Wyniki wyborów 2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paweł2
    L&K
    • 2010
    • 1405

Zamieszczone przez dwaoka
    nasi dążą aby dołączyć do elitarnych państw takich jak Białoruś, 96% inflacja
    nieno tak to chyba nie bedzie ale nie ma sie co ludzic przed nami chude lata :cry:
    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Szkodnicki
      L&K
      • 2011
      • 1084

Zamieszczone przez paweł2
      przed nami chude lata
      U mnie w firmie mówią tak od 3 lat.. W tym czasie zarząd dostał 2 premie, a w tym roku wszyscy dyrektorzy nowe BMW w leasingu ... Ja się zapytowywuję: Skoro są chude lata, to czemu zarząd ma, a pracownicy, którzy zapierdzielają na ten zarząd nie? :twisted:
      Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
      ----
      Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• paweł2
        L&K
        • 2010
        • 1405

no wlasnie to jeden z powodow gora sobie pensje podnosi premie i inne cuda a zwyky pracownik co dostaje :?: g...,i niech nieper... ze jest dobrze bo naprawde jest coraz gorzej.

Komentarz

• Szkodnicki
          L&K
          • 2011
          • 1084

No i mamy nowy rząd... Co jak co, ale jednak zmiany mnie zaskoczyły i to w dodatku na -
          ----

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Szkodnicki
            No i mamy nowy rząd... Co jak co, ale jednak zmiany mnie zaskoczyły i to w dodatku na -
            Sami "fachowcy" na "odpowiednich" stanowiskach ministerialnych... :lol: Ale co tam fachowość - premier musi przecież pospłacać długi wdzięczności wobec swoich ludzi :twisted:
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8160
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Eidos71
              Zamieszczone przez Szkodnicki
              Sami "fachowcy" na "odpowiednich" stanowiskach ministerialnych... :lol: Ale co tam fachowość - premier musi przecież pospłacać długi wdzięczności wobec swoich ludzi :twisted:
              wystarczy przepatrzyc ogloszenia o prace w BIPie jakie trzeba miec umiejetnosci.....ale widac ministrem sprawiedliwosci wcale nie musi byc prawnik.....juz nie wspomne o innych ministrach! I gdzie tu bedzie dobrze w Polsce!
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Eidos71
                RS
                • 2011
                • 2050
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dzisiaj jeden z polityków opcji rządzącej stwierdził, że na czele ministerstwa musi stać polityk, a nie koniecznie fachowiec. Polityk - minister dopiero potem dobiera sobie fachowców. To tak, jakby kapitanem statku był człowiek, który nigdy statkiem nie pływał...
                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                MOJA FURKA

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8160
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pos...ni_214593.html :evil:

Komentarz

• Mickul
                    RS
                    • 2010
                    • 2847

Zamieszczone przez piotrek_os
                    http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pose-dostaje-2000-z-za-dzien-pracy-w-listopadzie-i-grudniu-poslowie-przepracuja-tylko-9-dni_214593.html :evil:
                    Jakby jakiś mądry przed wyborami obiecał, że obetnie im pensje do średniej krajowej to od razu wygrałby z miejsca wybory. :twisted:

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8160
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Mickul
                      http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pose-dostaje-2000-z-za-dzien-pracy-w-listopadzie-i-grudniu-poslowie-przepracuja-tylko-9-dni_214593.html :evil:
                      Jakby jakiś mądry przed wyborami obiecał, że obetnie im pensje do średniej krajowej to od razu wygrałby z miejsca wybory. :twisted:
                      tylko oni sobie tego nie zabiora!!!!! ale widzsz jakiego masz pomysla...zeby wejsc na wiejska :diabelski_usmiech Było zle przez te 4 lata....a teraz do dopiero dopier......

