Zakup Samochodu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Guguś
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1212

Zamieszczone przez yunior81
    ... Jeśli kogoś stać aby dopłacić do diesla pare tysi i nie robi to problemu ....
    W tym wypadku się mogę zgodzić, jednak mam znajomego, który ma kaskę,i ma diesla, i jak mu padło kilka rzeczy na raz ( Ford Mondeo ), silnik, wtryski, turbo to jednak odczuł.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• yunior81
      RS
      • 2010
      • 1657
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Guguś
      ... Jeśli kogoś stać aby dopłacić do diesla pare tysi i nie robi to problemu ....
      W tym wypadku się mogę zgodzić, jednak mam znajomego, który ma kaskę,i ma diesla, i jak mu padło kilka rzeczy na raz ( Ford Mondeo ), silnik, wtryski, turbo to jednak odczuł.
      I tu sie z Tobe zgodze.... bo jezeli ktoś nie chce diesla bo: dwumasa, dpf lub fap, drozsze przeglady za znaczek TDi itd. itp.... to ja to rozumiem i nie polemizuje. Natomiast jak słysze że ktos nie kupi diesla bo robi 10, 15 czy 20 tysi km rocznie ( oczywiscie dopłata nie robi problemów ) to sorki ale ja tego nie łapie i nigdy tego nie zrozumiem.... Bo jezeli dieslem jezdzi mi sie zajefajnie a benzyna tak sobie, to po cholere mam brac benzyne tylko dlatego , że robie "mało" km rocznie... :!: :?: przecież to bez sensu :szeroki_usmiech

Komentarz

• rkb
        RS
        • 2008
        • 2152
        • Rapid Spaceback (NH1)
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

To wtedy sie kupuje benzyne z turbo i tez jest zajefajnie tyle ze ciszej Sam chcialem kupic honde V-tec 1.8 i sobie w ryj pluje do dzis ze nie poczekalem troche dluzej i nie odlozylem wiecej sianka :evil: Motor pali tyle co 1.6 BSE a w civicu ma 9.1 do setki.
        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• PAOLO ESCO
          RS
          • 2009
          • 6626
          • Volkswagen
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Lashlo
          Ta 2 opcja jest raczej niemozliwa
          ja się znudziłem i mogę sprzedać
          PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Lashlo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1455

PAOLO ESCO, wyjątki się zdarzają ;-)

Komentarz

• rkb
              RS
              • 2008
              • 2152
              • Rapid Spaceback (NH1)
              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

No wlasnie, znudzilo sie, ale kupilem nowe, doposażylem, wiec trzeba teraz jezdzic do usranej smierci

Komentarz

• Guguś
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1212

Zamieszczone przez rkb
                No wlasnie, znudzilo sie, ale kupilem nowe, doposażylem, wiec trzeba teraz jezdzic do usranej smierci
                Niekoniecznie, to co doposażyłeś możesz wyjąć i sprzedać na forum lub innym serwisie,sprzedać jako serię i po ptokach, tak już kilka osób zrobiło i jakoś nie narzekali :szeroki_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• Lashlo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1455

rkb, od razu do smierci...

Komentarz

• Zorr
                    RS
                    • 2011
                    • 2110

...
                    Natomiast jak słysze że ktos nie kupi diesla bo robi 10, 15 czy 20 tysi km rocznie ( oczywiscie dopłata nie robi problemów ) to sorki ale ja tego nie łapie i nigdy tego nie zrozumiem.... Bo jezeli dieslem jezdzi mi sie zajefajnie a benzyna tak sobie, to po cholere mam brac benzyne tylko dlatego , że robie "mało" km rocznie... :!: :?: przecież to bez sensu :szeroki_usmiech
                    takie dziwne założenia przyjąłeś:
                    - dopłata do diesla nie robi problemów --> skoro komuś (12tys) nie robi różnicy to i wyższym spalaniem benzyny się nie będzie przejmował
                    - dieslem zajefanie a benzyną (turbo?) tak sobie --> też dziwne...

jeżeli ktoś chce sobie kupić autko "for fun" to niech celuje w Honde TYPE-R albo Mazde RX-8. Za 30tys dorzuci turbo Garretta i będzie jeszcze więcej fun.

rkb ja też rozważałem Hondę Civic 1.8 Sport natomiast kupiłem O2FL 1.8 TSI i na razie nie żałuję, a dlaczego Ty zamiast hondy 1.8 kupiłeś skodę akurat z 1.6MPI to nie wiem. (LPG?)
                    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• yunior81
                      RS
                      • 2010
                      • 1657
                      • Octavia I (1U2)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Zorr
                      yunior81 napisał/a:

