po samochod do francjii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

adas713, to mocno karkołomne założenie, że dwa dni wystarczą na dojazd w obie strony, szukanie i kupno auta...
    No ale dobra, nie będę Cię przekonywał, bo widzę że masz obcykany sposób na biznes i wiesz, że wypali, a my niedowiarkowie tylko chemy Ci przeszkodzić...

Aha, ja w czasach studenckich też pracowałem tylko w weekendy (było to w latach 1997-2001) i w knajpie zarabiałem grubo ponad 1000zł - dziś może byłoby to prawie dwa tysie...?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Nie mam niczego obcykanego i dlatego pytam, ale widze, ze jak zadalem pytania i oczekiwalem ewentualnych konkretnych odpowiedzi to zaraz milion osob, ktore wymysla co innego , albo ze sie nie uda nie podajac konkretnych powodow. To gdzie pracowales i ile ty zarabiales? Bo teraz np. w Poznaniu w sphinxie na sw. marcina placa 5zl/h + napiwki, ale w 4 weekendy watpie, zeby nawet 1000zl zarobic a co dopiero 2000zl. Uwierz mi, ze tez mieszkalem w Warszawie i wiem doskonale jakie sa roznice w stawkach w pracy u Ciebie i u mnie. Ja wiem, ze dla Was Warszawiakow, Krakusow itd wszystko jest latwe i piekne i wogole. Tylko, ze u was w miescie w przyslowiowym McDonaldzie wyplaty zaczynaja sie od 2tys zl a u mnie od 800zl. Poza tym gdyby to byl taki kiepski interes to nie zajmowaloby sie tym tyle osob.
      Odnosnie czasu na szukanie samochodu itd-podasz jakies konkretne informacje, poprzesz swoja wypowiedz jakims dowodem albo doswiadczeniem czy po prostu strzelasz sobie, ze sie nie uda?

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez adas713
        Nie mam niczego obcykanego i dlatego pytam, ale widze, ze jak zadalem pytania i oczekiwalem ewentualnych konkretnych odpowiedzi to zaraz milion osob, ktore wymysla co innego
        raz piszesz, ze w 10 min sprzedajesz auto - teraz, ze nie masz nic obcykanego. Wczesniej tez pisales, ze jak patrzysz na auta to 2-2,5 są taniej niz u nas! Tylko, ze Ty bedziesz mial ponad 2 tys kosztów....wiec jak na cukierki zostanie to bedzie lux!
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9935
          • Ford

adas713, "zawodowi" sprowadzacze, mający poustawiane/znajome place, z całą pewnością coś tam są w stanie sprowadzić i zarobić. Ale Ty - jako laik, co najwyżej pojedziesz i wrócisz na pusto z kasą straconą na przejazdy, nocleg i jedzenie...
          Zadawane przez Ciebie pytania pokazują, że zupełnie nie masz pojęcia o tym co, jak, gdzie kupić - czyli wiesz dokładnie tyle samo co my... Więc moze jednak nie porywaj sie z motyką na słońce i tak jak kiedyś :roll: kup auto w PL i sprzedaj je w 10 minut ...

Aha, pracowałem w kawiarnii w Łazienkach Królewskich :diabelski_usmiech
          Adam... Używam:

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
            Zadawane przez Ciebie pytania pokazują, że zupełnie nie masz pojęcia o tym co, jak, gdzie kupić - czyli wiesz dokładnie tyle samo co my...
            śmiem powiedzieć, ze moze nawet cos wiecej wiem....., bo przerabialem ten temat :diabelski_usmiech

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

Zamieszczone przez piotrek_os
              Zamieszczone przez Agamek12
              Zadawane przez Ciebie pytania pokazują, że zupełnie nie masz pojęcia o tym co, jak, gdzie kupić - czyli wiesz dokładnie tyle samo co my...
              śmiem powiedzieć, ze moze nawet cos wiecej wiem....., bo przerabialem ten temat :diabelski_usmiech
              Mój wujek wraz z synem też kiedyś się w to bawili, ale teraz już jest to dla nich nieopłacalne - stąd (nie z autopsji) też wiem, że szkoda czasu na taki "interes"...
              Adam... Używam:

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8160
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Inaczej jest jak sie ma lawete i jedzie sie z nia....wtedy trafi sie autko np z awaria silnika, skrzyni i takie mozna taniej wyrwac lub wanięte. Wtedy jak pojechalismy to jakby była laweta to dobrze bysmy kupili seata leona.....a jak nastepnym razem pojechalismy pozyczona laweta (dodatkowe koszta) to na lawete wzielo sie auto, kótre moglo przyjechac na kołach...... :diabelski_usmiech

