Battlefield 3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

winni77, dokladnie takie : http://allegro.pl/salon-kingston-hyp...786505318.html

Windows 7 ofc.

Nexus6, a nie lepiej juz kupic Asus Maximus IV Gene-Z ? Cenowo to samo.
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

misiek^wro, pamiątki stykną z nawiązką, a co do systemu to zgaduje że 64bit?
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

winni77, si.

A nie dokupic jeszcze 2 takich pamiatek ? Wiadomo, póki jeszcze sa dostepne nowki z gwar. Zawsze to bedzie 8GB

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

misiek^wro, jeśli masz fundusze ale ja osobiście poszedłbym za radą przedmówców - dysk SSD. Możesz kupić procka za 4kzl, 64gb ramu, mieć rajda, ale nic nie da Ci takiego przyrostu prędkości jak dysk SSD. Oczywiście nie mówię o FPSach tylko o szybkosci odpalania systemu i aplikacji. Polecam artykuł http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...ona/15201.html.
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

Czyli podsumujac :

I5-2500K SandyBridge BOX ( 780 zl )
            Zalman Performa ( 129 zl )

MB : Asus Maximus IV Gene-Z ( chyba ze idzie cos tanszego porownywalnie dobrego kupic ? ) ( 666 zl )

SSD OCZ 60GB Solid 3 SATA 3 ( 389 zl )

Jakies poprawki ?

Komentarz

• winni77
              RS
              • 2009
              • 2183
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wygląda ok, choć ja "przyoszczędziłbym" trochę na płycie (chyba, że chcesz się bawić w ostre OC) na korzyść jakiegoś np ASUSa z serii P8P67 (nawet wersja LE daje spokojnie radę, a jest prawie połowę tańsza), dorzuciłbym ramu i jakieś porządne chłodzenie - np. jakaś Noctua lub Coolink Corator DS + jakiś cichy wentylator. Oczywiście ktoś może argumentować, że 8GB ramu będzie mało użyteczne, bo nie wiele programów może obsłużyć tyle pamięci. Nie mniej jednak te ekstra 300 zl na płytę na pewno nie przełożą się na wydajność w stosunku cena/wydajność. Śmiem twierdzić, że nic lub prawie nic nie zyskasz.

Aha jeszcze jedno, ten Asus Maximus IV GENE-Z nie ma złącza IDE, więc jeśli masz jakieś urządzenie (dysk, dvd) z tym złączem, to będziesz musiał je wymienić lub poszukać jakiś przejściówek SATA>IDE.

Aha jeszcze odnośnie tej płyty Maximus, ona jest w standardzie mATX jeśli nie robi Ci to różnicy.

Jeszcze co do karty graficznej, to też niestety będziesz musiał pomyśleć o jej wymianie w jakimś momencie, bo mam wrażenie, że będzie ona wąskim gardłem w tym sprzęcie.
              Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

winni77, jesli idzie o karte to do 750 zl co idzie znalezc?

Komentarz

• winni77
                  RS
                  • 2009
                  • 2183
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Bez najmniejszego problemu. Ja mam obecnie w podobnym zestawie ATI 5850 i idzie na tym pograć bez większego problemu na 1920x1200. Za 750 to dostaniesz ATI HD6870 lub nVidie GTX560, które są troszkę szybsze od tej mojej. Co do firmy to ja się kierowałem jakością chłodzenia i długością gwarancji.
                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

winni77, no wlasnie, brac ATI czy GF, jak teraz wyglada wsparcie dla kart wsrod producentow gier, bo 2 lata temu bylo tak, ze wiekszosc gier bardziej byla pisana pod GF :evil:

Komentarz

• winni77
                      RS
                      • 2009
                      • 2183
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Heh no miałem ten problem w maju Ale wybór był niezmiernie prosty (dodam, że od lat byłem "fanem" nVidii. Ja wybierałem w przedziale GF 460 i ATI 5850. W testach wypadały podobnie, ale ATI było 30 funtów tańsze i do tego ma lepsze (w sensie mniej problemów) stery pod 64bity więc wybór był oczywisty. Nie wiem jak się ma to odnośnie tych co podałem, trzeba by poczytać, ale przeczucie mi mówi, ze przez 4 miesiące wiele się nie zmieniło...
                      Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

winni77, poczytalem odnosnie plyt i wiem jak mozna pare zl przyoszczedzic

Asrock P67 Pro3 - czyli plytke mam wybrana, procka tez. Dysk SSD raczej tez, pora wybrac grafe i zdecydowac co z ramem

