Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

A ja podejrzewam ze firme, to malo co bedzie kosztowac, bo ktos chce cos sprzedac, wiec bedzie szkolil pracownikow, to taki kolejny trick w korpo, jest zle, ale na imprezy sponsorowane zawsze znajdzie sie czas i pieniazki

Norweski terrorysta Anders Breivik, który siedzi w więzieniu za zamordowanie 77 osób, znowu może korzystać z notebooka - podaje newsru.com.

Tak czytam i jak widze, ze 3 pokoje po 8m2 na glowe, to moje dzieci maja jeden taki pokoj na dwoje, moja sypialnia wieksza nie jest :lol: A temu zle
    Spritmonitor.de

Komentarz

• słoń
      Elegance
      • 2010
      • 777

sorki za OT,Ci skandynawowie to mają już nasrane nieżle pod kopułkami.Tego Brejvika to powinno się osadzić w Mexyku,Turcji albo u Wschodniego Brata Naszego

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez słoń
        sorki za OT,Ci skandynawowie to mają już nasrane nieżle pod kopułkami.Tego Brejvika to powinno się osadzić w Mexyku,Turcji albo u Wschodniego Brata Naszego
        Za taka rzeźnię powinni go odstrzelić :!:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• witachu
          L&K
          • 2011
          • 1319

jak to własnie jest? ze ludzi którzy mordują oficjalnie, nagłosnione przez media i idą sobie do wiezienia i utrzymywani są na koszt podatników i mają większy luksus niż nie jeden obywatel :| a ktoś popełni duzo mniej szkodliwe przestępstwo to od razu do paki
          OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
          (znajdź również na fb)

Komentarz

• rob555
            Rider
            • 2006
            • 748

Ano paranoja...
            Babcia da wnuczkowi 7tys do kawalerki to jej US wyliczy 75% od nieujawnionych dochodow bo tyle odlozyc z emeryturki nie mogla (serio taka sprawa jest)
            a zona pana z Amber G majac w kieszeni z 50 baniek luzem smiga sobie po miescie....

Ludzie sa winni...dajemy sie dymac.

Ja bym chcial by jakis prawnik dal do trybunalu wniosek o bezprawne obowiazkowe placenie ZUS.
            Przeciez "o takom polske walczylismy" ze moge robic co chce ... wiec wole ta kase w skarpety wkladac i pozniej sie martwic czy starczy....
            Ciekawe co na to Trybunal w Strasburgu ...
            pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
            hybrydowe wtryski i turbiny
            programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
            www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• ziutsane
              RS
              • 2007
              • 2376

rob555, dziś w TV zaproponowano dodatkową składkę zdrowotną w wys. 100 PLN
              Odemnie biorą co miesiąc. Miałem problem z kolanem, spadło mi na nogę auto koleżanki. Doktor dał mi skierowanie na rezonans magnetyczny Pani w rejestracji: "Najbliższy termin za 6 miesięcy-10 października. Może Pan dziś iść na rezonans, prywatnie. Za 600 zł"

Już nic mnie nie zdziwi Chory kraj ! :P

Trzeba być twardym jak Bielecki po stracie oka !
              Radio: C90r+XDP210EQ
              Kable:Opt,Skyline,50 mm
              Wzm:XES M1+FP 1.800
              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• zwolin
                Rider
                • 2010
                • 656

Zamieszczone przez rob555
                Ja bym chcial by jakis prawnik dal do trybunalu wniosek o bezprawne obowiazkowe placenie ZUS.
                Kilka lat temu ktoś przegrał sprawę. Nie mogą przecież zarżnąć kury znoszacej złote jaja.
                Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                O II Tour Combi 1.6
                Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• witachu
                  L&K
                  • 2011
                  • 1319

sprawa Amber Gold oraz wiele innych w tym kraju to juz bezczelne smianie się ludziom w twarz, ze można ich okradać na masową skale i niczym to nie grozi

(znajdź również na fb)

Komentarz

• zwolin
                    Rider
                    • 2010
                    • 656

Zamieszczone przez witachu
                    sprawa Amber Gold oraz wiele innych w tym kraju to juz bezczelne smianie się ludziom w twarz, ze można ich okradać na masową skale i niczym to nie grozi
                    No wiesz, z drugiej strony, to jest gospodarka wolnorynkowa i ludzie w końcu powinni zacząć mysleć, a nie liczyć tylko na to, że "państwo" się będzie o nich martwić. Nikt nikomu nie kazał zanosić tam pieniędzy. Najpierw to wszyscy chcieli być "spekulantami" i zarabiać krocie (tak samo jak przedsiębiorcy na słynnych opcjach), a jak się na tym wyjebali jak dzieci, to w płacz i do państwa po pieniadze...
                    O II Tour Combi 1.6
                    Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• słoń
                      Elegance
                      • 2010
                      • 777

