Wyniki wyborów 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Emil, to tak samo jak u mnie... I po raz pierwszy od 16 lat zagłosowałem na inną niż zazwyczaj partię... I szczerze mówiąc wcale nie cieszy nie jej dobry wynik.
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

i tak będą robić swoje, gówno wiemy co oni u góry robią.
      Generalnie, jedno jest pewne - ludzie "egzotyczni" typu Palikot - to żadna przyszłość, patrząc długofalowo, tylko chwilowi bojkociarze, których głównym programem jest negacja wszystkiego co jest. A tak naprawdę to biznesmeni, którzy dla zabawy bawią się w politykę dla swoich celów.
      Także pozdro dla tych co na takich głosują.

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Ja mam nadziej że wysoki wynik Palikota pozwali wprowadzić państwo świeckie, opodatkować KK, prostytucje oraz zlikwidować KRUS.... a może i sprywatyzować służbe zdrowia z jednoczesną zmianą systemu ubezpieczeń zdrowotnych.

Zamieszczone przez mani0
        blackrs, no ja nie wiem, czy grecja rzeczywiście tak pada, czy tylko tak mówią. reszta państw zrobi zrzutkę, bo trzeba ratować padającego. grecy jeszcze będą się śmiali z nas naiwnych...
        Grecja nie pada... Ona już PADŁA. W grudniu najprawdopodobniej będzie pohybel. Obecne pompowanie kasy to nie naiwność... to jest kupowanie czasu przez kraje UE by się przygotować na jej upadek.... trzeba się przygotować, że Grecja zadłużeń po prostu nie spłaci.

By zrozumieć dlaczego Grecja pada wystarczy się tam przejechać. Ludzie kombinują jak tylko się da by nie płacić podatków, jak maja prace sezonową to poza sezonem państwo im wypłaca pensje. IMHO Grecja to taka polska miodem i mlekiem płynąca. Wszystkim jest dobrze i nikt się niczym nie przejmuje. Rząd jest debeściak bo daje kasę. I na tym polega praca rządu... na kupowanie uwielbienia wyborców.
        pzdr
        Adam

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

b707, "lubie" jak się powtarza mrzonki wyborcze. Akurat to "opodatkować KK" jest dawno zrobione ("czarni" płacą normalne podatki, jak każdy obywatel)
          Generalnie chłopie nie wierz w zapewnienia wyborcze, bo 90 procent to demagogia niepotwierdzona faktami i każdy mądry to wie.

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Kolega się zapozna jak opodatkowani są obecnie księża. Bo to jest własnie mrzonka... od większości kasy nie odprowadzają nic. Ja też bym chciał płacić takie podatki jak oni.
            Więc zapoznaj się z faktami zanik kogoś się uczepisz.
            pzdr
            Adam

Komentarz

• vince123
              Elegance
              • 2009
              • 923

b707, zawsze mozesz jeszcze zostac ksiedzem lub rolnikiem
              sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
              nadkole nowe LP
              kontakt PW

Komentarz

• Emil
                L&K
                S_OCP Member
                • 2005
                • 1092

Wysoki wynik Palikota to nic innego jak znamienny protest tych, którzy zwątpili totalnie w partie, które do tej pory rotowały koryto...od sld, po pis i wszelkiego rodzaju koalicje.....
                Palikot sam w sobie nie jest taki zły....bardziej obawiałbym się tych "no name" stojących za nim ....
                BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
                CR-V 2,2 i-ctdi
                Perfectservice by Dobrygrześwawa

Komentarz

• kmink
                  L&K
                  • 2007
                  • 1360
                  • Superb III (3V3)

Dla mnie dobry wynik Palikota odzwierciedla tylko jak wielu ludzi w Polsce nie myśli...wystarczyły marne, prowokujące hasełka i mają 10%...

Dla tych którzy piszą że u nas nie jest aż tak źle...proponuję ruszyć tyłek, pojechać gdzieś poza granice i zobaczyć jak faktycznie jest a nie powielać jakieś idiotyczne argumenty...

oczywiście gdybysmy żyli w Somalii było by znacznie gorzej...
                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• andriu21tg
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 1499

apropos palikota.. pewnie wiekszosc widziala..
                    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• bzyq_74
                      RS
                      • 2008
                      • 3467
                      • Volkswagen
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez kmink
                      Dla mnie dobry wynik Palikota odzwierciedla tylko jak wielu ludzi w Polsce nie myśli...wystarczyły marne, prowokujące hasełka i mają 10%...
                      To nie prowokacja. To kiełbasa wyborcza PO sprzed 4 lat i niespełnione obietnice doprowadziły do wyłonienia się Palikota.
                      Dla mnie są najważniejsze 3 rzeczy z jego programu:
                      primo: Przyjazne Państwo (koniec betonu urzędniczego)
                      secundo: opodatkowanie kleru (kasy fiskalne) i rozliczenie ich za majątki
                      tercjo: legalizacja miękkich używek
                      MARCIN
                      Mój szkodnik

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

Zamieszczone przez bzyq_74
                        secundo: opodatkowanie kleru (kasy fiskalne) i rozliczenie ich za majątki
                        tercjo: legalizacja miękkich używek
                        myślisz, że dzięki temu zniknie dług publiczny, deficyt budżetowy itd? Wątpie, ale może się mylę.
                        Jak zaczniesz kler rozliczać z majątku, to wyjdzie że im państwo ukradzionego przez komunistów musi oddać.

