Wyniki wyborów 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

pandzik, jak uważasz , że to atak publiczny na Ciebie to co napisałem w 3 punktach , no to no comment. :szeroki_usmiech
    Jednak jak już mówisz o atakach na cokolwiek to jak nazwiesz swoje teksty:
    "Caritas. To jest tak samo mafijna organizacja.........."
    To jest osądzanie i to już bardzo konkretne.
    Mały OT - I nie strasz mnie administracją , bo nią nie jesteś kolego. Jakoś z kolegą shokiem czy b707 choć się nie zgadzamy w wielu kwestiach , to jednak możemy widać normalniej rozmawiać i na argumenty, nie wiem czy ten fakt zauważyłeś wyżej.
    p.s. a tak na marginesie wspierając WOŚP (które jest ideą piękną to prawda i popieram), wspierasz mniej lub bardziej świadomie w jakimś procencie Woodstock (które mi się nie podoba) a o tym nikt nie mówi na zbiórce WOŚP. I też się przyjrzyj jak się to wszystko rozlicza dokładnie, jak już jesteś taki "rozliczający złodziei wszelkiej maści wojownik".

Komentarz

• kmink
      L&K
      • 2007
      • 1360
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez pandzik
      Zamieszczone przez vince123
      pandzik, oczekiwalem bardziej sensownej odpowiedzi niz obrazanie ludzi...
      Jaka odpowiedz by cie satysfakcjonowała? Mam porównanie na własnym przykładzie. Wiem ile odprowadzam podatków z żoną zarabiając kilka tysiecy złotych i wiem ile odprowadzają moi znajomi, którzy mają 90 hektarowe gospodarstwo. To jest ździerstwo i zawsze tak to będę nazywał.
      to co za problem? kup sobie trochę hektarów i tyle...aaaa chyba że oni źli rolnicy ukradli te hektary...albo dostali za free...

życie...

z takim zawistnym podejściem wielu ludzi nigdy nie będzie dobrze w tym kraju...jak to boli że inni mają lepiej...tu podajesz przykład rolników, kleru...ale w życiu pewnie cię skręca jak cholera gdy sąsiad kupi sobie nowe auto czy telewizor...

Można komuś zazdrościć i myśleć sobie "ja tez bym tak chciał"...ale ludzie jak ty myślą "żeby mu ukradli ten nowy samochód, żeby mu spalili ten nowy dom", "dostał od tatusia"...i tak można wymieniać...

W twoich wypowiedziach czuć nie zdroworozsądkowe podejście do tematu tylko wrogość i nienawiść :wink: gdybyś nie pisał nic o klerze to można by przypuszczać że jesteś przysłowiowym moherem....może nie katolickie "mohery" nazwać "palikoty"...?
      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Zamieszczone przez sew1981
        p.s. a tak na marginesie wspierając WOŚP (które jest ideą piękną to prawda i popieram), wspierasz mniej lub bardziej świadomie w jakimś procencie Woodstock (które mi się nie podoba) a o tym nikt nie mówi na zbiórce WOŚP. I też się przyjrzyj jak się to wszystko rozlicza dokładnie, jak już jesteś taki "rozliczający złodziei wszelkiej maści wojownik".
        :lol:
        Kolega bzdury teraz wypisuje. Kasa zbierana przez WOŚP idzie w całości na cel na jaki jest zbierana. Nawet złotówka nie idzie na Woodstock.

Finansowanie organizacji finałów i przystanku Woodstock jest pokrywany przez sponsorów, którzy to robią świadomie.
        Działalność samej organizacji jest finansowane z zysków uzyskanych w wyniku inwestowania pieniędzmi zbieranymi przez fundacje poza finałami.

Wszystko jest szczegółowo rozliczane i można sobie poczytać.

Już więcej prawdy jest w stwierdzeniu, że płacąc podatki finansujemy działalność ojca Rydzyka.

