zima 2011/2012

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

ziutsane, w teście Continentale biją lekko Dunlopy.

Wracając do zimy, u mnie na osiedlu już szuflują aby wyjechać z zasp. Kolesiowi z jednej strony nawiało do połowy drzwi :diabelski_usmiech
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

No dzis nawialo, bo to nawet nie jest snieg ktory spadl, tylko w jednym miejscu praktycznie lyso, a obok zaspa.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

bzyq_74, Ja tam miałem inne odczucia
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• lu5asz
          RS
          • 2011
          • 2006
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Juz sam nie wiem co lepsze,mega mroz i czarne drogi czy cieplej ale masakryczna jazda
          Kondziu

OCP

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2403
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ja pomykam na Hankook i*cept evo W310 195/65 R15 91 H, póki co dają radę ale prawdziwy test czeka mnie w ten weekend....tasa na Jelenia Górę podobno masa śniegu :diabelski_usmiech
            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• obrus
              Elegance
              • 2011
              • 783
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

A na Podhalu przez ostatnią dobę z pół metra śniegu przybyło. Drogi nawet ok, ale zaparkować nie ma gdzie....

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

To jak lopaty nie wozi sie w bagazniku :twisted:
                Spritmonitor.de

Komentarz

• abstinent
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4842
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Maicroft, jakie nawiało, u mnie wszędzie prawie równo jest
                  całe szczęście że nie wieje mocno do tego, bo bym nie wyjechał nigdzie
                  idę odpalać furę, zobaczymy czy da radę przejechać :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Panowie niech sypie ile wejdzie, tylko co by nie było zbyt zimno :diabelski_usmiech
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

U mnie po osiedlu ludzie jezdzic nie moga, ja wczoraj wieczorem normalnie przyjechalem, a dzis zona normalnie wyjechala, wiec nie wiem co ci ludzie kombinuja.

Ja tam widze ze nawialo, bo na chodniku w jednym miejscu brak sniegu, a w innym 40cm
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• xtremesystems
                        RS
                        • 2010
                        • 2254
                        • Hyundai

a u mnie w lodzi dzis drogi czarne

za to wczoraj bylo zajebiscie. caly czas kontolka od esp sie palila.
                        jak tylko taki snieg spadnie to samochody z asr sa najszybsze z pod swiatel

fajnie sie wieczor jezdzilo drogi puste, auta jada 40 a ja ich mijam jak pacholko 60-80
                        i jeszcze bokiem mozna skrecac na recznym raj

wczoraj wracajac do domu zaliczylem 3 parkingi pod hipermarketami. nosz nie moglem sie powstrzymac i na kazdym ludzie krecili pirłety.

raz BMW raz audi
                        raj

czekalem na taki snieg
                        szkoda ze dzis juz u mnie czarno
                        przejechalbym sie do malopolski teraz :lol:

[ Dodano: Czw 16 Lut, 12 09:09 ]
                        Zamieszczone przez ziutsane
                        Ja jezdze na chwile obecna na continental ts830 wczesniej na dunlop wintersport 3d. Dunlopy zdecydowanie lepsze o 2 klasy Następne będą dunlopy jak uda się jeszcze dostać, ale produkować raczej powinni.
                        a ja jestem zachwycony GY UG7+
                        mam te wzmocnione XLki

nastepne tez na pewno bedna UG

Komentarz

Zamieszczone przez xtremesystems
                          a u mnie w lodzi dzis drogi czarne
                          wczoraj bylem w Bielsku i tam ciekawie, a w Lodzi przed wczoraj i z rana chwile popruszylo, ale zrobilo sie zajebiscie slisko. Wjezdzalem do Lodzi pruszylo tylko troszke a jak wyjezdzalem i jechalem na Kielce to juz slizgawka niezla byla, ale tylko do Piotrkowa, dalej czarno.

