januszdg, ja bym bral auto NOWE. Powod? Np ta audi-kto sprzedaje roczne auto? Jedynie z 2 powodow-albo cos zlego sie stalo,albo auto sie znudzilo.Ta 2 opcja jest raczej niemozliwa,wiec...
Nie wiem jak Ty sprawdzałeś te samochody ale na 3 zdjęciu (Audi A4 lewy bok i tył ) widać, że to auto było robione... i nawet nie spasowali części jak trzeba :szeroki_usmiech
Muszę się zgodzić z kolegą jesli chodzi o auto - lepsze Audi, mam tu na myśli roważania: nowe Audi-nowa Skoda. Natomiast jak bym się osobiście zastanawiał nad nową Skodą a używaną konkurencją to wolę nowy, pewny samochód..... i święty spokój który jest bezcenny :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Zgadzam się z kolegami.
Szukałem kiedyś z kolegą 1-2 rocznego auta i wszystkie auta były albo po dachu albo walone w któryś bok.
Nr.1 była Ibiza w łódzkim komisie pan powiedział że auto bezwypadkowe itp, a po krótkich oględzinach powiedział że była walona lekko w bok. Pokazał nam ten bok który niebył malowany mówiąc że jest dobrze zrobiona. Jeszcze dach do połowy to była szpachla.
Skończyło się na nowym aucie i świętym spokoju.
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Dokłądnie, też bym brał nowy.
A z tych dwóch to chyba Tajp-eSa (choć Audi dużo bardziej mi się podoba), bo gdzieś na jakimś forum Audi (chyba A5) czytałem, że te 2.0 TFSI 211KM chlają olej na potęgę.
januszdg, Dodatkowo ta A4 to raczej ze stanów ściągnięta. Licznik w milach, w uwagach, jest że sprowadzona, a zza wielkiej wody raczej nikt do handlu nie ściąga całych aut .
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
januszdg, audi mi sie zajebiscie podoba ale za cene 100kzł nie kupiłbym bitego wozu, zle bym sie z tym czuł, może kup np 3 letnie auto powiedzmy za cene 70-80kzł? Lub nówkę ale superba
Jak chcesz Audi A4 to kup Superb'a to praktycznie to samo auto tylko ciut gorsze jakościowo wykończenie - co nie znaczy że złe. A w dodatku tańsze w utrzymaniu. Miałem Audi A4 B6 i wydaje mi się że wiem co mówię Teraz oczekuje na produkcje O2FL
Jak chcesz Audi A4 to kup Superb'a to praktycznie to samo auto tylko ciut gorsze jakościowo wykończenie - co nie znaczy że złe. A w dodatku tańsze w utrzymaniu. Miałem Audi A4 B6 i wydaje mi się że wiem co mówię Teraz oczekuje na produkcje O2FL
Hmm....nowe superby, to są całkiem fajne, ale do d..y
też myślałem nad tym autem, ale jednak wolę nie ładować się na minę, poczekać lepiej aż wyjdą wszystkie "niuanse".
januszdg:
Na Twoim miejscu wziąłbym nówkę rs-kę, ja natomiast z powodu powiększenia rodziny oraz planów nad kolejnym maluchem, rozważam A6 lub 530d.
pozdr.
O serce dba DobryGrześWawa
TDI powered by MR-MOTORS
też myślałem nad tym autem, ale jednak wolę nie ładować się na minę, poczekać lepiej aż wyjdą wszystkie "niuanse".
Ale o co chodzi ???? Jakie niuanse ?? przecież Superb II jest na rynku juz od 2009 r - czyli 3 lata. To chyba wystarczajaco dugo
Wracajac do tematu - za 100 - 110 tys zł również nie zawracałbym sobie głowy używkami i kupił nówkę.
Stoned, nie znam Superb'a ani jak się spisuje, jednakże biorę pod uwagę fakt że formalnie z tej trójki o której pisze januszdg, octavia (czy to RS czy nie) jest o segment niżej Audi jest ciężkie w utrzymaniu - po włamaniu (wyłamana stacyjka) naprawa (w ASO na AC) w 8 letnim samochodzie w postaci wymiany stacyjki i wkładek to koszt 12tyś PLNów - to jest chore!
Stoned, nie znam Superb'a ani jak się spisuje, jednakże biorę pod uwagę fakt że formalnie z tej trójki o której pisze januszdg, octavia (czy to RS czy nie) jest o segment niżej Audi jest ciężkie w utrzymaniu - po włamaniu (wyłamana stacyjka) naprawa (w ASO na AC) w 8 letnim samochodzie w postaci wymiany stacyjki i wkładek to koszt 12tyś PLNów - to jest chore!
A kto bogatemu broni jezdzić do ASO? :szeroki_usmiech
Ale o co chodzi ???? Jakie niuanse ?? przecież Superb II jest na rynku juz od 2009 r - czyli 3 lata. To chyba wystarczajaco dugo
Wracajac do tematu - za 100 - 110 tys zł również nie zawracałbym sobie głowy używkami i kupił nówkę.
Małe niedopatrzenie, miałem na myśli SII combi
a co do segmentu, to prawda, dlatego napisałem co bym brał, jakbym teraz miał możliwość...
O serce dba DobryGrześWawa
TDI powered by MR-MOTORS
Dzięki wielkie za wszystkie uwagi!
Tak sie właśnie zastanawiam ,czytając wasze posty, i myślę ze to jednak będzie nówka rs-ska lub Type s ale też nówka Honda jest droższa o 20tys ale mi się bardzo podoba!
Więc chyba warto się zastanowić!
co myslicie o Hondzie?
Jak najbardziej polecam.
Piękny samochód - szczególnie w kolorze biała perła i z pakietem Type-S - cudo.
Miałem okazję kilka razy jechać Type-S-em z dieslem. Jest naprawdę fajny.
A 2.4 benzynka podobno jeździ jeszcze lepiej :twisted:
Jak będziesz kupował nowe auto to możesz dać znać na pw - może będę mógł pomóc w uzyskaniu rabatu :wink:
A ja osobiście nigdy nie brałem pod uwagę danego silnika, czy to benzyna czy to diesel, pod katem ile rocznie robie.... bo to bez sensu - uwazam ze jest to STEREOTYP ktory nalezy jak najszybciej obalic. Jeśli kogoś stać aby dopłacić do diesla pare tysi i nie robi to problemu to uważam, ze głównie należy sie kierować bardziej osobistymi odczuciami podczas jazdy danym modelem samochodu z dana wersja silnikowa a nie tym ile robie kilometrów rocznie....
Komentarz