400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • looker
    RS
    • 2008
    • 1886
    • Octavia II (1Z3)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez sew1981
    iFi, leon mk1 arl 1.9 150 ps, pewnie już trochę przydechniętych
    A na wykresach same "gifty" :diabelski_usmiech
    OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
    SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Dzisiaj będąc w Wawie przed Jankami pokarałem jednego cwaniaczka w mondziaku tdci, tak sie kutasowi śpieszyło siedząc mi na zderzaku a przedemną auto że w końcu mu zjechałem a gość popędził dalej z tym że nie zbyt daleko.
      Na światłach staliśmy razem jako pierwsi, od trzeciego biegu tak gość dostał baty że aż mu się głupio zrobiło, na następnych światłach stał już za mną mimo że lewy pas był wolny :lol:

Wracając do Krakowa wyprzedziłem gościa w starszym merolu klasy C kombi, diesel, nawet nie zwróciłem na niego uwagi podczas wyprzedzania, po chwili jazdy patrze w lusterko a ten debil bierze się za wyprzedzanie na ciągłej podczas gdy z przeciwka sznur aut, tylko datego żeby wjebać mi sie przed maskę :roll:
      Pokarałem go później gdy zrobiły sie dwa pasy pod górkę, widziałem że chciał coś tam pokazać ale go brakło i musiał ustąpić a następnie zjechać na prawy pas, więcej już sie nie przypalał :szeroki_usmiech
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

piramida, Tam przed jankami przypadkiem nie ma 1 pasa ze wzgledu na roboty drogowe?
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez ziutsane
          piramida, Tam przed jankami przypadkiem nie ma 1 pasa ze wzgledu na roboty drogowe?
          idą dwa pasy przez cały czas, jeżdżę przez Kielce, Radom...

Dzisiaj miałem starcie z subaru sti, chyba 280PS, jechaliśmy z rolki na Konopnickiej koło byłego hotelu Forum, szału to auto z rolki nie robi, jechalismy prawie równo, z kreski myslę że dostałbym mocne baty :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• looker
            RS
            • 2008
            • 1886
            • Octavia II (1Z3)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

To się gość w Subaraku musiał lekko zdziwić, ze w ogóle śmiałeś startować do niego tym "próchnem dla dziadków" :diabelski_usmiech

Komentarz

• Andja
              Rider
              • 2006
              • 596

iFi pewnie ten ARL był popsuty.
              jest taki LEON I ARL w rodzinie i w serii to ładnie zapie*****

Komentarz

• radekgw
                L&K
                • 2010
                • 1182

Nie zapominajmy ze rownie dobrze to mogla byc 110 po programie i wtryskach na te 150KM, to ze wszystkie czerwone litery mial itd nie znaczy ze to arl...
                Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10918
                  • Fiat

radekgw, jeśli miał fabryczny napis "tdi" cały w czerwieni to musiał być arl 150 ps. Chyba że koleś sobie zamontował takowy jako tuning.
                  W leonie I wygląda to tak:
                  tdi całe czerwone - 150 ps
                  di czerwone - 130 ps
                  i czerwone - 110 ps
                  cały srebrny napis - 90 ps

co do wyglądu 150 tek, to były wersje w pakietach "top sport", "fr", ale także dużo biedniejszy pakiet "sport" z zewnątrz wyglądający jak by auto miało pod maską 1.6i, przykład:

Komentarz

• Coke
                    Elegance
                    • 2010
                    • 771
                    • Octavia II (1Z3)
                    • AUM 1.8 20VT 150 KM
                    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Dziś na lokalnych zawodach na 1/4 mili mimo łysych opon dałem radę

Ja vs BMW 323 2.5 170 KM z dyfrem od 2.0 - 1 długość dla mnie

Ja vs Prelude 2.2 DOHC VTEC 185 KM mk5 - 1 długość dla mnie

Ja vs Prelude 2.3 180 KM (dłubane) mk4 - równo na mecie, ale jak cisneliśmy dalej na 4 biegu 2x to zostawał już z tyłu.

Ja vs Golf 5 GTI 2.0T 200 KM - ze 2 długości w plecy ale to był pierwszy wyścig i silnik mi przerywał i momentami po prostu nie przyspieszał, potem się odmulił ale wyścigu już nie powtórzyliśmy

Ja vs Seat Leon FR 2.0 TDI 170 KM i 350 Nm - o pół metra ja szybszy

Reasumując, dzień udany jak zakupię nowe opony to powinien być naprawdę sympatyczny sprzęt na ćwiarę
                    Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• looker
                      RS
                      • 2008
                      • 1886
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Coke, to Ty jeździłeś BMW z czarnym dachem i maską ze znaczkiem 318i z tyłu ?

