po samochod do francjii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• po samochod do francjii

Czarna O1 kombi z wlepą na klapie o tablicy SGL... ustrzelona dziś na parkingu kilka miejsc obok mojej

po samochod do francjii

witam, mam zamiar wybrac sie po samochod do francji i tutaj zaczynaja sie drobne schody. Jak wiadomo przegladanie ofert na roznych serwisach czesto konczy sie gluchymi telefonami itd. Czy ktos z was orientuje sie moze gdzie najlepiej (jaki rejon) udac sie po samochod? Mowa o malej kwocie ok. 10tys zl, moze byc do poprawek lakierniczych itp.
    Czy mozna jakos rozkodowac rejestracje francuskie i z niej dowiedziec sie skad np. dany samochod byl sciagniety? Moze ktos z was zna jakis komis albo ma kogos w francji. Będe wdzieczny za wszystkie pomocne rzeczy..

Komentarz

z rejestracjami juz szukalem, ale spotkalem sie z rejestracja np. AB-492-SR i nie wiem jak mam to rozkodowac..

Komentarz

• shok
        RS
        • 2009
        • 2070
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Znasz język francuski? Jak nie to po jakiemu chcesz się porozumieć ? Jak chcesz załatwic dokumentacje itd. Żebyś nie wrócił bez auta i pieniędzy z życzeniami spisanymi na kartce do św. mikołaja . Ja Adaś życzę sobie pod choinką auta z nr.rej .... itd piszę poważnie.
        A jak znasz to dasz radę

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9935
          • Ford

Warto jechać do Francji po tak tani wóz?
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
            Warto jechać do Francji po tak tani wóz?
            se kosztów narobić i wrócić do domu.........
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

dwd

gdyby sie nie oplacalo to bym o tym nie myslal.
              Przegladalem oferty na tych serwisach i np. na allegro i jest spora roznica na kozysc francji. Koszty? 500zl na rope i przy dobrym wietrze wracam z samochodem. Francuskiego sie uczylem ale wiadomo, nie jest to poziom jak angielskiego, wrecz proste zwroty do komunikowania sie z restauracji czy hotelu.

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9935
                • Ford

adas713, mówisz, że sprowadzenie starego sztrucla z Francji się finansowo opłaca...? Ile na tym "zarobisz"? 500zł? Nie szkoda Ci tracić czasu na taki "zarobek"?
                Zresztą ja sie nie znam... albo poprostu wydaje mi się, że i w PL można kupić dobry wóz...
                Adam... Używam:

Komentarz

bardziej chodzi mi o jakis do delikatnych poprawek lakierniczych, no roznica wychodzi srednio ok 2-2.5tys zl jezeli chodzi o samochody z tego przedzialu.
                  Ale jestem otwarty na wszelkiego typu rady itd

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8160
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: dwd

Zamieszczone przez adas713
                    gdyby sie nie oplacalo to bym o tym nie myslal.
                    Przegladalem oferty na tych serwisach i np. na allegro i jest spora roznica na kozysc francji. Koszty? 500zl na rope i przy dobrym wietrze wracam z samochodem. Francuskiego sie uczylem ale wiadomo, nie jest to poziom jak angielskiego, wrecz proste zwroty do komunikowania sie z restauracji czy hotelu.
                    byłem kilka razy w Niemczech......i powiem Ci tak...za ok 10 tys rozgladałbym sie w Polsce....nawet od tych co jada lora...i przywoza 10 autek, bo oni maja inna cene w niemczech. Dolicz sobie paliwo, koszty spania itd...+ ok 1300 zł rejestracja (akcyza, recylking, przeglad, tlumaczenie, US) to by trzeba kupic cos za 1 tys euro zeby sie opylało jechac

Komentarz

• shok
                      RS
                      • 2009
                      • 2070
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

bardziej chodzi mi o jakis do delikatnych poprawek lakierniczych
                      takie auta do delikatnych poprawek w dobrych pieniądzach wyrywają miejscowe rekiny handlu...
                      Moim zdaniem nie warto jechać tylu km bo zysk średni.Tanie auta będą takim samym złomem jak w Polsce. Dobre będą droższe jak te w Polsce.

Komentarz

akcyza nie w moim zakresie, chcialbym sprzedac taki samochod, moze z 2 i wtedy kupic dla siebi cos dobrego, normalnego a aktualnie ciekawszy pomysl na "zarobek" mi nie przyszedl do glowy.

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8160
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

akcyza nie w moim zakresie, chcialbym sprzedac taki samochod, moze z 2 i wtedy kupic dla siebi cos dobrego, normalnego a aktualnie ciekawszy pomysl na "zarobek" mi nie przyszedl do glowy.
                          ale na akcyze, opłaty itd trzeba klientowi spuścić wiec to raczej w Twoim zakresie, a po pierwsze ludzie chca miec auta przygotowane do rejestracji, a nie umowa na kolanie niby z frnanzuzem itd.

