Battlefield 3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mickul
    RS
    • 2010
    • 2847

A ja mam 15 FPS na 640x480. :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
    Czekam na Modern Warfare 3, który ma przyjaźniejszy silnik dla komputerów pokroju mojego. :twisted:

Komentarz

• maxpaynemm
      RS
      • 2008
      • 1764
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Koledzy ja też czekam na COD MW3

Może pogramy drużynowo na jakimś serwerku i ze słuchawkami na uszach?? Oczywiście jak już COD MW3 się pojawi Zresztą mam wszystkie części więc może macie ochotę gdzieś w weekendową nockę popykać?
      Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Usunalem durnowate dopiski "tm" z wszystkich wpisow battlefielda w rejestrze ... regeditem.

No k....wa, gra w koncu dziala tak, jakbym sobie tego zyczyl. Zero zwiech, zero crashy, zero lagow - mistrzostwo.

I przez to ze sie tak zajaralem jutro nie wstane do roboty

[ Dodano: Pią 04 Lis, 11 00:32 ]
        Zamieszczone przez maxpaynemm
        Zresztą mam wszystkie części więc może macie ochotę gdzieś w weekendową nockę popykać?
        Ja moge w BF2 ( tylko stare BF2 a nie BC ) - bo to mam
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• wasyl
          L&K
          • 2005
          • 1084

mnie możecie prawie zawsze wieczorem po 21.00 spotkać na Bad Company serwer G4U [2] ;nick WASYL PL kosze wszystkich :zastrzelic :zastrzelic
          ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
          www.wasilewski-foto.pl
          KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

No i dzis miala dojsc obudowa, niestety firma spedycyjna siodemka to jedna wielka ch....nia

Komentarz

• Mickul
              RS
              • 2010
              • 2847

Dyskutujemy tutaj o upgrejdzie puchy, więc i ja potrzebuję Waszej pomocy. Mam monitor LG, 1080p fullHD i kartę 9400GT z wyjściem HDMI, ale mimo wszystko pracuję na kablu RGB. Uznałem, że czas przejść na HDMI. Potrzebuję pomocy z wyborem kabla, od którego dużo zależy - do wydania mam 100zł i chcę kupić z allegro lub internetowego sklepu. Mogę prosić o propozycje?

Komentarz

• micho_m
                Rider
                • 2011
                • 528
                • Octavia III (5E3)
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja do xboxa 360 kupilem najtanszy kabel, jaki byl w markecie Nie widze zadnej roznicy w porownaniu z kablem za 169 zl. To jest sygnal cyfrowy, albo jest albo go nie ma.
                Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
                www.nawmar.pl

Komentarz

• meesha
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 145

Jak wyżej. Dyskusja już kiedyś na ten temat była na forum, i chyba troche voodoo wyparowało. Bardziej się zastanawiaj jak jednocześnie wypuścić obraz i audio przez ten hdmi, potrzebujesz paru detali.

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

meesha, mi z kompa via hdmi idzie sygnal video + audio na TV, jak ogladam filmy z kompa :twisted: Kabel za 50 pln 5 metrowy ze zlotymi koncowkami

Komentarz

• Mickul
                      RS
                      • 2010
                      • 2847

Też kupiłem za 50zł i po 15 minut konfigurowania obraz to poezja dla moich oczu.

Niestety miałem telewizor połączony z monitorem i wszystko szło na zestaw głośników 5.1 od monitora. Ale ta opcja była tylko dla RGB/DVI i tym samym straciłem dźwięk 5.1 i nie wiem jak przenieść go za pomocą kabla.

Komentarz

• meesha
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 145

Mickul no właśnie to jest ten problem. Potrzebujesz kilku rzeczy:

1) pinout na płycie głównej dla spdif out
                        2) pinout na karcie graficznej na spdif in
                        3) stosowny kabelek
                        4) przestawienie w windows dzwieku na spdif

Komentarz

• Zapata
                          Rider
                          • 2009
                          • 351

Wpadnijcie na "nasz" serwerk - zapraszam serdecznie!

:diabelski_usmiech

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

Ja juz doszedlem co powoduje wykolejenia BF3 u mnie. Niestety moj ASUS CUII to qpa jesli idzie o Dx11 - przynajmniej na ta chwile, czekam na nowy bios, bo niby mam najnowszy.

Z kolei smieszna sprawa, bo Skyrim działa prześwietnie i sie nie wywala.

Komentarz

• Nexus6
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 4847
                              • Volkswagen

misiek^wro, chyba raczej na łate do BF3 poczekasz :diabelski_usmiech
                              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• rkb
                                RS
                                • 2008
                                • 2152
                                • Rapid Spaceback (NH1)
                                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Poszedl upgrejt puchy bo na starym sprzecie nie dalo sie grac :P
                                Starego poczciwego AMD X2 64 4400 zastapił pocisk Phenom x4 blackbox z 6mb L3 i teraz mozna cisnac.

jak cos nick orgin "bigosinski"

jedyny problem taki ze teraz komp wyje jak suszara do wlosow, chlodzenie tego proca chyba jest glosniejsze od turbiny w samochodzie (wiatrak wykreca sie do 6k rpm) zamknolem i wygluszylem obudowe, wsadzilem 2 wiatraki wlotowy i wylotowy dla wentylacji ale niewiele to pomaga, pozostalo sie przyzwyczaic
                                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• misiek^wro
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8321

rkb, zamontuj scythe ninja, mam i polecam. Cisza i spokoj, bo jest pokretlo do regulacji obrotow

Zamieszczone przez Nexus6
                                  misiek^wro, chyba raczej na łate do BF3 poczekasz :diabelski_usmiech
                                  No na 480tce wypozyczonej na 2 dni nie mam takich akcji, takze nie wiem sam. Na forach ludzie narzekaja na ta 570tke i jej bios - CUII - ten typ tak ma

Komentarz

• misiek^wro
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8321

Zamieszczone przez Zapata
                                    Patch dzisiaj =)
                                    No to zobaczymy ile to da, chyba w takim razie zrezygnuje dzisiaj z siłowni i zarwe nocke

Komentarz

• winni77
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2183
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                                      No na 480tce wypozyczonej na 2 dni nie mam takich akcji, takze nie wiem sam. Na forach ludzie narzekaja na ta 570tke i jej bios - CUII - ten typ tak ma
                                      No właśnie generalnie ludzie narzekają na stery pod 64bit i ja będąc od wielu lat nvidiowcem przeszedłem na ATI i na razie nie żałuję.

