Emil, to tak samo jak u mnie... I po raz pierwszy od 16 lat zagłosowałem na inną niż zazwyczaj partię... I szczerze mówiąc wcale nie cieszy nie jej dobry wynik.
Wyniki wyborów 2011
Zwiń
X
-
i tak będą robić swoje, gówno wiemy co oni u góry robią.
Generalnie, jedno jest pewne - ludzie "egzotyczni" typu Palikot - to żadna przyszłość, patrząc długofalowo, tylko chwilowi bojkociarze, których głównym programem jest negacja wszystkiego co jest. A tak naprawdę to biznesmeni, którzy dla zabawy bawią się w politykę dla swoich celów.
Także pozdro dla tych co na takich głosują.
Komentarz
-
-
Ja mam nadziej że wysoki wynik Palikota pozwali wprowadzić państwo świeckie, opodatkować KK, prostytucje oraz zlikwidować KRUS.... a może i sprywatyzować służbe zdrowia z jednoczesną zmianą systemu ubezpieczeń zdrowotnych.
Zamieszczone przez mani0blackrs, no ja nie wiem, czy grecja rzeczywiście tak pada, czy tylko tak mówią. reszta państw zrobi zrzutkę, bo trzeba ratować padającego. grecy jeszcze będą się śmiali z nas naiwnych...
By zrozumieć dlaczego Grecja pada wystarczy się tam przejechać. Ludzie kombinują jak tylko się da by nie płacić podatków, jak maja prace sezonową to poza sezonem państwo im wypłaca pensje. IMHO Grecja to taka polska miodem i mlekiem płynąca. Wszystkim jest dobrze i nikt się niczym nie przejmuje. Rząd jest debeściak bo daje kasę. I na tym polega praca rządu... na kupowanie uwielbienia wyborców.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Wysoki wynik Palikota to nic innego jak znamienny protest tych, którzy zwątpili totalnie w partie, które do tej pory rotowały koryto...od sld, po pis i wszelkiego rodzaju koalicje.....
Palikot sam w sobie nie jest taki zły....bardziej obawiałbym się tych "no name" stojących za nim ....BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
Dla mnie dobry wynik Palikota odzwierciedla tylko jak wielu ludzi w Polsce nie myśli...wystarczyły marne, prowokujące hasełka i mają 10%...
Dla tych którzy piszą że u nas nie jest aż tak źle...proponuję ruszyć tyłek, pojechać gdzieś poza granice i zobaczyć jak faktycznie jest a nie powielać jakieś idiotyczne argumenty...
oczywiście gdybysmy żyli w Somalii było by znacznie gorzej...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkDla mnie dobry wynik Palikota odzwierciedla tylko jak wielu ludzi w Polsce nie myśli...wystarczyły marne, prowokujące hasełka i mają 10%...
Dla mnie są najważniejsze 3 rzeczy z jego programu:
primo: Przyjazne Państwo (koniec betonu urzędniczego)
secundo: opodatkowanie kleru (kasy fiskalne) i rozliczenie ich za majątki
tercjo: legalizacja miękkich używek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74secundo: opodatkowanie kleru (kasy fiskalne) i rozliczenie ich za majątki
tercjo: legalizacja miękkich używek
Jak zaczniesz kler rozliczać z majątku, to wyjdzie że im państwo ukradzionego przez komunistów musi oddać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkDla mnie dobry wynik Palikota odzwierciedla tylko jak wielu ludzi w Polsce nie myśli...wystarczyły marne, prowokujące hasełka i mają 10%...
Dla tych którzy piszą że u nas nie jest aż tak źle...proponuję ruszyć tyłek, pojechać gdzieś poza granice i zobaczyć jak faktycznie jest a nie powielać jakieś idiotyczne argumenty...
oczywiście gdybysmy żyli w Somalii było by znacznie gorzej...
To wcale nie są idiotyczne argumenty ...... nie patrz na to jak jest teraz - w danej chwili . Gdybyś kolego porównał ten sam zachód kilka czy kilkanaście lat temu, to tendencja jest zdecydowanie spadkowa jeśli chodzi o poziom życia społeczeństwa. Szczególnie jeśli chodzi o USA , Niemcy, Hiszpanię , Francję, Włochy , UK itp . Dopada ich kryzys , i pomimo iż dla nas ten ich poziom życia wydaje się wysoki , to tak samo wysoki może wydawać się poziom życia w Polsce dla np. Rumunów.
