400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ORA_DEV
    Drive
    • 2011
    • 69

Dzisiaj wkurzyłem jakiegoś gościa w Saabie 95 z klunkrem pod maską (sadził na czarno z rury). Miał wybitnie ochotę zrobić mnie z środkowego pasa (jechałem lewym), ale niestety mu się to nie udało :twisted: Szliśmy bardzo równo. Widziałem że się wpienił, i po sprawdzeniu danych technicznych rozumiem już dlaczego. To musiała być wersja 3.0 TiD 176KM/350Nm 9.3sek do setki. Jest jeszcze 2.2 TDi 120KM/280Nm, ale ten to ma 11sekund do setki, więc nie miałby szans.

Jakbym miał Saaba z 3-litrowcem pod maską, to też bym się wkurzył że nie mogę objechać parchatej Skody :lol:

Komentarz

• sew1981
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10986
      • Fiat

Zorr, do sety fakt nie za wielka rożnica, ale nie byłbym taki pewny z tym dojściem:
      "wszystkie odmiany mogą pędzić maksymalnie z prędkością 250 km/h, ale na życzenie elektroniczną smycz można nieco popuścić i podnieść poprzeczkę do 300 km/h." w serii już można podnieść do 300 ,a i pewnie można zdjąć w ogóle na lewo.
      a pozatym to ma 700 (lub w zmocnionym 800 Nm), więc elastyczność pewnie też lepszą.
      żródło:
      Żegnajcie, wolnossące silniki, żegnajcie... Przynajmniej pod maską E-Klasy od AMG. Miejsce 6,2-litrowej, 'naturalnie oddychającej' V-ósemki zajmuje 5,5-litrowy silnik biturbo

Komentarz

• Hanz2k
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 522

Lexus ES albo Toyota Camry XV30 - nie wiem jaki silnik ale obstawiam ten mniejszy. Próbował odejść z rolki i uporczywie jechał lewym. Minąłem prawym jak furmankę.
        Hanz2k
        1,8 T by MT
        :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• kmink
          L&K
          • 2007
          • 1360
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez ORA_DEV
          Jakbym miał Saaba z 3-litrowcem pod maską, to też bym się wkurzył że nie mogę objechać parchatej Skody :lol:
          miny tych nieszczęśników których objeżdżają skody są zawsze bezcenne
          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Coke
            Elegance
            • 2010
            • 771
            • Octavia II (1Z3)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM
            • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Jechałem dwupasmówką lewym pasem na mieście, świeżo po ruszeniu ze świateł jakoś na początku dwójki właściciel nowej Kii Sportage uznał że nie będzie jechał za mną i zobaczyłem że przyspieszył gwałtownie no to gaz w podłoge i ...... chwila równo i zacząłem mu odchodzić :] Myślę że się nie spodziewał bo patrząc na to jak mu to jechałlo w stosunku do mojego to miał albo benzyne 2.0 163 KM albo 2.0 CRDI 138 KM ale raczej to drugie. Staneliśmy na kolejnych światłach, dojrzał chyba przez szybę mój dodatkowy wskaźnik doładowania turbiny i pojął że nie ma po co drugi raz próbować
            Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• TomekRs
              RS
              • 2011
              • 1670

rs vs vectra 2.0 16v 136km
              na obwodnicy caly czas motywowalem ja, zeby przyspieszla i odziwo przyspieszala nawet, gdy zrobilo sie luzniej uczcciwe zjechal na prawy pas i tam w granicach 180/190 km/h zaczalem sie oddalac, pozniej poganialismy sie troche po miescie i przy pierwszej okazji objechalem pana w vectrze

Komentarz

• Shreq
                Rider
                • 2010
                • 319

octaviars1 czyli tłukłeś słabszego :lol: , taką vectrę z rolki to wciąga 105 tdi po programie :lol:

Komentarz

• TomekRs
                  RS
                  • 2011
                  • 1670

co ja poradze, ze nie chcial zjechac a pozniej wyciskal 7dme poty z opelka

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Shreq
                    taką vectrę z rolki to wciąga 105 tdi po programie :lol:
                    bez programu też, toż to połowa tych kuni dawno uciekła.
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Zorr
                      RS
                      • 2011
                      • 2110

