po samochod do francjii
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
GośćTagi: Brak
-
adas713
po samochod do francjii
witam, mam zamiar wybrac sie po samochod do francji i tutaj zaczynaja sie drobne schody. Jak wiadomo przegladanie ofert na roznych serwisach czesto konczy sie gluchymi telefonami itd. Czy ktos z was orientuje sie moze gdzie najlepiej (jaki rejon) udac sie po samochod? Mowa o malej kwocie ok. 10tys zl, moze byc do poprawek lakierniczych itp.
Czy mozna jakos rozkodowac rejestracje francuskie i z niej dowiedziec sie skad np. dany samochod byl sciagniety? Moze ktos z was zna jakis komis albo ma kogos w francji. Będe wdzieczny za wszystkie pomocne rzeczy..
-
adas713
z rejestracjami juz szukalem, ale spotkalem sie z rejestracja np. AB-492-SR i nie wiem jak mam to rozkodowac..
Komentarz
-
Znasz język francuski? Jak nie to po jakiemu chcesz się porozumieć ? Jak chcesz załatwic dokumentacje itd. Żebyś nie wrócił bez auta i pieniędzy z życzeniami spisanymi na kartce do św. mikołaja . Ja Adaś życzę sobie pod choinką auta z nr.rej .... itd piszę poważnie.
A jak znasz to dasz radę
Komentarz
-
-
adas713
dwd
gdyby sie nie oplacalo to bym o tym nie myslal.
Przegladalem oferty na tych serwisach i np. na allegro i jest spora roznica na kozysc francji. Koszty? 500zl na rope i przy dobrym wietrze wracam z samochodem. Francuskiego sie uczylem ale wiadomo, nie jest to poziom jak angielskiego, wrecz proste zwroty do komunikowania sie z restauracji czy hotelu.
Komentarz
-
adas713
bardziej chodzi mi o jakis do delikatnych poprawek lakierniczych, no roznica wychodzi srednio ok 2-2.5tys zl jezeli chodzi o samochody z tego przedzialu.
Ale jestem otwarty na wszelkiego typu rady itd
Komentarz
-
Re: dwd
Zamieszczone przez adas713gdyby sie nie oplacalo to bym o tym nie myslal.
Przegladalem oferty na tych serwisach i np. na allegro i jest spora roznica na kozysc francji. Koszty? 500zl na rope i przy dobrym wietrze wracam z samochodem. Francuskiego sie uczylem ale wiadomo, nie jest to poziom jak angielskiego, wrecz proste zwroty do komunikowania sie z restauracji czy hotelu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adas713bardziej chodzi mi o jakis do delikatnych poprawek lakierniczych
Moim zdaniem nie warto jechać tylu km bo zysk średni.Tanie auta będą takim samym złomem jak w Polsce. Dobre będą droższe jak te w Polsce.
Komentarz
-
-
adas713
akcyza nie w moim zakresie, chcialbym sprzedac taki samochod, moze z 2 i wtedy kupic dla siebi cos dobrego, normalnego a aktualnie ciekawszy pomysl na "zarobek" mi nie przyszedl do glowy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez adas713akcyza nie w moim zakresie, chcialbym sprzedac taki samochod, moze z 2 i wtedy kupic dla siebi cos dobrego, normalnego a aktualnie ciekawszy pomysl na "zarobek" mi nie przyszedl do glowy.
Komentarz
-
-
adas713, wydaje mi się, że mając 10.000zł na samochód to nawet jak cos ciekawego znajdziesz, to po odliczeniu wszystkich kosztów "zarobisz" na tym góra kilka setek... Moim zdaniem szkoda czasu na taki "biznes"...
Kuzyn mojego kolegi sprowadza takie właśnie tanie auta (ale on jeździ lawetą z przyczepą do zaprzyjaźnionych komisów), ale po odliczeniu kosztów (paliwo, mycie, opłaty, noclegi, picowanie, itp.) zostaje mu z każdego góra 1000zł...