Druga sprawa do wyjącego kompa. Zrobiłem małego moda w swojej budzie. Mianowicie wywierciłem dziurę na dole lewego boku, mniej więcej w środku, a dokładniej tak, żeby był pomiędzy chłodzenie procka, a napędami i zainstalowałem filtr powietrza i wentylator wdmuchujący powietrze prosto do wentylatora na procek. Nawet przy ostrym graniu wszystko jest ciche i chłodne. Tylko procek inny (i5 2500K). Oczywiście oprócz tego mam wentylator dmuchający na napędy i wyciągający z tyłu obudowy. Jak ktoś jest zainteresowany patentem mogę zrobić foty.

[ Dodano: Sro 23 Lis, 11 07:58 ]
                                      rkb, zamontuj scythe ninja, mam i polecam. Cisza i spokoj, bo jest pokretlo do regulacji obrotow
                                      Nie wiem jaką płytę główną ma rkb, bo niektóre mają całkiem sensownie rozwiązaną regulację poprzez bios (sterowanie programem w windzie) i potencjometru nie trzeba. Można, też przecież kopic osobny wentylator z potencjometrem i nie trzeba całego chłodzenia zmieniać, chyba że jest jakieś niekompatybilne z 12cm wentylatorami.
                                      Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

Zamieszczone przez winni77
                                        No właśnie generalnie ludzie narzekają na stery pod 64bit i ja będąc od wielu lat nvidiowcem przeszedłem na ATI i na razie nie żałuję.
                                        Ok, nowe stery zminimalizowały ilość crashy do 1-2 na sesje. Jest dobrze, bo wcześniej było ich +15 na 4h gry.

Patch jeśli chodzi o wysypki nie poprawil nic, tylko BETA stery ze strony nvidii.

Ogólnie gra zaczyna już sprawiać mega dużo przyjemnosci, a wku...a łapie sie 1-2 razy na wieczór :P I w koncu moge to napisac. BF3>MW3.

BF3 to nowy silnik, a MW3 ( w tych samych $ ) to odswiezona 2'ka. :x

Komentarz

• Mickul
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2847

A ja sądzę, że MW3 > BF3 i nie dlatego, że jedno mi nie działa (bo grałem u kolegi), ale ze względu na fabułę złożoną z trzech części. Naprawdę bardziej nie mogłem się doczekać MW3 żeby zobaczyć jak to w końcu się zakończy, a grę przechodziłem z bananem na twarzy. Sama rozgrywka poza tym, że bardzo krótka (5h17min) to powodowała banan na twarzy - a końcówka z tym cygarem była świetna.

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

Mickul, totalnie nie gram w gry SP. Tylko MP, takze oceniamy pod innym katem :P

Komentarz

• Mickul
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2847

Mickul, totalnie nie gram w gry SP. Tylko MP, takze oceniamy pod innym katem :P
                                              A widzisz, ja tam lubię kampanie i inne rzeczy, a w MP czasami pogrywam :P Tu masz rację - wygrywa BF3 ponieważ: ma ogromne mapy oraz możliwości pilotowania i prowadzenia pojazdów. W MW3 nie można nic robić prócz biegania po ziemi i dachach - nawet bawić się w wysyłanie auta w kosmos czy wskakiwanie z wieży do samolotu.

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

Ok mam pewne info, dla osob ktore meczyly sie z problemami w BF3.

Po pierwsze gra jest MEGA wrazliwa na utrate pakietow przez lacze. Do tej pory Quick Ping Monitor ktorym badalem polaczenie wykazal utraty pakietów w przedziale 1.25% do 6% w zaleznosci od pory dnia.

Zresetowalem wiec router, wgralem najnowszy wsad do niego i ... skonfigurowalem.

Nastepnie pousuwalem znaczek TM w rejestrze przy wpisach BF3.

Do tego wgralem najnowsze stery BETA do karty z nvidii + zpatchowalem gre.

Jak na razie - odpukac - zero problemow, gra chodzi jak zloto, a ja na Operation Firestorm w jakiejs tam rundzie zaliczylem prawie 30 fragow i gra sie wysrala ... bo przycisnalem z wrazenia rest na kompie :lol:

[ Dodano: Czw 24 Lis, 11 07:45 ]
                                                Eeee, jednak dupa, dalej wywala czasem - ale juz naprawde rzadko w porownaniu do tego, co mialo miejsce przez updejtem driverow, patcha i routera 8)

Komentarz

• Casper
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2008
                                                  • 649
                                                  • Audi

ja tam nie mam takich problemów jak piszecie :P a sprzęcik już dosyć leciwy
                                                  win7 64bit, q8400, 4gb RAM, gtx 560Ti

ogólnie SP krótki i nudny, MP wciąga niesamowicie, a grafa całkiem przyjemna dla oka
                                                  Była 1.9 TDI AHF Elegance
                                                  190KM/395Nm

Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
                                                  277KM/561Nm

Perfect Service by DGW

Komentarz

Pracuję...