Komentarz

• Mickul
                        RS
                        • 2010
                        • 2847

tylko oni sobie tego nie zabiora!!!!! ale widzsz jakiego masz pomysla...zeby wejsc na wiejska :diabelski_usmiech Było zle przez te 4 lata....a teraz do dopiero dopier......
                        Ironizując mogę dokończyć w takim wypadku - po co wchodzić na wiejską z taką obietnicą i zarabiać 1500zł? :P

Chociaż i tak wyznaję, że 30% podwyżek spowodowanych jest przez prezesów sprywatyzowanych koncernów, którym wciąż mało kasy i wykorzystują nagonkę medialną. Mam taką firmę przykładową, którą przejął niemiecki przewoźnik (DB Schenker) i większość budżetu przeznaczył na pensje/premie dla pracowników i naprawę polskiego taboru. Oczywiście kasa została u prezesów, a niemiecki oddział myśli, że w polskim oddziale jest arkadia, bo w końcu tyle kasy dali na wszystko. I to jeden z licznych przypadków. Gdyby nie to, że połowa szefów myśli o sobie to mogłoby BYĆ LEPIEJ (nie idealnie, ale lepiej), bo gospodarkę mamy świetną.

Komentarz

• Eidos71
                          RS
                          • 2011
                          • 2050
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Gdyby posłowie dostawali miesięcznie średnią krajową, to wybory parlamentarne w Polsce wcale by się nie odbywały (z uwagi na brak kandydatów), a chętnych do Sejmu i Senatu znajdowano by w Urzędach Pracy :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                          MOJA FURKA

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8160
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Eidos71
                            Gdyby posłowie dostawali miesięcznie średnią krajową, to wybory parlamentarne w Polsce wcale by się nie odbywały (z uwagi na brak kandydatów), a chętnych do Sejmu i Senatu znajdowano by w Urzędach Pracy :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                            i moze nawet lepsi fachowcy by sie tam znaleźli....lub ludzie co faktycznie chca cos zrobic! A nie tylko dla kasy! :evil:

Komentarz

• Lashlo
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1455

Panowie,macie problemy z pamiecia??
                              Ten rzad mowicie,ze nie jest rzadem fachowcow. Bo i rzeczywiscie nie jest. Krytykujecie PO,ale wspomnijmy czasy PiS i koalicje z "fachowcami" jak Lepper i Giertych. Gwiazda Fotyga jaki minister spraw zagranicznych. A to byla kumpela Lecha Kaczynskiego,wiec dostala teke ministerialna,choc wogole sie nie nadawala do tego.
                              U nas nie ma zbytniego wyboru. Niestety. Kraj sie pograza.
                              A gdyby wygral PiS,to Jaro by powiedzial,ze podnosimy podatki,bo rzady PO zniszczyly gospodarke.
                              I tak co 4 lata...
                              Rzygac sie chce.

[ Dodano: Sob 19 Lis, 11 07:48 ]
                              I jeszcze pstryczek w strone tych,ktorzy krytykuja PO za rzad niefachowcow.
                              Kolejny "fachowiec" z PiS. Nie dostal sie do Sejmu,to Jarek zaproponowal go do Trybunalu Stanu.
                              A oto ten jegomosc o szlachetnej,inteligentnej twarzy,ktory pije tylko mleko,no chyba,ze w poblizu jest jakis Melex ;-)

Klub PiS zgłosił do Trybunału Stanu kandydatury: b. wicemarszałka senatu Zbigniewa Romaszewskiego oraz b. posła Karola …

Jak sie musial czuc Cymanski,ktorego szanuje za inteligencje,przed takim moczymorda,bedaca szefem dyscypliny (!!!!!) w PiS.

I zeby bylo jasne. Znudzily mi sie te chore gierki w polskiej polityce,a te wybory,byly ostatnimi,w ktorych bralem udzial.Jedynie staram sie obiektywnie patrzec na 1 i 2 strone.
                              Amen.

Komentarz

• shok
                                RS
                                • 2009
                                • 2070
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

- Ruch Palikota przygotowuje duży pakiet ustaw pt. "Nowe państwo". Pracują nad nim znani i cenieni ekonomiści, prawnicy i szereg ekspertów, którzy pozostaną anonimowi, bo tak się z nimi umówiliśmy. To będzie ok. 15- 20 ustaw. Przedstawimy je za ok. trzy miesiące. To nie będą nowelizacje, ale nowe ustawy, które będą miały nowe zadanie - zatrzymać i wygenerować pieniądze w Polsce, które pozwolą na inną politykę społeczną i gospodarczą - powiedział w drugiej części rozmowy z Onetem Janusz Palikot. - Wyrzucenie Ziobry przypieczętowało koniec PiS. Dla elektoratu PiS Ziobro jest ikoną. Pobycie się go przez Kaczyńskiego to dla elektoratu pisowskiego taki szok, jakby pozbyć się z PO Tuska. Dla prawicy Ziobro jest mocniejszy emocjonalnie niż Kaczyński. Kaczyński się wypalił. On nie ma już tej siły, którą miał kiedyś - dodał.

