U mnie już od soboty w nocy jest około -3st. a w dzień na razie około 12. Jeszcze czekam bo wieczorami nie jeżdżę ale pewnie od listopada już zimówki trzeba będzie założyć
U mnie rano również -3 ale na szczęście w rowerze nic nie trzeba skrobać i szybciej dowozi mnie do pracy niż Skoda :twisted:
ja niestety rowerek musiałem odstawić bo rano jest już ciemnawo, a nie mam lampki więc nie chcę dostać mandatu.....no i ździebko niebezpiecznie na drodze :wink: a nie chce mnie się iść do sklepu rowerowego ops: :diabelski_usmiech
Po 23, wychodzę z pracy na parking... wszystkie szyby boczne śliczne, tylko przód i tył zaszronione... No to z przodu skrobanko, a z tyłu ogrzewanko Tem. -4
Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce
U mnie dziś rano o 6 było -6 teraz jest -2, a 0II ma cieplo w garazu :diabelski_usmiech
A ja w niedzielę miałem się wybrać na rower. Plan był wystartować o 5 rano z Nowej Słupi z Orlenu i przez Hutę Szklaną na Święty Krzyż. Oj, chyba bym spicniał delikatnie :?
...Od lat najchętniej powtarzanym sformułowaniem przez przechodniów i kierowców jest – "i znów zima zaskoczyła drogowców". W tym roku ma być inaczej. Zarząd Dróg Miejskich zaczął obmyślać już strategię odśnieżania. Metody mają być skuteczne i ekologiczne...
Zawsze mnie wkurwia to powiedzenie "Zima zaskoczyła drogowców..." A g... prawda.
To są zwykłe prywatne firmy, które mają z miastem czy gminą podpisaną umowę, że drogi mają być czarne w tyle i tyle godzin po ustaniu opadów. Jak nie przestało jeszcze padać to kierowcom i dziennikarzom radzę się odpierwiastkować...
Nikt przy zdrowych zmysłach nie podpisze umowy, że za tą samą stawkę będzie zapewniał, że drogi będą czarne cały czas, nawet jak pada.
Enriquez,chodzi o to żeby nie były czarne, bo tak będzie lepiej, bezpieczniej itp
przecież stać nas na cztery łapy, porządny samochód i zimówki z kolcami to można zapierdalać na śniegu, oczywiście max 30km/h bo do tego dążą
Jeszcze olewam zakładanie zimówek - zawsze zmieniam gumy w 1 tyg listopada i to jest dla mnie optymalne.
Na razie W Katowicach ma być spory + nawet w nocy.
ja tam tradycyjnie czekam na pierwszy śnieg
chociaż w tamtym roku za wcześnie zmieniłem(taki psikus ze śniegiem) i bujałem się później niepotrzebnie na zimówkach :diabelski_usmiech
Ja zmieniłem tydzień temu kapcie i nowe aku :diabelski_usmiech . Jak wracałem w sobotę z Szczecina po 19 to mi parę razy komp piknął, że jest poniżej 4C...
ja juz mam od tygodnia zimowki jak rano do praca jade to tez mi pimp pimp ze ponizej 4jest ale dzis u mnie jest okolo 10 hm raz cieplej raz chlodniej...
Komentarz