Komentarz

• Emil
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 1092

Zamieszczone przez kmink

Dla tych którzy piszą że u nas nie jest aż tak źle...proponuję ruszyć tyłek, pojechać gdzieś poza granice i zobaczyć jak faktycznie jest a nie powielać jakieś idiotyczne argumenty...

oczywiście gdybysmy żyli w Somalii było by znacznie gorzej...

To wcale nie są idiotyczne argumenty ...... nie patrz na to jak jest teraz - w danej chwili . Gdybyś kolego porównał ten sam zachód kilka czy kilkanaście lat temu, to tendencja jest zdecydowanie spadkowa jeśli chodzi o poziom życia społeczeństwa. Szczególnie jeśli chodzi o USA , Niemcy, Hiszpanię , Francję, Włochy , UK itp . Dopada ich kryzys , i pomimo iż dla nas ten ich poziom życia wydaje się wysoki , to tak samo wysoki może wydawać się poziom życia w Polsce dla np. Rumunów.
                          Bardziej istotna jest natomiast tendencja, czy z roku na rok żyje się dla nas lepiej czy gorzej.... W obliczu ogólnoświatowego kryzysu trudno mówić o spektakularnych wzrostach w naszym kraju, bo ich oczywiście nie ma. Natomiast na pewno nie "spadamy"
                          BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
                          CR-V 2,2 i-ctdi
                          Perfectservice by Dobrygrześwawa

Komentarz

• westwi78
                            RS
                            • 2008
                            • 2940

Zamieszczone przez Emil
                            Gdybyś kolego porównał ten sam zachód kilka czy kilkanaście lat temu, to tendencja jest zdecydowanie spadkowa jeśli chodzi o poziom życia społeczeństwa.
                            poprzesz to jakimiś danymi? Tylko pamiętaj, że poziom PKB tego nie mierzy.

Komentarz

• stefcio
                              Drive
                              • 2010
                              • 64

należy rozważyć zmiany w samych wyborach:
                              - tak jak jest np. w Belgii czy Luksemburgu: wybory powinny być obowiązkowe. Jakim cudem ponad 50% ludzi ma gdzieś to, kto jest u władzy i ma wpływ na ich życie.
                              - Zabronić głosowania tzw. Polonii. Ja sobie osobiście nie życze, żeby jakiś koleś z Chicago, który żyje w największej demokracji świata i który korzysta ze swobód obywatelskich wybierał dla nas, mieszkających tutaj, np. PIS i nie miał nic wspólnego z efektami takich wyborów.

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2009
                                • 10917
                                • Fiat

westwi78,
                                oczywiście, zgadzam się
                                palikot to biznesmen, który karmi ludzi populistycznymi hasełkami, a ma za sobą dziwnych ludzi (niepewnych osobowościowo nawet)
                                o zgrozo , że Polacy do tego stopnia nie myślą i głosują na takiego człowieka......

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8160
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sew1981
                                  westwi78,
                                  oczywiście, zgadzam się
                                  palikot to biznesmen, który karmi ludzi populistycznymi hasełkami, a ma za sobą dziwnych ludzi (niepewnych osobowościowo nawet)
                                  o zgrozo , że Polacy do tego stopnia nie myślą i głosują na takiego człowieka......
                                  np Chłopo-babe!
                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Hipolita
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 130

Zamieszczone przez stefcio
                                    - Zabronić głosowania tzw. Polonii. Ja sobie osobiście nie życze, żeby jakiś koleś z Chicago, który żyje w największej demokracji świata i który korzysta ze swobód obywatelskich wybierał dla nas, mieszkających tutaj, np. PIS i nie miał nic wspólnego z efektami takich wyborów.
                                    w pełni popieram twoje zdanie jeśli ktoś nie mieszka na stałe w kraju to niech się nie wtrąca w naszą politykę :evil:
                                    Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2009
                                      • 10917
                                      • Fiat

