ogólne inf. na temat silników

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysztof74
    Drive
    • 2012
    • 50

Pukający, czyli w momencie odcięcia słychać wyraźne pukniecie i przerwanie odbioru nawet zrozumiałych komunikatów. :? przykładowy film z YT:

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Duzo lepiej działa SQ np. w Unidenie 520. Poza tymi mankamentami radio Ermes jest bardzo dobre.
    Miałem wcześniej Onwę mk3, Alana 48+, Unidena 520 i Lafayette Ermesa. Z pośrod tych radyjek Uniden ma najlepszy odbiór, dobre filtry, brak szumów dzięki RF- gain oraz najlepiej działający SQ. Jednym słowem najlepsze dla mnie radio. Niestety nie pasuje wymiarowo obudowa do montażu w miejscu schowka pod wyłącznikiem świateł, a Ermes pasuje idealnie.
    Harry III jest tylko 15mm dłuższy od Ermesa i 13mm węższy więc powinien się zmieścić w ten schowek zachowując dotychczasową estetykę i funkcjonalność. Niestety cena ok. 600 pln zmusza do głębszej analizy czy warto.
  • BADYL
    RS
    • 2011
    • 2396
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Generalnie temat dotyczyć powinien również moderatowrów, ale żeby zaistniał muszą znaleźć się osoby, które podjęłyby się fachowo i z konkretną wiedzą ogarnąć temat...

no wiec tak: dałoby radę w wątku "tematy ogólne i eksploatacyjne" w tematach ważne umieśćić posty dotyczące opisu technicznego wraz z opisami ewentualnymi wadami i zaletami silników występujących w Octavi - osobno diesel i benzyna

Jak również jakiś fajny opis dot. historii modelu jakie wychodziły wersje itd.

wiem, ale zapodałem temat - ogrom wiedzy :shock:
    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Zorr
      RS
      • 2011
      • 2110

hmmm coś jak to?

co do plusów to wiadomo, że mój silnik (1.8TSI) jest najlepszy, bo przecież nie po to go wybierałem, aby się teraz z decyzji wycofywać.

PS Spoko jest wersja "Octavia 1.3MPI 68PS" dla:
      "Designed specially for Lithuania police department. From outside it appears like 2.0 FSI with minor differences"
      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

Zamieszczone przez Zorr
        silnik (1.8TSI) jest najlepszy
        i wszystko na temat

Komentarz

• SS
          RS
          • 2010
          • 16209
          • Superb III (3V3)

podpisuje się obiema rękami :diabelski_usmiech