Polecane filmy i seriale

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kundziajnik
    Ambiente
    • 2012
    • 108

Polecane filmy i seriale

ja? natrectwa zakupowe? zadne! :P no moze poza samochodami
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

Polecane filmy i seriale

Nie mogę znaleźć podobnego tematu, a więc zaczynam.

Co ostatnio ciekawego oglądaliście godnego polecenia, może być film lub serial

Ja ze swojej strony polecę to:
    Miasto złodziei (2010) - Podczas jednego z napadów na bank szajka Douga bierze zakładniczkę. Dziewczyna, nieświadoma, że mężczyzna, którego właśnie poznała, to jednocześnie jej oprawca,...

Gra o tron (2011) - Adaptacja sagi George'a R.R. Martina. W królestwie Westeros walka o władzę, spiski oraz zbrodnie są na porządku dziennym.

Komentarz

• kytutr
      Rider
      • 2011
      • 327

Polecam identyczny wątek z forum Pentax@PL oraz 2/3 wszystkich czeskich filmów ;-)
      korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• noswer
        Ambiente
        • 2008
        • 232

Ja podrzucę nieco inne linki:

a od siebie z filmów polecam Świętych z Bostonu i V jak vendetta oraz shoot them up a z ostatnich lat Law Abiding Citizen
        co do seriali to jest tu też taki temat:

Ja ogólnie oglądałem i mogę polecić:
        CSI (wszystkie 3)
        numbers - średni ale w sumie ujdzie
        Walking dead - lubie zombi
        Suvirvors 2008 - czy jakoś tak - brytyjski serial - śwait po pandemi grypy
        Castle , New amsterdam, 4400, Preason break, Fire fly, Freiends, that's 70s show, How I meet your mather, two and half man, Futurama, It crowd, batle star galactica, Threshold, Suits, CHAOS, supernatural

to tak to co mi przyszło na myśl...

przepraszam za błędy w pisonii tytułów ops:

pozdrawiam i miłego oglądania

Komentarz

Zamieszczone przez noswer
          Walking dead - lubie zombi
          to tak jak ja, serial super czekam jak cholera na premiere nowej serii juz w tym miesiacu. Poki co jako zamiennik gram w Left For Dead czasem :szeroki_usmiech

Komentarz

• Andja
            Rider
            • 2006
            • 596

z mojej strony polecam 2 seriale na długie zimowe wieczory: CALIFORNICATION I TRAWKA :-)

Komentarz

• trooper
              Rider
              • 2011
              • 525
              • Octavia III combi (5E5)
              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Ja polecam gorąco Sons of Anarchy i oczywiście polecane już wcześniej Game of Thrones.
              Moja Balbina

Komentarz

• natash
                RS
                • 2011
                • 2599

Sons of Anarchy właśnie się pobiera

Komentarz

• gregor6
                  Rider
                  • 2008
                  • 488
                  • Volkswagen

Mnie ostatnio wpadł w ręce angielski serial Luther z Irdisem Elba w roli głównej (grał w serialu The Wire który też polecam). Jak nie trawie angielskich seriali tak ten jest rewelacja. Tylko dwa sezony wyszły i do tego 1 ma 6 odcinków a 2 ma tylko 4 ale naprawdę warty obejrzenia.
                  Poza tym oczywiście Dexter, House, Criminal Minds, nowy serial Homeland, NCIS, The Mentalist, Six Feet Under (REWELACJA), Monk, Life, Two and a half men i już nie chce mi się wymieniać, bo trochę tego jest

Komentarz

• kiki
                    Rider
                    • 2010
                    • 359

jeśli ktoś lubi okres 2 WŚ to polecam rosyjski serial "Karny batalion"
                    Karny batalion (2004) - Po hitlerowskiej agresji na ZSRR Armia Czerwona powołuje karne bataliony. W ich skład wchodzą więźniowie gułagu, dezerterzy oraz uciekinierzy z niemieckiej niewoli.

Komentarz

• natash
                      RS
                      • 2011
                      • 2599

Coś nowego wpadło wam w oko?

Komentarz

• b707
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1272

Jak ktoś lubi gatunek SF to Terra Nova jest całkiem niezłym serialem, którego produkcją zajął się Spielberg [rozgrzewka przed Jurassic Park IV pewnie:P]. Ja osobiście czekam na drugi sezon
                        Wymieniany wcześniej Walking Dead też jest niezły.
                        Pozytywne opinie słyszałem też o Falling Skies... ale nie miałem jeszcze okazji zobaczyć.
                        Adam

Komentarz

• Exotic
                          Classic
                          • 2011
                          • 5

Kolejność przypadkowa: Fringe, Boardwalk Empire, How I Met Your Mother, Dexter, Game of Thrones, Walking Dead, Spartacus : Gods of Arena, Spartacus: Blood and Sand.
                          Aktualnie zamierzam oglądać : White Collar, Homeland i The Borgias.

