Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zorr
    RS
    • 2011
    • 2110

piramida, no i plus oficjalne premie za każdy odcinek

a najlepsze jest to, iż firmy jedna za drugą plajtują
    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• 4x4BKF
      L&K
      • 2010
      • 1279

Zamieszczone przez Zorr
      piramida, no i plus oficjalne premie za każdy odcinek

a najlepsze jest to, iż firmy jedna za drugą plajtują
      A za DSS powinien ktoś do pierdla iść.
      Za komuny siedziało się za machloje a teraz siedzi się za szczanie na kiosk.

DSS kupiło za 80mln złotych firmę KKSM - kilka zakładów górnictwa skalnego - i w rok wypompowało z tej firmy 120mln złotych. Majątek który tam był zastawili pod kredyty i w rok czasu z największego w Polsce producenta kruszyw zrobili ruinę.
      Załoga pensje może odbierać w kruszywie które sama sobie wyfedruje. Nieźle, co??

I tu mam pytanie - po kiego chuja nasz rząd kochany sprzedaje państwowe firmy które są rentowne za jakieś śmieszne pieniądze??

W 1993r w Radomiu sprzedali firmę Polski Tytoń za kwotę 3,1mln złotych z magazynem papierosów wartym ok. 17mln.
      W zeszłym roku też w Radomiu sprzedali nierentowną wprawdzie Fabrykę Łączników - teren ok. 11hektarów, tysiące ton złomu, kilkadziesiąt budynków za imponującą kwotę 1,42mln złotych. Nowy nabywca miesiąc po zakupie zakładu sprzedał część terenu za nieco ponad dwa miliony))

Na takie jak ten i DSS przewały agenta Tomka jakoś nie ma... Lepiej zająć się tym, że ktoś tam z opozycji kurę zajumał niż że swój całą oborę bokiem wyprowadza.
      4x4

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

I tu mam pytanie - po kiego chuja nasz rząd kochany sprzedaje państwowe firmy które są rentowne za jakieś śmieszne pieniądze??
        można też pytać, dlaczego się zgodzili na likwidacje polskiego przemysłu.
        W Niemczech stocznie dotować wolno a u nas nie...

Dokonuje się IV rozbiór i tyle. Nie wojskiem a kasą.

Komentarz

• natash
          RS
          • 2011
          • 2599

Na salonie samochodowym w Zamościu zawisł banner z treścią 'Wypie*****ł nas Urząd Skarbowy Warszawa-Targówek. Na 1 900 000 złotych'. Właściciel firmy mówi nam, że w związku z decyzją fiskusa musiał zwolnić 15 pracowników. A co na to urzędnicy?

Komentarz

• Zorr
            RS
            • 2011
            • 2110

natash, czytałem, kolejna firma położona przez nieudolnych urzędników
            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Zorr
              albo inaczej, firma która chciała wyjabeć skrbówke ale jej nie poszo :wink:
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• shok
                RS
                • 2009
                • 2070
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez westwi78
                Dokonuje się IV rozbiór i tyle. Nie wojskiem a kasą.
                Masz racje bo czytając np. to http://niezalezna.pl/24506-sprawa-lo...pozycji?page=1 można dojść do takiego wniosku

Komentarz

• 4x4BKF
                  L&K
                  • 2010
                  • 1279

Zamieszczone przez piramida
                  Zamieszczone przez Zorr
                  albo inaczej, firma która chciała wyjabeć skrbówke ale jej nie poszo :wink:
                  Piramida, jeśli jest tak jak piszą to raczej Skarbowy jest winny. Zakup budynków a zakup firmy to dwie różne rzeczy.
                  Powiedzmy że mam spółkę z o.o. i kupuję drugą spółkę z o.o. w słabej kondycji - to logiczne że najpierw moja spółka odkupuje od niej wartościowy majątek trwały (żeby nie wszedł w masę upadłościową - czyli nie stracić wydanych pieniędzy - jak się nie uda spółki postawić na nogi), a dopiero później kupuję samą spółkę bez większego majątku jako zorganizowaną firmę.
                  Zakup środków trwałych jak np. budynków podlega zwrotowi VATu.
                  I tu urząd sam sobie przeczy - bo skoro uznał koszt zakupu środka trwałego to automatycznie uznaje VAT - no ale dla niewiedzących nie zawsze ten sam urząd obsługuje CIT i VAT więc urządk w którym rozliczają CIT nic nie musi wiedzieć o ich problemach z VAT i odwrotnie.
                  4x4

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8033
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Panowie przyznacie, że powinien być podany jakiś termin (30 dni, pół roku, rok) a nie określenie "bezterminowo". :roll:
                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez natash
                      http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,11874376,Ropa_tanieje_jak_szalona__benzyn a___wolniej.html

A ceny nie drgają.
                      ostatnio płaciłem 5.65 za rope na orlenie
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Kolo Radomia ceny sa nizsze niz na polnoc i poludnie 7-ki. Gazu po 2,63 to ja nie widzialem u siebie od ubieglego roku, a ON po 5,45 to tez nowosc
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• 4x4BKF
                          L&K
                          • 2010
                          • 1279

Zamieszczone przez Maicroft
                          Kolo Radomia ceny sa nizsze niz na polnoc i poludnie 7-ki. Gazu po 2,63 to ja nie widzialem u siebie od ubieglego roku, a ON po 5,45 to tez nowosc
                          Są też niższe niż na wschód i zachód. Być może to dlatego, że u nas jest zajebista konkurencja. Np. na takiej ul. 1905r jest 5 stacji paliw na odcinku ok. półtora kilometra
                          Wzdłuż miejskiego odcinka siódemki jest 11 stacji paliw na ok. 8km.
                          W do tego dochodzą stacje marketowe i samoobsługowe sieciówki.
                          4x4

