Zamieszczone przez piramida
Ogłoszono kryzys
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez piramidatomikt, rzeczywiście, poczta wymiata ostatnio :!:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78piramida, to wysyłaj mailem
Odnosnie kryzysu:
I cytat Donka:
"Polska w 2022 r. będzie w gronie 20 najbogatszych krajów świata" - mówił dziś premier Donald Tusk
Czy on jest na tyle optymistą czy już takich debili robi się z ludzi?
Takie bzdury to można opowiadać emerytom i rencistom a nie młodym ludziomad:
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Listonosz od paczek z PP moj numer ma juz w telefonie, zna dwie miejscowki gdzie moze mnie odszukac i nie marudzi jak niektorzy doreczyciele firm kurierskich :idea:
Co do paczkomatow inpost, to ja jestem jak najbardziej pozytywnie do nich, jak cos zamawiam przez allegro to czesto szukam, zeby tam sie dalo odebrac, raz taniej, dwa odbieram i przy okazji tankuje auto.
A sami listonosze inpostu, no coz, w wielu miejscach listonosze PP to tez nie sa mlodzi i sprytni zostawiajacy awizo bez dzwonienia do drzwi
piramida, http://www.envelo.pl/fehletter/app/o...meHletter.jspx
Wyslij tak, moze bedzie szybciej :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA sami listonosze inpostu, no coz, w wielu miejscach listonosze PP to tez nie sa mlodzi i sprytni zostawiajacy awizo bez dzwonienia do drzwi)))
Ci z inpostu i innych parapocztowych organizacji są ultra bezczelni - a mogę u pana zostawić przesyłkę do sąsiada??
Ja zawsze odpowiadam, że oczywiście ale biorę 5zeta za doręczenie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaI cytat Donka:
"Polska w 2022 r. będzie w gronie 20 najbogatszych krajów świata" - mówił dziś premier Donald Tusk
Czy on jest na tyle optymistą czy już takich debili robi się z ludzi?
Takie bzdury to można opowiadać emerytom i rencistom a nie młodym ludziomad:
Komentarz
-
-
Odgrzeję...
Pytanie do doświadczonych przełożonych, dyrektorów, właścicieli firm, itp. przyznających podwyżki.
Czy jak pisze do Was pracownik wniosek o podwyżkę to wolicie jak wniosek jest króciutki, zwięzły, jednostronicowy,
czy
wolicie jak pracownik napisze 2-stronnicowy szczegółowy elaborat w pokazaniem swoich zalet i powodów, dla których tej podwyżki należy udzielić?
Ja napisałem 1,5-stronnicowy elaborat tak siebie wychwalający, że dałbym sobie podwyżkę "z miejsca" - ale czy dyrektorowi będzie się chciało to czytać?
Komentarz
-
-
Agamek12, niewiem w jakiej firmie/branzy pracujesz, ale z formalnym "wnioskiem o podwyzke" skladanym przez pracownika pierwszy raz sie spotykam
Nie macie ocen rocznych?
Tego typu negocjacje prowadzi sie osobiscie, a nie na pismie, ale byc moze w twojej firmie wlasnie w taki sposob sie to odbywa.Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Agamek12, niewiem w jakiej firmie/branzy pracujesz, ale z formalnym "wnioskiem o podwyzke" skladanym przez pracownika pierwszy raz sie spotykam
Nie macie ocen rocznych?
Tego typu negocjacje prowadzi sie osobiscie, a nie na pismie, ale byc moze w twojej firmie wlasnie w taki sposob sie to odbywa.
Zazwyczaj prosiłem o podwyżkę osobiście, ale ostatnio nie mam czasu na osobiste kontakty z dyrektorem (pracuję w delegacji 300km od siedziby firmy) i zasugerowano mi w związku z tym podanie na piśmie.
Bez zbędnego rozwijania tematu... Lepiej długie podanie z porządnym uzasadnieniem, czy krótkie, ogólnikowe...?
Komentarz
-
-
Porzadne z uzasadnieniem, kluczowym argumentem moze byc porownanie twojego wynagrodzenia vs rynkowa stawka (o ile jest nizsze).
