rozwalona lampa - stłuczka na parkingu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • b707
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1272

PAOLO ESCO, ja już Ci mogę napisać że możesz powalczyć ze stawką roboczogodziny:-P Zadzwoń do pierwszego lepszego Skodowskiego serwisu blacharko-lakierniczego i zapytaj jaką mają stawkę... Pewnie dwa razy tyle co jest w kosztorysie... czyli kosztorys tylko tym można by podbić o jakieś 1800zł.
    pzdr
    Adam

Komentarz

• mamaj12
      RS
      • 2009
      • 1956
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Tak jak pisze b707, nie mogą/powinni obcinać stawik za RBG. W skodzie będzie to zapewne od 130 zł/rbg w górę. W przypasku naprawy z OC to Ty wybierasz warsztat gdzie chcesz naprawiać i nie mogą oni tego kwestionować.
      obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
      wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• wrobel
        Rider
        S_OCP Member
        • 2008
        • 365

Z tą amortyzacją części też bym powalczył. W moim przypadku przy 11 letniej skodzie były 100 % refundowane nowe koszty (naprawa bezgotówkowa).
        A materiału lakierniczego to uwzględniają tylko 67% z jakiego względu?

Komentarz

• Kaziunciu
          Drive
          • 2010
          • 85

ładna ta wycena jestem ciekaw jak mi wycenią wczorajszą słtuczkę auto sprawcy ubepieczone w Compensa, i cos czuję po oględzinach że bedę m usiał walczyć o swoje

Komentarz

• PAOLO ESCO
            RS
            • 2009
            • 6626
            • Volkswagen
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

ehhhh koszty naprawy to swoją drogą a ciekawe co by było gdybym sie upomniał o rekompensatę jaka zaistniała z faktu, że auto było już robione - czyli ojciec jest w plecy przy odsprzedaży auta - kto mu to zrekompensuje? Wg mnie ubezpieczenie powinno obejmować też ten aspekt - pewne można by o to powalczyć.
            Byłem dziś w ASO Skoda - bez problemu podejmą się naprawy - dla nich to czysta kasa z PZU bo zapewne skasują ich 2 razy więcej!
            PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• mamaj12
              RS
              • 2009
              • 1956
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
              czyli ojciec jest w plecy przy odsprzedaży auta - kto mu to zrekompensuje? Wg mnie ubezpieczenie powinno obejmować też ten aspekt - pewne można by o to powalczyć.
              Chodzi tu o utratę wartości rynkowej (czy jakoś tak), ale można się o to ubiegać jeśli auto 1szy raz uległo kolizji i ma mniej niż x lat (niestety nie pamiętam o ile to latek chodzi).
              Powalczyć trzeba, czy się da coś ugrać czy nie. Nie można przystawać na ich pierwsze warunki bo oni tylko na to liczą.
              obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
              wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• PAOLO ESCO
                RS
                • 2009
                • 6626
                • Volkswagen
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Poinformuję zainteresowanych o zakończeniu sprawy związanej z w/w słuczką.

Muszę pochwalić PZU za bardzo naprawdę bardzo szybkie działanie.
                Pan który sporządzał kosztorys pojawił się w kilka dni.
                Załatwianie sprawy w oddziale PZU było banalnie proste włanczając w to wypełnienie potrzebych dokumentów.
                Dziś PZU wpłaciło całą sumę na konto czyli 3603,27 zł.
                Ojciec odebrał też dziś auto od lakiernika - zapłacił dokładnie 1200 zł + 190 za nową ori lampę - wg jego informacji auto wygląda jak by nic nigdy mu sie nie przytrafiło. Szwagier był przy odbiorze ( a jego ojciec jest lakiernikiem samochodowym ale w Lubelskim 800km ...a szkoda bo napewno ojciec oddał by auto do niego) i sam oglądał wykonaną pracę. Poodbno wszytsko jest zrobione bardzo dobrze. Nie widoczne są byłe uszkodzenia, szczeliny przy pokrywie bagażnika takie same z obydwu stron itd...
                Ojciec jest zadowolony ale nikomu nie życzę w przyszłości podobnych słuczek i niepotrzebnych nerwów.
                Jak będe u ojca to może zrobię fotkę - będzie widać czy wszystko wygląda tak jak powinno.

Dziękuję Wszystkim, którzy zabrali głos w w/w sprawie.
                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• lukasz3112
                  RS
                  • 2008
                  • 3607

Po pryśnięciu lakierem może i nie widać nic złego, ale wiaderko szpachli poszło na błotnik
                  Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

Pracuję...