Komentarz

• Udesky
                            RS
                            • 2007
                            • 1692
                            • Octavia I (1U2)
                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A ceny nie drgają.
                            A jak, bo mają jeszcze zapasy tej droższej. :evil:
                            W Polsce nie ma kryzysu.
                            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Udesky
                              RS
                              • 2007
                              • 1692
                              • Octavia I (1U2)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A ceny nie drgają.
                              W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Eidos71
                                RS
                                • 2011
                                • 2050
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Udesky
                                A ceny nie drgają.
                                Ale gdy ceny ropy idą w górę, nasze koncerny reagują błyskawicznie, bo zapasów tańszych paliw jakoś nie mają... :diabelski_usmiech Czasami odnoszę wrażenie, że podnoszą ceny paliw tuż przed tym, gdy ropa na rynkach światowych zaczyna drożeć... Może zatrudniają na etacie wróżki ze szklanymi kulami...? :lol:

A tak - częściowo w temacie: dzisiaj na WP przeczytałem, że w Europie (z uwagi na spadek cen olejów jadalnych w USA i zwiększenia upraw) ceny żywności w ciągu ostatnich 2-3 tygodni spadły o średnio 14 %. A w Polsce...? Wszystko nadal drożeje. Jak to qźwa jest...? Gdy są podwyżki cen żywności na świecie - u nas momentalnie idzie wszystko do góry, bo przecież wszędzie żywność drożeje. Ale gdy wszędzie żywność tanieje, to w Polsce... jest tak, jak z cenami paliw - luz, blues, wolna amerykanka i dymanie przeciętnego Kowalskiego i Nowaka.
                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kazik4x4
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2728

Budowlanka w skali makro słabo stoi, zaczynają się przewały w skali mikro.
                                  Kolega ma kopalnię kruszywa i żwirownię i mówi że już kilka razy zdarzyło się że chłop powiedział - "cofaj pan tam i kipruj a ja idę po pieniądz do domu" potem przychodzi, patrzy w papier albo na towar i mówi "nie tak się umawialiśmy...zabieraj pan to"
                                  No i weź wysyłaj koparkę... czas, kilometry... itp...

Teraz żaden kierowca nie ma prawa kipra podnieść bez gotówki w ręku.

Komentarz

• Eidos71
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2050
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ci skurw..le uważają chyba, że ich kryzys nie powinien dotyczyć...

Dopiero co dostali po 500 zł podwyżki na prowadzenie biur poselskich, a już domagają się zwiększenia limitów na paliwo.…

Nóż się w kieszeni otwiera, gdy czyta się i słucha o takiej kur..skiej bezczelności tych pajaców z Wiejskiej...
                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Udesky
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1692
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Eidos71
                                      Nóż się w kieszeni otwiera, gdy czyta się i słucha o takiej kur..skiej bezczelności tych pajaców z Wiejskiej...
                                      Niedawno słyszałem, że chcą z powodu kryzysu gmerać coś przy ulgach dotyczących kosztów uzyskania przychodu.
                                      A tu te wiejskie pajace takie rzeczy wymyślają. :lol:
                                      W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• ziutsane
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 2376

Hahaha...
                                        U mnie w firmie ciągle kryzys. W zeszłym roku firma zarobiła 30% więcej niż 2 lata temu. Przyszedł oficjalny mail z niemiec, że super, zajebiście hiper mega firma zarabia. Parę godzin później oświadczenie prezesa zarządu: jest wyjebisty kryzys, zaciskamy pasa...

Kryzys to maszynka do robienia kasy !
                                        Radio: C90r+XDP210EQ
                                        Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                        Wzm:XES M1+FP 1.800
                                        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Udesky
                                          RS
                                          • 2007
                                          • 1692
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

W Polsce nie ma kryzysu.

:diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
                                          W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• natash
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2599

Zamieszczone przez ziutsane
                                            Hahaha...
                                            Kryzys to maszynka do robienia kasy !
                                            Zgadza, się ubodzy zaciskają pasa, banki obracają ich gotówką, a bogaci wydają te pieniążki

Komentarz

• mar596
                                              Ambiente
                                              • 2012
                                              • 100

kryzys

Udesky w Polsce był dobrobyt, ja pochodzę z małej miejscowości gdzie większość utrzymuje się z rzemiosła i patrząc 5 do 10 lat wstecz kiedy o kryzysie nawet się nikomu nie sniło była taka sytuacja że wstając o godzinie 5-6 już wszyscy byli w pracy, i pracowało się do godziny 21 oczywiscie kiedy przyszedł koniec miesiąca to pracownik wiedział że żyje, np w naszej firmie byli tacy któży wyciągali 5 tyś, natomiast dziś idąc po wsi o godzinie 10 jest idealna cisz nikt nic nie robi o god 13 to samo o godz 18 też. U nas w firmi już 5 tydzień nikt na warsztat nawet nie wchodzi, telefon milczy zamówień brak, katastrofa. KRYZYS

Komentarz

• słoń
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 777

Udesky,

a masz raję.swego czasu pytało mnie dwóch różnych gości (amerykanin a parę dni potem duńczyk) czy odczuwam kryzys.ryknąłem wtedy śmiechem.kur.a! jaki kryzys?? kryzys to ja pamiętam z dzieciństwa(lata osiemdziesiąte) i nijak te moje wspomnienia nie mają się do tego co widzę i odczuwam teraz.

Komentarz

Pracuję...