krzynol, a to prawda, na dynoday im się przyglądaliśmy jak robiłeś kiełbachy. Trochę rudej już tam jest. Podobało nam się fajne umiejscowienie zatrzasków od wewnętrznej strony belki, a nie od górnej :wink:
Przesyłka paletowa
Zwiń
X
-
Przesyłka paletowa
Witam.
Koledzy ma ktoś z was w swoich zakładach pracy zagraniczne wysyłki paletowe ??
Ja mam do Belgi i w zasadzie każda wysyłka=awantura bo albo nie na czas albo paleta uszkodzona a korzystam z wydaje się solidnego przewoźnika Raben.Kiszka masakryczna :evil: .
Oczywiście po interwencji u przewoźnika - zaraz sprawdzimy - i generalnie pocałujcie nas w d..ę.
Jak wy radzicie sobie z zagranicznymi wysyłkami?
Pozdro
-
-
A dużo masz tych wysyłek?
Przerabiałem Rabeny, Schenkery itd, w tej chwili korzystam ze swojego zaufanego spedytora, czy chodzi o palety, większe rzeczy lub ładunki całopojazdowe.
Największym plusem jest to, że dzwonię do niego rano a w południe podstawia mi się samochód i dostawa jest szybka.Chodzi tu o drobnicę jak i duże ładunki. Oczywiście ładunki są ubezpieczone (OC spedytora), ale w ponad dwuletniej współpracy nie zdarzyły się problemy.
Komentarz
-
-
lend, Raben jak i każdy inny spedytor ma % skuteczności i czasem zdarza się , że Twoja przesyłka ląduje w niezrealizowanych :wink:
Jeśli wysyłki nie przekraczają 33 palet miesięcznie polecam dogadać się małym przewoźnikiem. Tutaj giniesz w masie i nawet jak się obrazisz Raben ma to w nosie.
Komentarz
-
-
DHL jeszcze odbiera palety. Spróbuj raz wysłać. Ale nie wiem jak to wygląda cenowo względem Rabena bo to odbiorca sobie zamawia transport.
Co do uszkodzeń palet - możesz okleić przesyłkę milionem naklejek "Uwaga szkło" a i tak znajdzie się jakiś zaspany wózkowiec. Odbieram palety różnych spedytorów i nie ma reguły na to. Ale wydaje mi się że na Rabenie jest jeszcze w miare...
Komentarz
-
-
Z usług Raben miałem wątpliwą przyjemność korzystać- a właściwie osoby, które montowały CO w domu moich rodziców- dwukrotnie uszkodzili przesyłkę wartą kilka tysięcy- montażyści nawet nie chcieli tego widzieć na oczy i nie odebrali- jak sprawa właściwa się potoczyła- nie wiem, ale część finalnie przywiozła dodatkowa ekipa- 350km x 2...
Dwa słowa- jeżeli to będą stałe zlecenia- można skontaktować się ze spedycją międzynarodową DPD, ale każdy ma o nich inne zdanie- mnie nigdy nie zawiedli w przypadku przesyłek krajowych. :roll:Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
lend, ze moim spedytorem to działa tak, że on szuka aut, które mają miejsce i jadą w kierunku, który Cię interesuje. Z reguły jak dasz znać dzień wcześniej rano, to następnego dnia masz podstawione auto i dostawa jest naprawdę szybka - on współpracuje z małym firemkami transportowymi z całej Polski. Są to auta duże i małe (>3.5T) więc realizuje mi historię typu wyjazd towaru w piątek rano i rozładunek w południowej Francji w poniedziałek w południe.
Jeśli jesteś zainteresowany to wyślij mi priv, prześle Ci kontakt do niego i możesz pogadać sam to się wszystkiego dowiesz. Tylko sprawdź, czy masz uruchomiony priv, bo zdarzyło mi się wiele razy, że ktoś mi pisał a ja nie mogłem mu odpisać.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Gefco to terminowe nie jest. Paleta z Wegier jedzie do Polski 2-9 dni :lol: Czasem bywa tak, ze lezy w naszych krajowych magazynach do wyslania i tak sobie lezy 2-3 dni, a ja moge sobie czekac.
Tak samo sprawa ma sie z Schenkerem, ktory przykladowo na poludnie Polski ma baze w Pyskowicach kolo Gliwic i do takiego Żywca jest za malo kierowcow, to jak mu nie wejdzie za pierwszym razem, to przywiezie za dwa dni, bo dwoch kursow za jeden dzien nie zrobi, bo ma tacho. A jak wezmie za pierwszym razem, to w 99% auto jest przeladowane :|
Komentarz
-
-
lend, można wiedzieć co wysyłasz na tej palecie?