I tutaj pojawia się zgrzyt... WOŚP inwestuje w sprzęt itp... a on czasami stoi bezużytecznie bo NFZ nie ma kasy...Dlaczego nie ma? A no bo Państwo finansuje świątynie opatrzności, ogrzewanie geotermalne w/w księdza [ale to na szczęście chyba cofnięto?], ekskluzywne wyposażenie ośrodków dla księży [wiem, bo wykonywałem kosztorysy], itp, itd.
        pzdr
        Adam

Komentarz

• krzynol
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 10964
          • Superb II combi (3T5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

p.s. a tak na marginesie wspierając WOŚP (które jest ideą piękną to prawda i popieram), wspierasz mniej lub bardziej świadomie w jakimś procencie Woodstock (które mi się nie podoba) a o tym nikt nie mówi na zbiórce WOŚP
          też mi się wydaje, że kompletna to bzdura, poza tym Woodstock jest ok.

Zamieszczone przez piramida
          Zlikwidować KRUS, ZUS, wypierdzielić połowę urzędasów, uprościć wszelkiej maści przepisy szczególnie dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej, obnizyć podatki, zabrać się z kler i będzie dobrze

do tego zalegalizować marychę i aborcję(konieczną)
          ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
          ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
          poprzednie modele:
          ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
          ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
          O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Sprawozdania i szczegółowe rozliczenia zarówno działalności fundacji jak i finałów jest na stronie. O tym już kiedyś było głośno bo Radio Maryja nakręcało emerytów że to jest zbiórka na odprawianie obrządków satanistycznych na woodstocku.
            Boże... ile ja się tego nasłuchałem od Babci... :roll: pranie mózgu strasznie robią... no i państwo ich też finansuje. A z kasy zbieranej na niektóre cele nigdy się nie rozliczyli, jak choćby ratowanie stoczni.

W tym roku sponsorem był np. Calsberg.

Zresztą w samym przystanku tez nic złego nie widzę. Nigdy nie byłem ale znajomi jeżdżą co roku. Już więcej nienawiści i zła jest IMHO podczas spędów organizowanych przez RM.

Co do samego Caritasu to nic nie mam... Nawet świeczka co roku na wigilijnym stole się pali.

Ale po prostu nie widzę powodów dlaczego kościół i jego organizacje mają być traktowane w sposób ulgowy. No i na to mnie [i IMHO państwa] nie stać.
            Adam

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

b707, to moje prywatne zdanie, sam kiedyś zbierałem jak byłem młody na WOŚP i widziałem trochę też.
              A poza tym...zdanie Pandzika "że Caritas to organizacja mafijna" jest mocno przesadzone....
              To pitolenie ludzi takich , którzy tak samo jak babcie z Radia Maryja o WOŚP, nie mają pojęcia o Caritasie.

Komentarz

• pic2ek
                Rider
                • 2007
                • 624

A poza tym...zdanie Pandzika "że Caritas to organizacja mafijna" jest mocno przesadzone....
                a co nie sprzedawali ciuchów od ludzi do ciucholandów? nie wiesz czy udajesz ze nie wiesz?
                kosciół to największa mafia w Polsce i takie są fakty, a ich pazerność nie zna granic.
                Pracowałem z kolegą, który był w seminarium ale odszedł i poszedł na studia - powiedział tylko, że jest straszna obłuda w środowisku księży.

Komentarz

• paweł2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1405

Zamieszczone przez shok
                  Nie wiem czy czytałeś wcześniejsze strony ale gdybyś nie czytał to napisałem nawet dlaczego (na razie) nie jestem rolnikiem
                  skoro to takie proste i oplacalne to nim zostan co za problem ,niezgadzamy sie w tym temacie ale nic to trzeba z tym zyc :wink: pozdro.

[ Dodano: Sro 12 Paź, 11 18:59 ]
                  Zamieszczone przez pic2ek
                  kosciół to największa mafia w Polsce i takie są fakty, a ich pazerność nie zna granic.
                  i tu musze sie zgodzic,sex,alkohol i obluda.
                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• vince123
                    Elegance
                    • 2009
                    • 923