Z Januszem Palikotem - szefem Ruchu Palikota - rozmawia Jacek Nizinkiewicz.
                                Co sądzicie po przeczytaniu jego pomysłów .

Komentarz

• Ayu
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4154

Zamieszczone przez Lashlo
                                  U nas nie ma zbytniego wyboru.
                                  Gówno prawda. Mądrych ludzi w tym kraju jest od liku tylko mają w dupie politykę, polityk dziś jest postrzegany społecznie na równi z prostytutką i złodziejem (potwierdzają to badania). Ci co nie maja polityki w dupie a są fachowcami robią bardzo dużo by nie wpaść w żaden medialny kanał.

Komentarz

• paweł2
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1405

Zeby nie zakladac nowego tematu a o panstwie i kosciele to chyba bylo tu.
                                    A wiec tak zona byla wczoraj w kosciele i ksiadz pierdzielil o wszystkim tylko nie o tym co trzeba,a wiec polityka itp mowil ze pusty kosciol w te swieta i takie tamale zyczeniami mnie zabil :shock: powiedzial tak wiecie ze idzie na polske huragan?a wiec zycze wam zeby ten wiatr pozabieral ludziom majatki to przejza na oczy i zaczna chodzic do kosciola :shock: :shock: :shock: .

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Zeby nie zakladac nowego tematu a o panstwie i kosciele to chyba bylo tu.
                                      A wiec tak zona byla wczoraj w kosciele i ksiadz pierdzielil o wszystkim tylko nie o tym co trzeba,a wiec polityka itp mowil ze pusty kosciol w te swieta i takie tamale zyczeniami mnie zabil :shock: powiedzial tak wiecie ze idzie na polske huragan?a wiec zycze wam zeby ten wiatr pozabieral ludziom majatki to przejza na oczy i zaczna chodzic do kosciola :shock: :shock: :shock: .
                                      Ja sie wcale nie dziwie że ludzie nie chodzą do kościoła, kiedys byłem nawet ministrantem a teraz to w kościele mnie ani moich dzieci juz nie zobaczą :szeroki_usmiech
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• xtremesystems
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2254
                                        • Hyundai

a jak widze w malej miescinie ile ludzie daja na tace to mnie przeraza.

a ksiadz porusza sie czarna nowa A6 tka

i zmienia co 2-3 lata ale zawsze na czarne zeby owieczki sie nie kaply

Komentarz

• 4x4BKF
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1279

Zamieszczone przez xtremesystems
                                          a ksiadz porusza sie czarna nowa A6 tka

i zmienia co 2-3 lata ale zawsze na czarne zeby owieczki sie nie kaply
                                          No przecież musi czymś do wiernego dojechać))

Kiedyś na religii w technikum wszedłem w dyskusję z księdzem. Rzecz dotyczyła parafii, jej struktury i osobowości prawnej o którą wtedy zapytałem.
                                          Pojawił się temat kościoła. Pytam "proszę księdza, a kościół do kogo należy??"
                                          Ksiądz odpowiada, że do parafii. Aha. A parafia jako jednostka organizacyjna i de facto podmiot gospodarczy do kogo należy?? No do parafian - odpowiada ksiądz.
                                          Czyli do mnie też?? No tak - odpowiedział. Czyli jak daję na tacę na daję na utrzymanie naszego wspólnego domu?? Tak - znowu odpowiedział klecha.
                                          No to ja w ten ton - proszę księdza, ale jak po szkole zamierzam wyjechać z kraju i opuszczę "nasz dom" więc czy jest możliwość że dostanę jakieś pieniądze za to, że zostawię tu de facto mój majątek i ktoś inny będzie z niego korzystał???