Ciebie też zapytam jeśli można.Zamieszczone przez olejekczy chodzi o palety, większe rzeczy lub ładunki
Chodzi mi o wysyłki drobnicowe czy też cało pojazdowe na eksport.
Będę teraz szuakł kogoś kto będzie "mnie" woził a towar mam różnoraki i o różnych gabarytach a uniknąć chcę uszkodzeń.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Jak ten post to przypomniał mi się filmik z Youtube jak to firma UPS chyba w USA dostarcza małe paczki do klientów, normalnie masakra.Zamieszczone przez ArasDHL jeszcze odbiera palety. Spróbuj raz wysłać. Ale nie wiem jak to wygląda cenowo względem Rabena bo to odbiorca sobie zamawia transport.
Co do uszkodzeń palet - możesz okleić przesyłkę milionem naklejek "Uwaga szkło" a i tak znajdzie się jakiś zaspany wózkowiec. Odbieram palety różnych spedytorów i nie ma reguły na to. Ale wydaje mi się że na Rabenie jest jeszcze w miare...
To link do youtube a jak wytną to wpisać sgAq_KnDIPc
Można sobie wyobrazić, że zamiast gazet w pudełku jest np. jakiś tablet. takiego kuriera to normalnie kijem pogonić. :lol:
Komentarz
-
-
oolsztyniak ja drobnicę wożę kurierami, tu mi nic nie zepsują - chociaż ostatnio wieźli mi karton warty 40k EUR, ale ubezpieczyłem i w nosie. Do rzeczy większych : paleta, urządzenia testowe, wiązki rur, i stacje filtracji wożę przez mojego spedytora. Kiedyś fajnie zorganizował mi konwój 7 niskopodwoziowych ponadgabarytów do Holandii... Jak chcesz z gościem pogadać to przyslij mi priv, dam Ci namiar to się wszystkiego dowiesz.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Na palecie są generalnie zbiorcze pudła kartonowe a w nich są mniejsze kartoniki jednostkowe (jesteśmy drukarnią) więc potłuc się nie może.Zamieszczone przez oolsztyniaklend, można wiedzieć co wysyłasz na tej palecie?
Ciebie też zapytam jeśli można.Zamieszczone przez olejekczy chodzi o palety, większe rzeczy lub ładunki
Chodzi mi o wysyłki drobnicowe czy też cało pojazdowe na eksport.
Będę teraz szuakł kogoś kto będzie "mnie" woził a towar mam różnoraki i o różnych gabarytach a uniknąć chcę uszkodzeń.
Wysyłamy na różnych paletach i euro i nie , natomiast zawsze tak aby nie wystawały za palety, owijamy folią strecz i spinamy taśmą.Niestety nie uchroni to przed widłami wózka ani nie ma wpływu na termin dostawy 8) .
Komentarz
-
-
lend, Raben ma wszystko w dupie. Wysyłamy po kilka urządzeń miesięcznie do Belgii i jak raz w roku przyjadą w terminie to wszystko. Ostatnio uczciwie przyznali, że nie przyjadą, bo kierowca zapomniał i koniec. Co ciekawe obok mamy magazyn Media Marktu, gdzie non stop jeżdża ciężarówki Rabena, ale zawsze zlecenie ma ten, kto nie przyjechał :evil:
Kilka razy próbowaliśmy małymi spedytorami, i poza jednym wyjatkiem też porażka. Wyobraź sobie, że gość potrafił załadować najpierw naszą maszynę, a potem kilkaset garniturów, i u klienta w Belgii musiał te kilkaset garniturów wyładować pod halą, żeby wyładować maszynę. Klient przysłał nam film z tej operacji :lol: Pół dnia roboty.
Z uszkodzeniami, to naklejki, taśmy i .... protokoły uszkodzeń. Inaczej się nie da.
W Polsce to wysyłamy firmą Easy Truck. Jak dla mnie to mega profi. Nie mieliśmy jeszcze żadnej reklamacji. Towar odbierają też o umówionej porze, nie robią problemów z rozładunkiem/załadunkiem.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
lend, z tego co wiem, to nie, niestety.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
) nie ma problemu z tacho tylko jedźimy albo w koło komina albo trasy po Polsce bo za mały samochód na dalsze podróże
Komentarz