Komentarz

• radekgw
                        L&K
                        • 2010
                        • 1182

radekgw, jeśli miał fabryczny napis "tdi" cały w czerwieni to musiał być arl 150 ps. Chyba że koleś sobie zamontował takowy jako tuning.
                        W leonie I wygląda to tak:
                        tdi całe czerwone - 150 ps
                        di czerwone - 130 ps
                        i czerwone - 110 ps
                        cały srebrny napis - 90 ps

co do wyglądu 150 tek, to były wersje w pakietach "top sport", "fr", ale także dużo biedniejszy pakiet "sport" z zewnątrz wyglądający jak by auto miało pod maską 1.6i, przykład:
                        http://otomoto.pl/seat-leon-1-9-tdi-...C25274634.html
                        sew dobrze znam oznaczenia, dlatego napisalem ze to ze byly wszystkie czerwone literki nie znaczy ze musial to byc arl, rownie dobrze moglo byc porobione 90ps ale z zakupionym znaczkiem od arl albo pomalowanymi literkami
                        Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10918
                          • Fiat

radekgw, a no to gitez

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

no to kurde mam hita!
                            w ogóle ostatnio bardzo rzadko mi się zdarza z kimś "spiąć" przede wszystkim, że cały czas jeżdżę motocyklem, no ale dzisiaj wracam sobie z roboty wisłostradą, w okolicy grota na wisłostradę wjeżdża czarny golf IV na zagranicznych numerach (WWcośtam), który od razu zajmuje oczywiście lewy skrajny i jedzie tam z prędkością blokującą cały ruch, nie jadę jakoś szybko, po prostu szybciej, przez chwilę liczę na inteligencję a po chwili wyprzedzam prawym i odjeżdżam, w tym momencie widzę, że golf rozpoczyna pogoń :lol:
                            no to oczywiście jedziemy

Ja tam cisnę na maksa i popierdalamy tak sobie między samochodami, golf widzę, też skacze po pasach jak pojebany (czyli ja), ale jest gdzieś tam za mną, w końcu przygotowuję się do zjazdu w prawo na most północny, więc zajmuję prawy pas i już grzecznie z innymi sobie jadę skręcającym pasem.

Pojawia się golf, myślałem, że pojedzie prosto, ale w ostatniej chwili wbija się na centymetry jeden czy dwa samochody przede mnie już praktycznie na łuku.
                            No to widzę, że jedziemy dalej.

Na moście golf bez wahania lewy skrajny, ja ogień robię go prawym i lecimy, dojeżdżamy do zjazdu w myśliborską, ty, razem, golfik ledwo mieści się za mnie, czerwone światło, staje na sąsiednim pasie trochę za mną, uśmiecham się, otwieram okno i pytam co pod maską itd. na to pan w czarnym golfie, z czarnymi szybami w czarnej skórze, czarnymi włosami i opalonym pięknie ciałem, ze zblazowaną miną niechętnie odpowiada, że ma tam "wystarczająco" a w ogóle to po co się ścigam skoro mu nie mogę uciec :shock:
                            Pytam, dlaczego jakoś mnie nie może dojść, to odpowiada, że "tak jeździ"...

Proponuję, że może jeszcze raz śmigniemy mostem w te i we wte, żeby rozwinął pełną moc, ale tu generalnie robi zniesmaczoną minę, wzrusza ramionami i zamyka okno.

Czyli cały misterny plan w pizdu, nie ścigał się
                            Szkoda, ale przynajmniej hamulce sobie przeczyściłem, bo po paręnastu dniach stania i jakiejś niemrawej jazdy zarosły rdzą, tak, że aż się porządnie zadymiło przy ostrzejszym heblowaniu.
                            Tyle.
                            saport techniczny baj DGW
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm
                            no i nie ma :-)

Komentarz

• Morgoth
                              L&K
                              • 2010
                              • 1116

szkoda jak widzę same plusy z przesiadki z motoru do Skodzinki
                              Z drugiej strony jak nie mogłeś uciec/odejść, to raczej wyścig nierozstrzygnięty, nie? Pytanie, czy on mógł? :diabelski_usmiech
                              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                              G.B.Show

