Katowice - Warszawa i z powrotem
Zwiń
X
-
Katowice - Warszawa i z powrotem
Hej, niestety musze sie wybrac samochodem z Katowic do Warszawy w piatek 2.09 (i z powrotem w niedziele 4.09) szczerze mowiac boje sie tej drogi, bo slysze ze w ch... jest w remoncie, czy jest az tak zle?
Pociag nie wchodzi w gre, gdyz jade z psem, ktory pewnie by wszystkich zagryzl.
Da sie to jakos objechac jakimis zadpiami? wole zrobic 100km wiecej byle nie stac w korku.Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
-
-
To k.... jest szczyt coby do Berlina (530 km) jechac 4h a do wlasnej stolicy (300 km) 6h.Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
ok. 100km masz jednym pasem ze słupkami.
Miałem "przyjemność" jechać ostatnio 2 razy tamtą trasę w obie strony, to wszystko było w miarę póki nie zdarzył się wypadek na zwężce. Korek był taki, że kładłem bluzę na kierownicy i podsypiałem. 200m, 15min postoju, 100m 10min pauzy, a korek na 8km. W nocy jakoś się jedzie, póki nie trafi się "pielgrzym" jadący 40km/h z Częstochowy.
Chłopaki proponowali trasę przez kielce, 60km robisz więcej, ale Krakowską jedziesz komfortowo cały czas dwoma pasami. Nie testowałem jednak tego wariantu, musisz sam przestudiować mapę.Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OCPtaxiChłopaki proponowali trasę przez kielce, 60km robisz więcej, ale Krakowską jedziesz komfortowo cały czas dwoma pasami. Nie testowałem jednak tego wariantu, musisz sam przestudiować mapę.
Trasa Siewierz-Szczekociny-Jędrzejów jest dużo wolniejsza i praktycznie brak podjazdów z dwoma pasami. I ta trasa to tranzyt Kielce-Katowice.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez OCPtaxiChłopaki proponowali trasę przez kielce, 60km robisz więcej, ale Krakowską jedziesz komfortowo cały czas dwoma pasami. Nie testowałem jednak tego wariantu, musisz sam przestudiować mapę.
pies + klatka + w cholere bambetli (bo na zawody jedziemy), jechac pociagiem (pies w klatce) i nastepnie wynajac auto w Warszawie okolo 79 zeta za dobe za jakies male gowno i bede mogl sie poruszac jakos.Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
palioza, jechałem ostatnio ( też piątek ) do W-wy via Siewierz, Jędrzejów i dalej 7-ką. Droga zajęła mi 5,5h (w tym postoje ok 0,5h). Jedynie dobrze się jedzie jak są dwa pasy, a tak za TIR-ami w sznurku.
Na wysokości Kielc dobudowują 2 pas + kilka górek i też czasem wolno idzie.
Wniosek:
Gierkówką wyjdzie podobnie, więc zacisnąć zęby i jechać.
Komentarz
-
-
Nie ma bata żeby dojechać szybciej niż pociąg IC/EIC do Warszawy z Katowic.
http://www.intercity.pl/pubfile/rozk...owice_popr.pdf nawet po zmianach we wrześniu
Jeśli nie jest kłopotem wynajęcie auta to ja bym taka opcję wybrał. Sam często tak robię jeśli odwiedzam Kraków i okolice.
Ostatnio wracając z Wrocławia w Piotrkowie odbiłem na Koluszki, Brzeziny, Skierniewice, Żyrardów ---> Warszawa. Trasa nie najlepszej jakości ale ruch był mały i spokojnie jechałem 90 km/h. Nie wyobrażam sobie ładowania się na "gierkówkę" teraz.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainNie ma bata żeby dojechać szybciej niż pociąg IC/EIC do Warszawy z Katowic.
http://www.intercity.pl/pubfile/rozk...owice_popr.pdf nawet po zmianach we wrześniu
Jeśli nie jest kłopotem wynajęcie auta to ja bym taka opcję wybrał. Sam często tak robię jeśli odwiedzam Kraków i okolice.
Ostatnio wracając z Wrocławia w Piotrkowie odbiłem na Koluszki, Brzeziny, Skierniewice, Żyrardów ---> Warszawa. Trasa nie najlepszej jakości ale ruch był mały i spokojnie jechałem 90 km/h. Nie wyobrażam sobie ładowania się na "gierkówkę" teraz.
też testowałem tą trasę i tak naprawdę czasowo wychodzi tak samo jak 8-ką, w kilometrach jest jakieś 50 km. dalej, ale za to ciagle się jedzie czego nie można powiedzieć o 8-ce :roll:
Komentarz
-
-
ostatnio leciałem z gdańska do katowic i spowrotem, mimo robotów drogowych, za łodzią na gierkówce nie miałem żadnego przestoju ani korka. Najdłuższa zwężka miała parę km i wtedy jechałem grzecznie za tirami ponad 80 km/h. Więc chyba nie ma tragedii. nie wiem jak jest z Piotrkowa do Wwy, ale od Piotrkowa do Katowic możesz śmiało pomykać.