Komentarz

Kur*a bo wujkowi sie nie oplaca to juz zle. Widze, ze na sile probojesz sie jeden z drugim do czegos przyp*erdolic albo po prostu nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Wczesniej mowilem o sprzedazy swoich poprzednich samochodow (WLASNYCH-NIE NA HANDEL, NIESPROWADZANYCH). Od samego poczatku napisalem, ze nie mam niczego "obcykanego" i chodzi mi o np. jakas miejscowosc/rejon w francji gdzie najlepiej sie udac.
                  To moze jeszcze raz specjalnie dla Was napisze od A-Z o co mi chodzi bo macie widze chyba kryzys wieku sredniego (chociaz w tym wieku to dziwne zjawisko) albo nie potraficie czytac ze zrozumieniem.
                  Ad1.
                  1. Wpadlem na pomysl sprowadzenia samochodu z Fracnji, poniewaz mam znajomych w niemczech i przesylaja mi rozne oferty i to sie po prostu juz nie oplaca. To samo z holandi. Jak jest jakas oferta to od turka, a wiadomo jakie sa samochod od turkow. Widze, ze ten "biznes" w moim rejonie sie kreci i tez chcialbym sprobowac. Nie mam mozliwosci stalej pracy na caly etat, nawet na 1/2 etatu, malo tego-bez wyksztalcenia (jestem w trakcie) jest troche ciezko ;-)
                  2. Z swojego niklego doswiadczenia smiem twierdzic, ze w obecnych czasach w Polsce najlatwiej sprzedac samochody z przedzialu 10-20tys zl. dlatego taki chce sprawodzic. Nie posiadam wiecej gotowki.
                  3. Przegladajac rozne serwisy ogloszeniowe z francji i porownujac z ogloszeniami w polsce roznice wynosza ok 2-3tys zl jezeli chodzi o ten przedzial cenowy zakupionych aut. (Mówie o sprawnych w 100% autach zakupionych w Francji. Kupujac z obdrapanym zderzakiem, urwanym lusterkiem, zbitym kloszem wiadomo, ze mozna zarobic wiecej)
                  4. Mam kilka miejsc i znajomych gdzie moglbym wykonac taniej ewentualne naprawy blacharskie sprowadzonego samochodu.
                  5. Koszt wyjazdu do Francji wliczam w tkzw. swoje "wakacje".
                  6. Interesuja mnie rejony Francji gdzie najlepiej sie udac.
                  7. Jakie ewentualne procedury trzeba wykonac przy/po zakupie auta w Francji: wyrejestrowanie , zakup tablic wyjazdowych, ubezpieczenie tymczasowe itd
                  8. Mam mozliwosc pozyczenia lawety, ktora jezdzila po samochody za czasow swietlnosci do niemiec, napewno nie za taka kwote jak w wypozyczalni.
                  Ad2.
                  1. Zalatw mi to "machanie lopata" za 3tys zl, z checia wezme taka prace, ba! nawet znajde kilku znajomych, ktorzy napewno będa chetni.
                  2. Jezeli znowu masz zamiar sie wymadrzac to podaj chociaz konkrety. Mowisz, ze nieoplacalne, zostanie na cukierki-podaj zdrowo-rozsadkowa wg. Ciebie kalkulacje: przejazd, zakup policz 10tys. zl, dolicz akcyze, benzyne na powrot, ew. tlumaczenie, cene takiego samochodu w Polsce