...
                      Natomiast jak słysze że ktos nie kupi diesla bo robi 10, 15 czy 20 tysi km rocznie ( oczywiscie dopłata nie robi problemów ) to sorki ale ja tego nie łapie i nigdy tego nie zrozumiem.... Bo jezeli dieslem jezdzi mi sie zajefajnie a benzyna tak sobie, to po cholere mam brac benzyne tylko dlatego , że robie "mało" km rocznie... przecież to bez sensu

takie dziwne założenia przyjąłeś:
                      - dopłata do diesla nie robi problemów --> skoro komuś (12tys) nie robi różnicy to i wyższym spalaniem benzyny się nie będzie przejmował
                      - dieslem zajefanie a benzyną (turbo?) tak sobie --> też dziwne...

jeżeli ktoś chce sobie kupić autko "for fun" to niech celuje w Honde TYPE-R albo Mazde RX-8. Za 30tys dorzuci turbo Garretta i będzie jeszcze więcej fun.
                      Kolego żle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że kierowanie sie tym ile sie pokonuje
                      kilometrów rocznie nie jest jakimś super kryterium przy wyborze silnika w/g mnie i jest to stereotyp.

Jezeli kogos na to stac, to dołoży sobie do diesla, benzyny z turbo itd. itp. - bez wzgledu na to ile rocznie robi.... i kupi taka fure która bedzie go satysfakcjonowała

Nie miałem tu tulko i wyłącznie diesla na mysli.... i dołozenie paru tysi tylko w tym konkretnym przypadku

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

Kolego żle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że kierowanie sie tym ile sie pokonuje
                        kilometrów rocznie nie jest jakimś super kryterium przy wyborze silnika w/g mnie i jest to stereotyp.

Jezeli kogos na to stac, to dołoży sobie do diesla, benzyny z turbo itd. itp. - bez wzgledu na to ile rocznie robi.... i kupi taka fure która bedzie go satysfakcjonowała

Nie miałem tu tulko i wyłącznie diesla na mysli.... i dołozenie paru tysi tylko w tym konkretnym przypadku
                        nie no dobrze zrozumiałem (tak mi się wydaje).
                        Chodzi mi o to, iż w większości ludzie kierują się ekonomicznymi względami, a to co Ty opisałeś to jednak mniejszość.
                        To tak jakby ktoś kupił sobie 2os kabrioleta, kiedy czysto praktyczne podejście (i większościowe) mówi, że lepiej kupić octavię (1.4 LPG).
                        Można i ludzie tak robią.
                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• januszdg
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 263

Decyzja zapadła odkładam jeszcze trochę kasy i kupuję nowego Accorda Type s!
                          a czy benzyna czy disel to czekają mnie jazdy testowe, oboma motorami, więc deczyzja zapadnie lada dzień , ale bardziej się skłaniam ku 2.4

Komentarz

• Lashlo
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1455

januszdg, dobra decyzja!!!

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez januszdg
                              ale bardziej się skłaniam ku 2.4
                              Oj fajny silniczek, fajny. Wiem coś na ten temat :twisted: .
                              Czarny Elegance

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez januszdg
                                ale bardziej się skłaniam ku 2.4
                                +1
                                januszdg, gratuluje decyzji. Będzie Pan zadowolony
                                Może gebek by Ci jakąś dobrą cenkę ogarnął
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Coke
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 771
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                  • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

audi to jakiś ulep z tego linka, a honda w dieslu szkoda słów. bierz nowego RSa
                                  Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• rkb
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2152
                                    • Rapid Spaceback (NH1)
                                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez Zorr

rkb ja też rozważałem Hondę Civic 1.8 Sport natomiast kupiłem O2FL 1.8 TSI i na razie nie żałuję, a dlaczego Ty zamiast hondy 1.8 kupiłeś skodę akurat z 1.6MPI to nie wiem. (LPG?)
                                    Powodem była cena, poniżej 60 k byla tylko opcja benzyna 1.4 A w cenie 1.8 sport tez juz bym bral pewnie 1.8 TSI. No i faktycznie do V-Teca LPG chyba wsadzic sie nie da.

Komentarz

• wasyl
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1084

ja bym wziął RS-a w benzynie lub SII w kombiku z TDi taka inna opcja reszta odpada. Jak za tą kwotę kupujesz samochód to sam sobie go " wychowasz" nigdy nie będziesz miał pretensji do poprzedniego właściciela że o czymś ci nie powiedział.... Jeźeli chodzi o Honde to ujmę to tak bardzo ładna z zewnątrz, mała w środku, i chyba wole nudne ale bardziej ergonomiczne deski VW group
                                      ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                      www.wasilewski-foto.pl
                                      KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

Pracuję...