czy przyjelibyscie taki mandat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Kierowca powinien przyjąć mandat i do tego przeprosić :diabelski_usmiech
    Sorry ale jak nie potrafisz ocenić prędkości pojazdów na lewym pasie, to się na niego po prostu nie pchaj. :roll: Nie mam radaru w oczach, ale czy w lusterku czy nie widać jak ktoś ostro zapirdala.
    Po ostatniej swojej "przygodzie" na drodze poruszam się autem które jak osiągnie magiczne 120km/h to aż cię prosi zwolnij :P Jeżdżę 100-110km/h i trzeba czasami się 2-3x razy zastanowić nad zmianą pasa, ale trzeba być tego świadomym. Nie każdy jeździ przepisowo i trzeba być zawsze przygotowanym na to że jak ty jedziesz 100km/h, to ktoś lewym może jechać +200km/h.
    Tak samo jak ja jadę więcej niż znaki pozwalają lewym mam na uwadze, że jakaś ciamajda może wjechać nagle na lewy. Ale nie marudzę w tedy, że musiałem wyhamować z 200 do 80km/h, bo mogłem przecież jechać 100 i prawie w ogóle nie hamować :wink:
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• dwaoka
      Elegance
      • 2010
      • 927

xtremesystems, o rany to nie przyjmuj mandatu, spotkasz się z niebieskimi w sądzie grodzkim, ich dwa słowa przeciwko twojemu jednemu, powodzenia
      bkc+dsg

Komentarz

• Skodio_
        Rider
        • 2008
        • 324

xtremesystems, o rany to nie przyjmuj mandatu, spotkasz się z niebieskimi w sądzie grodzkim, ich dwa słowa przeciwko twojemu jednemu, powodzenia
        dokładnie

do tego widziałem ten odcinek i i koles vw caddy wpierdolil sie wysmienicie , sa zasady ruchu drogowego i trzeba sie ich trzymac zeby nie jezdziło sie jak w dzikim kraju proste

Komentarz

• 4x4BKF
          L&K
          • 2010
          • 1279

Jeśli jechali na bombach to zajeżdżając im drogę utrudnił pościg sprawcy wykroczenia, a tym samym sam popełnił wykroczenie (o ile już nie przestępstwo).

Policjanci w nieoznakowanym - wiadomo to hieny którym koło dupy jest kogo złapią - aby złapać - po co dalej ścigać i wachę palić jak mają tu na widelcu. Skorzystali z okazji.

xtreme - nie przyjmujesz mandatu, liczysz że słowo przeciwko słowu w sądzie rozmyje pewność policjanta - otóż nie, zeznania policjanta jako osoby zaufania publicznego ważą więcej niż "Kowalskiego"
          4x4

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14885
            • Octavia IV (NX3)

Wg. mnie Ty byś się nie wymigał - zajechałeś drogę - wymusiłeś pierwszeństwo. Ale jak zap..ał 2 paczki, to też może zostać uznany współwinnym wypadku. Pojazd nawet uprzywilejowany jak jedzie na "bombach", nie może uważać się za tego co wszystko może. Kierowcy powinni mu ustąpić, ale on nie może wymusić swojego prawa.

Podejrzewam, że jak go nagrywali, to jechali bez sygnałów. Bo inaczej dałby po heblach i nie zrobili by pomiaru. Wtedy jadąc ponad normę, też powinni być uznani za współsprawcę. Nie mają uprzywilejowania.
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...