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8160
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kur*a bo wujkowi sie nie oplaca to juz zle. Widze, ze na sile probojesz sie jeden z drugim do czegos przyp*erdolic albo po prostu nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Wczesniej mowilem o sprzedazy swoich poprzednich samochodow (WLASNYCH-NIE NA HANDEL, NIESPROWADZANYCH). Od samego poczatku napisalem, ze nie mam niczego "obcykanego" i chodzi mi o np. jakas miejscowosc/rejon w francji gdzie najlepiej sie udac.
                    To moze jeszcze raz specjalnie dla Was napisze od A-Z o co mi chodzi bo macie widze chyba kryzys wieku sredniego (chociaz w tym wieku to dziwne zjawisko) albo nie potraficie czytac ze zrozumieniem.
                    Ad1.
                    1. Wpadlem na pomysl sprowadzenia samochodu z Fracnji, poniewaz mam znajomych w niemczech i przesylaja mi rozne oferty i to sie po prostu juz nie oplaca. To samo z holandi. Jak jest jakas oferta to od turka, a wiadomo jakie sa samochod od turkow. Widze, ze ten "biznes" w moim rejonie sie kreci i tez chcialbym sprobowac. Nie mam mozliwosci stalej pracy na caly etat, nawet na 1/2 etatu, malo tego-bez wyksztalcenia (jestem w trakcie) jest troche ciezko ;-)
                    2. Z swojego niklego doswiadczenia smiem twierdzic, ze w obecnych czasach w Polsce najlatwiej sprzedac samochody z przedzialu 10-20tys zl. dlatego taki chce sprawodzic. Nie posiadam wiecej gotowki.
                    3. Przegladajac rozne serwisy ogloszeniowe z francji i porownujac z ogloszeniami w polsce roznice wynosza ok 2-3tys zl jezeli chodzi o ten przedzial cenowy zakupionych aut. (Mówie o sprawnych w 100% autach zakupionych w Francji. Kupujac z obdrapanym zderzakiem, urwanym lusterkiem, zbitym kloszem wiadomo, ze mozna zarobic wiecej)
                    4. Mam kilka miejsc i znajomych gdzie moglbym wykonac taniej ewentualne naprawy blacharskie sprowadzonego samochodu.
                    7. Jakie ewentualne procedury trzeba wykonac przy/po zakupie auta w Francji: wyrejestrowanie , zakup tablic wyjazdowych, ubezpieczenie tymczasowe itd
                    Ad2.
                    1. Zalatw mi to "machanie lopata" za 3tys zl, z checia wezme taka prace, ba! nawet znajde kilku znajomych, ktorzy napewno będa chetni.
                    2. Jezeli znowu masz zamiar sie wymadrzac to podaj chociaz konkrety. Mowisz, ze nieoplacalne, zostanie na cukierki-podaj zdrowo-rozsadkowa wg. Ciebie kalkulacje: przejazd, zakup policz 10tys. zl, dolicz akcyze, benzyne na powrot, ew. tlumaczenie, cene takiego samochodu w Polsce
                    ciezko cokolwiek komus powiedziec jak ten kots ma swoja wizje!!! Pytasz o cos na forum, a jak ci ktos odpowie to negujesz. Szkoda wchodzic z toba w dyskusje!

Komentarz

nie szkoda, tylko czekam na konkretna odpowiedz, czyms poparta a nie zwykle pisanie. Jezeli faktycznie masz o tym pojecie to odpowiedz na to o co pytalem. Napewno pomoze mi to w podjeciu decyzji

Komentarz

• piotrek_os
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8160
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

nie szkoda, tylko czekam na konkretna odpowiedz, czyms poparta a nie zwykle pisanie. Jezeli faktycznie masz o tym pojecie to odpowiedz na to o co pytalem. Napewno pomoze mi to w podjeciu decyzji
                        Czytaj "dziecko" ze zrozumieniem to juz odpowiedziałem i Agamek tak samo. Ja juz koncze polemike w tym temacie, bo autor tego tematu czyli ty jest conajmniej "dziwny" :diabelski_usmiech

Komentarz

:|

Komentarz

• Dzida
                            RS
                            • 2006
                            • 2253

Ad1.
                            8. Mam mozliwosc pozyczenia lawety, ktora jezdzila po samochody za czasow swietlnosci do niemiec, napewno nie za taka kwote jak w wypozyczalni.
                            Ad2.
                            1. Widzę że lecisz ostro na pasek, ale to Twoja sprawa.
                            2. Nie ma większego sensu dyskusja z Tobą.
                            3. Nadal twierdzisz że jeździsz RS-ką w dieslu?

Komentarz

A czemu mialbym zmienic zdanie odnosnie tego czym jezdze ?

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9935
                                • Ford

adas713, jedź w cholerę po ten samochód i przestań być głupio mądry. Bo narazie swoim durnym pisaniem pokazujesz, że nie masz pojęcia jak się za temat zabrać (nie znasz procedur, nie znasz adresów dobrych "placów", itp.) i oczekujesz że ktoś Cię tego nauczy... Mądry człowiek wie, że jak się na czymś nie zna, to sie za to nie bierze - a Ty chcesz mocno się sparzyć...
                                Dobra, ja też chciałem dać dobrą radę, ale skory Ty wiesz lepiej, to ja także wymiksowuję się z tematu...
                                Adam... Używam:

Komentarz

• loyd
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2342

malo tego-bez wyksztalcenia (jestem w trakcie) jest troche ciezko
                                  Ciężko to jest dopiero z wykształceniem ..... ale o tym się niedługo sam przekonasz :wink:

Komentarz

• ADMINISTRACJA
                                    Ambiente
                                    • 2007
                                    • 223

Kolega adas713 poprosił o skasowanie konta.
                                    Administracja Forum OCP

Komentarz

Pracuję...