Zamieszczone przez shok
                    Pracownik otrzymujący płacę minimalną (1276 złotych brutto) jest obciążony składką na ZUS w kwocie 412,40 zł (z czego pracodawca odprowadza 237,46 zł, a bezpośrednio z pensji potrącane jest 174,76 zł). Przy tym porównaniu „składka” płacona przez rolnika posiadającego 300-hektarowe gospodarstwo rolne (392 zł) jest więc śmiesznie niska. Używając terminologii Marksa, można rzec, że nawet obszarnicy zapłacą mniejszy podatek niż najsłabiej opłacani robotnicy. W końcu żyjemy w państwie „solidarności społecznej”.
                    a to jest raczej zwiazane z tym ze nie ma wprowadzonych kilku progow skladek na krus tj np: masz 20ha placisz 150zl krus, masz 50ha placisz 300zl itd.... Ja jestem wlasnie za wprowadzeniem takiego progu.

Zamieszczone przez b707
                    Kurde mój ojciec od lat haruje jak wół na własny interes i nie ma szans na emeryturę. Wujek jeździ mercem i o przyszłość się nie martwi.
                    moze powiem troche inaczej... co jest potrzebne do zycia w miescie??-mieszkanko,jakies autko i praca... w takich siedlcach nowe 40paro metrowe mieszkanie kupisz za ok220tys.... masz te pare rzeczy i nic wiecej do szczescia Ci nie potrzebne...
                    a teraz odniesmy sie do wsi.... Zacznijmy od budynkow gospodarczych , sprzetu agrotechnicznego,srodki ochrony roslin,nawozy itd....
                    dla przykladu sredniej klasy traktor 80kW kosztuje od100 tys zl, a teraz go zatankuj (120l zbiornik) ,pare dni po pracujesz i w zbiorniku Sahara.. o reszcie sprzetu juz sie nie wspomina bo ceny tez sa kosmiczne ... W aucie przynajmniej masz wygode i troche luksusu,a taki traktorek to 4tony stali lub podobnego materialu.
                    U wielu rolnikow praca zaczyna sie o 5rano a konczy ok22... I nie ma ze boli,lub ze jedziesz sobie na wakacje....W swieta tez trzeba zasuwac... A wiekszosc ludzi z miasta kazdy week wolny+swieta itp...
                    Rolnictwo to studnia bez dna,praca nie do po zazdroszczenia....

Zamieszczone przez pandzik
                    Jeszcze bardziej absurdalny. Tym razem z pracy mojej żony. mamy dwie prawniczki, dwie te same pensje, z tym że jedna mieszka w mieście a druga ma hektar pola po ciotce na prowincji. Jedna jest w ZUSie a druga w KRUSie... Jedna buduje dom na działce budowlanej a druga "zagrodę" (wystarczy wpisać wolnostojący garaż jako szopę) na polu. Ile która odprowadza do kasy państwa można sobie samemu wysnuć...

pandzik,jest wiele luk prawnych,ktore zostaja wykorzystywane przez niektore osoby. a nam nie dane jest sadzic czlowieka....Kazdy zyje wg swojego sumienia i zasad...

Churchil powiedzial ze demokracja to najgorszy sposob sprawowania wladzy , ale jak dotad nikt nie wymyslil nic lepszego. Konflikt interesow klas spolecznych istnial od zawsze i nikt nie bedzie w stanie go zakonczyc....
                    sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                    nadkole nowe LP
                    kontakt PW

Komentarz

• Voit
                      Elegance
                      • 2010
                      • 816

...No i mamy drugiego, po Jarosławie "Jarosław Zbaw Polskę" Kaczyńskim, pacjenta do leczenia psychiatrycznego:
                      Janusz "Mieliśmy 8%" Korwin-Mikke...

Wiadomosci WP z Polski i ze Świata - Wszystko co ważne. Prasa. Ciekawostki. Kultura. Gospodarka. Polityka. Nauka. Religia

...Wszystkim się nagle prochy pokończyły?