Komentarz
-
-
Agamek12, Widzisz, moze i lepiej zarobic 1000zl x 10 aut w miesiacu, niz bujac sie z jednym zarabiajac 6tys po 3 miesiacach stania go na placu
Gadałem z gosciem co bierze auta od leasingu - mowi ze jakby na kazdym aucie chcial zarobic 5tys, bo by musial wybudowac parking wielopoziomowy, a tak zarabia troche mniej, ale auta stoja gora 2 tygodnie
Komentarz
-
-
adas713
sprzedawalem kilka samochodow tu w polsce w przedziale 10-25tys i wszystkie, ktore sprzedalem wystawilem tylko na lokalnym serwisie ogloszeniowym, sprzedaz zajela mi maksymalnie 10min. I wlasnie chodzi o ten przedzial cenowy bo to najlatwiej sprzedac. Jak wystawil kumpel samochod za 29tys zl to ludzie dzwonili, wszystko ladnie pieknie ale za drogo trche. Oni maja 20-25tys. Poza tym mowie, taki wyjazd do francji to koszt ok. 1000zl, a zarobienie chocby 1000zl w ciagu tych 2 tyg. to lepszy interes niz wlozenie takich pieniedzy np. na lokate.. Popatrzcie na ceny tych "puknietych" lekko aut, sa naprawde nizsze, a wiadomo, ze nie zamowie zderzaka np. z aso. Mam znajomego, ktory ma ogromny warsztat samochodowy a dodatkowo zlomuje pojazdy wiec zawsze jakas czesc moge poszukac u niego. Jak sie nie sproboje to sie nie dowie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez adas713sprzedawalem kilka samochodow tu w polsce w przedziale 10-25tys i wszystkie, ktore sprzedalem wystawilem tylko na lokalnym serwisie ogloszeniowym, sprzedaz zajela mi maksymalnie 10min.
Komentarz
-
-
adas713
tu nie ma nic nikogo wzruszac, po prostu mowie, ze akurat w moim powiecie sprzedaz samochodow typu. fabia, peugeot 207, renault clio itp. jest dosc prosta. Pytalem o to czy ktos juz sprowadzal, ma jakies rady, wie gdzie najlepiej sie udac (ktora czesc francji), wie jak "zdekodowac" rejestracje bo z nich mozna odczytac gdzie byl zarejestrowany samochod.
~Piotrek_os-faktycznie Twoja wypowiedz najwiecej wniosla do tematu, gdybym wiedzial gdzie to kliknalbym "pomogl" czy cos takiego bo bez Ciebie nadal stalbym w miejscu.
Komentarz
-
adas713
mowisz o normalnej pracy? bo ja akutlanie na taka nie mam czasu poprzez dzienna szkole i inne obowiazki. A wyjazd po taki samochod to 2 dni a pozniej stoi sobie na portalu i czeka na nabywce. Ale jezeli masz jakas ciekawa opcje to chetnie wyslucham i zmienie plany
Komentarz
-
loyd, ja się troszkę krępowałem zadać takie pytanie...
Na przeciętnej budowie niespecjalnie ściemniajac za "machanie łopatą" można dostać 3.000zł na miesiąc (legalnie), więc jeżdzenie po Europie za autem i zarobienie 2.000zł/m-c to raczej słaby interes...
No ale ja się w sumie nie znam... I często zachodzę w głowę czemu ludzie głupio kombinują zamiast szukać prostych rozwiązań...
Komentarz
-
-
adas713
Zamieszczone przez Agamek12loyd, ja się troszkę krępowałem zadać takie pytanie...
Na przeciętnej budowie niespecjalnie ściemniajac za "machanie łopatą" można dostać 3.000zł na miesiąc (legalnie), więc jeżdzenie po Europie za autem i zarobienie 2.000zł/m-c to raczej słaby interes...
No ale ja się w sumie nie znam... I często zachodzę w głowę czemu ludzie głupio kombinują zamiast szukać prostych rozwiązań...
widzicie, popytajcie ludzi jakie sa stawki w roznych rejonach Polski, w tych wiekszych i mniejszych miastach. Sa miejsca, gdzie budowlanka zaczyna sie od 10zl/h a sa takie gdzie zaczyna i konczy na 7zl/h.
Poza tym prosilem o informacje, ktore moga mi pomoc, a nie opinie na temat pomyslu. Jezeli juz oceniasz to podaj konkretny argument (w tym przypadku sposob na zarobienie tych 2tys zl/miesiac przy zalozeniu, ze wolne mam tylko weekendy).
Komentarz
Komentarz