400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radekgw
    L&K
    • 2010
    • 1182

sew 160 KM, lecielismy od 80 do tak do 190, ale przy tej predkosci byl juz daleko z tylu
    Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Dzisiaj dostał po dupsku Q7 3.0 tdi, świrował, skakał z pasa na pas aż go złapało czerwone, ja obok niego, gość luknął na moje przednie koło i się tylko uśmiechnął, start na zielonym i juz mu było mniej do śmiechu 8)
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• radekgw
        L&K
        • 2010
        • 1182

powietrza w nim nie miales czy co ? ze sie tak usmiechnal

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez radekgw
          powietrza w nim nie miales czy co ? ze sie tak usmiechnal
          może chciał mnie poderwać pederasta jeden, ponoć audi z serii Q to sami p... jeżdzą :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Le-Ce
            L&K
            • 2010
            • 1313
            • Octavia I (1U2)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM

radekgw

odnośnie 1.8T

:?: :?: :?:

zdjęcie po niżej a to nie koniec jej możliwości
            Załączone pliki
            Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez piramida
              Dzisiaj dostał po dupsku Q7 3.0 tdi, świrował, skakał z pasa na pas aż go złapało czerwone, ja obok niego, gość luknął na moje przednie koło i się tylko uśmiechnął, start na zielonym i juz mu było mniej do śmiechu 8)
              Q7 3.0 TDI to ja swoją serią objechałem. Się starszy kolunio z żoną zdziwił jak stanęliśmy na następnych światłach znowu na czerwonym
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Mihau
                Q7 3.0 TDI to ja swoją serią objechałem. Się starszy kolunio z żoną zdziwił jak stanęliśmy na następnych światłach znowu na czerwonym
                bo gością sie wydaje że mają te 240 koni w dieslu to pozamiatają wszystko co niżej siedzi a to ma około 8.5-9 do setki wiec 1.8 tfsi robi takiego jak chce :wink:

Komentarz

• mirek_p11
                  RS
                  • 2010
                  • 6630
                  • Volkswagen
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

U mnie ostatnio dwa starcia spod świateł z Alfa Romeo. Pierwsze Mito minimalnie, ale szybszy mój szkodniczek. Drugie Giulietta łeb w łeb bez rozstrzygnięcia, bo wzmożony ruch nas wstrzymał

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                  Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                  Fotki

Komentarz

• TomekRs
                    RS
                    • 2011
                    • 1670

bo gością sie wydaje że mają te 240 koni w dieslu to pozamiatają wszystko co niżej siedzi a to ma około 8.5-9 do setki wiec 1.8 tfsi robi takiego jak chce :wink:
                    to jak zepne dupe to tez go trafie. Musze poszukac jakiegos jelonka

Komentarz

• Krzylu
                      Rider
                      • 2008
                      • 256

Zamieszczone przez Flame
                      Zamieszczone przez Krzylu
                      Dziś wywlokłem się na miasto zobaczyć czy są jeszcze jacyś fighterzy czy każdego przygniata cena paliwa w naszym państwie i żal każdego spalonego litra za 5.82 :|
                      Jako,że w końcu się uporałem z zacinającym turbo trzeba było przeczyścić zawory po zimie
                      Początkowo na Wojska Polskiego zauważyłem szybko przemieszczającego się CRX'a.Niestety nie podjął walki pewnie by mnie zorał ale cóż,zrezygnowany przemieszczałem się dalej mamrocząc pod nosem że jednak jest tak jak wyżej napisałem.Rzuciłem okiem we wsteczne lusterko zauważyłem szybko zbliżające się xenony,mówię łoooo jest jakiś zawodnik.Okazał się nim kierownik A6 C6 na Berlińskich rejestracjach,początkowo gość przesadził na skrzyżowaniu gdzie jest fotoradar w kierunku Głębokiego.Ja przepisowo minąłem maszt i rura,myślę może go dojdę a oddalał się mocno.Na kolejnych światłach przy Głębokim został kolo zblokowany przez maruderów.Długo się kierownik nie zastanawiał i kosił maruderów jak leci ja za nim :twisted:
                      Zaczynają się zakręty i koleś już tak mocno nie fisiuje ja mając na pokładzie Eibachy i znając dobrze te zakręty siedzę mu na ogonie i w takiej sklejce dojeżdżamy do Pilichowa(wieś w Zachodniopomorskim 8) )a tam światła 8) Berliner pierwszy ja za nim
                      Pali się czerwone światło,przyglądam się A6 a ze zderzaka wystają dwie rury,myślę co tam może siedzieć za motor,nie wiem sprawdzę później :wink: ,zobaczymy jak to będzie wyglądało ze startu.
                      ZIELONE!!Ogień raz!!!4200 na blacie!!
                      DWA!!ciągle blisko C6
                      TRZY!!trochę odjechał,tak o długość :|
                      CZTERY 160kmh długość podobna
                      nadal czwórka zakręt w lewo widać kolo popuścił,zbliżam się do kufra
                      PIĘĆ dobujałem 4200obrt coś koło 200kmh na blacie i koniec obrotów się zbliża,więc trzeba odpuścić bo i tak więcej skrzynia nie pozwoli a tymczasem kolo w A6 odjechał sobie a ja mknąłem 160 przed siebie :cry: .
                      Szkoda że nie wybrał drugiej drogi w kierunku Polic poprzez zakręty było by ciekawiej :P
                      Zastanawia mnie tylko co siedziało w tej A6,zakładam że diesel bo gdyby to była benzyna czuć byłoby zapach spalonej beny a tu nic!!
                      Czas zrobić chipa aby graty zaczęły pracować jak należy :P
                      Pewnie 2.0 TDI 140KM ( tam były gifty na poziomie 150KM, a może po chipie na około 170KM), bo 3.0 TDI objechało by Cie w momencie.