Komentarz

• Big Wojtek
                        Rider
                        • 2010
                        • 440
                        • Hyundai

Zamieszczone przez piramida
                        shok, Zlikwidować KRUS, ZUS, wypierdzielić połowę urzędasów, uprościć wszelkiej maści przepisy szczególnie dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej, obnizyć podatki, zabrać się z kler i będzie dobrze
                        Piramida - masz mój głos :wink:

Zamieszczone przez b707
                        Dorzucę jeszcze jedna kwestie o którą się walczy teraz... zmianę "janosikowego". Bo to tez jest chore że Warszawa oddaje większość kasy i trzeba ciąć inwestycje, zajęcia w szkołach a dzielnica brakuje kasy na odśnieżanie.
                        Nie wiem czy Warszawa jest zarządzana dobrze czy źle, ale zauważ: Ma swoją pozycję również dlatego, że jest stolicą. To tutaj są wszystkie urzędy centralne. To tutaj lokują swoje siedziby największe koncerny inwestujące w Polsce. To daje mnóstwo miejsc pracy i powoduje ogromne wpływy do budżetu miasta.
                        Gdyby przenieść stolicę np do Łodzi to tam przeniosły by się te wszystkie urzędy i firmy. Niewykluczone, że wtedy warszawiacy nie mieliby poczucia, że są okradani. Bardziej by narzekali , że pociągi do pracy w Łodzi jeżdżą za wolno :wink:

A co do zajęć w szkołach i odśnieżania: wierz mi, w reszcie kraju też szału nie ma.

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

paweł2, pic2ek, nie mówie, że jest idealnie, bo wiem, ale generalizowanie i takie podejście to tylko strzelanie sobie samemu w kolano, zlikwidujcie kościół najlepiej, zobaczymy co będzie dalej.
                          To, że pewne rzeczy trzeba zmieniać to wiem, ale nie metodami takimi, to już mówiłem, tylko spokojnie, najlepiej niech niektórzy z władz kościoła się obudzą i to robią powoli - bo mają o tym największe pojęcie, a mimo wszystko tacy też są ludzie w tej instytucji. Może ta cała sytuacja polityczna zmobilizuje niektórych u władzy kościoła do myślenia i pewnych kroków, mądrych kroków i spokojnych. A poza tym powtarzam i nie tylko ja, że wiele dobra i dobrych ludzi też w kościele spotkałem - i na tym bazuje. Nie tylko obłudę itp. - choć to również.

Komentarz

• maymer
                            Elegance
                            • 2010
                            • 839

Wielmożny Prezes od zbawiania Polski i jego "mafia" z Torunia robią ludziom taką wodę z mózgu, że szok i tylko szkoda ludzi, którzy im ufają.
                            Co do kleru ich finansowania itd...roz*ebać to wszystko w pi*du. Bo obecny kościół to biznesy, kasa, kasa i biznesy dawno już się nie zajmują tym co do nich należy, a wielu wiernych odchodzi z kościoła bo ma dosyć tego burdelu. Księża wołają o szmal na remonty w parafiach tylko zapominają dodać, że dotyczy to plebanii, które coraz częściej są i wypasionymi willami. Ośrodki kościelne dla biednych dzieci czy jakoś inaczej jak to nazywają służą do wypoczynku księży i ich lewych dzieci. Dzieci na, które idzie nasza kasa.
                            KRUS, ZUS to też zmodernizować i wprowadzić jedną wspólną stawkę dla wszystkich. Mali rolnicy uprawiają swoje pola hobbystycznie a wielcy korzystają z przywilejów. Przykład z okolicznej dużej wsi. Na jakieś 100 gospodarstw pole uprawia może 10 gospodarzy, a reszta owszem jakieś hektary ma, ale trzyma je tylko po to aby dostać kasę z Unii i rozliczać się w KRUS-ie a pracuje zupełnie gdzie indziej. Więc pytam gdzie ta sprawiedliwość? "Rolnik" może sobie odprowadzać małą stawkę a na przykład moja mama pielęgniarka na ZUS i inne świadczenia oddaje jakieś 650 zł miesięcznie
                            Nowy sprzęt rolniczy to luksus jaki każdy z nas chciałby mieć w swoim aucie: klima, wygodny fotel, dobrej klasy audio i można pracować, ale na to mogą sobie pozwolić tylko "wielcy" korzystający z ulg, które przydziela im nasze ułomne w tym sektorze państwo. Ci mali i biedni bo faktycznie taki odsetek też występuje, czyli prawdziwi rolnicy na wyginięciu muszą radzić sobie łatanymi, rozpadającymi się Ursusami bo nawet na nowy ciągnik z najniższej półki (np. MTZ Belarus ok. 70 tys. zł. netto) ich nie stać.