W czwartek ze startu zatrzymanego (ze świateł) przegrałem z Mini Cooper S (175KM, 7.1sek do setki, 1130kg). U niego kierowca (niski + pasażer) u mnie kierowca wysoki + foteliki.
                      Do 100km/h szliśmy bardzo równo, z tym że przed 100km/h Mini miał już 3 bieg a ja jeszcze na 2 byłem. Po mojej zmianie na 3 bieg był o dwie-trzy "długości Mini" przede mną. Tak zakończyliśmy ściganie się, gdyż oboje skręcaliśmy, ciekawe jakby było dalej.
                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• TomekRs
                        RS
                        • 2011
                        • 1670

zarabiste sa te mini ! fajna zabawka

Komentarz

• maymer
                          Elegance
                          • 2010
                          • 839

Dzisiaj miałem starcie, którego wynik mnie zaskoczył. Ja jechałem "rodzicowym" Volvo V50 D2 1.6D 115KM vs. VW Passat 2.0 TDI 140KM. A było to tak stałem na lewym pasie na światłach na prawy podjechał wspomniany wyżej Passat. Zmiana na zielone ja w pedał bo mam zwyczaj jak najszybszego opuszczania skrzyżowania, kierownik Passatem za mną ale nie miałem planu się z nim ścigać więc zwolniłem i dałem się wyprzedzić Passatowi kierownik mnie dynamicznie wyprzedził pokazał mi kufer ze swoim naklejonym 2.0 TDI po czym gwałtownie zwolnił jakby chciał mi dać do zrozumienia, że chce się ze mną zmierzyć więc zrównałem się z nim, on na mnie spojrzał jakby się chciał upewnić i w pedał no to ja za nim. Szybko wysunąłem się na prowadzenie, którego już nie oddałem do kolejnej krzyżówki miałem przewagę długości Volvo i jeszcze trochę. Auto jest u Nas w okolicy na tyle długo, że jestem pewien, że to nie wariant 110 lub 120 konny, 170 też raczej to nie jest bo by mnie wtedy załatwił. I teraz się zastanawiam dzięki czemu wygrałem, Passat na papierze jest szybszy, ale ja byłem lżejszy o 120 kg, istnieje również opcja, że kierownik nie ogarniał auta, albo przez kilka lat już mu trochę ogierów ze stajni uciekło, lub ewentualnie Ford do swojego 1.6 TDCI 115KM dorzucił jakiś prezencik

Komentarz

• AdamB
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 8044
                            • Octavia IV (NX3)
                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

maymer, a czym się różni wizualnie 2.0TDI 120KM od 140KM. 120KM to auta importowane z francji.
                            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• maymer
                              Elegance
                              • 2010
                              • 839

Byłem pewien, że 120KM zaczęli montować później, wtedy kiedy 110 ops: więc może to była 120-tka

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Dzisiaj znowu ze świateł spinał sie touareg ale tym razem V6 tdi, na kolejnych światłach już się tak nie spinał :szeroki_usmiech
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kabanos
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 4544
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wczoraj wracałem do Krakowa od teściów, i po drodze wyprzedzałem to i owo. Za przed Bochnią wyprzedziłem jakąś A4 w poprzedniej budzie. Do samej autostrady jechał za mną wyprzedzając wszystko to co ja z tyły zostawiałem. Po wjeździe na autostradę w Szarowie miałem przed sobą jedno autko, wyprzedziłem je, z gazem w podłodze zjechałem na prawy coby kierownik audi mógł wyprzedzic, ale pomimo chęci nie dał rady i odpuścił sobie dalsze próby.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• loru
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4286
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

