Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez K4mils
    Zgadzam się ale po części. Fakt moi rodzice wykupili mieszkanie kopalniane może nie za grosze
    ale ja nie napisałem za grosze tylko za kilka tysięcy złotych
    Zamieszczone przez K4mils
    ale ani ja, ani nikt z mojego rodzeństwa czy kuzynek(czyli dzieci górników) żadnych mieszkań od kopalni nie dostało
    Ja których znam takie otrzymali. Staraliście się o nie tzn. złożenie podania, sprawdzanie listy itd? Bo o to trzeba się starać a nie na nie czekać bo takich automatycznych przydziałów nie ma.
    W sumie to jajko mi do tego ale napisałem to jedynie w celu pokazania przywileju który mają a nie doceniają względem reszty społeczeństwa. A otrzymanie mieszkania to dla wielu jeden z najważniejszych rzeczy jakie chcieli by otrzymać w życiu.

Ale trzeba przyznać górnikom ,że o własne sprawy potrafią się upomnieć, reszta społeczeństwa o tym zapomina i na tym traci.

Komentarz

• K4mils
      Rider
      • 2011
      • 278
      • Renault

To że od ręki nie ma to logiczne, nawet moi rodzice lata temu dłuugo czekali ale o tym że dla dzieci :shock: to serio pierwsze słyszę, więc siłą rzeczy żadnych podań nie składaliśmy.
      B5 FL 1.9 TDI '05
      Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

No cóż... Miesiąc się kończy a wraz z nim przyszedł czas podsumowania moich zazeszytowanych wydatków i porównania ich z dochodami... I wyszło z tego, że udalo mi się zarobić więcej niż wydać, ale ta różnica jest szokująco niska. W listopadzie mam nadzieję zaoszczędzić trochę więcej, ale mimo wszystko nie jest tak dobrze jak myślałem (choć raczej powinienem stwierdzić: jest gorzej niż mi się wydawało...).

Kurczę: ma ktos może jakiś pomysł na biznes, który nie wymaga zbyt dużych nakładów (tzn. nie takich liczonych w setkach tysięcy złotych), a przy okazji nie trzeba go intensywnie "doglądać"? Tak tylko żeby dał z 1-1,5kzł comiesięcznego zysku...?
        Tak, wiem... Takie rzeczy to tylko w Erze... :?
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Agamek12, możesz np zostać agentem firmy kurierskiej xpress, nakład około 40kzł (meble, reklama, komputery, prowizja dla firmy) miesięczny dochód około 6-15kzł, praca czysta, lokale zazwyczaj w biurowcach klasy A, zatrudniasz dwóch ludzi, z tym że nie jest to dorywcze zającie :wink:

Z początkiem roku moja żonka ma zamiar się tym zająć, planujemy dwa takie butiki u nas w Krakowie otworzyć, mam dobry kontakt z osobami decyzynymi ponieważ mam z nimi podpisaną wyłącznośc na meble, docelowo ma powstać około 70 takich butików w całej Polsce, obecnie jest około kilkanaście takich punktów i mają się dobrze :wink:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

piramida, te 6-15kzł dochodu miesięcznie to dochód po odliczeniu kosztów pracowników i innych kosztów, czy tez z tego dochodu trzeba odliczyć wynagrodzenie i koszty wspomniane wcześniej?
            Bo jeśli to ta pierwsza opcja, to... bardzo ciekawa informacja...
            Tylko że ja nie mam w planach rezygnacji z "kariery" w obecnej firmie, a żona jeszcze trochę musi siedzieć w domu. Ale może wcale nie musi i warto byłoby zainwestować...?
            Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Agamek12, to jest kasa która zostaje w kieszeni po opłaceniu wszystkiego wraz z % dla franczyzodawcy, jeden gość ma 3 takie butki w Wawie i w najgorszym miesiącu wychodziłu mu około 6kzł z jednego punktu.

P.S. goń babę do roboty, co ci będzie mękolić w domu, wiesz że jak jest jak baba siedzi w domu :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• margaj1
                Ambiente
                • 2007
                • 100

Zamieszczone przez piramida
                Agamek12, możesz np zostać agentem firmy kurierskiej xpress, nakład około 40kzł (meble, reklama, komputery, prowizja dla firmy) miesięczny dochód około 6-15kzł, praca czysta, lokale zazwyczaj w biurowcach klasy A, zatrudniasz dwóch ludzi, z tym że nie jest to dorywcze zającie :wink:

Z początkiem roku moja żonka ma zamiar się tym zająć, planujemy dwa takie butiki u nas w Krakowie otworzyć, mam dobry kontakt z osobami decyzynymi ponieważ mam z nimi podpisaną wyłącznośc na meble, docelowo ma powstać około 70 takich butików w całej Polsce, obecnie jest około kilkanaście takich punktów i mają się dobrze :wink:
                W tym interesie chodzi o pozyskanie klientów dla tej firmy kurierskiej ? Tych dwoje ludzi potrzebne do wożenia przesyłek ?

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez margaj1
                  Zamieszczone przez piramida

W tym interesie chodzi o pozyskanie klientów dla tej firmy kurierskiej ? Tych dwoje ludzi potrzebne do wożenia przesyłek ?
                  tutaj zerknij:

Komentarz

• natash
                    RS
                    • 2011
                    • 2599

Tzn. Zostajesz przedstawicielem handlowym tej ich firmy i nakręcasz im klientów, z czego masz prowizje.