Zamieszczone przez piramida
                      Zamieszczone przez słoń
                      Za taka rzeźnię powinni go odstrzelić :!:
                      no co ty!!? zero cierpienia

[ Dodano: Pon 12 Lis, 12 22:09 ]
                      Zamieszczone przez ziutsane
                      dziś w TV zaproponowano dodatkową składkę zdrowotną w wys. 100
                      a ja parę dni temu na interii widziałem info(której nie było w żadnym serwisie),że sejm klepnął lekką rączką abolicję zusową dla tych ,którzy go nie płacili w latch 99-09

[ Dodano: Pon 12 Lis, 12 22:11 ]
                      o tu jest link

Sejm niemal jednomyślnie przyjął w piątek ustawę, dającą możliwość umorzenia nieopłaconych składek na ZUS osobom prowadzącym pozarolniczą działalność

Komentarz

• ziutsane
                        RS
                        • 2007
                        • 2376

Fajny start :O
                        Radio: C90r+XDP210EQ
                        Kable:Opt,Skyline,50 mm
                        Wzm:XES M1+FP 1.800
                        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• witachu
                          L&K
                          • 2011
                          • 1319

zwolin, oczywiście że nikt nikomu nie kazał, ale jak to jest ze człowiek który był już wczesniej skazany za oszustwa gospodarcze, miał wyrok, i zakaz prowadzenia takiej dzialalności, bez zadnych problemów dalej sobie spokojnie prowadził interesy oszukując ludzi. to ze ludzie odpowiedzialni za prowadzenie tego interesu dalej sobie są na wolności bez żadnych konsekwencji swiadczy o tym najlepiej ze państwo nie dba wogóle o swoich obywateli, bo nie chodzi już tutaj nawet o zwrot tych pieniedzy ale o to ze osoby za ten przekret nie poniosły jakiejkolwiek odpowiedzialności. to czy wogole w tym kraju mozna jeszcze oczekiwac czegos od państwa czy tylko działa to w odwrotną stronę? podwyzszac podatki, zmniejszac płace, renty zasiłki, zwiekszac bezrobocie, podnosić ceny itp No chyba to państwo ma służyc obywatelom a nie na odwrót

(znajdź również na fb)

Komentarz

• zwolin
                            Rider
                            • 2010
                            • 656

witachu, oczywiście, masz rację.
                            Działanie wymiaru sprawiedliwości i wszystkich tych bankowych nadzorców (tak naprawdę to utrzymywanych przez nieświadomych tego ludzi, którym co miesiąc pensję na konto przelewają) to kryminał.
                            Ale nadal uważam, że nasz pseudosocjalistyczny system, gdzie jak ktoś zarobi to jest jego, a jak straci to biegnie do państwa po kasę, to nic innego jak okradanie uczciwie pracujacych ludzi w imię "pomagania" tym, co liczyli, że się dorobią nie pracując.
                            O II Tour Combi 1.6
                            Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• witachu
                              L&K
                              • 2011
                              • 1319

zwolin, ale afera z amber gold raczej nie pomagał ludziom uczciwie

[ Dodano: Pon 12 Lis, 12 22:53 ]
                              to raczej ludzie wpłacając tam swoje cieżko zdobyte oszczędności obdarzyli zaufaniem tą instytucję w nadziei ze uda im sie im powiekszyć swoje oszczędności, które nie jednokrotnie były dorobkiem długich lat ciężkiej pracy.a to własnie ta instytucja która nie działała legalnie oraz przesi nie pracując dorobila się na tych ludziach. a zostali ich pozbawieni...

