Trasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

Zamieszczone przez Evil
    Czy lepiej może brać drogę przez Suchą Beskidzką?
    ja bym tak zrobił - a ze śląska to konkretnie z...?

Komentarz

• Karql
      L&K
      • 2010
      • 1124

Evil, w sobotę spokojnie wala zakopianką nie ma dużego ruchu
      Najwyżej tylko zwężenie w Mogilanach objedź: Jak zobaczysz skręt do McDonalda to skręć, jedziesz pod górkę i za górką kawałek dalej będzie skręt w lewo i znak na świątniki i później już zobaczysz znowu zakopiankę i przed mostem w lewo jak na Chyżne
      o tak: http://maps.google.com/maps?saddr=Tr...=15&via=1&z=14
      Z powrotem jak to objechać to pisałem 2 posty wyżej

Wyślę, Ci mój numer na priv to jak coś to dzwoń to Cię przeprowadzę
      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Evil
        Rider
        • 2009
        • 721

westwi78, z Rudy Ślaskiej. Często jeżdżę do Wadowic, także ten odcinek mi jest znany i w miarę znośny jeżeli chodzi o nawierzchnię, ale co za Wadowicami to już nie wiem.
        Karql, Spoko wklepię sobie ten objazd w nawigację, to się nie stracę. A powiedz mi tam zawsze się korkuje i na długo? bo jak tam jest MC po drodze to przynajmniej w tym korku sobie zjem jakiegoś Hamburgera

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• Karql
          L&K
          • 2010
          • 1124

Zamieszczone przez Evil
          Karql, Spoko wklepię sobie ten objazd w nawigację, to się nie stracę. A powiedz mi tam zawsze się korkuje i na długo? bo jak tam jest MC po drodze to przynajmniej w tym korku sobie zjem jakiegoś Hamburgera
          Wiem, że się nie zgubisz, bardziej chodziło mi o to, że jak w innym miejscu na trasie Kraków-Zakopane Cię przyblokuje to dzwoń, a ja Cię jakoś poprowadzę

Co do korkowania w tamtym miejscu to różnie jest, w zależności od dnia i godziny. Objazd jest prosty, nie nadkłada się dużo to zawsze jakiś zysk jest. Jak chcesz się zatrzymać w MC to i tak tam musisz skręcić

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Wadowice bez problemu. Potem masz dwa wyjścia - albo jechać Sucha-Jordanów- i w Skmomielnej na zakopianke, albo za Makowem skręcić sobie na Zawoje i Jabłonke itd. Wjedziesz od drugiej strony do Zakopca. Ja tak często jeździłem i bywało szybciej nić zakopianką.

Komentarz

• Evil
              Rider
              • 2009
              • 721

Karql,
              westwi78, tą trasę przez Kościelisko, chochołów, jabłonka itd do Suchej, chciałbym sobie zostawić na powrót, jak mój 5 miesięczny synek się przyzwyczai do gór i nie będzie zmierzły. Ostatnio byliśmy w Korbielowie samochodem, wg. nawigacji byliśmy ok 810m.n.p.m. dużo nie marudził, ale dało się wyczuć że jest się wyżej niż u nas

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• tomwawa
                Ambiente
                • 2010
                • 186

Jako że niedługo będę jechał trasę Warszawa - Zakopane sprawdziłem trasę na różnych mapach. Każda pokazuje inną drogę inny czas
                Dla przykładu AM (bez Live Trafic) - pokazuje Warszawa -> Radom -> Kraków -> Zakopane
                Google- Warszawa -> Piotrków -> Katowice - Kraków -> Zakopane
                Jakaś inna - Warszawa -> Piotrków -> Katowice - Wadowice -> Zawoja -> Zakopane
                WT 45581Ciemnozielona Skoda Octvia I Sprzedana
                WT 514** Srebrny VW Sharan

Komentarz

• aro_40
                  RS
                  • 2007
                  • 1529
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez tomwawa
                  Google- Warszawa -> Piotrków -> Katowice - Kraków -> Zakopane
                  Wujek Google zaczyna nie nadążać za polską rzeczywistością na S8 masz na kazdym zakręcie ograniczenie do 100 km/h i czyhających chłopców-radarowców; na tej trasie od autostrady prawie do samej Częstochowy masz 70 km/h z uwagi na koleiny (nie jestem pewien jak w stronę od Wawki - tak jest na pewno do Wawki); do tego masz roboty na wlocie i na wylocie z Częstochowy - miejscowi powinni wiedziec ile to zabiera; w wątku o podróży do Chorwacji masz objazd Czewy z kierunku od Wawy.
                  Nie wiem w jaki dzień i o ktróej będziesz leciał, ale po ostatnich doświadczeniach wybrałbym Radom - Kielce... może to upierdliwa, ale spoko dojedziesz
                  If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• tomba7
                    Drive
                    • 2009
                    • 96
                    • BMW

Często jeżdżę do Kielc i Krakowa. Polecam trasę:
                    W-wa->Radom->Kielce->Kraków->Zakopane

