      OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                      SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2009
                        • 10918
                        • Fiat

soszek81, to pewnie mniejsza waga Twego auta przeważyła, bo pewnie miał trochę ponad 150 koni w tym b5 w serii. Jednak na 1 i 2 powinien być lepszy, bo to turbo benzinen - można dłużej ciągnąć niż tdi.
                        looker, wymiana całego wydechu na przelotówkę może trochę podnieść moc, ale niewiele, natomiast same wywalenie kata nie da przyrostu odczuwalnego absolutnie

Komentarz

• soszek81
                          L&K
                          • 2010
                          • 1245

sew1981 - nie wiem jak on jechał, wiem że dwa razy zebrał i jak opisałem na samym początku - pewnie to waga zadecydowała (ja O1 solo, on w 2 osoby Paskiem). Wiem też że benzynę kręci się wyżej jak diesla, ja swojego ciągnę do 4,5k tylko

looker - mocy to nie dodaje, z moich odczuć turbo wstaje szybciej, tzn, czuć je od ok 1600-1700 obr a nie 2000, do tego "turbodziura" jest mniejsza. Tyle subiektywnych odczuć.

Komentarz

• Coke
                            Elegance
                            • 2010
                            • 771
                            • Octavia II (1Z3)
                            • AUM 1.8 20VT 150 KM
                            • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Przed chwilą z Audi A4 Avant 1.8T dłubnięte na 165 KM (K04, większe wtryski, dolot, przelot, wydech Remus, większy IC). Jedyna ja ciut z przodu, dwója równo, trója równo, przy 110 zaczął mi odjeżdżać.............. Było wilgotno i 1,8t miało problemy z trakcją
                            Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2009
                              • 10918
                              • Fiat

Coke, jaki sens jest dłubać o 15 koni? gdzie ma to audi program...?

Komentarz

• Coke
                                Elegance
                                • 2010
                                • 771
                                • Octavia II (1Z3)
                                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Coke, jaki sens jest dłubać o 15 koni? gdzie ma to audi program...?
                                no bo widzisz....... fąfel z audi zaczął od wymiany gratów teraz jak sobie na to zrobi program to będzie miał koło 230 KM

a tak z innej beczki, dzisiaj na spotkanku rzuciła mi rękawice Astra 2 Coupe 1.8 16V 125 KM :>
                                I teraz się zastanawiam czy mam szanse czy nie :]

Komentarz

• TomekRs
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 1670

dziwne, ze na 1 byles przed benyznowa audi.. Dosc czesto jezdze jako pasazer 1.2tsi i jedynke ma naprawde wyp******ajaca w porownaniu do diesla

Komentarz

• Hanz2k
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 522

octaviars1,
                                    dziwne, ze na 1 byles przed benyznowa audi.. Dosc czesto jezdze jako pasazer 1.2tsi i jedynke ma naprawde wyp******ajaca w porownaniu do diesla
                                    , a czego to się tyczy?
                                    Hanz2k
                                    1,8 T by MT
                                    :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Udesky
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1692
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A mnie ostatnio pojechał pasek B6 1.8TSI. Ze względu na biegi uciekł mi o pół auta. Niestety 1 i 2 u mnie to masakra, a pas był za krótki aby na 3 pokazała co potrafi. Za szybko się kończą. :?
                                      W Polsce nie ma kryzysu.
                                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• zepter00
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2304

No już niech ci wątroba nie gnije, że tym razy nie pokazałeś na co was stać... Powinieneś spisać numery, poprosić znajomego policjanta by sprawdził gdzie gość mieszka i o godz 22 przez okno wrzucił mu do chaty cegłę z przywiązanym do niej wyzwaniem na ćwiartkę. :twisted:
                                        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Emil
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 1092

a dziś podjechało do mnie na światełkach bmw 730 ld (poprzednie wydanie modelowe), przedłużana wersja. W sumie żeśmy się nie ścigali, ale bardzo masywne było i chyba początkowo chciał mnie podgonić jak zobaczył że odskakuje ze świateł. Szybko jednak zwątpił. 3.0 diesel w takiej ciężkiej budzie to nie za dobre rozwiązanie, to jednak za mało trochę już.
                                          8,0s 0-100 km/h to nie taki zły wynik jak na 2 tonowe auto :wink:

Pamiętam, że pare lat temu DGW testował to auto ( popraw mnie Grześ jeśli się mylę ) i był nawet zaskoczony, że tak dobrze się zbiera.

nowa 730d z mocą 245 KM robi już setkę w 7,2 s
                                          BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
                                          CR-V 2,2 i-ctdi
                                          Perfectservice by Dobrygrześwawa

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2009
                                            • 10918
                                            • Fiat

Emil, rzeczywiście, czyli nie dosikał do końca, nie jest źle faktycznie 7,8 do setki ma według danych, a waży 2015 kg - masa własna. Ld e66 ma 230 koni, krótka chyba 217.

Komentarz

• Coke
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 771
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez octaviars1
                                              no ale przecież napisałem że było wilgotno na drodze, kierowca audi to mój fąfel, chwile po wyścigu zapytałem go przez szybę "what the f*ck?" a on że trakcji na zimówkach brak Ja natomiast nawet ogarnąłem i stąd taki wynik.

Ustawilismy się na wyścig na suchym to nie mam wątpliwości że mi pojedzie

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

a ja wczoraj pogoniłem na światłach na dupce dwa volvosy. Już trochę wiekowe i z hidami XC90 z dziwnym napisem na tyle "T9"(?), ale raczej jakiś ekstra power tam nie siedział, może jakiś "picowany" napis to był, bo miał podwójny wydech trochę w dół jak diesel jakiś. Na drugim pasie nowiutkie XC70 D5. Widać , że masywne. Nie było możliwości do wielkich wyścigów, było sucho, na jedynce wiadomo ,że mi odjeżdzali (4x4), ale później masa ich bolidów powodowała, że siadałem im na ogonie, tak od 3...i myślę ,że na długiej prostej na 3 pasmówce bym ich przegonił od 3 gangu, bo nie mogłem ciągnąć na maksa obrotów na ich dupkach. :twisted: Masa robi swoje u nich, a Pan z XC70 dziwił się, że jego ekstra drogi nowy bolid jest prawie zjadany przez Skodzianke. Wiadomo, na teren i zime to świetne autka z kolei i ładne, podobają mi się te Volvowe czołgi

Komentarz

• Udesky
                                                  RS
                                                  • 2007
                                                  • 1692
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Już trochę wiekowe i z hidami XC90 z dziwnym napisem na tyle "T9"(?), ale raczej jakiś ekstra power tam nie siedział, może jakiś "picowany" napis to był,
                                                  Może to było to 2.9 biT 290KM czy coś koło tego. Ale ta krowa zabija osiągi i do 100 to to m coś ok 10s. jak kiedyś patrzyłem. :szeroki_usmiech
                                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• sesik
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 2165

Z braku czasu dopiero teraz, powrót z poniedziałkowego spota, jakość marna ale co trzeba jest widoczne ;> Dodam tylko że jechałem bez dopalaczy, zatankowany do pełna, sporo różnych gratów w bagażniku itp itd :diabelski_usmiech

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rnoPhaPU35k[/youtube]
                                                    Best ET = 13.666
                                                    Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                                    PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                                    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

Pracuję...