Komentarz

• meesha
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 145

Tak czytam ten wątek i widzę jak się nakręcasz na "pro" sprzęt, ale z doświadczenia spróbuję coś podpowiedzieć - nie musisz przyjmować tego jako pewnik, ale spróbuj nad tym pomyśleć:

O wydajności w grach decydują trzy rzeczy:

1) proc - musi być szybki i mieć dużo pamięci podręcznej
                          2) ram - musi być go dużo (prędkość i parametry to sprawa drugorzędna)
                          3) karta graficzna - silne gpu z przynajmniej 1GB ram na szerokiej szynie

Reszta jest tylko dodatkiem, nie wpływającym decydująco na wydajność. Jak widzisz w zestawieniu nie ma płyty głównej, nie ma mowy o szybkim ramie. "Zaoszczędzone" środki wrzucasz wtedy w lepszą grafę i proc. Jeśli Cię to zainteresuje dalej, mogę napisać więcej. No chyba że już jesteś mocno zdecydowany

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

meesha, zeby wrzucic mocny proc musze zmienic plyte, wiem juz ze np ASROCK P67 Pro3 bedzie dobrym wyborem za niewielkie pieniadze.

Zgadzam sie z tym, ze procek i grafa w tej konfrontacji bedzie najwazniejsza, ale z drugiej strony jak widze trailery z BF3 na full detalach to jedyne czego pragne, to aby ta gre w najblizszym przyblizeniu grac u siebie w domu. Taka zachcianka, mam pierdolca na punkcie strzelania sie, uprawiam czynnie ASG, sporo czytam o wyposazeniu wojsk, broni, jednostkach specjalnych itd, do tego sporo gram w strzelanki pokroju BF, CoD i inne

Pewnie ze kazde porady wezme za dobra monete, takze pisz co masz do napisania.

Komentarz

• sesik
                              RS
                              • 2006
                              • 2165

misiek^wro, ja bym Ci jeszcze poradził poczytać o łączeniu kilku kart graficznych w jedna (sli, crossfire) szczerze powiedziawszy w sprzęcie już dawno nie siedzę ale sam używam(a raczej używałem bo nie pamiętam kiedy ostatni raz włączałem stacjonarnego kompa) 2xGF8800GTS do tego 2gb ramu jakiś procek amd i nie żadna gra mi na full detalach nie zrywa, chodzi wręcz idealnie
                              Best ET = 13.666
                              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

sesik, chyba zeby puscic karty w trybie dual musi byc specjalna plyta, czy juz obecnie kazda posiada taka mozliwosc?

Tak wygladaja wymagania zalecane gry :

Konfiguracja rekomendowana:

* Procesor: Quad-core (AMD lub Intel)
                                * Pamięć operacyjna: 4 GB
                                * Karta grafiki: Nvidia lub ATI, kompatybilna z DirectX 10 lub 11 (GeForce GTX 460, Radeon HD 6850)

Komentarz

• sesik
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 2165

sesik, chyba zeby puscic karty w trybie dual musi byc specjalna plyta, czy juz obecnie kazda posiada taka mozliwosc?
                                  Musi być specjalna płyta główna i karty graficzne muszą mieć możliwość połączenia (taki dodatkowy "wtyk".
                                  Best ET = 13.666
                                  Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                  PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                  http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Casper
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 649
                                    • Audi

wcale tak rewelacyjnie nie wygląda :P
                                    Była 1.9 TDI AHF Elegance
                                    190KM/395Nm

Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
                                    277KM/561Nm

Perfect Service by DGW

Komentarz

• winni77
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2183
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                                      Konfiguracja rekomendowana:
                                      A do jakiej rozdzialki jest ta rekomendowana konfiguracja? Co do specjalnych plyt obslugujacych SLI lub corossfire to juz znaczna wiekszosc obsluguje te systemy. Jednak nalezy zaznaczyc, ze w tym wypadku 1+1 nie rowna sie 2. Nie spodziewaj sie 100% wsrostu FPSow. Czesc gier bedzie dawac pewnie w najlepszym wypadku 80-85% przyrostu FPSow, a czesc znacznie mniej. Nie ma reguly. Jedyne co mozna wybrac specjalnie do Battfield 3 to zorientowac sie pod ktorymi kartami lepej chodzi ATI czy nVidia.
                                      Mój "Batmobil"

