nagrywarka LG RH388H

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kluczcar
    Classic
    • 2011
    • 29

nagrywarka LG RH388H

Niedługo odbieram nową O2 1.4 TSI jak w temacie. Czy jest coś co warto zrobić/sprawdzić/wymienić lub na co uważać w pierwszych dniach/tygodniach/miesiącach eksploatacji ?
  • andrzej1962
    L&K
    • 2010
    • 1306
    • Octavia III combi (5E5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

nagrywarka LG RH388H

Witam. Czy ktoś z Was z branży elektro podpowie "o so chozi?" Nagrywarka po włączeniu od razu wysuwa szufladę niezależnie, czy z pilota, czy bezpośrednio, czy jest płyta, czy jej nie ma. Wyłączając nie reaguje tylko chowa szufladę aby ją ponownie wysunąć i nie chce się wyłączyć. Chowanie szuflady niczego nie zmienia, bo wysuwa się ponownie. Wyłączenie możliwe jest jedynie poprzez długie przytrzymanie przycisku zasilania na obudowie, ale wyłączenie w ten sposób powoduje, że nagrywarka nie zrealizuje zaprogramowanych nagrań. Nagrywa jedynie "bezpośrednio" tzn. podczas oglądania programu przyciśnięcie przycisku rec. Włożenie płyty do wysuniętej szuflady nie powoduje jej odtworzenia, bo ją wysuwa przez cały czas. Z menu przywracałem ją do ustawień fabrycznych ale skutkowało to tym, że od nowa musiałem ustawiać wszystkie kanały i niczego to nie zmieniło. Szukałem info "elektroda" ale podobnego tematu nie znalazłem. Zastanawiałem się nad ponownym wgraniem softu ale po pierwsze nie mogę go nigdzie znaleźć po drugie prawdopodobnie nie poradzę bez wskazówek. Nie wiem, czy naprawa jest opłacalna i czy w ogóle możliwa. Ach ten obecny sprzęt. Kończy się gw i zaczyna się problem. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

andrzej1962, mi to wygląda na problem z napędem kieszeni. Trochę strzelam, bo nie wiem jaki napęd tam siedzi, ale obejrzyj dokładnie, czy wyłączniki "krańcowe" szuflady działają prawidłowo.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• andrzej1962
        L&K
        • 2010
        • 1306
        • Octavia III combi (5E5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • DADA 1.5 TSI 150 KM

No ale dlaczego nie chce się wyłączyć pomimo tego, że powinna nawet z wysuniętą kieszenią.

Komentarz

• Ruget
          Ambiente
          • 2010
          • 186

moze wlaczyła sie opcja wysówania tacki na piwo :P

wiekszosc sprzetów robia tak by wytrzymala tylko do konca gwarancji :P tak byś kupił nowe i dał im zarobić. a probowałeś rozebrać i zobaczyc czy nie przypaliła sie lub czy jakiś owad sie nie smarzy w srodku i nie robi zwarcia ?

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

Zamieszczone przez andrzej1962
            No ale dlaczego nie chce się wyłączyć pomimo tego, że powinna nawet z wysuniętą kieszenią.
            Zapomniałem wczoraj sprawdzić u siebie ( mam chyba RH277 ) ale wydaje mi się, że jak jest otwarta szufladka, to najpierw próbuje ją zamknąć, a dopiero potem się wyłącza ( no chyba, że tak jak piszesz przytrzyma się dłużej włącznik to wtedy chyba faktycznie zostaje otwarta ).
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...