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

maymer, "dawno już się nie zajmują tym co do nich należy"...właśnie tym się różnimy, że ja znam takich ze strefy kontaktu z ludźmi co się jednak zajmują tym i wkładają w to dużo pracy i serca. Widzę, że jednak chyba jestem wyjątkiem niestety :wink: jeszcze ktoś o tym pisał wyżej , że też takich spotkał....Szkoda mi takich ludzi w wypadku takie scenariusza - "rozjebać wszystko w pizdu" i się zastanawiam skąd aż tyle zawiści macie w sobie, czy przez osobiste negatywne doświadczenia czy medialne doniesienia...

Komentarz

• paweł2
                                L&K
                                • 2010
                                • 1405

Panowie tak na spokojnie jak i z kosciolem tak i z rolnictwem(krus) prawda lezy gdzies po srodku potrzebne sa zmiany i to duze ,ale nie zeby zaraz wszystko rozpierdzielac bo do niczego dobrego to nie doprowadzi choc i tak znajda sie niezadowoleni.
                                Wypijajac ostatnia bez gazu szklanke 8) koncze wiec zatem spac idac i do jutrzejszej(dzisiejszej)dusputy szykujac sie dobranoc Wszystkim mowie.
                                Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• kmink
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1360
                                  • Superb III (3V3)

Cytat:
                                  Jak można akceptować słowa Premiera Tuska: "nie stawiam wam wysokiej poprzeczki", "żyjmy teraźniejszością", "ważna jest ciepła woda w kranie", "nie róbmy polityki", "polskość to nienormalność", "polityka miłości" (to jak slogan z Orwella). Jak wy to robicie, że wam się nie zapala lampka. Kiedy Tusk dostaje medal od Merkel za specjalne zasługi dla integracji europejskiej. A równolegle pod Bałtykiem kładą rurę, bez najmniejszych protestów. U nas można budowę obwodnicy zablokować byle żuczkiem. Jak Wy chcecie, żeby Europa i Rosja Was szanowała? Skoro sami się nie szanujecie. Chcecie zbudować europejskie społeczeństwo obywatelskie. Oparte na tolerancji , otwartości, multikulti. Pytam, jak chcecie to zrobić? Skoro maturę sprowadzono do poziomu kalamburów. Wasze młode intelektualne elity, nie muszą przeczytać żadnej książki, żeby mieć średnie wykształcenie. Obniżając poziom nauki, zabieracie młodym ludziom wolność. Pozbawiacie ich narzędzi umożliwiających indywidualną ocenę zjawisk, na które składa się życie. . Jedyną bronią młodych Polaków jest cynizm, chamstwo i słowo zajebiście. Jaki multikuturalizm chcecie tworzyć. Skoro kultura związana jest bezpośrednio z naszą historią. Minister edukacji chce wycofać ten przedmiot ze szkoły. O jakiej tolerancji mówicie?
                                  Ciekawe, że dla Newtona i Leibniza (tworcy rachunku różniczkowego i całkowego) Biblia nie była stekiem kłamstw. Wierzyli w Boga. Może nie calkiem chrześcijańskiego, ale wierzyli. Dali nam narzędzia, dzięki którym zmieniamy świat. A wy szydzicie ze wszystkiego i wszystkich kto wyznaje wyższe wartości. Patriota zaraz będzie fanatycznym nacjonalistą. Wykpicie, sprowadzicie do absurdu. A patriotyzm jest biologicznie naturalny. To odpowiedzialność za moje stado, za obszar na którym to stado żyje. Pozbawiono Was edukacji, autorytetów i wmówiono, że jesteście sobą. Pozbawiono Was duszy. Dzięki temu jesteście policzalni i przewidywalni. Jak wasz materializm. Zamieniono was elektoracie w izotropową, monokulturową strukturę. Reagującą jednakowo na emocjonalną wyzbytą logiki propagandę.