Bardziej istotna jest natomiast tendencja, czy z roku na rok żyje się dla nas lepiej czy gorzej.... W obliczu ogólnoświatowego kryzysu trudno mówić o spektakularnych wzrostach w naszym kraju, bo ich oczywiście nie ma. Natomiast na pewno nie "spadamy"BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
należy rozważyć zmiany w samych wyborach:
- tak jak jest np. w Belgii czy Luksemburgu: wybory powinny być obowiązkowe. Jakim cudem ponad 50% ludzi ma gdzieś to, kto jest u władzy i ma wpływ na ich życie.
- Zabronić głosowania tzw. Polonii. Ja sobie osobiście nie życze, żeby jakiś koleś z Chicago, który żyje w największej demokracji świata i który korzysta ze swobód obywatelskich wybierał dla nas, mieszkających tutaj, np. PIS i nie miał nic wspólnego z efektami takich wyborów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stefcio- Zabronić głosowania tzw. Polonii. Ja sobie osobiście nie życze, żeby jakiś koleś z Chicago, który żyje w największej demokracji świata i który korzysta ze swobód obywatelskich wybierał dla nas, mieszkających tutaj, np. PIS i nie miał nic wspólnego z efektami takich wyborów.
Komentarz
-
-
b707,
Co do opodatkowanie kościoła mam bardzo realną wiedzę, bo z nim współpracuje. Podatki są przez każdego duchownego odprowadzane na bieżąco - muszą do robić, bo skarbówka by na nich siedziała jak na każdym obywatelu,a co do "szarej" strefy z niektórych "ofiar", to pewnie masz trochę racji (chodź i z tego z parafii odprowadzana jest stała stawka podatkowa), ale myślę, że firmy i firemki w polsce, przez podatkowe przekręty (vat itp.) robią większe tyły w budżecie niż kościół.
p.s. można inną metodą spróbować ujednolicić, jeśli się da. Ale to naprawdę kolejna "mrzonka" jest dla ludu.
A tak apropos ciekawe czy Ci co o tym krzyczą np. Palikot, sami tak rzetelnie wywiązują się z podatków, trzebaby było zobaczyć te jego wszystkie firmy co wykupił za bezcen od skarbu Państwa.
W psychologii to nazywa się "projekcja" :lol:
p.s. jak ktoś chce być nieuczciwy to będzie w każdym systemie i zacznie "machloić" i nieważne kim jest. Wszystko zależy od człowieka, nie należy upychać ludzi w jeden wór - czy duchownych, czy polityków, czy kogokolwiek innego. To myślenie prymitywne.
[ Dodano: Pon 10 Paź, 11 09:27 ]
piotrek_os, kto to jest chłopo-babe? :roll:
Komentarz
-
-
Emil kiedy byłeś we wspomnianym przez Ciebie krajów?
Gdybyś zobaczyły jakie różnice są miedzy nimi a Polską to byś zrozumiał dlaczego oni tak bardzo płaczą że maja kryzys i jest im coraz gorzej...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Palikot głównie odebrał głosy wyborcze SLD -jak by nie było zalegalizowanie trawy, geye i te inne hasła to były hasła SLD, nie zdziwił bym się jak by było tak jak mówią że Palikot dogadał się z Tuskiem i miał odebrać SLD głosy i tak się stało.
Zamieszczone przez EmilPalikot sam w sobie nie jest taki zły....bardziej obawiałbym się tych "no name" stojących za nim ....
Zawsze byłem zdania że człowiek powinien być nieskazitelny do pełnienia funkcji społecznej i politycznej już nie mówią o wartościach - jakie wartości społeczne po za tolerancją głoszą geje.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stefcioaneczek76 napisał/a:
Palikot dogadał się z Tuskiem i miał odebrać SLD głosy i tak się stało.
rozumiem, że wiesz to na pewno, masz na to dowody, zatem bez obaw możesz publicznie powielać takie opinie.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76napisałem kolego ze tak się mówi (wyrwałeś zdanie z kontekstu) a nie że jestem tego pewien co do dogadania się z Tuskiem, co do odebrania głosów to widać że raczej wyborcy SLD przesil do Palikota co widać po słupkach wyborczych..
daneczek76, to nic osobistego
Komentarz
-
-
A wszystko się sprowadza do tego, kogo nie wybierzemy i tak będzie źle.
90% idącym do parlamentu chodzi o kasę i przywileje (immunitet, darmowe pożyczki, prestiż).
Ogólnie to na siebie jadą na mównicy, a potem się poklepują w kuluarach poza kamerami (kolega opowiadał jakie parki/grupki widział to :shock
A oglądanie tych samych twarzy(użyłbym dosadniejszego określenia) w TV to się rzygać chce. Oni nic nie robią tylko łąża po TV/radiach i pitolą oklepane frazesy, a ja jeszcze mam abonament za telewizor płacić :evil:
Komentarz
-
Komentarz