Komentarz

Zamieszczone przez b707
                            Walking Dead też jest niezły.
                            jak ktos lubi takie seriale to dobre jest, sam polecalem, szkoda ze na nowy odcinek trzeba czekac do lutego na dodatek ostatni 2 serii (troche ubogo).
                            Ostatnio przypomnialem sobie pewny serial juz dawno emitowany w telewizji. Wlasciwie ciezko nazwac to serialem bo sa tylko 4 odcinki, za to kazdy trwa ok. 90 min, mianowicie The Stand czyli Bastion na podstawie ksiazki Stephena Kinga i jego scenariusza. Momentami dosc "smieszny", ale wkoncu film z roku 1994. Dla mnie swietne kino mimo ze bez fajerwerkow.
                            [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z04Co46-Faw&feature=related[/youtube]

Komentarz

• Hunter
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1655

ja polecam brytyjski serial o informatykach na supporcie "The IT Crowd" - dla ludzi z tej branży polewka jest niezła (przynajmniej ja boki zrywałem). Z angielskiego humoru to jeszcze "The Black Adder" z Atkinsonem No i oczywiście nieśmiertelne "Allo, allo"
                              ...nie ma to jak Octavia :drive:
                              >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• BADYL
                                RS
                                • 2011
                                • 2398
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Exotic, już podał ale wczoraj zacząłem oglądać "gra o tron" rewelacja
                                nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• b707
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1272

Zamieszczone przez Golas27
                                  Ostatnio przypomnialem sobie pewny serial juz dawno emitowany w telewizji. Wlasciwie ciezko nazwac to serialem bo sa tylko 4 odcinki, za to kazdy trwa ok. 90 min, mianowicie The Stand czyli Bastion na podstawie ksiazki Stephena Kinga i jego scenariusza.
                                  Wiesz może jak się ma do książki? Bo kurde Książka jest świetna
                                  Adam

Komentarz

zielonego pojecia nie mam bo nie czytalem w zamieszczonym linku mozna obejrzec, tylko wersja angielska (wlasciwie amerykanska )

Komentarz

• natash
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2599

Age of Heroes - wojenny, akcja - można obejrzeć 6/10
                                      Centurion - akcja, czasy imperium rzymskiego - można obejrzeć 6,5/10
                                      Pirates of the Caribbean On Stranger Tides - bajka :P, nie przepadam za tego typu filmami, dlatego 5/10
                                      The Book of Eli - akcja, sc-fi - 6,5/10
                                      Unknown - akcja - 7/10

Komentarz

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1KBPru-Pu5Q[/youtube]
                                        :!:

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

zdecydowanie polecam
                                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                          http://www.disi-tune.pl
                                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• lukas_jg
                                            Rider
                                            • 2012
                                            • 600
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Polecam:
                                            polski film "Świnki" - mocny
                                            film dokumentalny - "w oczekiwaniu na sobotę"
                                            serial "Wojaże Szalonego Anglika"
                                            serial "W trasie" TTV gdzie prowadząca jeździ po kraju Szkodnikiem :-)
                                            Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• jama89
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1214

Ja też polecam "Dziewczyne z tataużem" wczoraj byłem...

" W ciemności " też mi się podobał :wink:

Następna wizyta w kinie - "sponsoring" :wink:
                                              Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Hunter
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1655

lukas_jg, "W trasie" to tylko ta Octa jest spoko. Program słaby - facetka nawet slangu cb nie zna, a ma się za znawczynię tematu.

Jeśli chodzi o trylogię Millenium to zdecydowanie bardziej polecam wcześniejsze ekranizacje - IMO szwedzkie wersje mają lepszy klimat:

Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet (2009) - Doświadczony dziennikarz śledczy i młoda hakerka starają się rozwikłać zagadkę zaginięcia 16-letniej dziewczyny, do którego...

oraz

Millennium: Dziewczyna, która igrała z ogniem (2009) - Gdy Lisbeth Salander zostaje podejrzana o zamordowanie dwójki dziennikarzy śledczych prowadzących sprawę handlu...

i jeszcze:

Millennium: Zamek z piasku, który runął (2009) - Lisbeth przebywa w szpitalu, gdzie dochodzi do zdrowia i oczekuje na proces. Dziennikarz Mikael Blomkvist próbuje zdobyć dowody na jej...
                                                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                                                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• zepter00
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2304

Zamieszczone przez b707
                                                  Zamieszczone przez Golas27
                                                  Ostatnio przypomnialem sobie pewny serial juz dawno emitowany w telewizji. Wlasciwie ciezko nazwac to serialem bo sa tylko 4 odcinki, za to kazdy trwa ok. 90 min, mianowicie The Stand czyli Bastion na podstawie ksiazki Stephena Kinga i jego scenariusza.
                                                  Wiesz może jak się ma do książki? Bo kurde Książka jest świetna
                                                  Oglądałem kiedyś na TVP2.. Groza mrozi suty. Autorzy serialu i aktorzy popisali się Wierne przedstawienie nie gorsze od książki ponieważ King osobiście nadzorował dzieło, był na planie, rozpisał scenariusz i nawet zagrał jedną rolę. :wink:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KQX4N5mt_Yg&feature=related[/youtube]
                                                  Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

Pracuję...