Proponuję Wam się chwilkę zastanowić nad tym co wyżej napisane...
                                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Szkodnicki
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1084

kmink, analizujac Twoja wypowiedz, jak i wczesniejsze wypowiedzi to rozsadnie bylo by nie glosowac, nie uznawac kosciola, nie placic na zus/krus. Ale sie tak nie da
                                    Obecnie glosuje sie na zasadzie "aby nie PiS / aby nie PO / aby nie Palikot" Ja sam jednak glosowalem na Palikota z jednego powodu: aby sie w Polskiej polityce cos (ktos) zmienilo, bo zaduch straszny. Co do Kosciola to generalizujac jest "bee", ale jak sie przypatrzymy glebiej, to na kilku "bismesmenow w sultannach" trafi sie jeden ksiadz, ktory bedzie dzialal na rzecz mlodziezy, czy potrzebujacych. U mnie w parafii w ciagu 10 lat bylo 3-4 ksiezy z powolania, pozostali byli bo byli, ale tylko trwali... Ich wybor Co do Krusu to zauwazcie, ze jak sie chce zrobic jakas reforme, to zawsze ktos z PSL-u blokuje projekt, Zawsze! Z taka postawa, to daleko ta reforma nie zajedzie, a od 4 lat PSL rzadzi (wczesniej Samoobrona wespol - zespol blokowala z PSL-em). Patryjotyzm i edukacjia - jak dobrze sobie przypominam to pierwszym precedensem w 2006 roku byla amnestia od Giertycha dla tych co matury nie zdali, a pierwszy stopien do zmiany systemu edukacji, ktory oglupia wprowadzilo w 1999 SLD (skrucenie szkoly sredniej na rzecz podstawowki, czyli gimnazja). Polityka zagraniczna wreszcie przynosi nam jakies korzysci i nie smieja sie z Nas w Europie (jak z prezesa Kaczynskiego - ziemniaka). Ale oczywiscie wszystkiemu jest winny wylacznie Tusk. Ale pomimo tego ze jest jednym z lepszych premierow, to uwazam, ze i tak zrobil dla kraju za malo przez te 4 lata. Pownien wiecej.
                                    Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
                                    ----
                                    Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• shok
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2070
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Szkodnicki, przeczytałeś to co zacytował kmink, :?:

Komentarz

• maymer
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 839

sew1981 kurczę, chciałbym mieć tyle szczęścia co Ty w spotkaniu zacnych księży, bo gdzieś zapewne tacy istnieją. Ja niestety na swojej drodze takiego nie spotkałem, stąd taka moja postawa wobec kleru. Fakt, trochę mnie poniosło w mojej wypowiedzi i tutaj powinienem przeprosić Prawdziwych Księży z powołania, niosących pomoc potrzebującym i zawsze zwracających uwagę na krzywdę bliźniego (róbcie tak dalej, a może przezwyciężycie waszych "kolegów po fachu" uprawiających prywatę i niszczących dobre imię kapłana), a także ludzi, którzy spotkali w swoim życiu takich kapłanów i mogli poczuć się urażeni moją wypowiedzią o burdelu w kościele.

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

Naprawdę, walka z klerem czy 3 hektarowymi rolnikami nie rozwiąże ŻADNEGO problemu tego kraju

Komentarz

• AdamB
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 8030
                                            • Octavia IV (NX3)
                                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Problem z 3 hektarowymi rolnikami rozwiązał się już dawno i sam. One nie są problem.
                                            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Szkodnicki
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1084

Zamieszczone przez shok
                                              Szkodnicki, przeczytałeś to co zacytował kmink, :?:
                                              Tak, przeczytałem i się odniosłem do tego i innych postów. Ale może nie zbyt trafnie, więc to naprawię

Zamieszczone przez kmink
                                              Jak można akceptować słowa Premiera Tuska: "nie stawiam wam wysokiej poprzeczki", "żyjmy teraźniejszością", "ważna jest ciepła woda w kranie", "nie róbmy polityki", "polskość to nienormalność", "polityka miłości" (to jak slogan z Orwella).
                                              A co powiecie na hasła: "nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne", "łże - elity", czy inne wypowiedzi dzielące Polaków na lepszych i gorszych, oraz wszczynające wojnę polsko - polską?