Komentarz
-
-
OCPtaxi, nie dziw się, że człowiek się wkurza na to jak mam jechać trasę którą w cywilizowanym kraju pokonuje się w 2,5 h u nas w 5. Jazda autem sama w sobie jest przyjemna ale nie w takich warunkach jakie mamy. BTW , większość z nas pracuje więcej niż 8 h więc nie jesteś sam, a że lubisz swoją pracę to inna sprawa :wink: Ja swoja też, tylko palenie benzyny w "kij dmuchał" mi się nie uśmiecha.
Komentarz
-
-
Właśnie dzisiaj byłem na lotnisku im. Chopina.
Wyjazd o 5:00 z Częstochowy. Do Piotrkowa szybciutko, później trochę wolniej. Korek był dopiero w Jankach. Na miejscu zameldowałem się o 8:20, czyli 3:20 jazdy.
Powrót o 11:15, wyjazd z lotniska. Po drodze mały postój na kawę. Droga powrotna to 3:50. Z tego co widziałem to nie trzeba się bać TIR'ów bo im też się śpieszy. Spokojnie za nim 80÷90km/h pojedziesz. Najgorzej jest jak w ruch włączy się sprzęt budowlany (traktor z wodą, wywrotka albo, co mi się dzisiaj przydarzyło spychacz). Przed Piotrkowem wypadek więc odbiłem na A1 i po paru kilometrach lokalnych dróg śmigałem autostradą. Od Piotrkowa to już nawet lepiej niż A1... Niemniej korek miał 20 km długości i stać w nim ... Chyba już wolałbym pociąg
Znajomi z Warszawy jechali do Częstochowy przez Kielce i z tego co mówili to różnicy w czasie podróży nie ma. Nie stoisz i robisz więcej kilometrów.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
jechałem tamtędy wczoraj ! TRAGEDIA !!! wyjechałem z Warszawy o 21.00 z myślą że najgorszy ruch za mną i przelecę sobie lightowo !! Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem sznur samochodów 20km/h pełzających do Piotrkow T. W domu byłem na 2.00 w nocy i byłem padnięty, zły , głodny a w dodatku z wielkim pęcherzem !!!
Odradzam jedź przez Radom - Kielce -Zawiercie- Katowice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstrykaczże za Olkuszem to można podwozie stracić
Przyjedź się po Krakowie to zobaczysz co to znaczy gówniana droga.
S1 z okolic Czeladzi do Łodzi też jest do dupy, szczególnie odcinki za Częstochową.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Miałem okazję jechać ok. miesiąc temu na trasie W-wa - Katowice i Katowice - W-wa. Wybrałem wariant przez Łódź / Stryków i polecam. Najpierw jedzie się na Stryków/Poznań, następnie na Łódź a potem z Łodzi już dwupasmówką do Katowic. Generalnie nadrabia się ok. godziny, ale się jedzie. Oczywiście lepiej tak wycyrklować, żeby nie trafić na godziny szczytu w Łodzi.
Komentarz
-
-
Dokładnie tydzień temu jechałem trasę Chrzanów-Warszawa. W jedną stronę przez Kraków - 5,5h; w drugą przez Katowice - 5h. Fakt, ze stoi się długo do Piotrkowa - ale jak się jedzie, to się jedzie - mówie o gierkówce. A przez Kraków - od tablicy koniec obszaru zabudowanego Krakowa przez ok 30km nie da się zgodnie z przepisami wyprzedzić. NIE MA PRZERYWANEJ. Po drodze jest kilka odcinków dwupasmowych i S-ek, ale za dużo jest miasta i wąskich miejsc na tej trasie. Tak więc raczej jedź 8-mką.
Co do samych Janek; tam zawsze jest korek. A ja tydzień temu jechałem taka trasą, że w Piasecznie (?) odbiłem na prawo w kierunku 79-tki i do Warszawy wjechałem wprost na Puławską (tam miałem dojechać). I to WJECHAŁEM, a nie "wpełzłem" jakbym jechał przez Janki - tak więc polecam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziuteckiA przez Kraków - od tablicy koniec obszaru zabudowanego Krakowa przez ok 30km nie da się zgodnie z przepisami wyprzedzić. NIE MA PRZERYWANEJ
Aby nie wyszło, że jestem gołosłowny to napiszę że drogą Miechów-Kraków dojeżdżam codziennie do pracy.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBPrzyjedź się po Krakowie to zobaczysz co to znaczy gówniana droga.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplAdamB, trochę offtopowo może, ale co tam - patriotycznie i lokalnie protestuję ! :wink: - może szału w Kraku pod tym względem nie ma, ale porównując np. do takiego Włocławka, to są u nas drogi róóóóóóówne jak stółOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz