Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lend
    Rider
    • 2007
    • 463

Agamek12, fakt jest zabawny ale żadnemu naszemu politykowi nie wierze jak psu , bredzą i dbają o własne stołki. Donald na starcie swojej kadencji w każdej sprawie mówił "to jest priorytet" a jak jest to widzimy. Zobaczymy wszyscy jak po Euro 2012 siądzie budowa dróg.
    MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9943
      • Ford

lend, no ale przecież tylko naiwniacy wierzą politykom, więc Twoja postawa jest jak najbardziej poprawna .
      Dlatego prześmieszne są spory przed wyborami (oraz po nich) o to, który polityk byłby lepszy...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Eidos71
        RS
        • 2011
        • 2050
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Po Euro 2012 siądzie wszystko. Nagle okaże się, że nie ma już na nic kasy, bo organizacja Euro pochłonęła wszystko (choć przed i w trakcie Euro będzie się pewnie robiło plany, jakie to korzyści finansowe to Euro przyniesie)... Zaczną się też problemy, co robić z wybudowanymi stadionami, komu je sprzedać i za ile, lub jak szybko je wyburzyć, bo nie ma ich za co utrzymywać... Ceny spożywki na Euro pójdą do góry (wiadomo, towarzystwo z kasą przyjedzie z zachodu, więc można na nich zarobić) i już zostaną na tym poziomie... Generalnie zwykły obywatel (o ile nie zarobi na handlu, lub na najmie mieszkań) dostanie ostro w kość przez to Euro, zwłaszcza w miastach, w których impreza będzie się odbywała. Qźwa - ostatnio stałem się strasznym pesymistą... :| Ale podobno pesymista to dobrze poinformowany optymista :diabelski_usmiech
        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kmink
          L&K
          • 2007
          • 1360
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Agamek12
          Hunter, myślę, że Ty byłbyś lepszy Walnąłbyś pewnie pięścią w stół i krzyknął VETO :szeroki_usmiech A potem jak Rejtan położyłbyś sie pod drzwiami...
          A tak na poważnie: jedyny sposób na polepszenie sytuacji gospodarczej w Polsce to likwidacja wszelkich przywilejów dla wszelkich grup społecznych (policjantów, nauczycieli, górników, hutników, polityków, rolników, kolejarzy, żołnierzy, itp.), zwolnienie całej masy niepotrzebnych urzędasów, itp. kosztujących ogromne pieniądze... (no bo chyba zgodzimy się z tym, że "kryzys" jest spowodowany tym, że do budżetu wpływa zbyt mało kasy na pokrycie wydatków). Tylko czy któryś polityk miałby na tyle "grande cojones" żeby takiego czegoś dokonać? Która partia pozwoliłaby sobie ta utratę poparcia tych grup społecznych?
          PS: Jak ktoś wierzy tylko w to, co mówi TV, to jest idiotą...

do tego bym zlikwidował socjal i wszelkiego rodzaju inne rozdawnictwo...ulgi podatkowe itd.

a emerytura po 80ce...pogrzeb gratis od państwa...żeby nie było...
          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zamieszczone przez kmink
            a emerytura po 80ce
            Ale po co pokazywac pietruszke. Dymac do deski grobowej, bedzie wiekszy przyrost PKB jak wiecej ludzi bedzie siedziec w domu na L4 :lol:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8033
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez kmink
              Ciekawe czy tą teorię będziesz podtrzymywał za 30 lat. :szeroki_usmiech
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• kmink
                L&K
                • 2007
                • 1360
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez AdamB
                Zamieszczone przez kmink
                Ciekawe czy tą teorię będziesz podtrzymywał za 30 lat. :szeroki_usmiech
                nie zauważyłeś ironii w mojej wypowiedzi :wink:

www.tuneforce.pl
                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

No a co sadzic o odprawach dla wysoko post. oficerow policji, a braku odpraw i podwyzek dla tych pracujacych w terenie ?

Nasz kraj jest trawiony przez zwykłą ludzką ułomnośc - nazywa się ona pazerność, tumiwisizm, obiboctwo oraz feudalizm udający demokrację. My maluczcy zapie...lamy na wysoko postawioną szlachtę.
                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8033
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez kmink
                    nie zauważyłeś ironii w mojej wypowiedzi :wink:
                    :lol:
                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

Zamieszczone przez Eidos71
                      Po Euro 2012 siądzie wszystko. Nagle okaże się, że nie ma już na nic kasy, bo organizacja Euro pochłonęła wszystko (choć przed i w trakcie Euro będzie się pewnie robiło plany, jakie to korzyści finansowe to Euro przyniesie)... Zaczną się też problemy, co robić z wybudowanymi stadionami, komu je sprzedać i za ile, lub jak szybko je wyburzyć, bo nie ma ich za co utrzymywać... Ceny spożywki na Euro pójdą do góry (wiadomo, towarzystwo z kasą przyjedzie z zachodu, więc można na nich zarobić) i już zostaną na tym poziomie... Generalnie zwykły obywatel (o ile nie zarobi na handlu, lub na najmie mieszkań) dostanie ostro w kość przez to Euro, zwłaszcza w miastach, w których impreza będzie się odbywała. Qźwa - ostatnio stałem się strasznym pesymistą... :| Ale podobno pesymista to dobrze poinformowany optymista :diabelski_usmiech
                      Edios, bez przesady.... Ile będzie kosztowac organizacja Euro?? Nie więcej niż roczne utrzymanie IPN lub CBA z resztą UEFA i krajowe federacje ponosi większośc kosztów.
                      Ceny spożywki?? Nawet nie drgną. Jesli już to ceny w restauracjach/hotelach w pobliżu stadionów na których mecze będa rozgrywane.
                      Towarzystwo z zachodu?? Ilu ich przyjedzie?? Na jeden mecz do Wawy zakładam że 50% stadionu czyli 28000tysi. to tyle ile co dzień do Wawy dojeżdża od strony Radomia/Grójca i jakoś ta szarańcza nawet po sobie śladu nie zostawia nie mowiąc o pustoszeniu.

I ostatnie pytanie dlaczego po Euro miałoby siąść?? Nie mitologizujmy stadionów i euro jako siły napedowej polskiej gospodarki bo całe dochody jakie spodziewane sa w związku z organizacją euro są niczym w porównaniu do 1 tygodnia turnusu ferii zimowych gdzie do takiego Zakopanego ściąga ok. 300000 ludzi i każdy tam zostawia 10x więcej pieniędzy niz jeden zasrany turysta-kibic z Niemiec czy innego dowolnie wybranego kraju świata.
                      ( gdyby nagle Zakopane zniknęło z mamy Polski w PKB by to nawet nie było jakoś specjalnie zauwazone)

Czacha do góry i więcej optymizmu a przede wszystkim obiektywizmu!

P.S. Drogi i infrastruktura nie buduje się tylko na euro. Na drogi unia daje a Euro jest okazją 'na która warto się wyszykować", a stadiony?? Nie tylko Narodowy, Baltic Arena, Wrocław. Poznań byl wczesniej, Wisla, Cracovia, Jagiellonia, Zagłebie Lubin, Legia...

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9943
                        • Ford

kmink, uważasz że Polskę stać na emerytury policjantów i żołnierzy w wieku 35 lat? Jeśli tak, to nie ma się co dziwić, że szykuje się kryzys...
                        Adam... Używam:

Komentarz

• kazik4x4
                          RS
                          • 2008
                          • 2728

kmink, uważasz że Polskę stać na emerytury policjantów i żołnierzy w wieku 35 lat? Jeśli tak, to nie ma się co dziwić, że szykuje się kryzys...
                          Faktycznie taki krawężnik w radiowozie lub trep na kompanii urobi się bardzej niż górnik.
                          Górnik/spawacz.budowalniec czy inny ma pracę lekka i przyjemną więc może zasuwac do śmierci, a mundurówka?? No Ci to się uharują.
                          Strażaki podobnie. Całe dnie w jednostkach w ping-ponga młócą albo opalają się pod remiza i jeszcze im źle.
                          24h służba a dwa dni w innej robocie np. nauka jazdy, stacja paliw itp itd.

A wszyscy w.w. wymienieni dodatki mundurowe, okolicznościowe, świąteczne, 13, 14, za wysługę lat itp...

Podobnie chłopstwo: cham dostanie z unii dpołatę do hektara, zusu nie płaci, dochodowego nie placi, vatu też nie, stodołę postawi to nie placi 20zł/m2 podatku tylko ze 30gr, na chlanie wódy pod sklepem to kasa jest ale żeby raz na miesiąc zlotówkę od hektara skladki zapłacić to "panie ni ma". Do lasu pójdzie drewna zaj... bie i w chlupie ma ciepło. Lato przyjdzie to się na budowe ruszaja i na czarno normalnym ekipom robotę odbierają bo władek ze staśkiem to za "pincet zrobio a óny, te miastowe to tysiunc by wziuny"
                          To jacyś obywatele specjalnej troski.
                          Chłop będzie miał 50ha sadu lub pszenicy, obroty takie że by w pelną księgowosć wszedł a krus płaci dwie stówy na kwartał. A babka co ma zieleniak na osiedlu i obroty 1x mniejsze walic musi do Zusu co miesiąc 1000pln. Jest tu logika??

Komentarz

• Eidos71
                            RS
                            • 2011
                            • 2050
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kazik4x4 - na temat służb mundurowych wyrażasz opinię większości społeczeństwa, nie mającej zielonego pojęcia o służbie w mundurówce, a za to przepełnionej nienawiścią do innych, którzy "mogą mieć lepiej"... Właśnie ci, którzy nasłuchali się głupot opowiadanych przez polityków i powtarzanych przez media, a opartych na tym, jak wygląda praca policjantów na wysokich, kierowniczych stanowiskach (ci rzeczywiście biorą kupę kasy za praktycznie żadną robotę), a którzy nie znają roboty służb mundurowych od podszewki, za cały kryzys winią Policję, wojsko, Straż Pożarną itp... Jeżeli tak rozliczasz mundurówkę, to rozlicz też kler, rozlicz rolników i KRUS, rozlicz osoby wyłudzające pomoc społeczną (to kupa kasy), rozlicz przedsiębiorców kręcących lewe interesy i oszukujących w rozliczeniach podatkowych, rozlicz urzędników wysokiego szczebla robiących przewały na przetargach i biorących łapówy za takie, a nie inne decyzje... Jak wszystkich je.ać, to wszystkich, a nie wybiórczo.
                            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kazik4x4
                              RS
                              • 2008
                              • 2728

Eidos71, edios, wiem co piszę o mundurowych bo mam serdecznego kolegę który jest komendantem powiatowym policji w jednym z mazowieckich miast (powiat graniczy z woj, Swiętokrzyskim, trzech znajomych w drogówce, w straży mam ok. 10 znajomych - żaden nie narzeka, w wojsku mam dwóch kolegów - podobnie chwalą sobie ciepłe posady i nicnierobienie w ich przypadku.
                              A kler, prywaciarze, samorządowcy i inni? Kazdy wart kazdego!
                              Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
                              (ja nie narzekam)

Komentarz

• Hunter
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1655

Walnąłbyś pewnie pięścią w stół i krzyknął VETO
                                Agamek12, a może właśnie tak by się przydało zrobić? Nie uważasz?
                                Jeśli wszyscy będziemy się na wszystko zgadzać to będzie tylko gorzej. A politycy nie będą się musieli niczym przejmować, bo nikt nie będzie w kontrze. Skoro nie ma opozycji to opozycją powinno być społeczeństwo, które karygodnych błędów nie zapomina. "Nic o nas, bez nas" :!:
                                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• kmink
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1360
                                  • Superb III (3V3)

Prawda jest taka że czy to dekarz czy strażak to w wieku 65lat będą w pracy stanowili zagrożenie nie tylko dla siebie ale i dla innych...każdy będzie narzekał na bule w krzyżu itd..
                                  Tak więc powinno być po równo i każdy powinien pracować tyla samo na swoja emeryturę.

Tez jestem za tym żeby dla każdego było po równo ale jak ktoś z zawiści pisze o innych jak to mają dobrze po prostu mnie wqr..a jak nie wiadomo co...prawda jest taka że każdy sobie rzepkę skrobie...było trzeba zostać hutnikiem,górnikiem, policjantem, strażakiem, księdzem czy rolnikiem...inna odpowiedź złośliwemu i zawistnemu człowiekowi nie przychodzi mi do głowy...