Z dwoma rurami 2.0TDI??
                      Jeszcze były 2.7TDI bo 3.0TDi faktycznie by mnie zamiotło jak leszcza :lol:

Komentarz

• TomekRs
                        RS
                        • 2011
                        • 1670

tez ostatnio zauwazylem, ze sa 2.0 TDI z 2 rurami po bokach

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10918
                          • Fiat

Krzylu, c6 2.0 tdi tez ma dwa wydechy tak samo jak 2.7 i 3.0 tdi
                          Le-Ce, no to samo myślę, że tak lekko by nie objechał 160 km 1.8 t, myśle ze byłoby w okolicy remisu, oczywiscie jesli mowa o serii w 1.8.

Komentarz

• radekgw
                            L&K
                            • 2010
                            • 1182

sew ja wiem ze 1.8t to dobre silniki, ale mysle ze masa zrobila swoje, i przy 190 Pan byl troche dlugosci za mna, pozniej zwolnilem on mnie dogonil pokazalismy sobie nawzajem kciuka i wrocilismy do normalnych predkosci nie wiem moze was wprowadzilem w blad piszac super 1.8t chodzilo mi oczywiscie o superBa bo z octavia z tym silnikiem na pewno nie byloby latwo.
                            Lece wierze ze 1.8t przekroczy te 220, czasami jednak ciesze sie ze mam tylko 5 bieg bo moze tez bym probowal wyzszych predkosci, a tak to musze jako kapelusznik na autobahnie jechac :diabelski_usmiech

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2009
                              • 10918
                              • Fiat

radekgw, a to wiele wyjaśnia , superb jest cięższy, mogłeś być ciut szybszy, prawda.
                              a co do 5 tki to nie wiem jaka jest skrzynia w alh, ale w 1.8 t jest też 5 biegów i dość krótka skrzynia, zresztą tdi 5 biegowe mam sam i wyciągnę ponad 220. Oczywiście w awxie mogą być dłuższe biegi niż w alh.

Komentarz

• radekgw
                                L&K
                                • 2010
                                • 1182

wydaje mi sie ze w alh sa krotsze, chyba 5 tys. obrotow mialem przy 210, albo nie cale 5tys. nie pamietam dokladnie, ale zeby dobic do 220 musialbym grubo w czerwone pole sie wbic...

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

radekgw, to krótsze na pewno, ja mam równo 3 tysiące obr. przy 152 km/h gdzieś w awxie, sobie porównaj przy ilu masz 3 tysie.

Komentarz

• kabanos
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 4544
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dzisiaj ze świateł Alfa 147 JTD. Tak do 110 długość dla mnie. Później kierownik odpuścił. Nie wiem ile miał koniuf, bo jest kilka wersji.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• radekgw
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1182

sew jak dzisiaj wyjade na owodnice to postaram sie luknac i napisze, ale wydaje mi sie ze 140 km/h jest przy 3tys. mowie o licznikowych ocywiscie

Komentarz

• Zamieszczone przez radekgw
                                        sew jak dzisiaj wyjade na owodnice to postaram sie luknac i napisze, ale wydaje mi sie ze 140 km/h jest przy 3tys. mowie o licznikowych ocywiscie
                                        apropo przy 190 u mnie kreseczke za 4 tys, raz lecac za mercedesem udalo sie ok 215 i u mnie wtedy bylo na granicy czerwonego pola czyli ok 4,5 zdaje sie. wszystko wg. licznika oczywiscie, nie jest tak zle z dlugoscia przelozen, chyba ze w alh sa inne?!

[ Dodano: Nie 25 Mar, 12 17:23 ]
                                        doczytalem teraz...troche mnie dziwi 5 tys. przy 210 u Ciebie?! rozumiem ze po programie auto jest bardziej sklonne wchodzic na czerwone pole, ale u mnie nie da rady nawet kiedy udalo sie ponad 200 leciec.

Komentarz

• radekgw
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1182

golas napisalem chyba bo wlasnie nie pamietam, czy to bylo 210 czy 215 czy bylo 4.5 czy 5 tys. ale pamietam ze bylem juz blisko czerwonego pola, ale chyba minimalnie przed nim auto nie chcialo juz przyspieszac bo tak mi program napisano

Komentarz

• TomekRs
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1670

u mnie 6 bieg i katalogowe 225km/h i nie chce wiecej jechac

Komentarz

• radekgw, to juz by sie bardziej pokrywalo, dodam tylko ze ja jezdze na 15 profil 60 czyli standard.

Komentarz

• misiekwaw
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7715
                                                • Ford

Zamieszczone przez Golas27
                                                radekgw, to juz by sie bardziej pokrywalo, dodam tylko ze ja jezdze na 15 profil 60 czyli standard.
                                                standard to 195/65, chyba że masz 205
                                                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                http://www.disi-tune.pl
                                                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                Był WRX
                                                Była Octa

Komentarz

• Zamieszczone przez misiekwaw
                                                  chyba że masz 205
                                                  a myslalem ze to tez taki standard

Komentarz

• Le-Ce
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1313
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Sev1981

W mojej skrzynce narzędzi jest mniej
                                                    ale starczają do obsługi motopompy aż nadto :szeroki_usmiech

Podrobné testy nových i ojetých aut. Srovnávací testy konkurenčních modelů. To vše s bohatými fotogaleriemi a technickými údaji. Klikněte sem!

Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

Pracuję...