Ksiądz oburzony odpowiedział, że nie da się więcej wciągnąć w tego typu dyskusję i zamknął temat.
                                          Ja wkurwiony drązyłem dalej. Ksiądz milczał, ignorował. No to na następną katechezę sformułowałem mu pytania na piśmie i zażyczyłem sobie pisemnej odpowiedzi na pytana dotyczące parafii.
                                          Wkurwił się na maxa ale co tam. Dalsza część wojny mojej z księdzem miała miejsce w gabinecie dyrektora szkoły)))

[ Dodano: Wto 27 Gru, 11 08:59 ]
                                          powiedzial tak wiecie ze idzie na polske huragan?a wiec zycze wam zeby ten wiatr pozabieral ludziom majatki to przejza na oczy i zaczna chodzic do kosciola :shock: :shock: :shock: .
                                          Ale kurwa!! Ja bym na niego do kurii napisał

[ Dodano: Wto 27 Gru, 11 11:13 ]
                                          Edytuję w.w. posta, bo któryś z jaśnie nam panujących modów ukrywający się pod ogółem ADMINISTARCJA dał mi warna i zapowiedział że jeszcze jedna bluzga i mnie zbanują.
                                          Hahaa))
                                          4x4

Komentarz

• Szkodnicki
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1084

Poszedlem na pasterke. Czemu nie? Raz na rok i zwierzeta mowia ponoc ludzkim glosem... Szanuje swojego obecnego proboszcza, bo wywalil polityke z kosciola kilka lat temu, tym samym skrocil czas mszy do 45 minut - poprzednio 45 min. msza i 45 min. kazanie (wyklad polityczny). Teraz calosc bez polityki 45min. Na Pasterce nabozenstwo 1,5 godziny i kazanie z polityka w tle... Moj szacunek znikl Do kosciola chodze rzadko, a teraz bede jeszcze rzadziej...
                                            Pomimo tego czekam z niecierpliwoscia na ksiedza, jak przyjdzie na inwigilacje. Mam do niego 2 pytania:
                                            1. Dlaczego w Bibli jest 10 przykazan, a Nas sie uczy tylko 9 i dlaczego 2 przykazanie jest przez kosciol tak sprytnie ukrywane? (odsylam do Ksiegi Rodzaju)
                                            2. Dlaczego Radio Ma Ryja, a telewizor twarz? Dokladniej skoro Jezus byl Zydem, Maryja byla zydowka, to czemu Rydzyk ciagle tak czepia sie Zydow, a sam w nazwie swwojej rozglosni ich "promuje" ?
                                            ----

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8160
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A u mnie ksiądz w kosciele powiedzial.....kiedy biedzie koniec świata....jak papiez powie "zdrastwujcie rebiata" a ludzie wtedy powiedzą koniec swiata

Komentarz

• elemenateur
                                                Elegance
                                                • 2007
                                                • 803

ja też byłem na pasterce i u mnie też ksiądz niemiłosiernie ciągnął... ponarzekałem by na końcu przypomnieć sobie że ja tam nie dla księdza byłem.

Komentarz

• paweł2
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1405

lepszy numer powiedzial mi brat na mszy ksiadz mieszal ludzi z blotem co za narod ze do kosciola nie chodzi,chce usunac krzyz i takie tam,i cos zaczal mowic jak wy zyjecie tylko pieniadze jak sie prowadzicie itd musial mocno w te tony udezyc bo wstal goscie ponoc taksuwkarz i w srodku mszy wzial od ksiedza mikrofon i powiedzial
                                                  - nie pamieta juz ksiadz jak ksiedzu w zeszlym tygodnie dziwke przywiozlem poczym wyszedl
                                                  takie akcje to beda coraz czesciej,bo co oni wyprawjaja to :shock:

Komentarz

• kiki
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 359

Kurde, sam jestem katolikiem, na tacę również czasami daję (jak mam) i trochę przerażające jest to, że sami księża dążą do tego aby wierni odsuwali się od wiary. Mimo, iż jestem praktykującym to podobnie jak większość uważam, że od polityki to kościół niech się trzyma z daleka.
                                                    kiedyś miałem takiego fajnego proboszcza i on zawsze powtarzał jak był dzień wyborów, że nie będzie namawiał na głosowanie na żadną partię/prezydenta ale namawia, żeby iść i oddać głos. I na tym powinna się rola kościoła w polityce kończyć- taka moja opinia.
                                                    BTW odnośnie kasy- w czerwcu biorę ślub i uroczystość kościelna (msza, to koszt 1500zł - o ile jeszcze nie wzrośnie).
                                                    A na ten sam dzień są już 3 śluby zaplanowane - 4500 zł w 3h ....

Komentarz

Pracuję...