Miasto złodziei (2010) - Podczas jednego z napadów na bank szajka Douga bierze zakładniczkę. Dziewczyna, nieświadoma, że mężczyzna, którego właśnie poznała, to jednocześnie jej oprawca,...
a od siebie z filmów polecam Świętych z Bostonu i V jak vendetta oraz shoot them up a z ostatnich lat Law Abiding Citizen
co do seriali to jest tu też taki temat:
Ja ogólnie oglądałem i mogę polecić:
CSI (wszystkie 3)
numbers - średni ale w sumie ujdzie
Walking dead - lubie zombi
Suvirvors 2008 - czy jakoś tak - brytyjski serial - śwait po pandemi grypy
Castle , New amsterdam, 4400, Preason break, Fire fly, Freiends, that's 70s show, How I meet your mather, two and half man, Futurama, It crowd, batle star galactica, Threshold, Suits, CHAOS, supernatural
to tak jak ja, serial super czekam jak cholera na premiere nowej serii juz w tym miesiacu. Poki co jako zamiennik gram w Left For Dead czasem :szeroki_usmiech
Mnie ostatnio wpadł w ręce angielski serial Luther z Irdisem Elba w roli głównej (grał w serialu The Wire który też polecam). Jak nie trawie angielskich seriali tak ten jest rewelacja. Tylko dwa sezony wyszły i do tego 1 ma 6 odcinków a 2 ma tylko 4 ale naprawdę warty obejrzenia.
Poza tym oczywiście Dexter, House, Criminal Minds, nowy serial Homeland, NCIS, The Mentalist, Six Feet Under (REWELACJA), Monk, Life, Two and a half men i już nie chce mi się wymieniać, bo trochę tego jest
Karny batalion (2004) - Po hitlerowskiej agresji na ZSRR Armia Czerwona powołuje karne bataliony. W ich skład wchodzą więźniowie gułagu, dezerterzy oraz uciekinierzy z niemieckiej niewoli.
Jak ktoś lubi gatunek SF to Terra Nova jest całkiem niezłym serialem, którego produkcją zajął się Spielberg [rozgrzewka przed Jurassic Park IV pewnie:P]. Ja osobiście czekam na drugi sezon
Wymieniany wcześniej Walking Dead też jest niezły.
Pozytywne opinie słyszałem też o Falling Skies... ale nie miałem jeszcze okazji zobaczyć.
Kolejność przypadkowa: Fringe, Boardwalk Empire, How I Met Your Mother, Dexter, Game of Thrones, Walking Dead, Spartacus : Gods of Arena, Spartacus: Blood and Sand.
Aktualnie zamierzam oglądać : White Collar, Homeland i The Borgias.
jak ktos lubi takie seriale to dobre jest, sam polecalem, szkoda ze na nowy odcinek trzeba czekac do lutego na dodatek ostatni 2 serii (troche ubogo).
Ostatnio przypomnialem sobie pewny serial juz dawno emitowany w telewizji. Wlasciwie ciezko nazwac to serialem bo sa tylko 4 odcinki, za to kazdy trwa ok. 90 min, mianowicie The Stand czyli Bastion na podstawie ksiazki Stephena Kinga i jego scenariusza. Momentami dosc "smieszny", ale wkoncu film z roku 1994. Dla mnie swietne kino mimo ze bez fajerwerkow.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z04Co46-Faw&feature=related[/youtube]
ja polecam brytyjski serial o informatykach na supporcie "The IT Crowd" - dla ludzi z tej branży polewka jest niezła (przynajmniej ja boki zrywałem). Z angielskiego humoru to jeszcze "The Black Adder" z Atkinsonem No i oczywiście nieśmiertelne "Allo, allo"
Ostatnio przypomnialem sobie pewny serial juz dawno emitowany w telewizji. Wlasciwie ciezko nazwac to serialem bo sa tylko 4 odcinki, za to kazdy trwa ok. 90 min, mianowicie The Stand czyli Bastion na podstawie ksiazki Stephena Kinga i jego scenariusza.
Wiesz może jak się ma do książki? Bo kurde Książka jest świetna
Age of Heroes - wojenny, akcja - można obejrzeć 6/10
Centurion - akcja, czasy imperium rzymskiego - można obejrzeć 6,5/10
Pirates of the Caribbean On Stranger Tides - bajka :P, nie przepadam za tego typu filmami, dlatego 5/10
The Book of Eli - akcja, sc-fi - 6,5/10
Unknown - akcja - 7/10
Polecam:
polski film "Świnki" - mocny
film dokumentalny - "w oczekiwaniu na sobotę"
serial "Wojaże Szalonego Anglika"
serial "W trasie" TTV gdzie prowadząca jeździ po kraju Szkodnikiem :-)
Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet (2009) - Doświadczony dziennikarz śledczy i młoda hakerka starają się rozwikłać zagadkę zaginięcia 16-letniej dziewczyny, do którego...
Millennium: Dziewczyna, która igrała z ogniem (2009) - Gdy Lisbeth Salander zostaje podejrzana o zamordowanie dwójki dziennikarzy śledczych prowadzących sprawę handlu...
Millennium: Zamek z piasku, który runął (2009) - Lisbeth przebywa w szpitalu, gdzie dochodzi do zdrowia i oczekuje na proces. Dziennikarz Mikael Blomkvist próbuje zdobyć dowody na jej...
Ostatnio przypomnialem sobie pewny serial juz dawno emitowany w telewizji. Wlasciwie ciezko nazwac to serialem bo sa tylko 4 odcinki, za to kazdy trwa ok. 90 min, mianowicie The Stand czyli Bastion na podstawie ksiazki Stephena Kinga i jego scenariusza.
Wiesz może jak się ma do książki? Bo kurde Książka jest świetna
Oglądałem kiedyś na TVP2.. Groza mrozi suty. Autorzy serialu i aktorzy popisali się Wierne przedstawienie nie gorsze od książki ponieważ King osobiście nadzorował dzieło, był na planie, rozpisał scenariusz i nawet zagrał jedną rolę. :wink:
Komentarz