Laptop Asus z AMD Brazos C-60 2 x 1,33GHz, czy warto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kpawel17
    Drive
    • 2010
    • 43

Big Wojtek, ulegasz stereotypom. To jest na prawde mądry gostek - i wcale jak to odczytałem z Twojej wypowiedzi - nie jest antysemitą

Ale skoro juz Michalkiewicz przez tę żydofilie i radio Maryja nie może być to polecam Ci publicystykę Łysiaka-autora ciętego na Rydzyka-np. "Mitologia świata bez klamek" albo "Salon-Rzeczpospolita kłamców"
    kpawel17
  • delanopl
    Elegance
    • 2009
    • 831

Panowie, biegli w technice komputerowej podpowiedzcie mi bo jako że mój poprzedni laptop poszedł na żyletki a potrzebuje go tylko i wyłącznie do korzystania z neta, oglądania filmów, robienia ściąg na uczelnie, wpadł mi w oko ten oto laptop http://allegro.pl/asus-x53u-amd-c-60...044083034.html , tylko oczywiście na win7.
    Co wy o nim sądzicie?

Kolega kupił właśnie takiego i miałem okazje pobawić się nim i np. przy otwartych kilku (8) kartach w mozilli i próbie włączenia jakiegoś filmu z YouTube zaczyna go mulić, a miernik CPU pokazuje 100% użycia procka. System win7. To wina systemu czy ten typ tak ma?

Dzięki za podpowiedzi, a pali mi się troche bo sesja za pasem :szeroki_usmiech

Komentarz

• Walt
      L&K
      • 2011
      • 1065
      • Seat

Zamieszczone przez delanopl
      przy otwartych kilku (8) kartach w mozilli i próbie włączenia jakiegoś filmu z YouTube zaczyna go mulić
      To raczej nie jest normalny objaw. Przy takim zadaniu 10-letni laptop powinien sobie dobrze radzić.
      SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

Zamieszczone przez Walt
        przy otwartych kilku (8) kartach w mozilli i próbie włączenia jakiegoś filmu z YouTube zaczyna go mulić
        To raczej nie jest normalny objaw. Przy takim zadaniu 10-letni laptop powinien sobie dobrze radzić.
        tez mi sie wydaje ze nie normalne to jest, wiec raczej nie jest to wina samego kompa.
        Nie powiem czy bedzie dobrze smigal ten konkretny, ale ojciec ma cos takiego tylko z lepszym prockiem i nie ma problemow z tym o czym piszesz. popatrz tu ile tanszy jest ten sam http://www.x-kom.pl/p/72521-notebook...20-dvd-rw.html

Powiem Ci tak, sam jestem na kupnie laptopa, jutro jade do X-kom kupic osobiscie bo mam niedaleko, mozna kupic rowniez przez neta. Ceny maja dobre jak widac i wybor spory, poszukaj czegos dla siebie.

Przez ostatnie dni siedzialem i grzebalem po necie i moj wyborl padl na takiego

Ten sam laptop w niektorych sklepach internetowych (bo nie wspomne o "zwyklych") kosztuje nawet 2.700 wiec przebicie spore.

Jedno co mi wyszlo z roznych testow i recenzji, w tym przedziale cenowym lepiej brac cos na procku Intela i karcie Nvidia, Tobie nie zalezy na grach wiec starczy jakis Radeon HD (pod katem multimediow)

Komentarz

• nrene
          Drive
          • 2011
          • 62

delanopl, dzieje się tak, bo to po prostu słaby procek jest. On się nadaje do netbooków, a nie do laptopów. Do netu wystarczy, do zrobienia ściągi też. Ale jak widzisz z filmami może być różnie, szczególnie gdy jest w wyższej rozdzielczości.
          Ja bym tego nie kupił, raczej bym wolał dołożyć i kupić na procku Intela (nie Atom i lepiej nie Celeron).

Komentarz

• delanopl
            Elegance
            • 2009
            • 831

Walt, Golas27, nrene, dzięki za podpowiedzi

[ Dodano: Czw 12 Sty, 12 19:43 ]
            x-kom ma naprawde dobre ceny na sprzęt :wink:

Komentarz

• gizboy
              Classic
              • 2012
              • 19

Na te zjawisko składa się parę rzeczy: wydajność procka (u ciebie szału nie ma), wielkość RAM-u i program w którym odpalasz dany film (a bardziej szczegółowiej to kodeki).
              Spróbuj też przeskanować komputer jakimś programem do wydajności procka i dysków, on Ci pokaże co i ile zabiera energii poszczególnych komponentów.

pozdrawiam
              Czesia by Gizboy

Komentarz

• Walt
                L&K
                • 2011
                • 1065
                • Seat

Zamieszczone przez Golas27
                lepiej brac cos na procku Intela
                Dokładnie
                SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• krz
                  Drive
                  • 2010
                  • 43

przy otwartych kilku (8) kartach w mozilli
                  Tu nie patrz na komputer. Firefox lubi ściągać i instalować różne dodatki, które wieszają kompa. Zwykle osiąga 100% cpu przy przeglądaniu, bo milion dodatków śmiga w tle ctrl + shift +a i powyłączać praktycznie wszystko co niepotrzebne

Za 1.5k zbyt dużego szału nie ma, ale skoro ma być tylko do pierdół bez grania i oglądania filmów w 720p to możesz śmiało brać. Procki AMD są sto razy lepsze od Intela, ale to są rozmowy bez końca, każdy ma swoje zdanie Dysk 320 gb to mało.. Ja za podobną cenę kupiłem lenovo i mam 500 gb. Karta graficzna przyzwoita, radeony hd dają radę ogólnie, ale z takim prockiem to karta Ci dużo nie da.

Może spróbuj poszukać czegoś z lepszym procesorem, nie musi być koniecznie dwurdzeniowy, ale żeby te 3 ghz miał.. Dzisiejsze strony w internecie wymagają czasem więcej niż kiedyś gry. Nie jest to żaden szał, ale ja mam lenovo g550 bodajże i służy mi tylko i wyłącznie do przeglądania internetu, programowania i oglądania filmów. Bateria trzyma trzy godziny i to wystarcza. Tak więc możesz śmiało brać jak nic więcej nie potrzebujesz. Jedynym minusem jest procek.

pzdr.

Komentarz

• winni77
                    RS
                    • 2009
                    • 2183
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

tylko oczywiście na win7
                    I tylko w wersji 64bit. Ja dodam od siebie, ze to co wybral dla siebie Golas27 -
                    Zamieszczone przez Golas27
                    Przez ostatnie dni siedzialem i grzebalem po necie i moj wyborl padl na takiego
                    http://www.x-kom.pl/p/74989-notebook...40-dvd-rw.html
                    jest dla Ciebie na wyrost, ale jestem zdania, ze zawsze lepiej naciągnąć budżet, bo takich rzeczy nie zmienia się co miesiąc.
                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• kytutr
                      Rider
                      • 2011
                      • 327

AMD Brazos C-60 to jeden z tych najsłabszych procesorów z serii AMD Fusion - dwa rdzenie i maksymalna częstotliwość 1,33GHz, który może stanowić realną konkurencję jedynie dla procesorów Intel Atom.

AMD Llano wygląda bardziej obiecująco, przede wszystkim wyższe częstotliwości i lepsza zintegrowana karta graficzna.
                      korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

Pracuję...