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez natash
                      Tzn. Zostajesz przedstawicielem handlowym tej ich firmy i nakręcasz im klientów, z czego masz prowizje.
                      Zostajesz agentem lub franczyzobiorcą, odpalsz im procent od obrotu jak to we franczyzie

Komentarz

• natash
                        RS
                        • 2011
                        • 2599

A jaka różnica między agentem, a franczyzobiorcą?

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez natash
                          A jaka różnica między agentem, a franczyzobiorcą?
                          franczyzobiorca jest niezależną jednostką
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Nie mowie, ze sie nie da, ale jak widze stawki z jakimi wyszedl sendit to na paczkach reszta bedzie musiala sie mocno napocic.

Jeszcze troche i siec paczkomatow tez rozrosnie sie i poczta swoje budki bedzie mogla zamknac
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• kmink
                              L&K
                              • 2007
                              • 1360
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Maicroft
                              Nie mowie, ze sie nie da, ale jak widze stawki z jakimi wyszedl sendit to na paczkach reszta bedzie musiala sie mocno napocic.

Jeszcze troche i siec paczkomatow tez rozrosnie sie i poczta swoje budki bedzie mogla zamknac
                              ja tam wole jak mi paczkę do domu przyniosą :wink:
                              jak ludzie zaczna stac w kolejkach do paczkomatów to sie wszystkim taka opcja odwidzi...kolejna sprawa to miejsce na paczkomaty...
                              jeszcze dużo wody w wisle upłynie zanim poczta sie zamknie :wink:
                              ostatnio zamawiałem sterownik silnika, koleś na jakiejś wiosce wysłał paczkę po 17ej a o 10:00 była już u nas w firmie
                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• kazik4x4
                                RS
                                • 2008
                                • 2728

Zamieszczone przez Agamek12
                                Kurczę: ma ktos może jakiś pomysł na biznes, który nie wymaga zbyt dużych nakładów (tzn. nie takich liczonych w setkach tysięcy złotych), a przy okazji nie trzeba go intensywnie "doglądać"? Tak tylko żeby dał z 1-1,5kzł comiesięcznego zysku...?
                                Agamek, jak to jest że zlecasz roboty za setki tysięcy a sam z tego nawet promila nie uszczkniesz??
                                Raz na jakiś czas ktoś Ci wciśnie wiertarkę czy coś takiego. Kiedyś coś pisałeś o jakimś placu do wybrukowania, o żaluzjach elewacyjnych, o tysiącach m2 GK.

Weź sobie przygruchaj jakąś firemkę i za procencki obdarowuj ją kontrakcikami.

No chyba że CBA się boisz lub wewnętrznego firmowego wywiadu.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

kmink, Z jednej strony fajnie jak przynosza, z drugiej, jak mnie nie ma w domu, albo jestem gdzies w locie, to blizej mam do takiej sciany przyjechac o kazdej porze dnia i nocy, gdzie moge sie obsluzyc
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

kazik4x4, doceniam Twoje "dobre" rady, ale... może więcej już nie wrzucaj takich nic nie wnoszących propozycji. Dość poważnie zapytałem i dość poważne odpowiedzi wolałbym poczytać...
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

kazik4x4, doceniam Twoje "dobre" rady, ale... może więcej już nie wrzucaj takich nic nie wnoszących propozycji. Dość poważnie zapytałem i dość poważne odpowiedzi wolałbym poczytać...
                                      nie wiam jak jest u ciebie ale np. architekci biorą działę za polecenie wykonawcy czy to mebli czy to ekipy wykończeniowej, stawki od kilkuset zł w górę w zależności od wartości zlecenia więc myślę że w budowlance jest podobnie :szeroki_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9943
                                        • Ford

Ech... :?
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8162
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                                          Agamek, jak to jest że zlecasz roboty za setki tysięcy a sam z tego nawet promila nie uszczkniesz??
                                          Raz na jakiś czas ktoś Ci wciśnie wiertarkę czy coś takiego. Kiedyś coś pisałeś o jakimś placu do wybrukowania, o żaluzjach elewacyjnych, o tysiącach m2 GK.

Weź sobie przygruchaj jakąś firemkę i za procencki obdarowuj ją kontrakcikami.

No chyba że CBA się boisz lub wewnętrznego firmowego wywiadu.
                                          żeby nie odbiec od tematu "kryzysowego" to u Agamka go nie widac.....bo wczesniej jakies flaszki opylał, a teraz juz konkretny towar ma http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1744380 i w opisie "nagrody"
                                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• AdamB
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 8033
                                            • Octavia IV (NX3)
                                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

To nie nic wnosząca propozycja tylko szczera wypowiedź na twoje poszukiwanie dodatkowej kasy, a ty udajesz że nie wiesz o co chodzi. :szeroki_usmiech

Ja tam Ci nie zaglądam w portfel ale wiertarkę i wkrętarkę to kupiłeś sobie aby obrazki powiesić z sprzedać za 3 klocki, a z budżetem domowym się ledwie przymykasz?? :szeroki_usmiech Chłopie więcej szacunku dla nas
                                            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9943
                                              • Ford

AdamB, piotrek_os, nie uważacie, że folgujecie sobie nieco zbyt mocno...?
                                              Adam... Używam:

Komentarz

• AdamB
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 8033
                                                • Octavia IV (NX3)
                                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Agamek12, :szeroki_usmiech No wiesz, ciężko się powstrzymać na twoje niektóre posty :szeroki_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

AdamB, a co Ci chodzi? Ale tak konkretnie...?
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

• AdamB
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 8033
                                                    • Octavia IV (NX3)
                                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

AdamB, a co co Ci chodzi? Ale tak konkretnie...?
                                                    Mnie o nic, ale poczytaj swoje posty jeszcze raz. :wink: :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...