coś temat przycichł no to go podbiję, wracam wieczorkiem bardzo późno wiec w miarę pusta, to można trochę pogonić, minąłem jakieś suzuki, 2 rury z tyłu, ala spojler wyprofilowany z klapy bagażnika z przodu też zamiast zwykłej kratki to plaster miodu i zderzak też jak by szerszy i bliżej mu do asfaltu, pomyślałem jakiś pakiet sport ale kierownik ruszył za mną i spotkaliśmy się na światłach :diabelski_usmiech zerknąłem na kierownika z "pogardą" :twisted: bo przecie susuki to jakieś padliny robi, pewien swego czekam na zmianę świateł, pomarańczowe, zielone i ognia :szeroki_usmiech niestety musiałem uznać wyższość Susuki Kizashi nad dziadkowozem :P , pogrzebałem i wyszło, że to coś co widziałem poraz pierwszy ma silnik 2,4 VVT 178KM i 7,8 do 100km/h to tak jak bym się próbował z O2 1.8 TSI , bez szans byłem.

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

loru, to chociaż raz 1.9 tdi dostało baty :P

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• blind_walker
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 4533
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Za to ja się pochwalę. Captiva 2,4 do 80 niecała długość dla mnie. W tym przypadku kocham fizykę.
                                        mkII 20VT (600h worked)
                                        Roooooomster

Komentarz

• Rudd
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 151

A ja ostatnio objechałem jadąc O1, Civica type-s. Jadąc za nim myślałem że dostanę baty i będzie mi odchodził, ale jednak się zdziwiłem. Musiał tam mieć 1.8 140KM, o czym dowiedziałem się w domu bo powoli mu odchodziłem, ale jednak zostawał z tyłu.
                                          Myślałem że te hondy szybsze są, bo jednak type-s powinien coś znaczyć (nie mówię tutaj o type-r)
                                          B,C 1.8T

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Rudd
                                            A ja ostatnio objechałem jadąc O1, Civica type-s. Jadąc za nim myślałem że dostanę baty i będzie mi odchodził, ale jednak się zdziwiłem. Musiał tam mieć 1.8 140KM, o czym dowiedziałem się w domu bo powoli mu odchodziłem, ale jednak zostawał z tyłu.
                                            Myślałem że te hondy szybsze są, bo jednak type-s powinien coś znaczyć (nie mówię tutaj o type-r)
                                            type-S znaczy tyle co Sline w audi :wink:

Komentarz

• Rudd
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 151

piramida, to ja się jednak na japońcach zbytnio nie znam
                                              B,C 1.8T

Komentarz

• maymer
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 839

Ja wczoraj Volvem złoiłem Touarega, co prawda było mokro więc szybciej ruszył bo miał fory w postaci 4x4 oraz to, że zbyt wiele tym Volvem nie jeżdżę i szybkie starty tym autem nie są moją domeną, ale zaraz jak się pozbierałem to go doszedłem i do następnych świateł miałem z 1,5 długości auta przewagi. Nie miał oznaczeń silnika na klapie, ale pewnie zajechane 2.5 TDI albo jakaś podstawowa benzyna, bo z innymi by mi tak łatwo nie poszło.
                                                Aaa, dzisiaj swoim Clio załatwiłem Golfa V, ale chyba kierownik zepsuł start bo nawet 1.4 w tym Golfie powinno mnie załatwić. Nareszcie jakiś wygrany wyścig w Clio chociaż nie, to już drugi raz wygrałem z Clio 3 Grandtour z takim samym silnikiem :P

Komentarz

• loru
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4286
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piramida
                                                  loru, to chociaż raz 1.9 tdi dostało baty :P
                                                  jak najbardziej , przecie o porażkach tez można pisać ale mało kto to robi :szeroki_usmiech
                                                  a suzuki fajne autko : http://www.suzuki.pl/auto/index.php?...&model=kizashi

Zamieszczone przez Rudd
                                                  Civica type-s
                                                  to oznacza tylko takie pakiet sportowych dodatków ale nie związanych z silnikiem, kiedyś też miałem kilka razy przyjemność z taką i zostawał w tyle.

Komentarz

• Zorr
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2110

dobrze że nie takie Suzuki:

2.0 V6 3zawory na cylinder bi turbo 987KM@8100, waga 855,5kg
                                                    i 1,9sek do 100km/h
                                                    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                                    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

Pracuję...