Co do osiedlowych uliczek to u nas z rana hardcore niektorzy przezyli. Ja w sumie problemow nie mialem, nawet Renowka wyciagalem 2 razy sprintera. Pierw postawilo go w poprzek po wyjechaniu na gorke, a potem kawalek dalej nie mogl wyjechac. Generalnie uliczki cholernie krete i waziutkie + nawiane miejscami 40 cm zasp i tylni naped w sprinterze uniemozliwily mu przejazd tam gdzie chwile wczesniej Renowka jezdzilem (choc lekko nie bylo). Uniroyale zachowuja sie duzo lepiej w sypkim glebszym sniegu i zyskaly u mnie plusa, ale i tak jestem zdania ze sa spooooro przeplacone (nie wiem jaki to model dokladnie)
                          Za to skoda znow na kelly wyszla od strzala z garazu, a kilku innych sie meczylo, lubie takie warunki choc na trasie moga dac sie mocno we znaki.

Komentarz

• abstinent
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4842
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no i udało się wrócić
                            chodź pod sklepem w okolicy mało brakowało a bym nie wyjechał
                            ASR off i dawaj poszło ale tak na styk :szeroki_usmiech
                            oczywiście nic nie odśnieżone, a do tego śnieg ujeżdżony i nie trzyma się podłoża
                            nic gorszego
                            z garażu bez odśnieżania poszła przez 40-50cm
                            ciekawe ile max cm by pojechała suka :diabelski_usmiech

a na drogach fajnie się myka bokami :twisted:

Komentarz

• tomekjmopl
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 1187
                              • Opel
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ziutsane
                              Ja jezdze na chwile obecna na continental ts830 wczesniej na dunlop wintersport 3d. Dunlopy zdecydowanie lepsze o 2 klasy Następne będą dunlopy jak uda się jeszcze dostać, ale produkować raczej powinni.
                              ziutsane, z tego co się orientuję to już chyba 3D nie produkują - teraz 4D Dunlop klepie ...

P.S. Ja mam właśnie w tym sezonie pierwszy raz nowe Dunlopy 3D (kupione jeszcze grubo przed zimą) i wiecie co Wam powiem? - nie widzę różnicy pomiędzy nimi a Kleberami Krisalp HP, na których wcześniej pomykałem klika ładnych zim ... :?

Komentarz

• r2r
                                RS
                                • 2008
                                • 4721
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wczorajsza trasa: Zielona Góra - Częstochowa
                                Dystans: 380km.

O godzinie 16 kiedy byłem na autostradzie w okolicach Wrocławia, zaczęło tak uparcie pruszyć, że tempo peletonu momentalnie zwolniło z 120km/h. na 50-60km/h. Co odważniejsi pokończyli karierę na barierkach, a od Opola do Częstochowy co chwile sztuka w rowie. Naliczyliśmy z dziewczyną około parunastu stukniętych aut. Nie kozaczyłem. Przyjechaliśmy do domu około 2 godzinich poźniej niż planowaliśmy, ale w takich warunkach mam gdzieś udawadnianie sobie i mojej lubej, mistrzostwa w opanowaniu sztuki prowadzenia.

PS: przód auta po podróży wyglądał śmiesznie, tak jakby wszystko spryskać pianką albo śmietaną.
                                Artur

Komentarz

• zepter00
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2304

Jak już pianka była na pysku to trzeba było ją ogolić :diabelski_usmiech
                                  Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• r2r
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4721
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

zepter00, próbowałem, ale pionkę złapało wiec ją delikatnie obstukałem

Korzyść z drogi pokonanej w tak żółwim tempie jest taka że zrobiłem 380km. i mam jeszcze połowę butli gazu, a po mieście robię na całej 360km. Nie wiem jak to mozliwe, ale auto musiało w takim razie spalic jakies szczątkowe ilości w drodze. Fakt jest taki, że pedał gazu ledwie muskałem największym palcem stopy.
                                    Artur