Ma być równo nie dla tego żeby inni mieli gorzej tylko dlatego żeby wszyscy mieli na takim samym poziomie.

www.tuneforce.pl
                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

Eidos71, wytłumacz mi więc dlaczego taki mój umęczony pracą w policji 40-to letni sąsiad przeszedł jakiś czas temu na emeryturę i ma siłę jeździć z bronią w brygadzie interwencyjnej konwojującej pieniądze? Uważasz, że on naprawdę jest umęczony po kilku latach służby?
                                    A moze mniej umęczony jest mój kolega, który jest majstrem budowy i musi śmigać po rusztowaniach zarówno w mrozie, jak i upale, podczas deszczu i opadów śniegu? A może zbrojarz pracujacy non stop z wykrzywionymi plecami ma jeszcze lżej...?
                                    Hunter, czy Ty naprawdę uważasz, że polityk będzie Cię słuchał i będzie robił to, żeby Ci było lepiej? Litości... :?
                                    kmink, Ty oczywiście masz świadomość, że płacone przez Ciebie podatki idą na pokrycie wydatków związanych między innymi z przywilejami?

Reasumując: skoro górnik albo policjant ma na tyle ciężką pracę, że musi iść na wcześniejszą emeryturę, to ja też (jako budowaniec) chcę tego samego, bo boję się, że jako strasznie umeczony pracą 40-to latek mogę któregoś pięknegpo dnia spaść z rusztowania... A co, nie należy mi się to samo co innym?
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• natash
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2599

Są pewne aspekty psychiczne dlaczego idą wcześniej na emeryturę, ale oni ich generalizują, strażak co jeździ do wypadków zbierać ludzi do worka, policjant który robi to samo w kryminalnej, to nie p. Henie co suszy przy drodze. Jak górnik też nie chciałbym 20 lat połowę życia spędzić pod ziemią, ale co to za górnik w kopalni odkrywkowej...

Komentarz

• kazik4x4
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2728

Zamieszczone przez kmink
                                        Prawda jest taka że czy to dekarz czy strażak to w wieku 65lat będą w pracy stanowili zagrożenie nie tylko dla siebie ale i dla innych...każdy będzie narzekał na bule w krzyżu itd..
                                        Tak więc powinno być po równo i każdy powinien pracować tyla samo na swoja emeryturę.

Tez jestem za tym żeby dla każdego było po równo ale jak ktoś z zawiści pisze o innych jak to mają dobrze po prostu mnie wqr..a jak nie wiadomo co...prawda jest taka że każdy sobie rzepkę skrobie...było trzeba zostać hutnikiem,górnikiem, policjantem, strażakiem, księdzem czy rolnikiem...inna odpowiedź złośliwemu i zawistnemu człowiekowi nie przychodzi mi do głowy...

Ma być równo nie dla tego żeby inni mieli gorzej tylko dlatego żeby wszyscy mieli na takim samym poziomie.
                                        Zgadzam się z tobą w całości twojej wypowiedzi, ale mam wrażenie że w jednym zdaniu odnosisz się do mnie.
                                        Chyba w rzeczywistości nie jestem zawistny i złośliwy, nikt mi nie bronił być strażakiem/rolnikiem/prawnikiem. Mój wzburzony ton, to głos sprzeciwu dla tych którzy są bezpodstawnie uprzywilejowani, a wszczynają larum że im się zabiera te nieuzasadnione przywileje.

Komentarz

• shok
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2070
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

niezły numer :roll:

Komentarz

• TomekRs
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1670

niech zapierdalaja do 65 roku zycia!

Komentarz

• kmink
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1360
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez shok
                                              http://praca.wp.pl/title,Skandal-w-policji-tysiac-wiecej-na-emeryturze,wid,14223685,wiadomosc.html
                                              niezły numer :roll:
                                              tylko w PL takie akcje są możliwe...

www.tuneforce.pl
                                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

No tylko Zbyszek jest taki chojny dla swojakow

Poczytajcie sobie jaka chate wybudowal w Sobotce
                                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Udesky
                                                  RS
                                                  • 2007
                                                  • 1692
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Ja to nawet nie liczę na to, że dożyję do emerytury. :szeroki_usmiech
                                                  Jak będę w dzisiejszym wieku emerytalnym to ten będzie już wynosił 75 - 80lat. :lol:

Chyba, że otworzymy granice dla chińczyków.

Zamieszczone przez shok
                                                  http://praca.wp.pl/title,...,wiadomosc.html
                                                  niezły numer
                                                  O tym to już czytałem jakiś czas temu. Paranoja. A ile jest takich odejść po to aby dostać odprawę, aby po jakimś miesiącu czy pól roku powrócić na to samo stanowisko lub podobne. :evil:
                                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• TomekRs
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 1670

mozna? mozna!

Komentarz

Pracuję...