(znajdź również na fb)

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

witachu, tak czy siak, Ci co tam zainwestowali to zdrowy rozsądek zakopali gdzieś na plaży w Juracie ...
                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• zwolin
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 656

Zamieszczone przez witachu
                                  ludzie wpłacając tam swoje cieżko zdobyte oszczędności
                                  no właśnie chyba nie tak cieżko, skoro lekką ręką dali tą kasę komuś kto obiecał im 5x tyle, co wszyscy dookoła.
                                  Chyba nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. Nie bronię Amber Gold. Chodzi mi o to, że każdy człowiek musi mieć instynkt samozachowawczy: nie daję się kasy "cudotwórcom finansowym", nie bierze kredytów w providencie, nie inwestuje się w instrumenty, o których dzialaniu nie ma się bladego pojęcia itp itd. Nie można oczekiwać, że państwo będzie grzebać nam w kieszeni i mówić, że tu możemy kasę wydać, a tu nie.
                                  A Plichta to powinien z akumulatorem na jajach siedzieć, to zaraz by się przyznał, kto naprawdę na ten pomysł wpadł :diabelski_usmiech

Niestety ale prawdę powiedział Gates (o ile się nie mylę): "gdyby doradcy finansowi byli tak dobrzy jak twierdzą, to sami byliby milionerami, a nie doradzali by milionerom za ich pieniądze" :szeroki_usmiech
                                  O II Tour Combi 1.6
                                  Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• loyd
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2342

Były I Prezes SN w którymś wywiadzie powiedział, że należałoby sprawdzić pierwsze 100 osób które ulokowały kasę w Amber.

Jakoś nikt tego nie podchwycił .... :wink:

Komentarz

• Eidos71
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2050
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez loyd
                                      Były I Prezes SN w którymś wywiadzie powiedział, że należałoby sprawdzić pierwsze 100 osób które ulokowały kasę w Amber.

Jakoś nikt tego nie podchwycił .... :wink:
                                      A kto ma ten pomysł zrealizować? Ci, którzy mogliby - nie zrobią tego, bo:
                                      - albo są sami umoczeni w ten, lub podobne przekręty i rozgrzebywanie sprawy Amber Gold-u odbiłoby im się czkawką;
                                      - albo ich przełożeni (czyli przedstawiciele rządu, lub stosownych ministerstw - patrz np. politycy PO z 3-Miasta) zdążyli już wcześniej "przytulić" kasiorkę (lub inne profity) od Amber Gold w zamian za cichą zgodę na funkcjonowanie tego parabanku i (zgodnie z zasadami handlu) nie mogą (nie chcą) już teraz grzebać w gównie, w którym wcześniej sami się wytarzali...
                                      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kabanos
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 4544
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Najgorsze jest to, że marionetki dostaną, lub nie, wyrok w zawiasach, lub 2 lata spędzone w luksusowych warunkach za moje pieniądze, a po wyjściu będą sobie żyli jak królowie do końca życia. Albo jak wyjdą to znowu przekręcą ludzi na grube miliony, bo kto im zabroni?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 418

Zamieszczone przez zwolin
                                          Niestety ale prawdę powiedział Gates (o ile się nie mylę): "gdyby doradcy finansowi byli tak dobrzy jak twierdzą, to sami byliby milionerami, a nie doradzali by milionerom za ich pieniądze" :szeroki_usmiech
                                          Ktos inny mądry rowniez powiedzial ze "doradca finansowy to ktoś kto obraca Twoimi pieniedzmy dopóki sie nie skoncza" - tyle w temacie...

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

rob555, a ja od siebie nie zanoszę do zusu ani złotówki i wszystko na legalu, nawet sie zus przyjebał i tak nic nie wskórał :P

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• zwolin
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 656

yogi_at_pozen,
                                              O II Tour Combi 1.6
                                              Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• kmink
                                                L&K
                                                • 2007
                                                • 1360
                                                • Superb III (3V3)

rob555, a ja od siebie nie zanoszę do zusu ani złotówki i wszystko na legalu, nawet sie zus przyjebał i tak nic nie wskórał :P
                                                na razie :wink:
                                                Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                                https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kmink
                                                  na razie :wink:
                                                  dobrze napisane, na razie, ale póki jestesmy w UE i obowiązują nas takie a nie inne przepisy to nie ma stresu :wink:

Komentarz

• rob555
                                                    Rider
                                                    • 2006
                                                    • 748

znam ten nr piramida z ubezpieczeniem powiedzmy w UK
                                                    Sam sie nad tym zastanawiam bo przynajmiej jak naprawde zachoruje to bede mial zapewniona opieke zdrowotna.
                                                    A w PL mimo ze place co mc kase to nawet badania krwi robie sobie odplatnie gdyz nie stac mnie na latanie po skierowanie do lekarza 1kontaktu czekanie pol dnia w kolejce by dowiedziec sie ze termin ma za 1mc.

Ja musze zarabiac by zyc...tylko bogatego stac na takie szastanie wolnym czasem w przychodniach :roll:
                                                    pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                                    hybrydowe wtryski i turbiny
                                                    programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                                    www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

Pracuję...