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9935
                            • Ford

adas713, wydaje mi się, że mając 10.000zł na samochód to nawet jak cos ciekawego znajdziesz, to po odliczeniu wszystkich kosztów "zarobisz" na tym góra kilka setek... Moim zdaniem szkoda czasu na taki "biznes"...
                            Kuzyn mojego kolegi sprowadza takie właśnie tanie auta (ale on jeździ lawetą z przyczepą do zaprzyjaźnionych komisów), ale po odliczeniu kosztów (paliwo, mycie, opłaty, noclegi, picowanie, itp.) zostaje mu z każdego góra 1000zł...
                            Adam... Używam:

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Agamek12, Widzisz, moze i lepiej zarobic 1000zl x 10 aut w miesiacu, niz bujac sie z jednym zarabiajac 6tys po 3 miesiacach stania go na placu

Gadałem z gosciem co bierze auta od leasingu - mowi ze jakby na kazdym aucie chcial zarobic 5tys, bo by musial wybudowac parking wielopoziomowy, a tak zarabia troche mniej, ale auta stoja gora 2 tygodnie
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9935
                                • Ford

Maicroft, tylko że ten znajony kolegi ZAWSZE jedzie po nagrane i w dobrym stanie auto... A jak ktoś jedzie w ciemno bez żadnych znajomości, to wraca ze "strupem" albo bez auta...
                                Adam... Używam:

Komentarz

sprzedawalem kilka samochodow tu w polsce w przedziale 10-25tys i wszystkie, ktore sprzedalem wystawilem tylko na lokalnym serwisie ogloszeniowym, sprzedaz zajela mi maksymalnie 10min. I wlasnie chodzi o ten przedzial cenowy bo to najlatwiej sprzedac. Jak wystawil kumpel samochod za 29tys zl to ludzie dzwonili, wszystko ladnie pieknie ale za drogo trche. Oni maja 20-25tys. Poza tym mowie, taki wyjazd do francji to koszt ok. 1000zl, a zarobienie chocby 1000zl w ciagu tych 2 tyg. to lepszy interes niz wlozenie takich pieniedzy np. na lokate.. Popatrzcie na ceny tych "puknietych" lekko aut, sa naprawde nizsze, a wiadomo, ze nie zamowie zderzaka np. z aso. Mam znajomego, ktory ma ogromny warsztat samochodowy a dodatkowo zlomuje pojazdy wiec zawsze jakas czesc moge poszukac u niego. Jak sie nie sproboje to sie nie dowie.

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9935
                                    • Ford

adas713, skoro wiesz, że to pewny biznes, to chyba niepotrzebnie pytasz nas (sceptyków) o rady... :diabelski_usmiech
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• shok
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2070
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

sprzedawalem kilka samochodow tu w polsce w przedziale 10-25tys i wszystkie, ktore sprzedalem wystawilem tylko na lokalnym serwisie ogloszeniowym, sprzedaz zajela mi maksymalnie 10min.
                                      no to Ci powiem ,że się marnujesz... skoro masz taką rękę do handlu autami to nad czym tu się zastanawiać. :roll: :roll: :roll:

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8160
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

sprzedawalem kilka samochodow tu w polsce w przedziale 10-25tys i wszystkie, ktore sprzedalem wystawilem tylko na lokalnym serwisie ogloszeniowym, sprzedaz zajela mi maksymalnie 10min.
                                        wzruszyła mnie twoja historia :diabelski_usmiech

Komentarz

tu nie ma nic nikogo wzruszac, po prostu mowie, ze akurat w moim powiecie sprzedaz samochodow typu. fabia, peugeot 207, renault clio itp. jest dosc prosta. Pytalem o to czy ktos juz sprowadzal, ma jakies rady, wie gdzie najlepiej sie udac (ktora czesc francji), wie jak "zdekodowac" rejestracje bo z nich mozna odczytac gdzie byl zarejestrowany samochod.
                                          ~Piotrek_os-faktycznie Twoja wypowiedz najwiecej wniosla do tematu, gdybym wiedzial gdzie to kliknalbym "pomogl" czy cos takiego bo bez Ciebie nadal stalbym w miejscu.

Komentarz

• loyd
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2342

a zarobienie chocby 1000zl w ciagu tych 2 tyg. to lepszy interes niz wlozenie takich pieniedzy np. na lokate..
                                            Naprawdę nie umiesz zarobić tałzena w 2 tygodnie w RP ?

Komentarz

mowisz o normalnej pracy? bo ja akutlanie na taka nie mam czasu poprzez dzienna szkole i inne obowiazki. A wyjazd po taki samochod to 2 dni a pozniej stoi sobie na portalu i czeka na nabywce. Ale jezeli masz jakas ciekawa opcje to chetnie wyslucham i zmienie plany

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9935
                                                • Ford

loyd, ja się troszkę krępowałem zadać takie pytanie...
                                                Na przeciętnej budowie niespecjalnie ściemniajac za "machanie łopatą" można dostać 3.000zł na miesiąc (legalnie), więc jeżdzenie po Europie za autem i zarobienie 2.000zł/m-c to raczej słaby interes...

No ale ja się w sumie nie znam... I często zachodzę w głowę czemu ludzie głupio kombinują zamiast szukać prostych rozwiązań...
                                                Adam... Używam:

Komentarz

Zamieszczone przez Agamek12
                                                  loyd, ja się troszkę krępowałem zadać takie pytanie...
                                                  Na przeciętnej budowie niespecjalnie ściemniajac za "machanie łopatą" można dostać 3.000zł na miesiąc (legalnie), więc jeżdzenie po Europie za autem i zarobienie 2.000zł/m-c to raczej słaby interes...

No ale ja się w sumie nie znam... I często zachodzę w głowę czemu ludzie głupio kombinują zamiast szukać prostych rozwiązań...
                                                  przeczytaj co napisalem wyzej
                                                  widzicie, popytajcie ludzi jakie sa stawki w roznych rejonach Polski, w tych wiekszych i mniejszych miastach. Sa miejsca, gdzie budowlanka zaczyna sie od 10zl/h a sa takie gdzie zaczyna i konczy na 7zl/h.
                                                  Poza tym prosilem o informacje, ktore moga mi pomoc, a nie opinie na temat pomyslu. Jezeli juz oceniasz to podaj konkretny argument (w tym przypadku sposob na zarobienie tych 2tys zl/miesiac przy zalozeniu, ze wolne mam tylko weekendy).

Komentarz

Pracuję...