Zamieszczone przez kmink
                                              Kiedy Tusk dostaje medal od Merkel za specjalne zasługi dla integracji europejskiej. A równolegle pod Bałtykiem kładą rurę, bez najmniejszych protestów. U nas można budowę obwodnicy zablokować byle żuczkiem.
                                              Protesty były i budowa gazociągu została zmieniona... i nie idzie po terenach, gdzie "ekolodzy" mogą wstrzymać ruch wyłącznie samochodowy.

Zamieszczone przez kmink
                                              Jak Wy chcecie, żeby Europa i Rosja Was szanowała? Skoro sami się nie szanujecie. Chcecie zbudować europejskie społeczeństwo obywatelskie. Oparte na tolerancji , otwartości, multikulti. Pytam, jak chcecie to zrobić? Skoro maturę sprowadzono do poziomu kalamburów. Wasze młode intelektualne elity, nie muszą przeczytać żadnej książki, żeby mieć średnie wykształcenie. Obniżając poziom nauki, zabieracie młodym ludziom wolność. Pozbawiacie ich narzędzi umożliwiających indywidualną ocenę zjawisk, na które składa się życie. . Jedyną bronią młodych Polaków jest cynizm, chamstwo i słowo zajebiście. Jaki multikuturalizm chcecie tworzyć. Skoro kultura związana jest bezpośrednio z naszą historią. Minister edukacji chce wycofać ten przedmiot ze szkoły. O jakiej tolerancji mówicie?
                                              Zamieszczone przez szkodnicki
                                              Patryjotyzm i edukacjia - jak dobrze sobie przypominam to pierwszym precedensem w 2006 roku byla amnestia od Giertycha dla tych co matury nie zdali, a pierwszy stopien do zmiany systemu edukacji, ktory oglupia wprowadzilo w 1999 SLD (skrucenie szkoly sredniej na rzecz podstawowki, czyli gimnazja).
                                              Zamieszczone przez kmink
                                              Ciekawe, że dla Newtona i Leibniza (tworcy rachunku różniczkowego i całkowego) Biblia nie była stekiem kłamstw. Wierzyli w Boga. Może nie calkiem chrześcijańskiego, ale wierzyli.
                                              To przepraszam bardzo, ale skoro wierzyli w boga nie całkiem chrześcijańskiego, to w jakiego? Tylko w połowie chrześcijańskiego, czy w ćwierci? Poza tym wszyscy się teraz czepiają Nergala, jakby był jakimś kryminalistą, ale jak w USA ksiądz katolicki spalił Koran, a tym samym wzbudził zamieszki na tle religijnym z muzułmanami to już jest cacy? Albo wypowiedź Dody: "Wierzę w to, co nam przyniosła matka Ziemia i co odkryto podczas wykopalisk. Są na to dowody i ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła" Nergal nie ukrywa swojej inności, ale potrafi być człowiekiem. Ale skoro spalił Biblię, to trzeba go zabić?
                                              U Nas w kraju to ponad 95% katolików... a ilu nie widzi belki w swoim oku, a źdźbło od razu w oku sąsiada zauważy?

Wybory to nasz obywatelski obowiązek, ale i wybór. Możemy głosować na tych co są przy żłobie od 20 lat, a możemy na nowych. Chodzi o to, by głosować tak, aby to było z korzyścią dla wszystkich. Zaraz ktoś mi pewnie powie, dlaczego w takim razie głosowałem na Palikota? Otóż dlatego, że On poszedł na wybory nie dla kasy, ale z pewnymi konkretnymi zamiarami. Oczywiście nie łudzę, się że machnie wibratorem, albo wypije 2 małpki i będzie cacy. Nie, nie będzie. Ale jego postulaty pokazują, gdzie dziś jest lewica, a gdzie centro-liberalizm w Polsce.