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2009
                                • 10918
                                • Fiat

szkoda, spotkałeś buraka niezłego...a co to za "zagraniczne numery"? w sensie z okolic wwy powiat tak?czy że "polak z niemiec"?. Przecież jego maszyna jest najszybsza....zapomniałeś :P

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Zamieszczone przez Morgoth
                                  Pytanie, czy on mógł? :diabelski_usmiech
                                  no mówił, że mógł, ja tam nie mam powodu mu nie wierzyć, ufam ludziom

w sensie z okolic wwy
                                  tak
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

szkoda, przecież kapelusz nie może objechać golfa nawet jak by mógł :lol:

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

:szeroki_usmiech
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• zwolin
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 656

Z tymi golfami to generalnie jakieś jajca są.
                                        Ostatnio w alejach ze skrzyżowania z ryżową pocisnąłem sobie z takim co miał na klapie 2.0 TDI. Kopcił, kopcił i dostał łomot. Stąd też podejrzenie, że 2.0 TDI było tylko na klapie :szeroki_usmiech albo posute. Za to później patrzył się na mnie jakbym mu niewiadomo co zrobił. Qrde rozumiem, że każdy się stara, ale trzeba mieć trochę dystansu do siebie i swojego klamota.
                                        Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                        O II Tour Combi 1.6
                                        Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

piramida,szkoda, normalnie się filozoficznie robi, to prawda z tym, że GIV zawsze będzie szybsze według koncepcji jego drivera....
                                          Widzę, że bazujecie na Arystotelesie już:
                                          Teoria aktu i możności. Stanowi ośrodkową doktrynę Arystotelesa, na której opiera się niemal wszystko co głosił. Polega ona na tym, że w każdym przedmiocie, jaki spotykamy w świecie, wykryć można dwa podstawowe, wzajemnie uzupełniające się składniki: jeden odgrywający rolę materii, tworzywa, czegoś nieokreślonego, podłoża, drugi zaś nadający temu podłożu treść i określoność. Pierwszy , bierny i nieokreślony nazywa Arystoteles możnością (gr. dynamis), drugi aktem (gr. energeia). Rzecz, która może się stać rzeczą taką a taką, nazywa się u Arystotelesa „taką-a-taką w możności” np. dziecko jest matematykiem w możności, a biała ściana jest zielona w możności, bryła marmuru jest posągiem w możności, kupa kamieni jest domem w możności,a zatem GIV TEGO ŁBA W MOŻNOŚCI JEST AUTEM SPORTOWYM O MOCY 500 PS, przed wymianą silnika i dołożeniem dwóch turbin..... :P :lol:

Komentarz

• adi747
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1138

Przez jakieś 3km goniłem dzisiaj za meganką rs coupe 250km i jakoś szałowo mi nie odchodził ale na gaz to auto reaguje błyskawicznie i fajnie mruczy
                                            http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                            była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                            2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                            JEST
                                            megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                            octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                            octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Waciak
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 173

Zamieszczone przez adi747
                                              Przez jakieś 3km goniłem dzisiaj za meganką rs coupe 250km i jakoś szałowo mi nie odchodził ale na gaz to auto reaguje błyskawicznie i fajnie mruczy
                                              A wiedział, że się gania??
                                              Znajomy ma taką i jestem bez szans :szeroki_usmiech
                                              Wogóle to eresa by Skoda w serii nie jedzie
                                              Ale to tylko moje zdanie bo po temacie tym widać, że do 1.9 TDI wystarczy wirus i można Wejrony tłuc
                                              Życie zaczyna się po...wyżej 4 tyś obrotów

Komentarz

• Jark7
                                                Elegance
                                                S_OCP Member
                                                • 2008
                                                • 777

Zamieszczone przez Waciak
                                                do 1.9 TDI wystarczy wirus i można Wejrony tłuc
                                                masz ... ostatnio objechałem nawet takiego :szeroki_usmiech
                                                Załączone pliki
                                                Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                                Jark7
                                                było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• Le-Ce
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1313
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AUM 1.8 20VT 150 KM

Jark7,

:haha: :haha: :haha:

:kciukgora

Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Mihau
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 7460
                                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Waciak
                                                    Wogóle to eresa by Skoda w serii nie jedzie
                                                    Czas najwyższy to zmienić, bo widzę, że fura już po gwarancji
                                                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

Pracuję...