Komentarz

• ziutsane
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 2376

Nas dziś odwiedziła "szefowa szefów szefów", ponoć z Warszawy do Pyrzowic podróż zajęła jej 10 H wczoraj w nocy...
                                      Radio: C90r+XDP210EQ
                                      Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                      Wzm:XES M1+FP 1.800
                                      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Zorr
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2110

niby też do humoru, ale tutaj mi bardziej pasuje
                                        "Pałki"
                                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

Zamieszczone przez xtremesystems
                                          jak tylko taki snieg spadnie to samochody z asr sa najszybsze z pod swiatel

fajnie sie wieczor jezdzilo drogi puste, auta jada 40 a ja ich mijam jak pacholko 60-80
                                          i jeszcze bokiem mozna skrecac na recznym
                                          Najszybsze spod świateł są samochody 4x4 :P :P :P

Jedni jadą 40km/h, ci z asr 70, a 4x4 jeszcze szybciej

kup sobie 4x4 (nawet taką protezowatą jak haldex) to będziesz wiedzial co jest trakcja zimą.

Komentarz

• Zorr
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2110

kazik4x4, ... ale hamują wszyscy tak samo (no chyba że ktoś ma łyse letnie opony)
                                            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• sew1981
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratoRS
                                              • 2009
                                              • 10986
                                              • Fiat

xtremesystems, ty nie przesadzaj z tym asrami i espami...toż to nie Anioł Stróż, żebyś się nie przeliczył :wink:
                                              ja tez lubie się czasem ślizgnąć, ale kolega wyżej ma rację, czasem może być problem z wyhamowaniem zwykłym jak za duża prędkość i h......nawierzchnia, a nie z utrzymaniem kierunku jazdy.

Komentarz

• ZYBI68
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 697
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

sew1981, Diana w autku miała jeszcze więcej elektroniki :wink: i autko filaru nie widziało :szeroki_usmiech
                                                Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• sew1981
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                                  • 2009
                                                  • 10986
                                                  • Fiat

ZYBI68, prawda....a ja pamiętam byłem w owym 1997 roku dzień przed tym wypadkiem w Paryżu, nawet w okolicach tego nieszczęsnego tunelu.

Komentarz

• xtremesystems
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 2254
                                                    • Hyundai

nie ni nie presadzam , ale fabia na wiele pozwala.ale zachowuje rozsadek. wiadmo 4x4 najlepsze ale

wczoraj goscia z zimowkami z przodu i letnimi z tylu obróciło na zakrecie o 180 st i wpadl w row tak ze snieg mial do lusterka od strony kierowcy. (wysiadal przez drzwi pasazera)

ze bylo to jakies zadupie a jechalem za nim to sie podlaczam do niego.ale mowie ze pewnie nic z tego bo zakopany na amen

asr wlaczone i ciagne , troche z rozpedu. naciag byl tak silny ze linka mu pekla.
                                                    wyjalem swoja , chyba do 3.5tony o ile pamietam i znow z rozpedu
                                                    tak fabka mocno ciagnela ze wlecial jeszcze dalej w pole (musial o cos zawadzic) i postawilo go bokiem ,
                                                    ale jak auto mi sie juz rozbujalo to go z tego pola wyciagnolem (snieg zagarnial az do wysokosci szyb.

jak chlop wysiadl to mowi "panie masz pan naped na 4 kola? bo ciagnie lepiej niz traktor"

ja mowie ze tylko dobre zimowi i esp

btw wczoraj wjechalem ...na pole bo pobladzilem na placu budowy s14 i sie fabia nie zakopala

wydaje mi sie ze ta zajebista trakcja tkwi w tym ze auto jest lekkie a ma zajebiscie ciezki przod jak na swoja wage (bo silnik diesla jest ponad 100kg ciezszy niz tsi, prawie 200kg roznicy niz htp o ile pamietam). wiec kola przednie super lapia przyczepnosc. nawet jak juz do przodu nie chce jechac bo sie zakopie to do tylu daje rade :lol:

Komentarz

Pracuję...