Czasy średnie dojazdu:
                    W-wa -> Kielce 2h
                    Kielce->Kraków 1,5h
                    W wolnym czasie dwa koła

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14888
                      • Octavia IV (NX3)

W lutym udało mi się z Poronina do Karczewa k. Warszawy dotrzeć w 5,5 godziny - w zimowych warunkach
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• tomwawa
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 186

Zimą też mi się jakoś szybko udało przejechać tą trasę. Ale teraz wszędzie coś robią. Będę jechać piątek (29.08) ok 6 rano wyjazd, aby szybciej przez Warszawę przemknąć. Jak czytałem na forach to najgorszy odcinek i tam trzeba uciekać przed Białym Dunajcem i wahadłowy przejazd przez most, tam potrafi się zrobić piękny korek.

Komentarz

• Karql
                          L&K
                          • 2010
                          • 1124

tomwawa, uciekaj na Czarny Dunajec, pozostaje jeszcze kwestia w którym miejscu uciec, ale nie napisałeś kiedy się wybierasz.

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• czto
                            Rider
                            • 2010
                            • 546
                            • Octavia III (5E3)
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Karql
                            tomwawa, uciekaj na Czarny Dunajec, pozostaje jeszcze kwestia w którym miejscu uciec, ale nie napisałeś kiedy się wybierasz.
                            I to jest najlepsze rozwiązanie dotarcia do Zakopanego. Oczywiście w sezonach turystycznych. Przed Lubniem odbijam na Jordanów, potem Spytkowice, Czarny Dunajec i Zakopane.
                            2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                            2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                            2009 Renault Clio MTV 1.4
                            2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                            2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• Karql
                              L&K
                              • 2010
                              • 1124

Tak jak mówię zależy W tygodniu nie ma co odbijać w Pcimiu tylko np. koło Siwego Dymu w Rabce itp.

Normalnie: http://goo.gl/maps/BwBdf
                              Tak jak mówi czto: http://goo.gl/maps/tweMJ
                              Przez Mszanę: http://goo.gl/maps/Lo2vp
                              Odbicie w Naprawie i przez Skawę: http://goo.gl/maps/0IQu1
                              Odbicie w Rabce: http://goo.gl/maps/Md7do

Najlepiej jakbyś miał radyjko dopytać się czy jest korek do świateł w Skomielnej, jak nie ma to ostatnia opcja. Jak jest trochę się korkuje można przez Naprawę. W weekend itp. gdzie się bardziej korkuje można na Mszanę, albo Jordanów. No Jordanów powinno być spokojniej, bo jak ludzie odbijają to w Mszanie na światłach też może się korkować.

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14888
                                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Karql
                                kiedyś tez jeździłem tak, tylko, że za Raba Wyżną na Sieniawę, Pyzówkę, Morawczynę, Trute, Ludźmierz, Zaskale i do 47
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• K4mils
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 278
                                  • Renault

Zamieszczone przez Karql
                                  Najlepiej jakbyś miał radyjko dopytać się czy jest korek do świateł w Skomielnej, jak nie ma to ostatnia opcja.
                                  Tamto qwa szok z tym skrzyżowaniem, w ten weekend jak zresztą często znów nie działały światła :roll:
                                  Ogólnie od DK7 jeszcze idzie przeżyć, ale od DK28 jest tak pod górkę że sprawny przejazd graniczy z cudem.
                                  B5 FL 1.9 TDI '05
                                  Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• Karql
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1124

Zamieszczone przez ruwado
                                    kiedyś tez jeździłem tak, tylko, że za Raba Wyżną na Sieniawę, Pyzówkę, Morawczynę, Trute, Ludźmierz, Zaskale i do 4
                                    Nie ma sensu wracać do zakopianki, a jak już to z Sieniawy na Klikuszową. Dalej do tego miejsca co wyjeżdżałeś idzie płynnie, bo światła rozładowują i za chwile jest dwupasmówka.

Teraz to już w ogóle nie ma co wracać do zakopianki jak jest remont tego mostu w Białym Dunajcu i jest ruch wahadłowy.

Zamieszczone przez K4mils
                                    Tamto qwa szok z tym skrzyżowaniem, w ten weekend jak zresztą często znów nie działały światła :roll:
                                    Moja miejscowość
                                    Się tylko ciesz, że nie działały, jakby działały to dopiero by masakra była :twisted: W weekendy specjalnie misiaczki przyjeżdżają i wyłączają je

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• tomwawa
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 186

Zamieszczone przez Karql

Będę jechać piątek (29.08) ok 6 rano wyjazd, aby szybciej przez Warszawę przemknąć
                                      Tylko że nie do samego Zakopanego, a do Zębu. Ale wydaje mi się że będę już jechał "pod prąd", większość to będzie już wracać.

Inna sprawa szkoda że nie mogą się dogadać odnośnie tej drogi i ją zrobić tak jak trzeba ale to już temat rzeka i na inną dyskusję.

Komentarz

Pracuję...