Więc jak widzisz shok, przeczytałem i się z tą cytowaną przez kmink wypowiedzią nie zgadzam Mam swoje zdanie, lepsze, czy gorsze nie wiem. Nie idę za tłumem... Co do kleru, to spotkałem na swojej drodze kilku porządnych księży, którzy byli bardzo w porządku. Umieli się dzielić, wesprzeć człowieka i cieszyć jego radością... Z własnej kasy organizowali dary dla najbiedniejszych w parafii na święta. Niestety bardzo wielu innych okazało się ludźmi, którzy rozminęli się z powołaniem...

Zamieszczone przez maymer
                                              Ośrodki kościelne dla biednych dzieci czy jakoś inaczej jak to nazywają służą do wypoczynku księży i ich lewych dzieci.
                                              W dzieciństwie byłem ze 2 -3 razy na kolonii w takich ośrodkach. Teraz, te naście lat później byłem odwiedzić tamte ośrodki... Nie poznałem ich :P Taki full wypas, że szok... Ale kolonie tam są dalej organizowane, a że księża tam też wypoczywają to nic złego. Nie każdy w końcu ksiądz ma dziecko :P

Zamieszczone przez westwi78
                                              Naprawdę, walka z klerem czy 3 hektarowymi rolnikami nie rozwiąże ŻADNEGO problemu tego kraju
                                              Walka z klerem nie, ale z mafią Toruńską i owszem. Mam kilka sąsiadek, które swoim dzieciom nie dadzą ani grosza, a kasę na ojca dyrektora posyłają.. Swoją drogą, jakiego ojca? Skoro już trzymamy się Biblii, "to jest jeden Ojciec w niebie". Nawet papież nie powinien być nazywany ojcem!
                                              A co do 3-hektarowych rolników, to nawet niech będą mieli 5, a i tak są biednymi ludźmi. Tu raczej chodzi o walkę z tymi co mają kilkadziesiąt hektarów, a za ubezpieczenie płacą grosze. Większość z nich to działacze z PSL, lub bismesmeni, którzy mają pole przepisane na syna, dziadka i innych. Dla przykładu: mój wujek ma 1,5 hektara (może 2 :P) i pojechał do sanatorium KRUS-u w Iwoniczu Zdroju, babcia była w tej samej miejscowości, tylko w sanatorium ZUS-u. Różnica w wyglądzie duża, w zabiegach jeszcze większa. Nawet różnicę w standardzie pokojów było widać, pomimo tego, że obydwoje mieli ten najtańszy wariant :evil:

Tym optymistycznym akcentem kończę swoją wypowiedź Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem, bo tego nie chcę ops:
                                              Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
                                              ----
                                              Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• krzynol
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 10964
                                                • Superb II combi (3T5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Szkodnicki, lepiej bym tego nie ujął
                                                ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                                                ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                                                poprzednie modele:
                                                ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                                                ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                                                O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• paweł2
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1405

[quote]
                                                  Walka z klerem nie, ale z mafią Toruńską i owszem. Mam kilka sąsiadek, które swoim dzieciom nie dadzą ani grosza, a kasę na ojca dyrektora posyłają.. Swoją drogą, jakiego ojca? Skoro już trzymamy się Biblii, "to jest jeden Ojciec w niebie". Nawet papież nie powinien być nazywany ojcem!
                                                  A co do 3-hektarowych rolników, to nawet niech będą mieli 5, a i tak są biednymi ludźmi. Tu raczej chodzi o walkę z tymi co mają kilkadziesiąt hektarów, a za ubezpieczenie płacą grosze. Większość z nich to działacze z PSL, lub bismesmeni, którzy mają pole przepisane na syna, dziadka i innych. Dla przykładu: mój wujek ma 1,5 hektara (może 2 ) i pojechał do sanatorium KRUS-u w Iwoniczu Zdroju, babcia była w tej samej miejscowości, tylko w sanatorium ZUS-u. Różnica w wyglądzie duża, w zabiegach jeszcze większa. Nawet różnicę w standardzie pokojów było widać, pomimo tego, że obydwoje mieli ten najtańszy wariant

podpisuje sie pod tym obiema rekami ,trafifes w sedno

Komentarz

• sew1981
                                                    RS
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2009
                                                    • 10917
                                                    • Fiat

maymer, tak samo,a przynajmniej bardzo podobnie do Ciebie myślę na ten temat się okazuje

Komentarz

Pracuję...