b707,
                                      Co do opodatkowanie kościoła mam bardzo realną wiedzę, bo z nim współpracuje. Podatki są przez każdego duchownego odprowadzane na bieżąco - muszą do robić, bo skarbówka by na nich siedziała jak na każdym obywatelu,a co do "szarej" strefy z niektórych "ofiar", to pewnie masz trochę racji (chodź i z tego z parafii odprowadzana jest stała stawka podatkowa), ale myślę, że firmy i firemki w polsce, przez podatkowe przekręty (vat itp.) robią większe tyły w budżecie niż kościół.
                                      p.s. można inną metodą spróbować ujednolicić, jeśli się da. Ale to naprawdę kolejna "mrzonka" jest dla ludu.
                                      A tak apropos ciekawe czy Ci co o tym krzyczą np. Palikot, sami tak rzetelnie wywiązują się z podatków, trzebaby było zobaczyć te jego wszystkie firmy co wykupił za bezcen od skarbu Państwa.
                                      W psychologii to nazywa się "projekcja" :lol:
                                      p.s. jak ktoś chce być nieuczciwy to będzie w każdym systemie i zacznie "machloić" i nieważne kim jest. Wszystko zależy od człowieka, nie należy upychać ludzi w jeden wór - czy duchownych, czy polityków, czy kogokolwiek innego. To myślenie prymitywne.

[ Dodano: Pon 10 Paź, 11 09:27 ]
                                      piotrek_os, kto to jest chłopo-babe? :roll:

Komentarz

• kmink
                                        L&K
                                        • 2007
                                        • 1360
                                        • Superb III (3V3)

Emil kiedy byłeś we wspomnianym przez Ciebie krajów?

Gdybyś zobaczyły jakie różnice są miedzy nimi a Polską to byś zrozumiał dlaczego oni tak bardzo płaczą że maja kryzys i jest im coraz gorzej...
                                        Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                        https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                        www.dpfserwis.pl

Komentarz

• daneczek76
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 3642
                                          • Toyota

Palikot głównie odebrał głosy wyborcze SLD -jak by nie było zalegalizowanie trawy, geye i te inne hasła to były hasła SLD, nie zdziwił bym się jak by było tak jak mówią że Palikot dogadał się z Tuskiem i miał odebrać SLD głosy i tak się stało.

Zamieszczone przez Emil
                                          Palikot sam w sobie nie jest taki zły....bardziej obawiałbym się tych "no name" stojących za nim ....
                                          dziwi mnie wybór Polaków bo ja bym nie chciał żeby mnie reprezentowali Geye, i byli kryminaliści a tacy są u Palikota.
                                          Zawsze byłem zdania że człowiek powinien być nieskazitelny do pełnienia funkcji społecznej i politycznej już nie mówią o wartościach - jakie wartości społeczne po za tolerancją głoszą geje.
                                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• stefcio
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 64

Zamieszczone przez daneczek76
                                            Palikot dogadał się z Tuskiem i miał odebrać SLD głosy i tak się stało.
                                            rozumiem, że wiesz to na pewno, masz na to dowody, zatem bez obaw możesz publicznie powielać takie opinie.

Komentarz

• daneczek76
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 3642
                                              • Toyota

Zamieszczone przez stefcio
                                              aneczek76 napisał/a:
                                              Palikot dogadał się z Tuskiem i miał odebrać SLD głosy i tak się stało.

rozumiem, że wiesz to na pewno, masz na to dowody, zatem bez obaw możesz publicznie powielać takie opinie.
                                              napisałem kolego ze tak się mówi (wyrwałeś zdanie z kontekstu) a nie że jestem tego pewien co do dogadania się z Tuskiem, co do odebrania głosów to widać że raczej wyborcy SLD przesil do Palikota co widać po słupkach wyborczych..
                                              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• stefcio
                                                Drive
                                                • 2010
                                                • 64

Zamieszczone przez daneczek76
                                                napisałem kolego ze tak się mówi (wyrwałeś zdanie z kontekstu) a nie że jestem tego pewien co do dogadania się z Tuskiem, co do odebrania głosów to widać że raczej wyborcy SLD przesil do Palikota co widać po słupkach wyborczych..
                                                to jest taka formuła retoryczna, która teoretycznia pozwala unikać odpowiedzialności za swoje słowa, ponieważ 'na mieście się mówi...' i juz można bezkrytycznie powielać bzdury.

daneczek76, to nic osobistego

Komentarz

• bzyq_74
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 3467
                                                  • Volkswagen
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

A wszystko się sprowadza do tego, kogo nie wybierzemy i tak będzie źle.
                                                  90% idącym do parlamentu chodzi o kasę i przywileje (immunitet, darmowe pożyczki, prestiż).
                                                  Ogólnie to na siebie jadą na mównicy, a potem się poklepują w kuluarach poza kamerami (kolega opowiadał jakie parki/grupki widział to :shock
                                                  A oglądanie tych samych twarzy(użyłbym dosadniejszego określenia) w TV to się rzygać chce. Oni nic nie robią tylko łąża po TV/radiach i pitolą oklepane frazesy, a ja jeszcze mam abonament za telewizor płacić :evil:
                                                  MARCIN
                                                  Mój szkodnik

Komentarz

• westwi78
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2940

Nie sądze żeby Palikot wszedł do koalicji. Wie że to się wiążę z ich pochłonięciem. Myślę, że liczy że ten rząd nie wytrzyma kadencji i on na tym wypłynie w przyszłych wyborach.

Komentarz

Pracuję...