"Dyrektor nie wychodzi sam z inicjatywa", byc moze tak jest w twoim przypadku, nie twierdze ze nie, ale z mojej perspektywy wyglada to troche inaczej. Na podwyzki mam okreslony budzet, jeden dostanie 5% podwyzki, a inny 20%. Ten ktory dostal tylko 5% moze myslec podobnie, a prawda jest taka ze budzet trzeba rozdysponowac tak aby utrzymac wartosciowe osoby, aby dociagac do srednich rynkowych, lub utrzymywac poziom wynagrodzenia powyzej tego poziomu.
Taka rada ode mniesprawdza sie to w branzy IT, ale zakladam, ze nie tylko, jezeli liczysz na duza podwyzke (40-60%) to taka opcje daje ci tylko zmiana firmy. Zostajac w obecnej do takiego poziomu dojdziesz dopiero po kilku latach.
Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Porzadne z uzasadnieniem, kluczowym argumentem moze byc porownanie twojego wynagrodzenia vs rynkowa stawka (o ile jest nizsze).
Zamieszczone przez greg505"Dyrektor nie wychodzi sam z inicjatywa", byc moze tak jest w twoim przypadku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Porzadne z uzasadnieniem, kluczowym argumentem moze byc porownanie twojego wynagrodzenia vs rynkowa stawka (o ile jest nizsze).
"Dyrektor nie wychodzi sam z inicjatywa", byc moze tak jest w twoim przypadku, nie twierdze ze nie, ale z mojej perspektywy wyglada to troche inaczej. Na podwyzki mam okreslony budzet, jeden dostanie 5% podwyzki, a inny 20%. Ten ktory dostal tylko 5% moze myslec podobnie, a prawda jest taka ze budzet trzeba rozdysponowac tak aby utrzymac wartosciowe osoby, aby dociagac do srednich rynkowych, lub utrzymywac poziom wynagrodzenia powyzej tego poziomu.
Taka rada ode mniesprawdza sie to w branzy IT, ale zakladam, ze nie tylko, jezeli liczysz na duza podwyzke (40-60%) to taka opcje daje ci tylko zmiana firmy. Zostajac w obecnej do takiego poziomu dojdziesz dopiero po kilku latach.
.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashZamieszczone przez greg505Porzadne z uzasadnieniem, kluczowym argumentem moze byc porownanie twojego wynagrodzenia vs rynkowa stawka (o ile jest nizsze).
.
Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashZamieszczone przez greg505
.
Moja (rolna) podobnie.
Ale jak to zazwyczaj w handlu. Podstawy są jakie są (często niskie) a główna kasa z premii liczonej od sprzedaży, której niestety wyrobienie często nie zależy tylko od pracownika i nie raz mimo szczerych chęci i własnych możliwości nie da się wyrobić.
Jak w każdej branży każdy jak już parę lat posiedzi wie na jakim jest poziomie jego wynagrodzenie i wie czy może sobie poprawić o kilkadziesiąt % zmianą firmy czy już jest się na takim pułapie, że nie warto skakać a lepiej próbować te 5-15% u siebie wyrwać.
Agamek12 Twoje pytanie jest bez konkretnej odpowiedzi z naszej strony bo Ty najlepiej powinieneś wiedzieć co lubi "czytać" Twój szef. :wink:
Powodzenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Taka rada ode mniesprawdza sie to w branzy IT, ale zakladam, ze nie tylko, jezeli liczysz na duza podwyzke (40-60%) to taka opcje daje ci tylko zmiana firmy. Zostajac w obecnej do takiego poziomu dojdziesz dopiero po kilku latach.
Czekanie na istotna podwyzke to stracony czas.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t_kucykZamieszczone przez greg505Taka rada ode mniesprawdza sie to w branzy IT, ale zakladam, ze nie tylko, jezeli liczysz na duza podwyzke (40-60%) to taka opcje daje ci tylko zmiana firmy. Zostajac w obecnej do takiego poziomu dojdziesz dopiero po kilku latach.
Czekanie na istotna podwyzke to stracony czas.
Po 10 latach pracy w jednej firmie na większe podwyżki można liczyć tylko wtedy, gdy przeskakuje się o co najmniej 2-3 stanowiska...
Komentarz
-
-
Agamek12 ale wiem czego nie będzie lubił czytać/oglądać Twój szef :diabelski_usmiech
Zainwestuj, niech ktoś mu zrobi jakieś fajne foty z imprezki jednej drugiej, podstaw mu do "sesji" nawet panienkę fajną i nie będziesz musiał się zbytnio rozpisywać, a % podwyżki sam ustalisz
Taki żarcik :wink:
Komentarz
-
Komentarz