Komentarz

• zepter00
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2304

Ja może nie o sprzęcię tylko o samych grach z tej serii. Swego czasu w Battelfildzie Bad Company 2 zdarzyło mi się być najlepszym graczem dnia na cały świat. Grę zakończyłem na 50 poziomie z miejscem poniżej pozycji 10 000 na kilka milionów graczy :wink:
                                        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• McGan
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 3573
                                          • Superb III (3V3)

misiek^wro, procka polecam i5, lub i7 (mam i7 920 i wiem, że wystarczy już na dłuższy czas). Płytę główną - coś ze stajni Gigabyte, lub ASUS. SSD nie zwiększy Ci framerate w grach, ale pozwoli na szybsze wczytywanie danych, uruchamianie programów i samego systemu operacyjnego. Resztę danych trzymasz sobie dalej na HDD (taki magazyn). Grafika, którą polecę, to Radeon 5870, lub 5850 (trochę tańsza i z możliwością podkręcenia do taktowania 5870 bez kombinacji). Testowałem te karty w kilku moich artykułach na benchmark.pl i sprawowały się znakomicie (sam też posiadam 5870 i złego słowa nie powiem). Pamięć - 4GB to dobra ilość, ale sądzę, że 6GB nie zaszkodzi - nie będzie Cię już wtedy ograniczać ilość pamięci - sam system 64 bitowy pochłonie 1,5GB RAM, miej to na uwadze
                                          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• xtremesystems
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2254
                                            • Hyundai

mozna sie pakowac w sandy bridge. tak jak koledzy pisali . albo z tanszych czesci zlozyc nehalem-a

obie platformy sa przestarzałe bo lada chwila wychodzi ivy bridge.

ogolnie co sie trafi , mozna brac. czy takiego 2500k/2600k czy takiego i7 920

ram moze byc zwykly 1600mhz

grafika to w zaleznosci od budzetu

mobo to sie wybierze pod procka

dysk (ssd- najszybsze sa intele) , jedna partycja na system, druga partycja na instalki gier- wtedy masz najwieksza wydajnosc

Komentarz

• winni77
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2183
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez xtremesystems
                                              dysk (ssd- najszybsze sa intele) , jedna partycja na system, druga partycja na instalki gier- wtedy masz najwieksza wydajnosc
                                              Nie sadze zeby misiek^wro kupowal tak duzy dysk zeby bylo sens go dzielic na partycje. Poza tym dzielenie tego dysku nie da zadnego przyrostu wydajnosci. Co wiecej majac ten dysk nalezy zrobic i nie-robic kilku rzeczy. Po pierwsze wylaczyc indeksowanie (czas dostepu to ~0,1 ms wiec to niczego nie przyspieszy), ktore tylko skroci zywotnosc dysku (to ok 3000 pelnych zapisow), nie defragmentowac dysku, bo proces fragmentacji nie ma zadnego wplywu na wydajnosc (nie ma glowicy, ktora musi pokonac jakas odleglosc "po" talerzu i tym wydluzyc czas dostepu).

Co do inteli bedacych najszybszymi - nie zgodze sie. Chociazby ten test pokazuje cos zupelnie odwrotnego.
                                              Mój "Batmobil"

Komentarz

• lukasz3112
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 3607

Panowie.. ściągnąłem sobie Battlefield Bad COmpany 2 i mam taki mały problem. Gra się nie tnie i tp ale robią się takie "wahlarzyki" przy celowniku. Wie ktoś o co kaman?

Uploaded with ImageShack.us
                                                Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Bialy
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 306

Hmmm takie krzaczki... a piecyk nie przegrzewa Ci się? Jeśli nie, to spróbuj zainstalować nowsze sterowniki od grafiki.

Komentarz

• lukasz3112
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 3607

Bialy, nie. Karta grafiki mam GF 8500GT więc niby powinna ogarniać. Co lepsze jak patrze centralnie w dół to takich krzaczków nie ma.

PS. faktycznie sterowniki nowe pomogły
                                                    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

Pracuję...